Şimdi Ara

iPhone 18 Pro kamerası için iki kritik yenilik test ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 18 Pro kamerası için iki kritik yenilik test ediliyor
    Apple, iPhone 18 Pro kamerası için iki önemli donanımsal iyileştirmeyi dahili test sürecine almış durumda. Tipster Digital Chat Station’ın paylaştığı bilgilere göre şirket, hem ana kamera hem de telefoto kamera tarafında köklü değişiklikler üzerinde çalışıyor. Söz konusu testler, iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modellerini kapsıyor ve Apple’ın uzun süredir koruduğu sabit kamera yaklaşımından kademeli olarak uzaklaşabileceğine işaret ediyor.

İşte Apple’ın iPhone kamerasında yıllar sonra denediği donanımsal esneklik:

Apple’ın test ettiği ilk yenilik, iPhone tarihinde ilk kez kullanılabilecek değişken diyaframlı ana kamera sistemi olarak öne çıkıyor. Değişken diyafram, kameranın sensöre ulaşan ışık miktarını çekim koşullarına göre fiziksel olarak ayarlamasına imkân tanıyor. Bu sistem, loş ortamlarda daha fazla ışık alabilmek için diyaframın açılmasını, parlak sahnelerde ise aşırı pozlamayı önlemek için kısılmasını sağlıyor.

Bu iddia, iPhone 18 Pro kamerası hakkında daha önce ortaya atılan söylentilerle de örtüşüyor. Aralık 2024’te Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modellerinin değişken diyafram açıklığına sahip bir ana kamerayla geleceğini öne sürmüştü. Ekim 2025 tarihli daha güncel raporlar ise Apple’ın bu teknoloji için tedarikçilerle aktif görüşmeler yürüttüğünü ve bileşen testlerinin sürdüğünü ortaya koymuştu.

Ayrıca Bkz.Sony'nin yeni kablosuz kulaklığı WF-1000XM6 için tanıtım tarihi netleşti

İkinci önemli yenilik ise telefoto kamera tarafında görülüyor. Sızıntıya göre Apple, iPhone 18 Pro kamerası için daha geniş diyafram açıklığına sahip yeni bir telefoto lensi test ediyor. iPhone 17 Pro modellerinde yer alan telefoto kamera, ƒ/2.8 diyafram açıklığına sahipti ve 48 megapiksel sensöre geçilmesine rağmen bu değer korunmuştu. Daha geniş bir diyafram açıklığı, telefoto çekimlerde ışık toplama kapasitesini artırarak gürültü seviyesini düşürebilir ve daha kısa deklanşör hızlarıyla çekim yapılmasına olanak tanıyabilir.

Telefoto kameradaki bu olası değişim, optik yakınlaştırma deneyimini de doğrudan etkileyebilir. Daha iyi ışık performansı, özellikle akşam saatlerinde veya kapalı mekânlarda yapılan yakınlaştırmalı çekimlerde daha net sonuçlar anlamına geliyor. Aynı zamanda arka plan ayrımı ve konu vurgusu da iyileşebilir.

iPhone 18 Pro modelleriyle ilgili diğer söylentiler arasında, telefoto kamerada etkili odak uzaklığını artırabilecek bir telekonvertör kullanımı ve ön kameranın 24 megapiksele yükseltilmesi de yer alıyor. Bu iddialar henüz doğrulanmış olmasa da Apple’ın kamera sistemini bütüncül biçimde ele aldığına işaret ediyor. iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max’in, ilk katlanabilir iPhone modeliyle birlikte sonbahar döneminde tanıtılması bekleniyor.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2026/02/07/two-major-iphone-18-pro-camera-upgrades/

• apple kamera konusunda lider olarak tamamen ayrışmak istiyor olarak algıladım, ilgi çekici bir haber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

samsung ipon un icinden gecer

Samsung hiçbir halt yiyemez. Yıllardır dünyanın en kötü kameralı telefonu Samsung. S26 Ultra'da da değişen bir şey olmayacak ve yine en kötü kameralı telefon Samsung olucak. Düz ve Plus modelin ne kadar rezil kameraları olduğunu saymıyorum bile. 2020 den kalma kameralara sahipler.

