Şimdi Ara

Windows 10 Mobile Güncelleme ve Bilgi Paylaşım Ana Konusu (1484. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34.598
Cevap
113
Favori
899.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14821483148414851486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • w10m'in en iyi senaryoda %10 pazarpayı öngörüyorum önümüzdekii 10 yıl içerisinde.

işletim sistemi üzerine koyarak gelişirse her seferinde rs10 olursa muhteşem harika olur diye düşünüyorum. şaka yapmıyorum

10 yıl içinde sistemin çok iyi olacağına inanıyorum.

ama, şu anda, biz kendimizi kobay olarak kullanılmaya karşı koymalıyız.

çünkü bu göle bu maya tutacak diye paralarımızı bunlara sermaye yapmamalıyız.

emin olun, ms sizin wp yi düşündüğünüzün 1000de 1i kadar bile düşünmüyor.
  • e-Militarist kullanıcısına yanıt
    aynen bu durum en çok sana yaradı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows10

w10m'in en iyi senaryoda %10 pazarpayı öngörüyorum önümüzdekii 10 yıl içerisinde.

işletim sistemi üzerine koyarak gelişirse her seferinde rs10 olursa muhteşem harika olur diye düşünüyorum. şaka yapmıyorum

Microsoft geliştiricileri cezbedemediği, fanboylar ve geek'ler dışındaki insanlara Microsoft marka telefon almaları için güçlü bir sebep vermediği sürece mobil alanda başarılı olamaz bence.

Ayrıca mağaza konusu resmen kısır döngüye girmiş durumda. Mağaza gelişmeden Windows Phone pazar payı artmaz. Windows Phone pazar payı aramadan market gelişmez. Microsoft'un parası var. Ünlü uygulamaların geliştiricilerine para verebilir. Ama yine de rakiplerinin arkasında kalacak.

Şu anki duruma bakacak olursak MS'nin mobil pazardaki işi oldukça zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Microsoft'un mafya usulü çalışan uygulama oyun yapımcılarına haraç vereceğini sanmıyorum pek. Haraç vermediği için marketi biraz boş bence. Hiç rahatsız gibi de durmuyor. Microsoft'tan başka herkes bunu dert ediyor niyeyse. Marketim bu, telefonlarım bu, politikam bu, gelene kapım açık diyor. Olay da burada patlak veriyor. Gsm operatörleri de bu haraç olayına çanak tutuyorlar. Özellikle bizim gibi az gelişmiş, kendisini güçlünün kolları arasına bırakan ülkelerde. Dünyadaki çoğu operatör windows mobile'ı destekliyor mesela. Ama bizim ülkemizde mağazaların vitrinleri, dizaynları, buzdolaplarını bile sponsorlar sağladığından, sponsoru kızdırmak istemiyor dayılar haklı olarak. Google amca kızar sonra onlara. Apple dayı keser harçlıklarını microsofta selam verirlerse.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bugün bu başarısızlığın gelmesinin en temel nedeni, wp 8 ile yazılan xaml uygulamalarının, universal windows app'e kolaylıkla uyarlanamıyor olması. ve herşeyin yeniden yapılması gerekiyor olması.

Windows 10 Mobile Güncelleme ve Bilgi Paylaşım Ana Konusu

Bir yudum içte öyle yaz. Cahillikten değil, yorgun olduğun için böyle yazdığını düşünüyorum. Eğer gerçekten WP8 uygulamalarının kolaylıkla W10 UWP'ye döndürülemediğini söylüyorsan kullanıcı adını değiştirmeni öneririm Bilmeden konuşmayalım. Bugün WP8, Win32 ve iOS uygulamaları sorunsuz bir şekilde UWP hale getirilebiliyor.

Ekleme: 5 dk sürmüyor bu işlem. Var olan WP8 projesinin içine W10 projesi açıyorsun, anasayfayı vs. kopyalıyorsun (shared içindeyse ona da gerek yok) ve bu kadar Bir iki tıkla halloluyor bunun neresi "kolaylıkla uyarlanamıyor" anlamadım. 0:36:44https://channel9.msdn.com/Series/Developers-Guide-to-Windows-10-Preview/03

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 9 Eylül 2016; 2:26:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lily Evans

quote:

w10m'in en iyi senaryoda %10 pazarpayı öngörüyorum önümüzdekii 10 yıl içerisinde.

