Şimdi Ara

Windows 10 mu 8.1 mi 7 mi? Hep birlikte Karar Verelim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
43.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Win 7. O başlat menüsünü arıyor insan.. Onun dışında da win 8 ve 10'a göre daha sade ve direkt geliyor bana. İnternet, film ve müzik için de yetiyor ve artıyor.
  • Kişinin kullanım zevklerine, kullandığı bilgisayarın özelliklerine göre değişir. Kimisi performans odaklı düşünür, kimisi bilgisayarım sağlam çalışsın der, kimisi ise yenilik görmek ister. Genellikle yeni çıkan işletim sistemleri genel hatları ile ilk etapta sorun yaşatabilir kullanıcılara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihvize -- 16 Mart 2016; 0:35:22 >
  • Kesinlikle windows10

    3 makinede 64bit kurulu, sürücü sorunu yaşamadım. Windowsu fazla kurcalamam. Orjinal lisans kullanırım.

    Teşekkürler microsoft

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasada 2 hdd ve 2 sistem var. Ssd olana 10 kurdum. 10 açılırken ve bildirim alanında sürekli sürücü hataları denetlenecek yazıları geliyordu. Taratma yapıyordum. Tam anlayamadım fakat 10, diğer 1 tb hdd C sistem kısmını çökertti. Yüklediğim oyunlar, virüs programı filan gitti. Misafir çocuklarından sonra sistem yanlış kapanmış 1 tb deki win 7 de. Açılırken sistem taraması istedi. Siyah ekran olarak açıldı filan. Win 10 içinde bir şeyler yapmak istedi o kısma fakat yaptırmadım. En son açtığımda sistem çökmüştü. Windows bileşenleri çalışmıyordu ve yüklediğim çoğu program ve oyun silinmişti.
    1 tb olan, yeğenlere ayırdığım kısma 8.1 yükleyeyim mi? Ben aslında 7 den devam ediyordum ikisinde de. Arkadaşa deneyerek yardımcı olmak için 10 yüklemiştim. 8.1 de durum nasıl? İki sistem yüklü makinede sorun çıkartır mı? Üstlerde yazdığım gibi, 8 ve 10 dokunmatikler dışında tat vermeyecek gibi geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • windows 7 yi ve 8.1 unutalı çok oldu :)

    2014 ün eylülünden bu yana win10 kullanırım.Şuan da kullanmaya devam ediyorum.Beni geriye döndürecek en ufak bir sorunla karşılaşmadım.
    Çökme,kalma,donma v.s.aynı zamanda oyunlarla da ilgili olsun.zaten öyle olsa durmaz eski versiyonlara dönerdim.
    Demekki kişilerin kullandıkları sistem ile midir nedir bilemiyorum sorunsuz kullandım bu zamana kadar.Gördüğüm en iyi işletim sistemi,kaldı ki diğer oturmuş sistemlerden
    çok daha yeni olmasına rağmen.
  • en stabil en kolay kurtarılan işletim sistemi win7 şu anda.
  • windows 10da daha bilgisayar kapanmıyor.Bugün geri win8.1e geçmeyi düşünüyorum.Tüm çözüm yollarını denememe rağmen olmadıysa bu işletim sistemine stabil demek yanlış olur.
  • xMakavelix kullanıcısına yanıt
    Bende de şu an çok geç kapanıyor. Bir ara 2 dakikada kapanıyordu, şu an 1 dakikaya düştü. 2 hdd yi de mahvetti. Sürekli disk tarama yapmaya çalışıyor 2 ayrı diske. 1 tb lık olan 3 e bölmüştüm. Hepsine ayrı işlem yapıyor. Üstlerde yazdığım ikinci hdd de ki sistem de bozuldu. Müsayit olunca 2 ayrı sistem kurmam lazım hdd lere. Yoksa diskler bad sector verecek, ya da ömür sayısından yiyecek galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sürekli resimdeki hatalardan verdi. Tarama yapmama rağmen bu iletiler kesilmedi. Üstte yazdığım bir çok sorun da beraberinde geldi. Şu an bir hdd ye formatı bastım. 8.1 kurdum. 8.1 deneyip ssd ye de onu kuracağım. 8.1 Pro kurdum. SSD ye hangi sürüm 8.1 kurmamı önerirsiniz? Enterprise için iyi diyorlar. Önerisi olan var mı?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Windows 10 mu 8.1 mi 7 mi? Hep birlikte Karar Verelim




