Şimdi Ara

Windows 10!a geçmek... Gerekli bilgi ve linkler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 kullanıyorum. Memnunum da aslında. Ciddi bir sorunla karşılaşmadım.
    Ama benim de bilgisayarın sağ alt köşesinde, "ücretsiz Windows 10' yükseltin" gibi bir yazı çıkmıştı. Nedir diye bir rezerve ettim.
    Bugün sabahtan şu ana kadar nedir, ne değildir, geçmek mi iyi geçmemek mi iyi, nasıl olacak, key nasıl verilecek, format atınca nasıl yüklenecek diye araştırıyorum.
    Bazı sorularımın cevabını buldum. Bulamadıklarımı da bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan bekliyorum.

Evet, Windows 10 bazı özellikleri ile çekici gözüküyor. Ama ne var ki, mesela şu an kurup birkaç ay sonra donanımda değişiklik yapsam, verdikleri lisans iptal oluyor, Microsoft Türkiye'yi yeniden arayarak lisans almam gerekiyormuş.Bir defa lisans alınca artık sonsuza kadar Windows 10'u ücretsiz kullanabilirsiniz deniliyor. Deniliyor ama, bu tam doğru da olmayabilir. Çünkü başka bazılarına göre Microsoft artık Windows işletim sistemi çıkarmayacak, sürekli olarak Windows 10'u güncellemelerle geliştirecekmiş. Bu durumda ise, ileride aylık bir abonelik ücreti talep edileceği belirtiliyor. Öyle ya, zaten ücretsiz aldığınız bir şeyi yazılımcılar sürekli geliştirecek, ama siz hiç ücret ödemeyeceksiniz. Pek mantıklı gözükmedi.

Her neyse. Zaten parasal durumumu biraz iyileştirince, başta grafik kartı olmak üzere donanımda değişiklik yapmayı düşünüyordum. "O halde, birkaç ay sonra donanımı değiştirip formt atıp Win7 kurduktan sonra Win10'a geçeyim" dedim. Donanım değişikliğinde nereyi arıyoruz, ne diyoruz, nereden yeniden lisans filan istiyoruz, biz isteyince hemen "elbette, emriniz olur" deyip yenden lisans filan veriyorlar mı bilmiyorum. Bilenler yazsın.

İkinci nokta, format atınca ne ile yeniden win10 kurabileceğiz? Yani elimizde bir DVD filan olması lazım. "ISO şeklinde dosya var" diyorlar ama, ISO dosyasını işletim sistemi bile kurulu olmayan bilgisayar tanıyıp çalıştırıyor mu, hangi linkten elde ediliyor bu dosya bilmiyorum. Bilenler yazarsa iyi olur.

Şimdilik bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 9 Eylül 2015; 1:31:20 >

• Bende laptopa Windows 8.1 single languageden Windows 10 single languageye güncelledim. Orjinal Windows 10 pro nasıl yükleyebilir? Mesela elimde Windows 8.1 pro var. Onu yüklesem sonra güncelle desem Windows 10 pro orijinal olurmu.yoksa bir kez single language için donanım tanındı ne yaparsam yapam pro olmazmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyfoagam

Bende laptopa Windows 8.1 single languageden Windows 10 single languageye güncelledim. Orjinal Windows 10 pro nasıl yükleyebilir? Mesela elimde Windows 8.1 pro var. Onu yüklesem sonra güncelle desem Windows 10 pro orijinal olurmu.yoksa bir kez single language için donanım tanındı ne yaparsam yapam pro olmazmı?

Umarım konuyu gerçekten iyi bilen birileri size de yardımcı olup sorunuzu cevaplar. Ama benim okuduğum şeylerden anladığım kadarıyla, isteğinizi gerçekleştirmeniz biraz zor. Ben tam anlamamış ve yanılıyor da olabilirim. Umarım bilen biri daha net aydınlatır. Ya da mesai saatleri içinde internet üzerinden Microsoft desteğe bağlanıp onlara sorabilirsiniz. Ben bu sabah görüştüm de, birkaç şey sordum, baktım karşımdaki çok doyurucu cevaplar verebilecek biri değil, uzatmadım. Söyleyebildikleri sadece işte Windows 10'un pralı olup olmadığı, paralı versiyonunun mağazalarda şu an satışta olduğu ile ilgiliydi. Yani bazı konularda çok bilgili birini bulmak da zor. Size yardımcı olamıyor, ayıp olmasın diye siz de bunu söylemiyor ve çareyi bilen birilerini bulmakta arıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: keyfoagam

Bende laptopa Windows 8.1 single languageden Windows 10 single languageye güncelledim. Orjinal Windows 10 pro nasıl yükleyebilir? Mesela elimde Windows 8.1 pro var. Onu yüklesem sonra güncelle desem Windows 10 pro orijinal olurmu.yoksa bir kez single language için donanım tanındı ne yaparsam yapam pro olmazmı?
    "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 10:31:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crealog

Windows 7 kullanıyorum. Memnunum da aslında. Ciddi bir sorunla karşılaşmadım.
    Ama benim de bilgisayarın sağ alt köşesinde, "ücretsiz Windows 10' yükseltin" gibi bir yazı çıkmıştı. Nedir diye bir rezerve ettim.
    Bugün sabahtan şu ana kadar nedir, ne değildir, geçmek mi iyi geçmemek mi iyi, nasıl olacak, key nasıl verilecek, format atınca nasıl yüklenecek diye araştırıyorum.
    Bazı sorularımın cevabını buldum. Bulamadıklarımı da bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan bekliyorum.

