Şimdi Ara

Windows 11, desteklenmeyen bilgisayarlara yüklenemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11, desteklenmeyen bilgisayarlara yüklenemeyecek
    Microsoft, Windows 11 için desteklenen Intel ve AMD işlemciler listesini güncelledi. Şirket, AMD’nin henüz piyasada olmayan işlemcileri dahil birkaç yeni Ryzen işlemcisi eklerken, daha önce uyumlu işlemciler listesinde yer alan birçok Intel işlemciyi listeden çıkardı.

Ayrıca Bkz.Microsoft, gizli Windows 11 özelliklerini etkinleştiren aracı yanlışlıkla sızdırdı

Desteklenmeyen işlemciler engellenecek

Microsoft, işlemci listesini güncellemenin yanı sıra yakında desteklenmeyen donanımlara Windows 11 yüklenmesini engelleyecek. Daha önce desteklenmeyen işlemcili PC’lerine Windows 11 kurabilen kullanıcılar, Windows 11 build 25905 sürümle birlikte Microsoft’un buna artık izin vermediğini söylüyor.

Rufus gibi programlar işe yaramayacak

Rufus, Ventoy gibi Windows 11’in desteklenmeyen bilgisayarlara kurulmasını sağlayan programlarla birlikte TPM bypass işleminin de artık işe yaramayacağı söylentiler arasında. Microsoft, geçmişte desteklenmeyen donanımlara Windows 11 yükseltmesi seçeneği çıkarmış ve hatta PC Health Check programının çok eski işlemcilere onay verdiği görülmüştü.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-might-soon-block-force-installing-windows-11-on-unsupported-cpus-via-bypass/

• Ben emekli bir öğretmenim. Kullandığım bilgisayarı çocuklarım yurtdışından hediye getirmişlerdi. Windows 10 yüklüydü. Gayet memnun kullanıyordum. Günün birinde gelen bir güncelleme ile otomatik olarak Windows 11'e geçti makinem. Hiç sorulmadı bile. Benim kullanımım açısından bir fark yoktu. Ha 10 olmuş, ha 11 olmuş kullanıyordum. Yine günün birinde "Bilgisayarınız desteklenmiyor" uyarısı geldi. Yine de bana engel bir durum yoktu; çalışıyordu. E.. şimdi de desteklenmeyene yüklenmeyecek.. Yüklemeseydiniz o zaman.. Var mı benim bi' günahım ?! Şimdi bu maaşımla bilgisayar mı değiştireyim. Kınıyorum bu tutumu. Ayıp ayıp, koskoca dünya devi şirketine yakışıyor mu? Yoksulluk nedir bilir misiniz siz ?....
  • yani bu durumun donanim ureticileri disinda kime faydasi var anlamak guc.

• symbiat kullanıcısına yanıt
    Mavi ekran, x hatası alıyorum diyenleri daha az göreceğiz anlamına geliyor. İS nin gereksinimi var ki zorluyorlar.

• Bu haberi daha önce de görmüştük... O yüzden bence yine değişen bir şey olmayacak, bypass edilir.

• Ya microsoft gitsin kumda oynasın 2016'da bu firmanın sıçıp sıvazlamasından bıkmış biri olarak linuxa geçtim 2012 donanımlı lenovo y580 halen canavar gibi ve çok daha özgür iş , üretkenlik ve eylence için fazlasıyla yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmed13 -- 11 Ağustos 2023; 16:14:4 >
  • Olacak iş değil, daha önce de böyle girişimlerde bulundular sonra geri adım attılar panik yapılacak bir durum yok, uyduruk kaydırık işleri teknikleri gelişim olarak dikte etmeye çalışan firmalar hep çark eder, sadece bekleyelim görelim.

