Şimdi Ara

Windows 10 Rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce ortalama bir bilgisayar kullanıcısı olarak windows 10'a geçme gafletinde bulundum, o gün bugündür bilgisayarda donma sorunu başgösterdi, çoğu zaman açılırken bazı zamanlarda ise açıldıktan biraz sonra bilgisayar donuyor hiç bir tepki vermiyordu. Önce hatayı kendimde aradım ve kurulumda yanlış yapmış olabileceğimi düşünerek tekrar tekrar sıfırdan kurulum yaptım, her seferinde ilk başlarda sorun yok gibi görünürken birkaç gün sonra aynı şekilde bilgisayar donuyor ve hiçbirşekilde tepki vermiyordu, sıfırdan kurulum yaptığım için 7'ye de dönüş yapamadım, donma sorununun yanında bilgisayarı güç kablosundan ayırdığımda ekranın tamamen kapanması gibi bir sorun da vardı ama onu çok önemsemedim.

Yaptığım araştırmalar sonrası ki bu araştırmalar bir suru zaman kaybı ve sinir katsayısında artışa maloldu bana, sorunun laptopum'un ekran kartı sürücüsünün windows 10 tarafından otomatik olarak yüklendiği ve bu durumun mevcut sorunlara yolaçabileceğini keşfettim, önce ekran kartı driverini silip tekrar yüklemeyi denedim ama olmadı, bu durumda belki 15. defa sıfırdan Windows'u yükleyip ekran kartını sürücüsünü manuel olarak indirip yükledim, sorun yok gibiydi ta ki bilgisayarı tekrar açtığımda Windows 10'un benim yüklediğim driveri otomatik olarak güncellediğini ( daha bir sürü güncellemeyle beraber) gördüm ve sonuç yine aynıydı bilgisayar donmaya devam etti.

Çıldırma noktasında Windows'a asus'a amd'ye söverken forumda şöyle bir konuya denk geldim:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109035651&p=1#109035651

Konuda Windows 10 proda otomatik güncelleştirmenin engelleneceği ve güncellemelerden istenilenlerin seçilip diğerlerinin iptal edileceği anlatılıyor.
    Herneyse tekrar sıfırdan kurulum yaptım, konuda anlatılanları uyguladım ve ekran kartı sürücü güncellemelerini engelledim, diğer güncellemelere izin verdim tam oldu diye sevinirken bilgisayarda aynı donma sorunu devam edince laptopu balkondan atmaya ramak kaldı, ya sabır çekerek tekrar sıfırdan kurulum yaptım, bu sefer ekran kartı güncellemesi ile birlikte Windows güncellemesi haricinde tüm güncellemeleri iptal ettim, sonucu göreceğiz muhtemelen yine donacaktır ve ben bilgisayarı kırarım artık yada bir yerden Windows 7 bulup onu yüklerim Ama bir işletim sisteminde ki uyduruk bir sistem de değil Windows'tan bahsediyoruz Nasıl olur da otomatik güncellemeyi kapatamayız yani inanılmaz birşey 10 tane güncelleme var diyelim ben bunlardan istediğimi seçip istediğimi iptal edemiyorum Windows ne var ne yok yüklüyor böyle bir saçmalık böyle bir rezillik olabilir mi? Donma sorununa neden olan güncellemeyi de bulamıyorum bu yüzden hepsini iptal ettim, bu ne kadar böyle gidecek, bu bilgisayarı Nasıl kullanacağım bilmiyorum, ulan nerden geçtik su windows 10'a

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu kadar ısrar etmene gerek yok windows 10 da, problem sadece sürücüler donma vs değil birçok sıkıntı var bu işletim sisteminde, daha kullanılır gibi değil ki bedava dağıtılmasının nedeni de bu, 8.1 e geri dön hiç uğraşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

bu kadar ısrar etmene gerek yok windows 10 da, problem sadece sürücüler donma vs değil birçok sıkıntı var bu işletim sisteminde, daha kullanılır gibi değil ki bedava dağıtılmasının nedeni de bu, 8.1 e geri dön hiç uğraşma

Windows 7'den geçtiğim için 8.1'e dönemem sanırım bir şekilde 7'ye dönmeye çalışacağım.

