Şimdi Ara

'Windows 10 Korsan Oyunlarınızı Bulup Kısıtlamalar Koyabilir' (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 7000tl ye pc toplayıp korsan oyun oynamak ahlaksızlık gücenmece yok , parası olmayana zaten lafım yok

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ohh içimin yağları eridi, zımbala beleşçileri micro

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir hata yapacaklarını sanmıyorum Kullanıcıların yarısından fazlası Windows 8 veya 7'ye kayar
  • quote:

Orjinalden alıntı: nikostylee

Oldu microsoft sen benim sistemimi benden habersiz nasıl kontrol edebiliyosun buyur internet bankacılığı şifrelerimi falanda al kafana göre takıl o zaman.Varmı böyle bir dünya neyin kafasını yaşıyosun sen microsoft!!!

Bugüne kadar görmediklerini nereden biliyorsun? Koca firma kalkıp senin şifreni mi çalacak

• İlginç. Ama bu korsanın önüne geçemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei

7000tl ye pc toplayıp korsan oyun oynamak ahlaksızlık gücenmece yok , parası olmayana zaten lafım yok

İşte akılcı bir yorum katılıyorum, korsanı desteklesemde katılıyorum. Yinede şu var 7000 liraya pc satılması ve birilerinin bunları alabilmesi oyun fiyatlarının fahiş olmasına bahane olmamalı. Ya da firmalar sırf yeni sistemler toplatabilmek adına oyunları optimizasyonu özürlü olarak çıkartmamalı. Yani milyardolarlık şiketleri mağdur göstermeye çalışmakta tuhaf bir durum olur. İstisnalar kaideyi bozmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 18 Ağustos 2015; 4:25:04 >
  • Neresi iyi be yukledim 10 u grafik ayarlarim gitti sürücü de guncellemiyor ekran ayari 1024 768 olarak geldi monitorun çözünürlük derecesi seceneklerde yok bile 8.1 e donus yapsam oyunlarim silinecek yapmasam zaten bok oldu ayarlari

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Korsan savunulacak birşey mi beyler Allah aşkına?

Hırsız dolandırıcı firmaların oyunlarını almak istemiyorsanız almayın. Ben de almıyorum. Fiyat pahalı geliyorsa ucuz olunca alın.

1 yıl boyunca almazsanız canınız mı çıkacak?

Yaz indirimleri geldiğinde uyguna alırsınız oyunları. 1 yıl yetecek kadar oynarsınız.

Bu kadar aç gözlü olmaya gerek yok.

Firmalar milyoner bana ne diyerek zaten bir şey alamazsınız. Giydiğiniz markalı kıyafetler özellikle. Çok mu ucuz?

A*al zaten yakında (Insallah) Bilkom un gazabına uğrayacak. Rekabet olur ise çok rahat bir şekilde oyunları alabiliriz artık.

Witcher 2 TR satışları faciasından sonra. Denilecek bir şey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: veli@1144

Neresi iyi be yukledim 10 u grafik ayarlarim gitti sürücü de guncellemiyor ekran ayari 1024 768 olarak geldi monitorun çözünürlük derecesi seceneklerde yok bile 8.1 e donus yapsam oyunlarim silinecek yapmasam zaten bok oldu ayarlari

NVİDİA GeForce Experience açılmıyor sanırım.

PC'NIN dilini İngilizce yap. Açılacak. Driver yüklendikten sonra tekrar Türkçe yaparsın...

• quote:

Orjinalden alıntı: RedTurkei

7000tl ye pc toplayıp korsan oyun oynamak ahlaksızlık gücenmece yok , parası olmayana zaten lafım yok

Haklısında güzel kardeşim de 7000tl olan adam orjinal oyun alır bence,neden 1000 tl lik aleti alan alabiliyoda o adam almasın. Ha şimdi makine kırılmamış deme ps3 orjinal alanda var.Olmayan için aynı kanıdayım senle.
  • 50 milyona ulaşmış olan w10 kullanıcı sayısı ertesi sabah yarı yarıya düşer.crack ulunup durumun önüne geçilinceye veya yürürlükten kalkıncaya kadarda kimse geçmez.
    örneğin ben geçmem w10 a çünkü ben normalde orjinal oyun alan biriyim ama bir oyunu almadan önce güzelmi diye korsan indirip deniyorum.sonra beğenirsem orjinal alıyorum beğenmezsem zaten oynamıyorum siliyorum.
    şimdi bana bunun yanlış olduğunu svaunmayın daha geçen aylarda batman i denemeden alan binlerce insan madur oldu.ben parayı sokakta bulmuyorum denemediğim oyuna para vermem.

• Korsan oyunlara karşıyım ve kullanmıyorum fakat bilgisayarıma yüklediğim bir sistemin benim şahsi bilgisayarımda ne yapıp ettiğimi kontrol edip kafasına göre takılması rahatsız edici.
  • korsana karsı bısıler yapıyor fakat nedense hep bır yere kadar engel olabılıyorlar sonrasında patlıyor.
  • Windows güvenlik böyle bişey olmalı

http://9gag.com/gag/aPG3nAq/windows-10-firewall

• windowsumuz bile korsan, oyunu nasıl tanıyacak
  • yalancıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doctor Strange

Korsan savunulacak birşey mi beyler Allah aşkına?

