Şimdi Ara

Windows 10'un güncelleme bildirimleri rahatsız edici seviyelere ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10'un güncelleme bildirimleri rahatsız edici seviyelere ulaştı

Temmuz sonundan itibaren yeni gözbebeği Windows 10 işletim sistemini dağıtıma çıkaran Microsoft için cihaz satışından daha önce mevcut Windows kullanıcılarının cihazlarını güncellemesi geliyor. Firma bu bakımdan uzun süredir bir bildirim mekanizması kullanıyor. 

Windows 10 çıkışından çok önce başlayan mekanizmada Windows 7 ve 8 kullanıcılarına belirli aralıklarla sağ alt menüde bir Windows ikonu ve ikon penceresinde güncelleme rezervasyonu teklifi gösteriliyordu. Hatta bunu kaldırmak için GWX Control Panel adında bir üçüncü taraf yazılım da ortaya çıkmıştı.

Yeni gelen haberlere göre bazı Windows 7 ve 8 kullanıcılarında güncelleme bildirimleri artık kapatılamıyor. Sadece güncellemeyi yükleme veya güncelleme bildirimini ileri bir tarihe erteleme opsiyonları sunuluyor. Bazı kullanıcılarda ise sadece güncelleme opsiyonunun sunulduğu ve başka bir seçeneğin olmadığı da gelen bilgiler arasında. 

Anlaşılan Microsoft güncelleme teşviği konusunu biraz fazla abartmış gibi görünüyor. Kullanıcıların bu agresif politikadan dolayı son derece rahatsız olduğu da ortada. GWX Control Panel yazılımının dahi bu sorunu çözemediği belirtiliyor. Daha önce de Windows 10 güncellemesinin bazı Windows 7 ve 8 bilgisayarlarında otomatik olarak arka planda indirildiği ve kurulum için kullanıcının zorlandığı ortaya çıkmıştı.  

• Yırtık dondan çıkar gibi fırlıyor ha bire ufak netbookda o bildirim.

• küfür edecem az kaldı. kurumda internet kotalı. bu şerefsiz ne kota bıraktı ne huzur

• yükleyin kurtulun

• Google ın telefon güncellemeleri de aynı, hergün güncelleme var.
    Bıktırdılar.

• bazen windows 7 ye dönsemmi diye düşünüyorum o sadeliği özlüyor insan windows 10 da hesap makinesi bile metro arayüzünde böyle saçma sistem olmaz arkadaş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarda gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi windows 7ydi. İnsanlar bunu sadeliği ve sadece bilgisayarlar için tasarlanmış olması yüzünden seviyordu. win8de adamlar bu yüzden yaş tahtaya bastı çünkü bir bilgisayar kullanıcısı, hiçbir zaman dokunmatik ekranlı cihazlar için hazırlanmış işletim sistemi istemez.
    Microsoft bu başarısızlıkdan sonra bence windows 10 ile uğraşmamalıydı.
    windows 7 nin ismini "windows" yapıp güncelleme ile bütün cihazlara vermeliydi. ve bu işletim sistemi üzerinden devam etmeliydi (mağza, 3d builder falan filan)
    böylece tanınmış ara yüzü ile hem biz rahat edecektik hem de mağzasıyla microsoft.....
  • ben laptoptan kaldırm Windos 10'u. sanırım aygıt sürücüleri uyumlu değildi. mesela çoklu tıklamayla metnin tümünü seçemiyordum en sazla çift tık yaparak kelimeyi seçebiliyordum. sanırım Windows 10'u yeni, W-10 yüklü gelen bilgisayarlarla kullanmak daha güzel olur.