• Ben de bu donma ve kasma olayi icin win 7 ye dondum. Ayrica win 10 win 8 ten pek farki yok goruntu olarak. Yani 8 de kalmak daha mantikli. Tabii ileride guncellemelerle duzelir mi bilemem.

• Yapı 1511 sürümünü kurdun mu? Bu yapıda birçok hata düzeltildi...
  • kullandığın cihazın marka ve modelinden de bahsetseydin çok daha güzel olacaktı çünkü sony firmasının da cihazlarında bu dediğin sıkıntılar var tüm modellerinde neredeyse. en son çıkan güncellemelerden sonra bu tarz sıkıntı yaşayan model sayısı % 3' e düştü 1 gecede. raid 0 ssd takılı olmasına rağmen birde sistem sürekli donuyordu ve açılışı 3 dakika sürüyordu windows' un kıytırık bir touch pad sorunu yüzünden. şuan için sadece amd bileşeni kullanılan sony ürünlerinde büyük sıkıntılar var.
  • Konuyu okudum bi baktım konuda bahsedilen konu benim konum çıktı.

Sürücülerin yüklenmemesi istiyorsan birde şu ayarı deneyebilirsin.

Windows 10 Rezilliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Windows 7 candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zevkler mutlaka tartışılmaz ama, Xp'den sonra Windows 7'de, 8'de, 8.1'de ve son olarak Windows 10 da da aynı sözleri duyuyoruz, tabi gelecek sürümler de de adı her ne olacaksa 11, 12, 15 vs. de aynı sözleri duyacağız. Yaşı ileri olanlar hatırlar Süleyman Demirel ( Gençler için not; Eski Başbakan ve 9. Cumhurbaşkanı) Nüfus 50 milyon iken, Türkiyeden 50 milyon hükümet olsa millet yine beğenmez demişti. Bu kişiye göre değişen bir kavram. Kişisel olarak ben tüm saydığım sürümleri kullanan biri olarak Windows 10' da diğer sürümler gibi ne çok süper ne de yerlerde sürünüyor. Temiz kurulum yaptıktan sonra sorunsuz kullanıyorum.

(NOT; Tabi ben siz gençler gibi oyun vs. oynayan biri değilim. Bilgisayarı sadece Office. Photoshop ve diğer birkaç program ile, Internet erişiminde kullanıyorum.)
    Bir de hayret ettiğim bir şey var, genelde yaşı 40 yaşın üstündekilerin tutucu (Muhafazakar) olduğu söylenir, gördüğüm kadarı ile bu eşik epey gençlere kadar inmiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 22 Kasım 2015; 21:09:52 >

• Bende samsung laptopta ekran kartı güncellemesinden dolayı açılışta 2 dakikaya varan gecikme yaşayan biriydim. 6520g ve hd 7000m ekran kartları var ve 6520 yi güncellemeyi geri alıp eski sürüm yaptığımda pc 15-18 saniyede açılıyor ama vindovs güncelleme yapıp yine 2 dakikaya yakın zamanda açlıyor devamlı o güncelledi ben ben geri aldım. Son olarak dün açılıştaki parolayı kaldırmıştım kendiliğinden geri gelmiş parola sorma bende kızdım daha önce sıfırladığım pc yi tekrar sıfırlamaya kalktım ve sonuç % 31 de kaldı yürümedi 5 saat. Resetleyincede pc pert oldu. Siyah ekranda ctrl alt del yazın diyo ama nafile. Ancak temiz kurulum yaparsam laptop düzelecek, onuda elimdeki masaüstü 32 bit ben 64 bit sistem için iso dosyasını indirdiğimde MediaCreationTool.exe çalışmıyor. Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız windows sürümüyle uyumlu değil diye uyarı alıyorum. Oysa ben bu pc de isoyu indirip dvd ye yazdırıp laptopu temöiz yükleme yapacam. Bana bir yol gösterin şu an için 64 b,it başka pc bulamıyorum buralarda.

• Hocam herşey tamam da dvd den yüklüyorum bende değişik değişik bölümler var hangisini silecem hangisine sistemi yüklicem. Teşekkürler.https://store.donanimhaber.com/7b/8f/8f/7b8f8fa7716d03fcd5ab108e7d12fe57.jpg
     Windows 10 Rezilliği
  • Cevap gelmeyince bölüm 2 yi biçimlendirip üstüne kurdum. Bakalaım ne olacak. Belkide hepsini silmeliydim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.