Şimdi Ara

Windows 10 Oyun Performansı (2018) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
7.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Öyle sistemlere kurupta bi zahmet sorun yaşamasınlar o arkadaşların Kabullenmeme konusu değil bu Sorunsuz yapsınlar bizde kuralım ne zaman kursam hemen performansı düşüyor çok yoruyor sistemi Şu forumu gez yarısından çoğu hem sevmiyor hemde sorun yaşıyor. Neyse hocam siz sorunsuz kullanın

Alıntıları Göster
    O zaman düşük sistemdeki tecrübemi anlatayım. phenom x4 850 kullanırken windows7 de 8gb ram ile yemediğim stuttiring kalmıyordu. ne far cry4 ne de gta5 akıcıydı. win10 sisteme geçtiğim gibi işlemci yine %100 çalışmasına rağmen oyunlar olabildiğince akıcı çalıştı. Bak ne diyorum ben windows95 den bu yana kullandığım en sorunsuz işletim sistemi diyorum. Sizin anakartınızın kafadan uyumsuzluk problemi vardır. Üretici beceremiyordur uyum sağlamayı. Hayır onu geçtim harici usb ses kartım var win10 sürücüsü yok. win7 sürücüsüyle kullanıyorum hala çalışıyor. Siz nasıl sorun yaşıyorsanız artık yani. ne phenomda (en dandik anakartla) ne de uyumsuz sürücülerle sorun yaşadım. Sıkıntı yok yani. Hİçbir zamanda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Aynı HDD üstünde 3 platform gördü bu windows 1 kere mavi ekran yemedi. Win7 üstünde 3 farklı yapıdaki anakart(am3+lga1151+am4) değiştirsem windows diye birşey kalmazdı :) Hayır onu geçtim Adamlar win10 da multicore için güncelleme yaptılar ve hatırı sayılır am4 tarafında performans geldi. Ayrıca oyunlarda sanal bellek ve fiziksel bellek yönetimi bana göre windows 7 den kat kat daha iyi seviyede. Benim yorumum bu şekilde. Forumda bazı kullanıcılar siz dahil sorun yaşayabilirsniz fakat ne win8.1 işletim sistemini ne de win7 işletim sistemini altın tepside en yüksek ürün anahtarı ile bedava verseniz yne yüklemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

O zaman düşük sistemdeki tecrübemi anlatayım. phenom x4 850 kullanırken windows7 de 8gb ram ile yemediğim stuttiring kalmıyordu. ne far cry4 ne de gta5 akıcıydı. win10 sisteme geçtiğim gibi işlemci yine %100 çalışmasına rağmen oyunlar olabildiğince akıcı çalıştı. Bak ne diyorum ben windows95 den bu yana kullandığım en sorunsuz işletim sistemi diyorum. Sizin anakartınızın kafadan uyumsuzluk problemi vardır. Üretici beceremiyordur uyum sağlamayı. Hayır onu geçtim harici usb ses kartım var win10 sürücüsü yok. win7 sürücüsüyle kullanıyorum hala çalışıyor. Siz nasıl sorun yaşıyorsanız artık yani. ne phenomda (en dandik anakartla) ne de uyumsuz sürücülerle sorun yaşadım. Sıkıntı yok yani. Hİçbir zamanda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Aynı HDD üstünde 3 platform gördü bu windows 1 kere mavi ekran yemedi. Win7 üstünde 3 farklı yapıdaki anakart(am3+lga1151+am4) değiştirsem windows diye birşey kalmazdı :) Hayır onu geçtim Adamlar win10 da multicore için güncelleme yaptılar ve hatırı sayılır am4 tarafında performans geldi. Ayrıca oyunlarda sanal bellek ve fiziksel bellek yönetimi bana göre windows 7 den kat kat daha iyi seviyede. Benim yorumum bu şekilde. Forumda bazı kullanıcılar siz dahil sorun yaşayabilirsniz fakat ne win8.1 işletim sistemini ne de win7 işletim sistemini altın tepside en yüksek ürün anahtarı ile bedava verseniz yne yüklemem.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
  • vamp kullanıcısına yanıt
    ben de w7ye gönülden bağlı olan biriyim ve w10a geçmiş biri olarak bu arkadaşa katiliyorum. belki programlamadan ziyade işin içinde bi hile vardır bilemem ama ac originsde windows 7de aynı grafik ayarlarında 22-24 fps alırken, w10 a geçtiğimde 29-30 fps bandına sabitlenmeyi başarmıştı