s24 ultra çıkınca aylarca kumlanma tartışması yaşandı, benzer sıkıntılar s25 ultra da oldu samsung o kadar da masum değil.

dedi dxo market guy

kumlara ufle gider

Kendini kandırma yüzlerce test var internette Samsung kamerada iPhone"un yanında çöpün çöpü kalıyor. Şu ikisine baktığında rakip cihazlar değil de sanki samsung 10 sene önce çıkmış bir telefon gibi görüntü vermiş öylesine leş

Mert Bayantemuryoutube
    Selam millet bugün efsane bir kıyaslamayla karşınızdayım. Apple'ın en yeni telefonu olan iPhone 16 Pro Max ve Samsung'un en yenisi telefonu S25 Ultra'yı kamera özellikleri ve diğer özellikleri bakımından detaylı şekilde kıyaslıyoruz. İki telefonun da birbirine göre artı ve eksileri mevcut, videoda elimden geldlğince göstermeye çalıştım. İyi seyirler. #reklam 🔗 Ürün linki (İş Ortağı Linki) ✅ https://app.hb.biz/1DsyKzI5JELf 📺 VLOG kanalıma abone olun: https://bit.ly/2XHz6ED ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Kullandığım ekipmanlar: https://app.hb.biz/DVgUF2FZXORm (İş Ortağı Linki) Videoda giydiğim ürünler: https://bit.ly/2HqRQ3y ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Beni takip edin: https://www.instagram.com/mertbayantemur İndirimli ürün ve kampanya haberleri: https://t.me/mertbayantemur İş birlikleri için: mert.bayantemur@temtalent.com
    https://www.youtube.com/watch?si=hgPV6dHtPkTZ9drN&v=V9rb8T0T5vA&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8A36B80 -- 8 Şubat 2026; 18:58:11 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 8 Şubat 2026; 20:49:31 >

yorumlarda ezici çoğunluk iPhone'un dozer gibi ezdiğine hem fikir. zaten görüntülerdeki fark o kadar bariz ki androidçi kitle bile samsungu savunamamış gördüğüm kadarıyla.. zaten yorumların bir kıymeti harbiyesi yok iphone içinden geçse bile samsung daha iyi derler bu tarz videoları samsungun toksik fanları takip ediyor daha çok. sen git bir gözlük tak iPhone 18 Pro kamerası için iki kritik yenilik test ediliyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8A36B80 -- 8 Şubat 2026; 21:6:23 >

• ok man

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 8 Şubat 2026; 21:11:9 >

• _____________________________

• Zamanında denendi ,tutulmadı .Hala gereksiz olduğunu düşünüyorum.

• iPhone kullanan arkadaşlar için söylüyorum, geçen sene iphone'a geçtim ve o çok beğenilen iphone fotoğraflarını ilk defa kendim çektim. telefon görüntüleri öyle bir işliyor ki, gerçekle alakası yok, şaştım kaldım. geceleri, karanlık yerleri aydınlatmak için yersiz bir çaba harcıyor, gündüzleri inanılmaz yüksek keskinlik ve kontrast tüm fotoğrafları mahvediyor. biraz araştırdıktan sonra öğrendim ki, zaten kimse "iphone look"'tan memnun değilmiş. pixel telefonları pixel yapan adam adobe'a geçmiş ve project indigo diye bir kamera uygulaması çıkartmış. Nedense ücretsiz, şiddetle tavsiye ediyorum. biraz araştırma yapın ve kesinlikle buna geçin.

edit: hızlıca fotoğraf çekmem gereken anlarda hala kamera tuşundan telefonun kendi kamerasını açıyorum, hızlı çekim ve video için kendi kamerası hala daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 9 Şubat 2026; 4:27:11 >
  • Uzun uzun yazmaya üşendim ama fotoğrafçılıkla uğraşanlar çok iyi bilir telefondaki cücük kadar sensöre değişken diyafram koymanın pratikte elle tutulur bir karşılığı yok. Çok boş bir özellik ama yaparlarsa Apple için iyi bir pazarlama malzemesi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 9 Şubat 2026; 15:45:18 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.