Şimdi Ara

Windows 10, popüler işletim sistemi olmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10, popüler işletim sistemi olmaya devam ediyor
    Statcounter’a göre, Windows 10 şu anda tüm Windows cihazlarının %60,33'ünü elinde tutuyor. Ocak 2025'te payı %2,37 puan düştü. Yıllık bazda 6,14 puan azalma var. İki ay üst üste küçük pazar payı düşüşünün ardından, Windows 11 daha önce kaybettiği kullanıcılarının bir kısmını geri kazandı ve %36,65'e kadar yükseldi. 2,53 puan sıçramayla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yıldan yıla büyüme 8,82 puan.

Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 10'a yeni özellikler eklemeye devam ediyor

Peki, Microsoft’un uzun süredir desteklemediği işletim sistemlerinden durum ne? Eski Windows sürümlerinden en çok kullanılan Windows 7 olmaya devam ederken, yok denecek kadar az ama Windows XP kullananlar hala var.

Windows sürümleri pazar payı (Ocak 2025)

• Windows 10: %60,33 (-2,37 puan)

• Windows 11: %36,65 (+2,53 puan)

• Windows 7: %2,24 (-0,17 puan)

• Windows 8.1: %0,3

• Windows XP: %0,27 (+0,03 puan)

Microsoft, Windows 11 24H2'yi Windows 10 kullanıcıları dahil tüm kullanıcılar için genel olarak kullanılabilir hale getirdi. Microsoft, artık Windows 10 kullanıcılarına artık destek veremeyeceğinden Windows 11 sürüm 24H2'ye geçmelerini tavsiye ediyor. Güncelleme, şu an için Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılayan PC’lerde bile isteğe bağlı bir seçenek.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/windows-11-reaches-new-all-time-high-market-share/

• Windows 7'deki özgürlüğün zerresi halen 10'da yok hocam. Hiçbir kullanıcı bazlı ayar 10'da yok, Windows Update yönetimi gibi örneğin. Veya güncelleme almamış Windows 7'de telemetre olmaması gibi. MS tarihsel olarak Windows 8 ile sıvamaya başladı. Hintli çete 11 ile tüy dikerek misyonunu tamamlamak üzere.
  • Zamanında Windows 7 neyse şuan Windows 10 o bence.

• insanlar korkudan 11'e geçmeye başlamış gibi duruyor

korkmayın, Windows 10 hala taş gibi üzerine hala yeni özellikler de kazanıyor

• RadioactiveBlackBox kullanıcısına yanıt

5 senesi var rahat şu anda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 11 aşırı bozuk. Umarın sonraki sürümü böyle olmaz

• güncelleme geldikçe windowsun bir yerlerine bir şeyler oluyor. bitir kardeşim güncellemelerini. windows 11 in güncellemeleri bitip te 12 ye geçin denince o zaman 11 e geçebilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Windows 12 hatta 13 çıkıncaya kadar w10 krallar gibi kalır emin olun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O da zorla popüler; özellikle Ryzen ile zorlamasalardı, şu an 10'un yerinde hala 7 vardı.

• ctntas C kullanıcısına yanıt
    10 Düzgün mü ki 11 de düzgün olsun. 10 Bile hala yarım yamalak çalışıyor.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    10 7'nin yanına bile yaklaşamaz.

• W11 gibi kaliteli sistem varken 10 un yüzüne bakmam acıkcaıs.

• 10 yıllık Core i5 işlemcili laptop' um bazı donanım terfileriyle hala teklemeden hızlı çalışıyor, tek üzücü tarafı TPM desteğinin olmayışı, rufus ile tpm yi atlayarak win11 e geçmek mümkün olsa da güvenlik güncellemelerinden mahrum kalacağım için win11 bir işe yaramayacak.
    Sırf tpm yüzünden gül gibi çalışan laptop' u ıskartaya ayırıp, fiyatların uçtuğu bu enflasyon ortamında yeni laptop satın almak zorunda olmak insana koyuyor.

Öte yandan TPM güvenliği meselesi hakkında da Microsoft haklı, ne diyeyim son güne kadar win 10 a devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Şubat 2025; 12:48:53 >
  • Yeni cihazlar w11 ile geliyor. Normal artması. w10 kullananlar bırakmıyor ya da çok azı bırakıyor. w10 desteği kesildiğinde 400milyon cihaz güvenlik problemi yaşayacak. şimdi düzgün olabilir ama bir virüs saldırısında pek çok cihaz kullanılamaz duruma gelebilir, destek olmayacak çünkü. son dakika destek süresini 1-2 yıl falan artırma kararı alınabilir diye tahminler de var. korsanlar ellerini avuşturuyordur. belki de o virüsü ms kendi yapacak w11 kullanımını artırmak için. olmazsa linux artışını izleyeceğim seneye. hızlı bir yükseliş gösterirse yapay zeka gibi önünü alamayabilirler düşüncem.

• Sürücü desteği ve yeni bilgisayarlara bağlı olarak Windows 11 haliyle artacak. Windows 10 mükemmel de Windows 11 kötü diye bir durum yok. İkisi de birbirinin aynısı, ikisi de arkaplanda aldığınız nefese kadar bilgi aktarmaktan cayır cayır donanım tüketiyor. İkisinin de amacı donanım üreticilerine para kazandırmak, insanların verilerini ele geçirmek. Hala en temizi aşırı güncel olmayan sistemlerde Windows 7 kullanmak.

• Özellikle oyun ile işi olmayanlar ve donanım olarak düşük sistemi olanlar Lubuntu XFCE sürüme bir şans verebilirler. Gayet güzel bir deneyim sunuyor. Bende antika bir thinkpad var driver sorunu falan da yaşatmadı 2009 model makine olmasına rağmen

• Defender control + windows update blocker candır. Ne yaptiginizi biliyorsaniz gerisi teferruat. Son 8-10 senede hiç sorun yaşamadım. Taş gibi de çalişiyor. Ne zaman guncelleme olsa ya sistemi mesgul ediyor ya da istemedigim birçok bilgi aktariyor. Elimden geldigince engellerim.
    Donem donem format ihtiyaci oldukca yeni iso indirir taze kurulum yaparim. Aksi halde benim bilgisayarim benim kontrolüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 hala sevemedim hoşuma gitmeyen yerleri var bir kaç defa denedim yok olmuyor illa 10 a geri dönüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İ5 -7200U işlemcili laptopum var ve işlemcimi win 11 desteklemedigi için yükseltemiyorum. TPM bile var kaldıki gereksiz birşey olmasına rağmen TPM şart koşulmus. Win10 suresini doldurduğu an yaşasın linux. Linux geçeceğim oğlumuda herkesi linuxa alıştıracağım bundan sonra microsoft düşünsün.

• Şuan windows 10 dan yanayım gayet iyi performsida ram tüketimi de

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.