Linux denemek isteyenler VMware kurup üzerinde linux türevlerini deneyebilirler, yeni bilgisayar alınacağı zaman masaüstü için sorun yok ama laptop için marka-model belirlemeden önce linux driverı olan modellere bakmak gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olması gerekeni yapmıştır. Fi tarihinden kalma işlemcilerde çalışsın diye koca bir işletim sistemini uyum sorunlarıyla batırmanın anlamı yok. Sekizinci nesil Intel ve sonrası olmalı. Bundan önceki işlemcileri çöp ettirip yeni nesil işlemcilere kullanıcıları zorla geçirtmek gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Ryzen 1000 serisi veya intel 7000 serisi fi tarihi mi oluyor hadi çok eski işlemcileri anlarım da microsoft burada çok mağdur etti insanları, Amd için bir şey diyemem de 2. 3. nesil intel i5 veya İ7 ler çalıştırabilir window 11. Tpm ayağına bir çok kullanıcıyı mağdur etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Issızbiradam kullanıcısına yanıt
    İkinci üçüncü nesil nedir yapmayın etmeyin. Yedinci nesil çıkalı altı yıl oldu. Hadi yedinci nesil de dahil. Ama dördüncü beşinci altıncı nesil alayını kesip atmalı Microsoft. Bu çöplere uyumluluk sağlayacağım diye koca işletim sistemi uyum sorunlarından kurtulamadı gitti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben aylar önce Registry'ye eklediğim küçük bir kodla bu engeli aşmıştım. Sistem gayet iyi çalışıyor. Bundan sonra sistem hala düzgün çalışırmı emin değilim.

• 2019 yılında aldığım laptopa windows 11 kuramıyorum ayıp ya. Ryzen 2x serisine destek verilmeliydi.

• X79 ve X99 anakartlar hala çok iyi performans veriyorlar. X79'lara M.2 desteği, X99'lara da Resizable Bar desteği ufak tekek işlemler ile yapılabiliyor. Makalede geçen versiyon, insider sürüm, 24h01 grubundan. Zamanı geldiğinde Rufus güncelleme ile bu zoru da aşacaktır. Bazı kullanıcılar, eski işlemci diye, hor görüyorlar fakat, Windows 12 çıktığında, eğer sistem ihtiyaçları aynı kalmazsa, bana öyle geliyor ki, ya 9. yada 10. jenerasyonun altını kırpacaklar. Belki 11'den bile kırpabilirler, ama Ice Lake hariç. Çünki Xeon işlemciler var o grupta, ayrıca o tarihte 15. jenerasyon işlemciler çıkmış olacak. Göreceğiz bakalım....

Ek olarak, çalışan sisteme Rufus ile 21h02'den 22h02'ye update olmuyor, paket yükleme aşamasında, çalışan sisteme sistem ihtiyacını görüp yüklemiyor. Aynı şekilde, 23h02 çıktığında da, 21h02 ve 22h02'den update yapmayacak, ancak temiz sisteme Rufus ile sıfır yükleme yaparken yüklenecek, gene!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacksapparow -- 7 Ağustos 2023; 16:52:7 >

• Windows 11 Vista nin aynısıdır nokta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben destekliyorum bu kararı.

• Benim sistem destekliyorda ne oluyor win 10 gayet iyi win11 hiç denemedim bile

• Şu yorumlarda fi tarihindeki işlemcilere destek verip uyumluluk sorunuyla uğraşmasın diyenler size katılıyorum ama gülmekten, microsoft un sorunsuz sistem yapacağını bilse insanlar son nesil intel amd işlemcilerden başkasını desteklemeyen işletim sistemine razı gelirlerdi. Siz hangi hayal alemindesiniz? Donanım ve yazılım üreticileri el ele vermiş dünyayı düdükleme peşindeler bunları savunmak sizemi kaldı anlamıyorum..... Yok ödemeleri iyi diyorsanız bize de ayarlayın o işten

• aallah allaahh öyle mi yaaa

• çokta zkytır yani ! onun için relxy yani :D

linux varken sana gerek yok be

• Kendi bacağına sıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.