Microsoft geliştiricileri cezbedemediği, fanboylar ve geek'ler dışındaki insanlara Microsoft marka telefon almaları için güçlü bir sebep vermediği sürece mobil alanda başarılı olamaz bence.

Ayrıca mağaza konusu resmen kısır döngüye girmiş durumda. Mağaza gelişmeden Windows Phone pazar payı artmaz. Windows Phone pazar payı aramadan market gelişmez. Microsoft'un parası var. Ünlü uygulamaların geliştiricilerine para verebilir. Ama yine de rakiplerinin arkasında kalacak.

Şu anki duruma bakacak olursak MS'nin mobil pazardaki işi oldukça zor.

Yıllardır facebook, messenger uygulamasını doğru düzgün yapamadılar. Birde facebook ve microsoft birlikte çalışıyor bu uygulama için.

Sonuç? Tırt! Sözde betadan çıktı. Bakıyorsun hâlâ bildiğin beta. Geçende de mağazadan kaldırdılar, sonra tekrar koydular. Kafaları güzel adamların.

Bırak geliştiricileri, facebook ile birlikte bi şeyi doğrultamadılar. Para versende kimse geliştirmez zaten. Çünkü işletim sistemi hâlâ beta.

Hâlâ daha ecek, acak ile savunuluyor. Yok rs güncellemesi gelECEK, yok efendim surface phone gelECEK dertler bitECEK. ECEK te ECEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 9 Eylül 2016; 3:46:11 >

• e-Militarist kullanıcısına yanıt
    bu iş haraç vermekle filan olmuyor. adam android ve ios için uygulama veya oyun yazdığı zaman, akıllı telefon kullananların %99.5'ini sadece 2 platforma çıkartmak yetiyor.

O zaman neden MS için ve geriye kalan akıllı telefon kullanıcılarının %0.5i için, zaman, enerji ve parasını yatırıp bu işe girsin?

Hele bi de bu platform için uygulama geliştirmek belli geiştirme araçları ile desteklenmiyorsa?

Sezarın hakıını sezara vermek lazım, MS geliştiricilere araç-gereç ilgili programlama dillerini daha rahat kullanmayı sağlayan desteği fazlasıyla veriyor.

Astora dediğim gibi olsaydı iyiydi ama sistemde kararsızlığa neden oldu belli bir süre sonra.

sorun en başında bunun çıkmaması idi? wp7+7.5+8+8.1'de yaptığı hataların bedelini ödüyor MS.

wm10 şu anki rs1 haliyle o zaman çıktığını düşünsenize, bi yanda xbox , windows, tablet ,mobil, uwp, ortak kernel.

şu an niye işte yaramıyor derseniz, yarışa çok geç girmenin bedelini ödedi.

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    peki madem bu kadar kolay, o zaman whatsapp niye uwp olmadı?
  • quote:

peki madem bu kadar kolay, o zaman whatsapp niye uwp olmadı?

Geçen kahvede konuştuk biz o mevzuyu Nadella'yla. Yok panpa dedim bırak ne UWP'si, Whatsapp bu haliyle iyi, bırakın dokunmayın dedim. Oda tamam panpa istediğin gibi olsun dedi. Dedim eski nokyalarda W10 iyi çalışmıyomuş ona bi el atın, yok aga dedi, telefonlar miraslık değil yenisini alıversinler, ben benim 50 serisine kefilim gerisine karışmam dedi. Durum böyleyken böyle yani.

• Telefonu service verdigim icin kardesimde kalma kirik Casper via v5 kullaniyorum. Inanin Casper sosyal medya uygulmalarini daha hizli aciyor.
    640 xl da 15-20 sn yede instagram acilirdi Casper tikladigim gibi
    Ustelik Casper'da da 1 GB ram var be sunu gordum ki ram yonetimi Windows'dan kat be kat daha iyi.

Nasil oldu da Ben 640 xl almisim... :( bazen hayret ediyorum kendime

640 xl'in en sevdigim yani sadece bataryasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 9 Eylül 2016; 9:43:10 >
  • turkiyede yokken wp kullanirdim. htc hd7 cihazim vardi. uzun sure lumia 920 kullandim hakkni vermek gerek iyi cihazdi. fakat wp ilerlemiyor. her ne kadar sevsemde ilerlemiyor.