aynı şekilde genel olarak oynadığım online oyunların da performanslarında hep ilerlemeler oldu (csgo, heroes of the storm vs)

tabii windows 10 a geçiş sebebim netflixin 1080p desteğini bi tek w10da vermesiydi o ayri bi konu
  • TorwaK kullanıcısına yanıt
    torwak twitchteki yayıncı torwak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda kafasında soru işareti olanlar için bulabileceği en faydalı videoyu atiyorum tüm sorulariniza cevap bulacaksiniz. 10un ltsb sürümü hiçbir ivir zivir spyware telemetry ekstra yazilim uygulama vs icermeyen çekirdek sistem hali çoğu kişi bilmez mesela.

https://www.youtube.com/watch?v=g2OEslmFCMo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Kafasında temeletry vb ile alakalı soru işareti olanlar LTSB kurabilirler. Pratikte ATM windowsu olarak da geçer. Bankacılıkta da bu versiyon kullanılır (TR'den bahsetmiyorum). Gizlilik konusunda Linux'a sempati duyuyorum ama üst düzey de oyuncuyum diyenler için en iyi seçenektir. Store, Cortana, Xbox gibi uygulamalar yoktur.

Bununla birlikte Windows 10'a özel çıkan Forza, AoE Definitive, Sea of Thieves gibi oyunları default olarak çalıştırmaz. Powershell üzerinden Store'u yüklemeniz gerekmektedir. AoE de Xbox uygulamasına ihtiyaç duyar. Tabi bunları tekrar sisteme entegre ettikten sonra LTSB'nin de bir anlamı kalmıyor. Kısacası benim zaten MS Store'a özel oyunlarla alakam yok diyorsanız gönül rahatlığıyla kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Dogs -- 14 Nisan 2018; 15:40:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

torwak twitchteki yayıncı torwak?
    Zamzam selam, evet benim.
  • Arkadaşlar selam,

Windows 10 LSTB 'yi kurup denedim. Pro ve Home versiyonlarına göre cidden daha sade, reklam ve telemetri opsiyonları yok. Oyunlarla da test ettim fakat, benim tercihin yine Windows 8.1. FPS performansı dışında oyunları arka plana alırkende Windows 8.1 bana göre daha hızlı. Bilgisayarı sadece oyun için kullanıyorsanız Windows 8.1 şuanda en mantıklısı. Bilgisayarı yeniden formatlayıp son BIOS ve sürücülerle Windows 8.1 kurdum. Hele ki PUBG oynuyorsanız farkı mutlaka hissedeceksiniz.
  • win 7 bilg. yormadığı için daha verimli çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Arkadaşlar selam,

Windows 10 LSTB 'yi kurup denedim. Pro ve Home versiyonlarına göre cidden daha sade, reklam ve telemetri opsiyonları yok. Oyunlarla da test ettim fakat, benim tercihin yine Windows 8.1. FPS performansı dışında oyunları arka plana alırkende Windows 8.1 bana göre daha hızlı. Bilgisayarı sadece oyun için kullanıyorsanız Windows 8.1 şuanda en mantıklısı. Bilgisayarı yeniden formatlayıp son BIOS ve sürücülerle Windows 8.1 kurdum. Hele ki PUBG oynuyorsanız farkı mutlaka hissedeceksiniz.
    Sürücü desteği bitti onunda onu ne yapıcaz peki benimde aklımda 8.1 var sırf sürücü çıkmıyor diye kurmadım gerçi güncel sürücüler performans düşürüyor artık.
  • quote:

Sürücü desteği bitti onunda onu ne yapıcaz peki benimde aklımda 8.1 var sırf sürücü çıkmıyor diye kurmadım gerçi güncel sürücüler performans düşürüyor artık.

Alıntıları Göster
    Yok öyle birşey. Ekran kartı, ses kartı v.b. bütün donanımların Windows 7 sürümü dahi çıkıyor. Ben 2 ay 'da 1 bilgisayarımı formatlayıp güncel sürücülerle yüklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Yok öyle birşey. Ekran kartı, ses kartı v.b. bütün donanımların Windows 7 sürümü dahi çıkıyor. Ben 2 ay 'da 1 bilgisayarımı formatlayıp güncel sürücülerle yüklerim.