• Bende windows 7 den sonrasını hiç beğenmedim. Yani harbi iki iş olmasın diye, günya entegrasyon kolay olsun diye mobil cihazlara yaptıklarını pc ye de sattılar. Baktılar olmadı(vista gibi) Şimdi win 10 çıkardılar. İşin kötüsü birde son windows diyorlar, bundan sonra belli aralıklarla güncelleme satacaklar belli. Hazır bir şeyi doğru yapıyorsun, ne bozuyorsun. Tabi para için. Yok metro ekranından herşeyi ücretli yapıp satacak günya. Ha bir uyanık onlar sanki. Tabi her zamanki dayatma politikalarıyla beraber. Dx12 mi istiyorsunuz, o zaman *seve *seve win10 umuzu satın alacaksınız.

Resmen köylü uyanıklığı bunlarınki.

Google da bilirdi, andorid i pc lerede satmayı. Hayır entegrasyonunu yine sağla ama telefondaki aynı şeyi gagalama.

• Yeni bilgisayar alacaklar, mac alsın! Windows'lu eski bilgisayarı da değerlendirip bir köşeye koysun. Çünkü iki işletim sistemi de insan hayatı için gerekli! saç baş yolunacağı an mac devreye girsin! Ya da tam tersi :D Fiyat polemiğine ise girmek istemiyorum! :D

• Güncelleme adı altında güncelliğini yitiriyor cihazlarımız! Hababam uyumsuzluk, sorunları, bari micros.ft'ta işe başlasak ta maaşa bağlansak! Çünkü hep benzer durumlar, hep bilgisayarı adam etmek için boşa uğraşlar! Sevenler için amenna ama kime uğraşıyoruz, niçin uğraşıyoruz bu da önemli! Örn: Format neden atılır, nasıl atılır bence sadece para kazanmak için uğraşılmalı artık bu işlerle.

• Bu bildirim KB3035583 güncellemesi ile geliyor. Eğer o güncellemeyi kaldırırsanız bir sorun kalmıyor diye biliyorum.

• Ben de acayip sinir oluyorum bu duruma. Zorunlu güncelleme diyerek sinirleri bozmaya devam ediyor. Stabil düzgün çalışan işletim sistemimi ne diye mikrozortun keyfine göre güncelleyip dengesini bozayım. Bırak kullanıcı isterse güncellesin, istediği zaman yüklesin. Ne diye zorluyorsun yahu. Güncellemelerden yukarıda adı geçen güncelleme ve bir kaç güncelleme daha var. Onları kaldırıp, C diskindeki gizli dosyaları gösterip oradaki klasörleri sildim.Güncelleme listesinde de bunları gizledim. Otomatik güncellemeleri kapattım şimdilik böyle kurtulabildim win wi10 güncelleme ısrarlarından.

• ekrem mac kullanıcısımısın? haberin yapımcısını yazının sonunda kesin bir mac sevdalısı yazıyor diye düşündüm ve aklıma ekrem geldi ve hakkaten ekrem yazmış haberi bu kadar olur.. MAcler iphonelar mac os X candır cicidir. windowsa androide gelince kaka.. bu ne kin nedir bu algı yönetiminden sana ayrıca para mı ödüyorlar.. yok ödemiyorlarsa başkalarının çıkarına boşuna hizmet ediyor boşuna zaten ensesi kalınları daha zengin ediyorsun... bırak bu windows android düşmanlığını

• Milletimiz çok seviyor kullanmadığı bir şeyi yargılamayı. Böyle devam :) Bakalım sonumuz ne olacak..

• yükleceksin yükleceksin yükleceksin diye çıkar yakında xd

• Valla ben önce görev yöneticisini açıyorum. Oradan GWX.exe ve onun benzeri bir tane daha var gwx ile başlayan benzer bir tane. İkisine de sırayla sağ tıklayıp "görev ağacını sonlandır" diyorum. Sonra programlardan "yüklü güncellemeleri görüntüle" diyorum. Orada 3035583 numaralı güncellemeyi bulup , sağ tıklayıp kaldır diyorum.

Bitince tekrar başlatıyorum. Açılınca yine windows update e güncelleme geri gelmiş oluyor. Tekrar sağ tıklayıp "Bu güncellemeyi gizle" diyorum.

Bir daha ne yükleniyor, ne de uyarı çıkıyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.