5 ay kadardir gm 4g kullaniyorum bazi hatalar ilmasina karsin mukemmel calisiyor. bence suan piyasanin lideri android ama nexus cihaz da.

microsoft inadina ilerleme yapmiyir. hep alt yapiyi guclendiriyor. son kullanici icin hic bir onemi yok. arayuzu dulzetlmeli ve uygulamalar artik gelmeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

bugün bu başarısızlığın gelmesinin en temel nedeni, wp 8 ile yazılan xaml uygulamalarının, universal windows app'e kolaylıkla uyarlanamıyor olması. ve herşeyin yeniden yapılması gerekiyor olması.

Bir yudum içte öyle yaz. Cahillikten değil, yorgun olduğun için böyle yazdığını düşünüyorum. Eğer gerçekten WP8 uygulamalarının kolaylıkla W10 UWP'ye döndürülemediğini söylüyorsan kullanıcı adını değiştirmeni öneririm Bilmeden konuşmayalım. Bugün WP8, Win32 ve iOS uygulamaları sorunsuz bir şekilde UWP hale getirilebiliyor.

Ekleme: 5 dk sürmüyor bu işlem. Var olan WP8 projesinin içine W10 projesi açıyorsun, anasayfayı vs. kopyalıyorsun (shared içindeyse ona da gerek yok) ve bu kadar Bir iki tıkla halloluyor bunun neresi "kolaylıkla uyarlanamıyor" anlamadım. 0:36:44https://channel9.msdn.com/Series/Developers-Guide-to-Windows-10-Preview/03

Geldi Windows Boy,yetisti kurtarici

Hemen de cahili yapistirmis

Canim benim,sana bir soru.Uwp sence WP8 uygulamalarini W10 a getirmek icin mi?Bu nasil bir kafa?

UWP nin amaci Windows Desktop,Windows Phone ve Xbox One da ayni uygulamalarin calismasi,hemde ayni sekilde,ayni islevlerle.Buraya kadar her sey guzel

Peki bunun patladigi yer ne?

Herhangi bir Windows lu masaustu pc nin mimarisi x86,Xbox One in mimarisi x86,telefonun mimarisi ARM.

Oncelikle islem gucu haliyle baya dusuk ve mimari olarak farkli oldugu icin yeniden bir ugras lazim.Su an UWP bir uygulama yazilacak,telefon,pc,Xbox ta hepsi ayni olacak diyen yalan soyler.Belli ki Wp Uwp ye dahil gozukse bile bu limitasyonlar nedeniyle hep disarda kalacak.Ha keza hic bir pc kullanicisinin da su ana UWP bir uygulama kurdugunu ve Windows un magazasindan bir uygulama kurdugunu gormedim.Bir tek Xbox cu lar ugrasiyor,ki onlar icin bence mukemmel olur.XBMC vs ile zaten player isi hallolmustu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Geldi Windows Boy,yetisti kurtarici

Hemen de cahili yapistirmis

Canim benim,sana bir soru.Uwp sence WP8 uygulamalarini W10 a getirmek icin mi?Bu nasil bir kafa?

UWP nin amaci Windows Desktop,Windows Phone ve Xbox One da ayni uygulamalarin calismasi,hemde ayni sekilde,ayni islevlerle.Buraya kadar her sey guzel

Peki bunun patladigi yer ne?

Herhangi bir Windows lu masaustu pc nin mimarisi x86,Xbox One in mimarisi x86,telefonun mimarisi ARM.

Oncelikle islem gucu haliyle baya dusuk ve mimari olarak farkli oldugu icin yeniden bir ugras lazim.Su an UWP bir uygulama yazilacak,telefon,pc,Xbox ta hepsi ayni olacak diyen yalan soyler.Belli ki Wp Uwp ye dahil gozukse bile bu limitasyonlar nedeniyle hep disarda kalacak.Ha keza hic bir pc kullanicisinin da su ana UWP bir uygulama kurdugunu ve Windows un magazasindan bir uygulama kurdugunu gormedim.Bir tek Xbox cu lar ugrasiyor,ki onlar icin bence mukemmel olur.XBMC vs ile zaten player isi hallolmustu.