Alıntıları Göster
    Tamam işte Win7 ve Win10 için sürücü çıkıyor halen ama Win8.1 için çıkmıyor tarihlerine bak eski sürücüler var hep

• GeForce Game Ready Driver
    Versiyon: 397.31 - WHQL
    Tip: Grafik Sürücüsü
    Sürüm Tarihi: Wed Apr 25, 2018
    İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 8 64-bit
    Dil: Turkish
    Dosya Boyutu: 414.87 MB

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/133669

AMD Driver
    ​​
    Radeon Software Crimson ReLive Edition Graphics Driver Installer for Windows 8.1 64-Bit

Compatible Operating Systems: Windows® 8.1 64-bit ​

Radeon Software 400 MB Crimson ReLive Edition 17.7.1 Optional 7/14/2017

https://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208.1%20-%2064

İlginç.Amd 8.1'e desteği kesmiş.

Nvidia tarafında halen devam ediyor hemde destek kesinlen 8'e bile son driver var.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

GeForce Game Ready Driver
    Versiyon: 397.31 - WHQL
    Tip: Grafik Sürücüsü
    Sürüm Tarihi: Wed Apr 25, 2018
    İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 8 64-bit
    Dil: Turkish
    Dosya Boyutu: 414.87 MB

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/133669

AMD Driver
    ​​
    Radeon Software Crimson ReLive Edition Graphics Driver Installer for Windows 8.1 64-Bit

Compatible Operating Systems: Windows® 8.1 64-bit ​

Radeon Software 400 MB Crimson ReLive Edition 17.7.1 Optional 7/14/2017

https://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%208.1%20-%2064

İlginç.Amd 8.1'e desteği kesmiş.

Nvidia tarafında halen devam ediyor hemde destek kesinlen 8'e bile son driver var.
    Bunu diyorum işte bende Sürücülerden anlarmısınız sorum olacaktı da ?

• Buyrun dilimiz döndüğünce, bilmediğimiz bir şey olursa forumdaki arkadaşlar yardımcı olur.
  • quote:

Buyrun dilimiz döndüğünce, bilmediğimiz bir şey olursa forumdaki arkadaşlar yardımcı olur.
    Şöyle bir sorunum var. MSI Gaming R7 370 ekran kartım var ilk aldığımda süper performansı vardı ama son zamanlarda eski oyunlarda bile kasma ve donma sorunları yaşıyorum araştırmalarım sonucunda sürücü ile çözülebileceğini öğrendim. Bir çok sürücü kurdum ama nafile devamlı FPS düşüşleri anlık takılmalar devam ediyor. Deneme amaçlı Far Cry 3 kurdum bunda bile çok kötü performans var eski sistemimde HD5670 ekran kartı vardı onda daha iyi oynuyordum bu oyunu. Ne yapmam lazım sizce ? Sürücü ile çözülür mü sizce ? Bir arkadaşın önerisi ile 16.7.3 sürümünü kurdum az bişey düzeldi gibi oldu ama tam çözmedi. Birde şu sorun var FPS yüksek bile olsa sanki kasma hissi varmış gibi. Yabancı kaynaklardan da baktım net bişey bulamadım. Benim ekran kartının stabil çalışan sürücüsü lazım bana şu sorundan kurtulmak istiyorum Yardımcı olabilirmisiniz ?

• Msi afterburner ile işlemci kullanım değerleri ekran kartı kullanım değerleri ve işlemci, ekran kartı sıcaklık değerlerine bakmak lazım.

Birde farklı işletim sistemlerinde denemek lazım.Mesela son zamanlarda win10 ltsb sürümünü tavsiye etmeye ve kullanmaya başladık.

Bir driver'ın veya işletim sisteminin güncelleşmesi her zaman stabil olacağı anlamına gelmez.Ne kadar doğrudur bilinmez kendim test etmediğim için, işletim sisteminin aldığı meltdown güncellemesinden sonra intel işlemcilerin %30 performans kaybı yaşadığı söyleniyor. Eğer doğru ise bunun bir payı olabilir bu bir ihtimal.

edit: Pardon işlemci amd fx miş.

