Şimdi Ara

Windows 11'de Dosya Gezgini daha az RAM tüketecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11'de Dosya Gezgini daha az RAM tüketecek
    Microsoft, Windows 11 için geliştirdiği yeni bir özellikle Dosya Gezgini'nin (Explorer) dosya arama sırasında daha az RAM kullanmasını sağlamayı amaçlıyor. Şu anda yalnızca test sürümünde sunulan bu yenilik, Windows 11 Build 26220.7523 ile denenmeye başlandı.

Ayrıca Bkz.Windows’ta JPG krizi: Kritik güvenlik açığı keşfedildi

Mevcut durumda Dosya Gezgini, dosyaları indekslerken aynı dosya veya klasörleri birden fazla kez tarayabiliyor. Bu durum da gereksiz bellek tüketimine ve performans kaybına yol açıyor.

Arama performansı iyileştiriliyor

Yeni güncellemeyle birlikte Dosya Gezgini, yinelenen indeksleme işlemlerini otomatik olarak kaldıracak. Microsoft'a göre bu değişiklik, dosya aramalarını hızlandırırken sistem kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Şirket, iyileştirmenin özellikle yoğun dosya işlemleri sırasında fark edilir bir performans artışı sunmasını bekliyor.

Windows 11'de Dosya Gezgini daha az RAM tüketecek
    Microsoft daha önce de Dosya Gezgini için, uygulamanın arka planda çalışarak daha hızlı açılmasını sağlayan bir güncelleme yayınlamıştı. Yeni performans odaklı adımın, Windows 11 kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmesi hedefleniyor.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2025/12/25/microsoft-says-windows-11-file-explorer-will-soon-use-less-ram-when-you-search-files/

• Yine bozacaklar.

• Windows Xp hızını geri istiyoruz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

özetle, gabe abimiz düzgün bir iş başarsa da linux oyunculuğu diye birşey gelse, windows belasından kurtulsak (inştengri)

ek not linux da aslında gayet gıcık bir şey, en basit işleri-özelleştirmeleri bile tek tek ayarlamanız kaydetmeniz gerekiyor, ubuntu- vb daha kolay olsa bile onda bile çoğu kişi için problemler çıkacak.

çözüm:
    yapay zeka, yapay zekaya (64 bir antix runitte açılışta şunu çalıştırma nasıl yapılır vb soruyorsunuz, birkaç cebelleşmede çoğu şeyi çözüyorsunuz)
    birkaç yıl önce linux denediğimde yeter ama deyip windowsa dönme sebebim sanallaştırmayı çözememekti, hata çıktılarını yzye gönderince çözdüm, darısı başkalarının başına...

• estf kullanıcısına yanıt

inştengri?

o ne ayol! XD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Windows 11 = Rezil işletim sistemi

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.