Şimdi Ara

windows 10 orjinalmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 6-7 aydır flan windows 10 kullanıyordum zaten. korsan w7 den yükseltmiştim. şuan itibariyle bilgisayarım özelliklerinden baktığımda windows etkinleştirildi diyor ve altında yazan keyide google da arattım ve sonuç bulunamadı. bunlardan hariç bi kaç yöntemle daha orjinallik sorgulaması yaptım ve hepsinde sıkıntısız orjinal olduğunu teyit ediyor. cmd ye bi kod yazıp baktım (şimdi kodu unuttum) windows aktifleştirildi de diyordu.

ana konuda 2 ay sonra bitecek deneme sürümleri vs diyor da bende ona istinaden denememi değilmi şuanki gidicimi kalıcımı anlayamadım tam. eğer gidiciyse orjinal windows satın alacam.

birde orjinal win8 keyi satın alacam gg de ucuzdan satılıyormuş. sıkıntısız diyorlar. merak ettiğim şu: bu win8 keyi satın alırsam direk bilgisayarım sistem özelliklerden ürün anahtarı değiştir diyip onu oraya yapıştırırsam kabul edermi? yoksa illa w8 kurup o key ile sonra yükseltmemi yapmam gerekir?

yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Orijinal mi?

Windows 10, Microsoft tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir. Windows 10'un hem orijinal hem de orijinal olmayan sürümleri mevcuttur.

Orijinal Windows 10, Microsoft'un resmi kanallarından satın alınan veya önceden yüklenmiş bir bilgisayarla birlikte gelen sürümdür. Orijinal sürümler, Microsoft'un sürekli destek ve güvenlik güncellemelerini alır.

Orijinal olmayan Windows 10 sürümleri, genellikle üçüncü taraf kaynaklardan edinilir veya yasa dışı yollarla elde edilir. Bu sürümler, güvenlik açıkları veya kötü amaçlı yazılımlar içerebilir ve Microsoft'un desteğini almaz.

Windows 10'un orijinal olup olmadığını kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümüne git.
    • Windows özellikleri altında, "Etkinleştirme" bölümünü kontrol et.
    • "Windows etkinleştirildi" mesajını görüyorsan, Windows 10'un orijinal bir sürümünü kullanıyorsun demektir.

Orijinal Windows 10 kullanmak önemlidir çünkü bu, şunları sağlar:

• Microsoft'tan sürekli destek ve güvenlik güncellemeleri
    • Kötü amaçlı yazılımlara ve güvenlik açıklarına karşı koruma
    • Yeni özellikler ve işlevsellik
    • Windows'un tüm avantajlarından yararlanma

Windows 10'un yasal ve orijinal bir sürümünü kullandığından emin olman, işletim sisteminden en iyi şekilde yararlanmanı ve cihazını ve verilerini güvende tutmanı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kalıcı olarak aktive edildi... Microsoft korsanları da aktive ediyor windows 10 ile...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    yani? sonsuza kadar orjinalmi oldu şimdi windowsum?
  • W7 den yukseltince sistem biligilerin buluta kaydediliyor. Format atcagın zaman key isteyince geç daha sonra sor diyip geçiyorsun. Sonra online olunca bilgisayar bilgilerin yine MS ye gonderiliyor sonra sistem bakıyorki bu sistem kayıtlı otomatik aktifleşiyor. Aynı OEM lisans gibi sadece online bir sistem var. Lisansını başka bilgisayara taşıyamıyorsun. Donanım değişikliği yapınca da key ile telefon akrivasyon yapıyon yada microsoftu arıyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 7 Ağustos 2015; 12:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0ket

yani? sonsuza kadar orjinalmi oldu şimdi windowsum?

Evet güle güle kullan... Format atarken key girmiyceksin artık kendi otomatik aktive olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: balikraker

W7 den yukseltince sistem biligilerin buluta kaydediliyor. Format atcagın zaman key isteyince geç daha sonra sor diyip geçiyorsun. Sonra online olunca bilgisayar bilgilerin yine MS ye gonderiliyor sonra sistem bakıyorki bu sistem kayıtlı otomatik aktifleşiyor. Aynı OEM lisans gibi sadece online bir sistem var. Lisansını başka bilgisayara taşıyamıyorsun. Donanım değişikliği yapınca da key ile telefon akrivasyon yapıyon yada microsoftu arıyon.

bi kelime bile bişi anlamadım

yani şuan windowsum orjinalmi değilmi?
  • Başlat / çalıstır'a "slmgr.vbs -xpr" yaz enter'a bas makinenin ne kadar sürelik lisanslı olduğunu gör

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Başlat / çalıstır'a "slmgr.vbs -xpr" yaz enter'a bas makinenin ne kadar sürelik lisanslı olduğunu gör

makine kalıcı olarak etkinleştirildi diyor hocam.
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok o zaman

• korsan win7 nasıl orjinal oluyor anlayamadım.benim masaüstünde korsan win7 var.söyleyinde onu da yapıyım bari
  • Kişisel sorunlarınızı neden konu altında tartışıyorsunuz? @r0ket @m-99
  • quote:

Orijinalden alıntı: Davut_oğlu

korsan win7 nasıl orjinal oluyor anlayamadım.benim masaüstünde korsan win7 var.söyleyinde onu da yapıyım bari

Windows 10 kur orijinal olur...
  • quote:

W7 den yukseltince sistem biligilerin buluta kaydediliyor. Format atcagın zaman key isteyince geç daha sonra sor diyip geçiyorsun. Sonra online olunca bilgisayar bilgilerin yine MS ye gonderiliyor sonra sistem bakıyorki bu sistem kayıtlı otomatik aktifleşiyor. Aynı OEM lisans gibi sadece online bir sistem var. Lisansını başka bilgisayara taşıyamıyorsun. Donanım değişikliği yapınca da key ile telefon akrivasyon yapıyon yada microsoftu arıyon.

Ilk 1 sene gecerli. 1 sene sonra donanim degisikligine gittiginde aktiflestirilemeyeci yaziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smile Man

quote:

Ilk 1 sene gecerli. 1 sene sonra donanim degisikligine gittiginde aktiflestirilemeyeci yaziyor.

Bilmiyorum en kotu müşteri hizmetleri ile konuşulup halledilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

quote:

Orijinalden alıntı: Davut_oğlu

korsan win7 nasıl orjinal oluyor anlayamadım.benim masaüstünde korsan win7 var.söyleyinde onu da yapıyım bari

Windows 10 kur orijinal olur...

peki hocam kurarken lisans isterse ne yapıyım?
  • https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 buradan indirip güncellemeyi seçersen istemez... Bir kere kurdun mu aktive olduktan sonra istediğin kadar temiz kurulum yapabilirsin aktive olur kendiliğinden...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.