Evet amd'de stabil çalışan driver'lar ünlüdür, onun için amd driver başlığından tavsiye isteyebilirsiniz.

Lakin güncel olmayan eski bir iso'nuz varsa işletim sistemini yeniden kurun stabil driver'ı yeniden yüklediğiniz halde aynı şekilde eski performansınızı yakalayamıyorsanız termal kullanımda sıkıntı olabilme ihtimali var.

Eskiden aldığın fps değerlerini bir yere kaydetseydin veya değerleri biliyor isen tavsiyem msi afterburner programı ve rivatuner statistic yardımcı programı ile değerleri izlemen olacaktır.

Orada gözükür artık işlemci oyunda darboğaz mı yapıyor, yoksa cpu-gpu sıcaklık kullanım değerlerinde dengesizlik mi var belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 30 Nisan 2018; 12:8:56 >

• quote:

Msi afterburner ile işlemci kullanım değerleri ekran kartı kullanım değerleri ve işlemci, ekran kartı sıcaklık değerlerine bakmak lazım.

Birde farklı işletim sistemlerinde denemek lazım.Mesela son zamanlarda win10 ltsb sürümünü tavsiye etmeye ve kullanmaya başladık.

Bir driver'ın veya işletim sisteminin güncelleşmesi her zaman stabil olacağı anlamına gelmez.Ne kadar doğrudur bilinmez kendim test etmediğim için, işletim sisteminin aldığı meltdown güncellemesinden sonra intel işlemcilerin %30 performans kaybı yaşadığı söyleniyor. Eğer doğru ise bunun bir payı olabilir bu bir ihtimal.

edit: Pardon işlemci amd fx miş.

Evet amd'de stabil çalışan driver'lar ünlüdür, onun için amd driver başlığından tavsiye isteyebilirsiniz.

Lakin güncel olmayan eski bir iso'nuz varsa işletim sistemini yeniden kurun stabil driver'ı yeniden yüklediğiniz halde aynı şekilde eski performansınızı yakalayamıyorsanız termal kullanımda sıkıntı olabilme ihtimali var.

Eskiden aldığın fps değerlerini bir yere kaydetseydin veya değerleri biliyor isen tavsiyem msi afterburner programı ve rivatuner statistic yardımcı programı ile değerleri izlemen olacaktır.

Orada gözükür artık işlemci oyunda darboğaz mı yapıyor, yoksa cpu-gpu sıcaklık kullanım değerlerinde dengesizlik mi var belli olur.
    Konu açtım yardımcı olan olmadı forum zaten öldü artık bunu anladım eskisi gibi değil. Afterburner ile bakıyorum işlemci kullanımı %50 %60 civarlarında sıcaklıklar ise normal zaten termal macunu yeni değiştirdim Xigmatek PTI-G3606 kullandım. işlemci 40 derece oluyor ekran kartı ise maksimum 67 derece bunlar oyunlarda aldığım ısı değerleri. Boşta ise işlemci 25 derece ekran kartı 35 derece. Isı kaynaklı değil sorunum. Bir sürü sürücü denedim nafile. Windows 10 kullanıyorum daha dün kurdum 1803 sürümünü en güncel ISO indirdiğim kaynak sağlam zaten reklam olmasın diye söylemiyorum siteyi. Daha önce Windows 7 kullanıyordum onda da aynı sorunlar vardı. İşletim sistemi sorunu da değil bu. Bütün donanımları test ettim sorun gözükmüyor temizlik işlemlerini de yaptım hala sorunlar devam ediyor. Şuan vereceğim bilgiler bunlar. Game DVR Oyun Modu VS gibi saçmalıkları Regedit üzerinden de kapattım ayrıca FPS artışı olsun diye ama hala şaka gibi en eski oyunda bile sorun yaşıyorum

• İlginç.

Yapılabilecek olasılıkların neredeyse hepsini yapmışsın.Buna rağmen anormallik varsa benimde bilgim dışında maalesef.

En son oyunlar ssd'yemi yoksa mekanik hdd'ye mi kurulu?Gerçi bunun yükleme süreleri ve hdd kafa vuruyorsa stuttering dışında fps'ye etkisi olmaz.

Misal csgo'yu mekanikte oynayınca oyunda anlık sinir eden takılmalar oluyor bende.Ama ssd'ye alınca çözüm olmuştu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.