  • Win 95

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt


    8.1 de kafasına göre disk tarama yapmaya başladı. 95 olmasa bile bu gidişle 2 hdd deye de basacam 7 mis gibi devam. Güncel bir sistem yapalım dedik saçma sorunlar yaşıyorum.https://m.youtube.com/watch?v=N24ZeTizOKk Şu videodakini uyguladım fakat yine tarama yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • win10 çıkmadan önce win7 gibi yok diyodum, hala win7 yi severim ama win10 a alışınca işler çok fark ediyor
    windows 10 şu an benim için en iyisi :)
  • Windows 8.1 en iyisi şuan için. Ancak illaki pcye bir ssd tak diyor. Disk kullanımını bazen %100 yayıp kasması başa bela. Hala kalıcı bir çözüm getirmediler o soruna. Birde temada font için özelleştirme olması lazım koyu temalar uygulanamıyor destek ekibine çok yazdım ama güvenlik gerekçesi vs bişiyler zırvaladılar. Windows 7 nin kişiselleştirmesi daha iyi ve stabil, sadece sistem açılış ve kapanış süresinin uzun olması en büyük olumsuzluğu..
  • konuyu hortlatmayım ama hala en stabil olan sistem win 7, win 10 güncellemelerle boğup duruyor daha nereye kadar siz ne derseniz deyin win 10 hala stabil olamadı.insanları bir anda oturmamış sisteme zorlarsanız olacağı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikonder -- 29 Ekim 2016; 16:24:50 >
  • Driver uyumlulugu acisindan 8.1 one cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikonder

    konuyu hortlatmayım ama hala en stabil olan sistem win 7, win 10 güncellemelerle boğup duruyor daha nereye kadar siz ne derseniz deyin win 10 hala stabil olamadı.insanları bir anda oturmamış sisteme zorlarsanız olacağı bu.

    Hocam o konuda yanlis dusunuyorsunuz, microsoft artık yeni isletim sistemlerini uzerine insaa ederek gelistiriyor. En iyi test kullanicilardan gelen geri bildirimlerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 tek şikayetim ram kullanımı 8gb ram var sistem boştayken 4.5gb ram kullanıyo şaka gibi windows 8.1 disk kullanım sıkıntı yapıyo bazen win 7nin kusuru geç açılması

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx6300,8GB RAM 970 UD3P anakart,GTS 450 Ekran kartı.
    Yapı 1511'den itibaren Windows 10 kullanamıyorum.1511 Şubat iso'da Windows Gezgini hatası alıyorum.Şöyleki dosyalar arasında gezerken Windows Gezgini donup yeniden başlıyor.Defalarca kez kurulum yaptım aynı hata.Redstone çıktı dağlara taşlara.Atıyorum belgeler içinde bir klasör açmaya kalksam yada bir klasörün ismini değiştirmeye kalksam makina öyle bir donuyor ki, reset atmadan kullanamıyorum .
    Diyeceğim 970 çipset anakart desteklemiyor İlk çıkan Windows 10 yapılarda böyle bir sorun yoktu günlük gülüstanlıktı.
    Keza Windows 8.1'de de en ufak sorun yaşamadım.

    Şuan Window 7 kullanıyorum ve makina çok stabil.
    Olay donanımsal veya yazılımsal değil.Windows 10 şubat yapılarından itibaren bariz şekilde donanım seçiyor.Ve hatalar Windows Gezgini ile alakalı.Hayır ne yaptın da bozdun 1 yılda gerçekten merak konusu.

    Eğere masaüstü ve 2'den fazla HDD varsa Windows 10 fena hade çuvallıyor.
    Windows 7 karmaşık donanımlı sistemlerde daha başarılı.Ardında denediğim XP bile Windows 10'dan daha stabil..

    Bakın fii tarihinden kalan işlemci değil FX6300 kullanıyorum.8 GB ram ile.
    Microsoft'a uzunca bir hata bildiriminde de bulundum dönen olmadı.Yeni okudugum habere göre Microsoft yeni yapılarda Çipset sürücülerini değiştirme kararı almış.Bu elzem bir karardır.

    Sonuç olarak Windows 10 ortası olmayan ya çok seri yada çok fena çuvallayan işletim sistemi.Kardeşimin tek hdd'li sabit donanımlı ortalama bir lebtobunda SSd yokken bile makina uçuşa geçerken,Ondan çok daha güçlü kendi bilgisayarımda XP'den bile hatalı ve kötü çalışıyor.

    Özellikle FX6300 ve Gigabyte ud3p ikilisi kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa mutlu olurum.Yoksa Yapı 13xx serisinden yukarısı bize haram oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoltreX

    Windows 8.1 en iyisi şuan için. Ancak illaki pcye bir ssd tak diyor. Disk kullanımını bazen %100 yayıp kasması başa bela. Hala kalıcı bir çözüm getirmediler o soruna. Birde temada font için özelleştirme olması lazım koyu temalar uygulanamıyor destek ekibine çok yazdım ama güvenlik gerekçesi vs bişiyler zırvaladılar. Windows 7 nin kişiselleştirmesi daha iyi ve stabil, sadece sistem açılış ve kapanış süresinin uzun olması en büyük olumsuzluğu..

    imzamı atarım. koyu temalar ve %100 disk kullanımı sıkıntı win8.1 de. Ama disk sorunu 10 da da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Eski tarihlerde, üstte yazdığım nedenlerden ötürü 7 ye döndüm 2 hdd li fx 6300, 8 gb ram li sistemimde. İki hdd ye de 7 kurdum sorun yok, uğraşmıyorum. xd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.