Şimdi Ara

Windows 11’e JXR formatında HDR duvar kağıdı desteği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11’e JXR formatında HDR duvar kağıdı desteği geldi

Microsoft, işletim sistemini yüksek dinamik aralıklı (HDR) monitörlere daha uygun hale getirmek için çalışıyor. 2 Ağustos 2023 tarihinde Dev Channel'da yayınlanan Windows 11 önizleme derlemesi 23516 ile HDR duvar kağıdı desteğini sunarak uyumlu donanıma sahip tüketicilerin JXR formatındaki görüntüleri kullanarak yüksek dinamik aralıklı duvar kağıtları ayarlamasına olanak tanınıyor.

Windows 11'e HDR duvar kağıdı desteği

Windows 11 sisteminizi 23516 veya üzeri bir yapıya güncelleyerek yeni özelliği deneyebilirsiniz. Özelliği denemek için öncelikle Ayarlar > Sistem > Ekran > HDR yolunu izleyerek monitörünüzün yüksek dinamik aralığı destekleyip desteklemediğini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Ekranınız HDR'yi destekliyorsa, JXR resimlerini masaüstü arka planınız olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemi şu şekilde yapabilirsiniz:

1. JXR formatında bir HDR görüntüsü indirin. Buradaki bağlantında Microsoft’un örnek görsellerini indirebilirsiniz.

2. Ayarlar uygulamasını açın ve Ayarlar > Kişiselleştirme > Arka Plan > Arka planınızı kişiselleştir > Fotoğraflara gözat bölümüne gidin.

3. Masaüstü arka planı olarak ayarlamak istediğiniz JXR dosyasını seçin.

Farklı teknoloji desteğine sahip birden fazla ekran kullanıyorsanız (örneğin, biri HDR'li diğeri HDR'siz), Windows 11 arka planı her monitörün özelliklerine göre uyarlayacaktır. Microsoft ayrıca, bilgisayarınıza harici ekranlar bağlarken en iyi görüntü kalitesini elde etmek için Microsoft Store'daki HDR Calibration uygulamasını kullanmanızı öneriyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft, kullanıcıları çıldırttı: Windows PC'ler güncelleme sonrası kapanmıyor!

Windows 11'deki ilk HDR arka plan desteği şu anda Windows Insider programında test ediliyor, bu nedenle olası kararsızlıklar ve hatalar yaşanabilir. Bu arada bilmeyenler için JXR veya JPEG XR (eXtended Range), Microsoft'un normal JPEG'e göre çok sayıda iyileştirme içeren tescilli görüntü sıkıştırma standardıdır. 2007 yılında duyurulan format, gelişmiş sıkıştırma, kayıpsız destek, daha iyi renk doğruluğu, gömülü ICC (Uluslararası Renk Konsorsiyumu) renk profilleri, şeffaflık ve daha fazlasını sunuyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/windows-11-now-supports-hdr-wallpapers-in-jxr-format/

• Yaptığım işe ne faydası var bunun, arkadaş? La, sistemin düzgün çalışmasını sağlayın önce. Adamlar, harbiden kafayı yemiş ya. Bırakın W 7'yi, biz bu gidişle 3.1x'i bile ararız.

• Guzel gelisme.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt

Sistem gayet iyi çalışıyor kullanamayıp sisteme laf etmeyin lütfen.

• Kullanamayıp, sisteme laf etmek mi? Evet, masaüstü sisteme tablet ara yüzü getirmek; bitmemiş işletim sistemini bitmiş gibi dağıtıma çıkartıp, kullanıcısını geri dönülemez zararlara uğratmak, zırt pırt içerik değiştirmek, adı Windows olan işletim sisteminde denetim masasını tek pencerede göstermek, düzelmek bilmeyen bluetooth hataları, kapatılmasına rağmen kendi kendine (nasıl oluyor ise artık) açılan güncelleme sistemi (yoksa birisi makinemi mi kurcalıyor?), güya yenisi çıkmayacak artık denen 10'un üstüne 11'i yine yarım yamalak çıkartıp, bir de sürüm 12 reklamı yapmak, işinin bilgisayarı çalıştırmak olan bir yazılımın sürekli reklam gösterip, bu resmi beğendiniz mi diye sorması, sürekli "neden Edge kullanımıyorsunuz?" diye sorması, en küçük değişiklikte boot sektrönün bulunamaması ve bunda disk yok demesi;

Evet, kullanamayıp, sisteme laf eden biriyim. Eğer, adam gibi sistem yapıp, kullanmamıza fırsat verirler ise kullanacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 6 Ağustos 2023; 3:43:6 >

• lterlemez L kullanıcısına yanıt

Bende hiç bir şekilde sorun yok güncellemeleri kapatmak saçma sapan bir iş bilgi işlem uzmanı olarak tüm sistemleri güncel tutuyoruz isterseniz güzel bir öğretici video ile anlatayım size.

• Size o halde gelene kadar çekilen eziyet ve çekenlerden hiç haberdar değilmişsiniz gibi yorum yazmayın lütfen. C64'ten beri bu işin içindeyim, her türlü Windows'u, Linux'u, OS'u da kullandım sayılır ve MS'in hiç bu kadar rezil olduğunu görmedim ben.

Ve kapatmama rağmen, "benim" olurumu almadan açması, kapatması, güncelleme yapması hiç hoş değil ve büyük rezalet resmen. kaldırılmış bir uygulamayı (Edge) ilk güncelleme geri yüklemez, vs. Neyse, moralimi daha fazla bozmak istemiyorum, bunun neden böyle olduğunu da biliyoruz. W 7'yi de neden bıçak ile keser gibi kestiklerini de biliyoruz da neyse kimse sesini çıkartmıyor, maalesef. Sektörün içinden geçtiler maalesef son 5 senede...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 Duvar Kağıdı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben denedim kişiselleştir menüsünden klasör gösterdim olmadı. windows fotoğraf görüntüleyicisi ile dosyaya çift tıklatıp sağ tıklayıp masaüstü olarak ayarla yapınca oldu. dev güncellemesini kurmadan önce de gördüm ben resmin nasıl olduğunu. insider beta kullanıyordum ama bir deneyin çünkü demişler ki win11'de başından beri bu resim formatına destek vardı. duvar kağıdı olarak kullanmayı yeni akıl etmişler. bu formatta resim yok sample 4 tane hariç ve nedir HDR kullanıcılarının masaüstündeki sıkıntısı? beyaz bir tül var gibi olur siyah renkler ama destekli film dizi ve her oyunda güzel olur. siyah içermeyen 4k net resimler koyarsınız olur biter çünkü bu format siyahı zift gibi verse bile bence destekli film dizileri bozdu bende potplayerde işte microsoft win some lose some... yabancı sitelerden çevir kopyala yapıştır bende bloklu bu bot zaten de sevap points alayım biraz dedim. bu hdr desteği esas tarayıcılara lazım ve esas points'i şundan alabilirim. yaptım bence güzel yani deneyebilirsiniz.

Windows 11’e JXR formatında HDR duvar kağıdı desteği geldi
    Windows 11’e JXR formatında HDR duvar kağıdı desteği geldithe windows club
    How to Enable HDR Support in Microsoft Edge on Windows 11/10
    https://www.thewindowsclub.com/how-to-enable-hdr-support-in-microsoft-edge-on-windows-10

• güzel ve mantıklı bi hareket

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.