Şimdi Ara

Windows 10 ile dual boot tarih oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Windows 10 ile dual boot tarih oluyor

Yıllardır bilgisayar kullanıcıları gerek sürekli kullanım gerekse deneme amaçlı olarak Windows cihazlarına Linux tabanlı ikinci bir işletim sistemi kurabiliyordu. Windows 8 ile birlikte arka planda kullanıcıdan izinsiz zararlı yazılım kullanılmasını engellemek adına UEFI Secure Boot kullanıma sokulmuş ve alternatif işletim sistemlerinin kullanılmasının önüne geçilmişti.

Ancak o dönem Secure Boot kullanıcının iznine bağlı olarak kapatılabiliyordu. Cihaz üreticileri bu kararı kullanıcıya bırakmak zorundaydı. Bu bakımdan kullanıcılara da bir zorunluluk getirilmiyordu.

Ancak Microsoft'un Windows 10 için Çin'de düzenlediği bir konferansta bu kuralı biraz daha sıkılaştıracağı anlaşıldı. Sunumlara göre Designed for Windows 10 etiketi alan üreticiler bilgisayarlarda Secure Boot kilidini kapalı tutmak zorunda. Kilidi açıp açmamak inisiyatifi de kullanıcıya değil üreticiye bırakılıyor. Yani üretici isterse bu kilidi açabilecek.

Bu, tamamen dual boot imkanının kaldırıldığı anlamına gelmiyor ancak üreticiler cihazlarını kilitli olarak satma kararı alırlarsa bu gerçekleşmiş olacak. Ubuntu ve Fedora gibi bazı platformların Secure Boot üzerinde kurulabilme yöntemleri mevcut ancak kullanıcı bununla uğraşır mı meçhul. Microsoft'un bu konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

• Her ne kadar istenmeyen bir durum gibi gorunse de sonucta Microsoft'ta kendi cikarlarini dusunmek zorunda. Amaclari belli, diger OS'larin yayginlasmasinin onune gecmek

• Şu an hem pc'mde hem Win7 hem Win8.1 kurulu, 10 gelsin onu da 3.yapmayı düşünüyorum.. Allah'tan eskileri etkilemedi ama yeni pc alırken artık bi de buna dikkat etmek gerekecek..

• Hiç iyi olmadı bu durum, belki ilerde bunun da bir hilesi bulunur.

• Bir şey yazmak istemiyordum ama haberi okurken bile artık kimin yazdığını anlamaya başladım. Haberleri takip ediyorsanız bunu sizde fark etmişsinizdir, bu yazar Ekrem71 başlık ve içerik gerçekten farklı ve bu yazar sürekli belli firmaları eleştirip sanki karalama yaparken onların rakiplerini övme yolunda gidiyor. Yanlış anlamayın Microsoft’un yaptığı belki yanlış olabilir ama başlık ve içerik uyuşmuyor sadece başlığa baksam bu seçeneğin üreticilere bırakıldığını anlamam tamamen kapatıldığını anlarım ve bu sürekli bu yazar sürekli böyle yazılar yazıyor. İnşallah kendisinin bu hatasını anlar ve en kısa sürede bunu düzeltir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • microsoft u herkes özgür bir sistem olduğu için sevdi şimdi apple a benzemeye başladı kınıyorum microsoftu daha da savunmam iyi bir linux sürümü çıksa da batsanız keşke.

• Bu konu hakında anti tekel davaları açılması gerektiğini düşünüyorum ileride.

• Onun da bir yolunu bulurlar.

• Microsoft tekelci olmak konusunda iyice azdı, sapıttı. Yıllardır Bilgisayarımda Windows ve Linux kuruludur, Genelde Sorunsuz olduğundan, Linux kullanırım. Son zamanlarda ise Hackintosh'a merak saldım. Microsoftun bu tavrını okuduktan sonra Artık bu bilgisayarda windows bulunmayacak, en kısa sürede kaldıracam, sadece Linux ve Osx olacak. çevremdeki insanlarıda Linux ve Osx'e teşvik edecem

Linux ve Osx kullanın kullandırtın,

Linux:http://www.linuxmint.net.tr

Osx,https://www.technopat.net/2013/10/26/pcye-mac-os-x-mavericks-kurulumu/

• Win8i dayatamadin, bunu da dayatamazsin Microsoft

• Sadece Windows 10 mobile için öyle yazmıyor mu orada, ben mi yanlış anladım?

• Toplama PC candır.

• Boş

• 4 yıldır windows kullanmıyorum. İki yıldır yazılım geliştiricisiyim. Yazılımcılar arasında en sevilmeyen platformdur Windows. .NET yazılımcıları hasetlerinden çatlasalar da bu durum böyle. Github'daki yazılım depolarına bakarak durumu anlayabilirsiniz.

Özellikle Windows platformu yazılımcı camiasında imajı yerle bir. Sematic web teknoloji geliştirme araçlarının çoğu windows'da adam gibi çalışmıyor. Dünya'da çok popüler olan git sürüm kontrol sistemi bile tam anlamıyla windows'da verimli çalışmıyor.

MS tam bir tekeldir. Yazılımlarını bedava verse bile kullanmam.
    Bios gibi donanımsal olarak çok fırıldak çevirmiştirtir MS.
    Meşhur bir örnek :http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=869249

Paranız varsa MacOs yoksa Linux kullanmayı tavsiye ederim.

Donanım uyum sorunları geçmişe göre az olmasına rağmen halâ MS lehine.

Lenovo, Dell gibi üreticilerin resmi olarak linux destekledikleri ürünleri var. Örnek thinkpad serilerinde linux işletim sistemini tam verimle sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Özellikle Android gelişmesi ile Linux çekirdeğinin donanım uyumunu çok artırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 23 Mart 2015; 22:37:10 >

• bootcamp'ı etkiler mi?

Mimarlık
  • Sen o kadar güzel şey yap, gel bu güzelim özelliği engelle. Olacak iş değil.
  • Yani açık açık dayatma yapıyor. Tekel oluşturmaya çalışıyor. İnsanlar artık diğer sistemlerin tonlarca para harcadıkları Windows'tan daha iyi olduğunu anladı bunun önünü kesmek gerek! Ayrıca bu ucu açık bir konu. Bence bu duruma izin verilmez, verilmemeli.

• Sahip olduğunuz akıllı telefonların neredeyse hiçbirine ikinci bir işletim sistemi kuramamaktasınız. Bu da o modelde bi atılım. Merak etmeyin üreticiler neredeyse her zaman FreeDOS seçeneği sunuyorlar, bu seçeneği olan her bir cihazda dual boot sıkıntısızca çalışacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.