Hırsız dolandırıcı firmaların oyunlarını almak istemiyorsanız almayın. Ben de almıyorum. Fiyat pahalı geliyorsa ucuz olunca alın.

1 yıl boyunca almazsanız canınız mı çıkacak?

Yaz indirimleri geldiğinde uyguna alırsınız oyunları. 1 yıl yetecek kadar oynarsınız.

Bu kadar aç gözlü olmaya gerek yok.

Firmalar milyoner bana ne diyerek zaten bir şey alamazsınız. Giydiğiniz markalı kıyafetler özellikle. Çok mu ucuz?

A*al zaten yakında (Insallah) Bilkom un gazabına uğrayacak. Rekabet olur ise çok rahat bir şekilde oyunları alabiliriz artık.

Witcher 2 TR satışları faciasından sonra. Denilecek bir şey yok

Ben mühendis adamım, kullandığım programların orjinallerini alırsam bana maliyeti yaklaşık 50 bin lira olur. Onlar "büyük şirketler nasıl olsa mecbur alacak" diye fiyatları astronomik hale getirmeseler biz de mecbur kalmayız.

Korsanı engellemek bir yana korsan işletim sistemini teşvik ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostaGüvercini -- 3 Eylül 2015; 4:14:55 >

• Su akar yolunu bulur. Korsan bu akışın doğal bir parçasıdır. Alın teri diye milyon dolarlık çalışmalardan kazancını bine katlayabiliyorsan korsana da razı olacaksın. Windows'un da böyle bir çabası karşılık bulur. Kimse korsan oyuna bu kadar kafayı boşuna patlatmıyor. Ferrarisi olan adamın da korsanla uğraştığını sanmıyorum. Hep ihtiyacı olan insanlar ve bu tür eğlencelere para vermek istemiyorlar. Bu kadar açık. Korsan biterse zincir döngü bozulur ve bütün sistem çöker. Çünkü birincisi korsan sayesinde o oyunun reklamı yapılmış oluyor. İkincisi ise hiçkimsenin korsan kullanmadığı bir dünyada oyunlar çok dar bir hacme sıkışıp kalır ve bu da yine pazar anlamında iyi bir şey değildir. Microsoft istese bir düğmeye basıp bir güncelleme ile bütün korsan windowsları çalışmaz hale getirebilir. Ama yapmaz. Yemez yapmak.

Oyun üreticileri de bu açıdan düşünür. Ama bunun belli bir sınırı vardır. Örneğin her oyun üreticisinin kabul edilebilir yani acceptable dedikleri bir korsan yüzdesi vardır. Bu yüzdeye kadar göz yumarlar. Zaten fazlasına göz yummalarını ben de istemem. Belli bir reklam harcamalarının buradan arttırıldığını varsayarak yollarına devam ederler. Bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Bunu resmi olarak açıklamazlar. Olmaz öyle bir şey zaten.

Ama internetten indirdiğiniz bir filmi toplu göstermek nasıl suçsa korsan bir oyunu toplu olarak para karşılığı oynatmak açık bir suçtur. Başkasının emeğiyle ile kazanç elde etmek aslında budur. Film ve oyun kişisel kullanım için kaldığı sürece bana göre hiçbir yasaya karşı değildir. Zaten dediğim gibi şirketlerde bu kabul edilebilir kişisel kullanıma göz yumarlar.

Bir de ticari yazılım olayı var. Bu tür para kazandığınız yazılımları korsan kullanmak tam anlamı ile aptallıktır. Çünkü cezası çok ağır olduğu gibi bence bir işyeri sahibi için yapılabilecek en aptalca harekettir. Benim düşüncem oyun ve film ile sınırlıdır. Tabi kişisel kullanıma hitap eden kazanç amacı taşımayan yazılımlar da buna dahildir.

Hiç korkmayın windows bile dokunamaz buna. Her yıl dünyada reklama 500 milyar dolardan fazla para harcanıyor. Korsan kullananlar bu masrafı azaltıyorlar. Çünkü başka hiç bir kitleye bu kadar kolay ve ucuz ulaşamaz oyun ve film üreticileri. Windows bunu engellerse kendi bacağına sıkar. Zaten öyle bir şey olursa windows kütüphanesini bir elden geçirip bu özelliği bulup tepesine biner yok ederler ve kırılmış sürümlerini torrentlerde görmeye başlarsınız.

Yapmayacağını garanti edebilirim. Tecrübe konuşuyor. Benden daha tecrübelisi zaten o oyunu korsana çeviren kişidir. Ama o kişi zaten suç işliyor. Çünkü oyun sitesinde o oyun karşılığı reklam geliri elde ettiğini biliyoruz. Reloaded ya da Skidrow gibi korsan gruplar böyle geçiniyor. Bilmiyorum ama bu gruplar olmazsa zaten adam gibi korsan da oynayamaz insanlar. İşte düşüncemin ve teorimin çeliştiği nokta da burası. Ama kişisel kullanımın kazanç ile ilgisi olmadığı sürece hiçbir suç içermediğine eminim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.