Pcde metro uygulamaları zaten çok saçma ki. Windows 8 ilk çıktığında meraktan yükledik mağazada ne varsa bidaha yüzüne bile bakmadık mağazanın.
    8.1de aynı şekilde.
    Anında açılan ve son hızda işlem yapabildiğim web sayfası varken ne için ağır ve geç açılan bir uygulamayı kullanayım ki?
    Groove müzikmiş. Hiç lazım değil anında açılan ve hata vermeyen media player, vlc player gibileri varken hiç açmam bile.
    Videolar uygulamasıda aynı şekilde son derece eksik.
    Edge için konuşmak istemiyorum Safari bile daha iyi sadece ilk çıktığı zaman bi ses getirdi şuan ciddi anlamda kullanan kaç kişi var merak ediyorum ne zaman chrome bi sayfayı açmazsa edge açıyor mu diye denemek için kullanıyorum.
    Daha çok varda yazmaya gerek yok. Metro uygulamaları pc için son derece gereksiz tek faydası mağazası boş olan mobil platforma oldu.

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Pc tarafinin tuzu kuru,zaten hersey mevcut.Niye magaza ile ugrassin ki insanlar?

UWP isi bir tek Xbox a yarar,gerisi icin anlami yok

Dedigin gibi insanlar duzgun calisan uygulamalar zaten mevcutken magazadaki yarim uygulamalarla niye ugrassinlar?

• İddiaya göre Microsoft Aralık ayından sonra lumia üretmeyecek, surface phone redstone 3 ile gelecek. İyi haber.

• quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

İddiaya göre Microsoft Aralık ayından sonra lumia üretmeyecek, surface phone redstone 3 ile gelecek. İyi haber.

Ne farkedecek sadece isim değişikliği olacak sistem tamamen aynı olduktan sonra bir halta yaramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Oncelikle islem gucu haliyle baya dusuk ve mimari olarak farkli oldugu icin yeniden bir ugras lazim.Su an UWP bir uygulama yazilacak,telefon,pc,Xbox ta hepsi ayni olacak diyen yalan soyler.

Ne dediğinin farkında bile değilsin

Bak bakayım Windows 10 Mobile ve Windows 10 masaüstü "yerleşik" uygulamalarına aynı mı değil mi. Pikseli pikseline her şey aynı. Yerleşik istemiyorsan Facebook, Instagram, Viber, Dropbox, Fresh Paint ve daha bir çoğu her platformda aynı şekilde çalışıyor. Ne demeye çalıştığını senin bile anladığını sanmıyorum

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Yerlesik uygulama?

Zaten Facebook,Instagram,Viber mobil platforma cikan uygulamalar.Bunlar zaten masaustunde calisir,pc nin gucunun yetmeyecegini falan mi dusunuyorsun?

Vlc gibi pc originli uygulamalardaki duruma ne diyorsun peki?Madem Uwp,madem herseyi destekleyecek neden butun ozellikler ihtiva edilmiyor?Bunun Uwp olmasinin anlami ne o zaman?Pc deki adam buradaki uygulamayi kullaninca ne avantaji olacak?Bunun mobil disinda avantaji ne?Bu mu ballandirdiginiz Uwp?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

İddiaya göre Microsoft Aralık ayından sonra lumia üretmeyecek, surface phone redstone 3 ile gelecek. İyi haber.

Ne farkedecek sadece isim değişikliği olacak sistem tamamen aynı olduktan sonra bir halta yaramaz

Sistemde sorun yok zaten. Donanım güçlenecek. Sistem ve sistemin işleyişi market dışında android ve iosun ilerisinde. Sistem biraz daha tablet sürümüne yaklaşacak.

Bylck gibi terörist hain yapılanmalara zemin hazırlayan uygulamaların marketinde olmaması windowsun en güvenilir iki sistemden biri olduğunu gösterir. Ne yazıkki android bu oluşumlara yol veriyor. Note 7'yi bile patlatan bir sistem haline geldi artık android. Her şey bir tarafa, güvenlik ve sağlık bir tarafa.

• 1. Gerek Android gerek iPhone'da Bylock yazılımı mağazada yok. Dışarıdan kurulum dosyası İle yükleniyor.
    2. Note 7'deki batarya patlama olayı Android ile alakalı degil donanım ile alakalı.

Sırf Windows'u övmek için yalan yanlış bilgi vermeyin.

• 
Sayfa: önceki 14821483148414851486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.