Şimdi Ara

Windows 10 Kullanacaklara Tavsiyem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Normal windows 10'daki saçmalıklar yok, mağazayı sonradan ekleyebiliyorsunuz forumda dahi konusu var.

KMS ile etkinleştiriliyor, ve en önemlisi 6 ayda bir gelen, normalde iso ile sıfırdan kurulması gereken yükseltmeler ltsc sürümde olmadığı için, uzun süre format atmadan kullanabiliyorsunuz.

önceki windowslar gibi. destek süresü 2029'a kadar.
    windows 10 kuracaksanız ltsc kurmalısınız. microsoft'un kobayı olmaya gerek yok.

• Win10 Pro 2004'den memnunum. Gerek yok maceraya
  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    evet, maceraya gerek yok. 10. ayda güncelleme geldiğinde, yapsan tuhaf tuhaf kasmalar başlayacak.
    hadi yapmayayım desen kısa süre sonra destek kesilecek.

kolay kolay format atmak istemeyen (2-3 senede bir misal) birisinin, windows 10'un normal sürümlerinden verim alma ihtimali yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsen ben hiç yeni sürüme güncelleme ile geçiş yapmam. Direk yeni iso ile temiz kurulum yaparım. Windows 10'u çıktığından beri hep bu şekilde kullandığım için bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım :) Ama belirttiğiniz gibi eğer format atmaya üşenen kullanıcılar için bahsettiğiniz işlem daha mantıklı
  • LTSC kernel eski yaramaz
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt
    nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

evet, maceraya gerek yok. 10. ayda güncelleme geldiğinde, yapsan tuhaf tuhaf kasmalar başlayacak.
    hadi yapmayayım desen kısa süre sonra destek kesilecek.

kolay kolay format atmak istemeyen (2-3 senede bir misal) birisinin, windows 10'un normal sürümlerinden verim alma ihtimali yok.
    Sen Windows kullanmayı bilmiyorsundur ya da bilgisayarın dandiktir. Format atmadan 3 sene de kullandım önüne gelen şeyi yüklersen ağırlaşır yavaşlar ne yükleyeceğini iyi düşüneceksin ya da imaj alacaksın 3 ayda bir 10 dakika ayırıp yedekten imaj yükleyeceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de bu güncellemeleri yapmadan pcyi kullanabilmenin yollarını bulabilmek için gelmiştim. Sanırım o imkan da yok.

Ne zaman bilgisayarı mecburen güncellesem bilgisayar kafayı yiyor. Yeniden format atmak zorunda kalıyorum. Öyle çok uygulama falan da yüklemiyorum.

Bunun bir çaresi yok mu şimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strongergo S kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi ltsc kurun.
    windows 8.1 ya da windows 7 nasıl güncelleme alıyordu ise bu da öyle.

istersen tamamen kapatma taktikleri de var.
    ama gerek görmedim ben çünkü bunlar sistemi bozmuyor.

Tamamen nasıl kapatılıyor acaba? Ne zaman mecburen bir şeyleri güncellesem bilgisayar donuyor ya da zor kullanılıyor.

Hocam bir de üçüncü programlarla uğraşamak istemiyorum güvenli olması açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 24 Eylül 2020; 14:0:21 >
  • Ben 1809 LTSC'yi aldım, defender ve bir çok privacy'e karışan arka planda çalışan gereksiz uygulamaları ve servisleri sildim, güncellemeleri yükledim ve gereksiz servisleri kapadım. Iso'nun toplam boyutu 3GB tarzı bir şey. Boşta RAM kullanımı 800-900mb, 8 yıllık Pc SSD ile 3sn'de açılıyor, akla hayala zarar bir şey oldu.
    winaero tweaker adlı bir program var 3. parti onunla olur.

yoksa gpedit var sistemin kendi aracı, ondan kapatılıyor, servislerden kapatma yolu da var.

google a yaz istersen.

Hocam Benim windows 10 orjinal. Bu ltsc sürümü crackli oluyor sanırım değil mi?

İkincisi, Bu ltsc sürümü kişisel güvenlik açısından sorun yaratır mı? Ve bu sürümleri nereden bulup indirebilirim?

mydigitallife forumundan indirirsen sıkıntı olmaz.

kms ile etkinleştiriliyor.

hem iso dosyasını hem de kms yi o forumdan indirdim ve kurdum ben.

Teşekkürler hocam olmazsa öyle yaparım belki

• Update komple kapatmak isteyenler Windows Update Blocker kullanabilirsiniz. Kurulumsuz on numara program.

• Hocam KMS Etkinleştiremedi
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    kms_vl_all

bunu indirmelisin.
    her kms olmuyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

kms_vl_all

bunu indirmelisin.
    her kms olmuyor sanırım.
    Denedim Hocam Sanırım Evaluation Olduğu İçin Etkinleştirme Söz Konusu Değil Yüklediğim Windowsta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.