Evet, Windows 10 bazı özellikleri ile çekici gözüküyor. Ama ne var ki, mesela şu an kurup birkaç ay sonra donanımda değişiklik yapsam, verdikleri lisans iptal oluyor, Microsoft Türkiye'yi yeniden arayarak lisans almam gerekiyormuş.Bir defa lisans alınca artık sonsuza kadar Windows 10'u ücretsiz kullanabilirsiniz deniliyor. Deniliyor ama, bu tam doğru da olmayabilir. Çünkü başka bazılarına göre Microsoft artık Windows işletim sistemi çıkarmayacak, sürekli olarak Windows 10'u güncellemelerle geliştirecekmiş. Bu durumda ise, ileride aylık bir abonelik ücreti talep edileceği belirtiliyor. Öyle ya, zaten ücretsiz aldığınız bir şeyi yazılımcılar sürekli geliştirecek, ama siz hiç ücret ödemeyeceksiniz. Pek mantıklı gözükmedi.

Her neyse. Zaten parasal durumumu biraz iyileştirince, başta grafik kartı olmak üzere donanımda değişiklik yapmayı düşünüyordum. "O halde, birkaç ay sonra donanımı değiştirip formt atıp Win7 kurduktan sonra Win10'a geçeyim" dedim. Donanım değişikliğinde nereyi arıyoruz, ne diyoruz, nereden yeniden lisans filan istiyoruz, biz isteyince hemen "elbette, emriniz olur" deyip yenden lisans filan veriyorlar mı bilmiyorum. Bilenler yazsın.

İkinci nokta, format atınca ne ile yeniden win10 kurabileceğiz? Yani elimizde bir DVD filan olması lazım. "ISO şeklinde dosya var" diyorlar ama, ISO dosyasını işletim sistemi bile kurulu olmayan bilgisayar tanıyıp çalıştırıyor mu, hangi linkten elde ediliyor bu dosya bilmiyorum. Bilenler yazarsa iyi olur.

Şimdilik bu kadar.

1:Donanım değişikliğinde lisan iptal olduğu nerden çıktı? Benim bildiğim OEM ürünlerde sadece anakart değişimlerinde lisans iptal olur. Onun haricinde Retail denilen haricen kutulu lisans aldıysanız kimse donanım değiştirdiniz diye lisansınızı iptal edemez.Eğer yanlış anlamadıysam bilgisayarınız masaüstü.Eğer durum buysa lisansınız oem değildir büyük ihtimal ile (genelde dizüstü bilgisayarlarda olur ki onlarda bile hepsi OEM değildir).o yüzden lisansızıza bir şey olacağını hiç zan etmiyorum.

2:Bundan sonra Windows'un işletim sistemi çıkarıp çıkarmaması şu anki durumu etkilemez. Windows 10 desteği 2015 yılına kadar sürecek bu süre zarfında aldığınız ürüne destek vermeyi taahhüt ediyor zaten.Uygulamalardan ve extra çzelliklerden ücret talep edebilir ama sizin lisanslı Windows ürününüze 5 sene sonra para ver diyemez. Hukuken mümkün değil.

3:Yeniden lisan aktif etme olayı zaten olan bir sistemdi.Hatta bir kaç yüklemeden sonra (atıyorum 10 defa format attıktan sonra) lisansı direkt etkinleştirmeyip telefonla etkinleştirmeniz gerekiyor.Daha sonra yine 10 defa format hakkınız var ve dolunca tekrar telefonla etkinleştiriyorsunuz.bu böyle sürüp gidiyor.Bunun için ücret falanda talep edilmiyor. Zaten bu aşamaya gelmeden önce kurulu esnasında elinizdeki lisansı (win 7) girdiğiniz için bir problem yok.Destek vermek başka satılan ürün üzerinde tasarruf etmek başkaçO yüzden siz kutulu aldığınız bir lisansı istediğiniz bilgisayara istediğiniz zaman istediğiniz kadar kurabilirsiniz.Burda atlanmaması gereken bir nokta 1 sene içinde Windows 10'a yükseltme yapmanız gerektiği .Bu sayede ömür boyu Windows 10 lisansına sahip olacaksınız.Peki Windows 10 formatlamak istediğinizde ne yapacaksınız? bu durumda iki ihtimal gözüküyor şu anda birincisi win 7 yada 8/8.1 kurup yeniden yükseltmek ikincisi ve daha temiz olanı bilgisayarı sıfırlamak.İkinci seçenek hem kısa sürer hem uğraştırmaz hemde lisan etkinleştirme derdiniz olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

İlgi gösterip uzun uzadıya cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Önce şunu söyleyeyim. Aşağıda linkini vereceğim sitede okumuştum, hard disk bile değiştiğinde yeniden lisans alınması gerektiğini. Belki de o kişi yanlış biliyordur.

http://www.teakolik.com/windows-10-serial-soruyor-nasil-etkinlestiririm/

Benim Windows 7 HP bilgisayar ile birlikte gelmişti. Sanırım, "ürün anahtarı"mı deniliyor, lisans mı deniliyor, her ne ise, etiket olarak bilgisayar kasasının üzerinde idi. Fakt bir de problem yaşamıştım. HP'nin kendi ayarladığı DVD'den işletim sistemi çalışmıyordu, yani DVD'de sorun vardı, HP servisi bana kopya bir DVD verip, bununla kurar ve sonradan ürün anahtarını girersin demişti. Her kurduğumda telefon ile etkinleştirme istiyor. O kolay, sorun değil ama Win10'da donanım değişikliğinde yeniden lisanslamanın etkilenştirme ile aynı şey olduğunu sanmıyorum. Burada farklı bir durum var gibi geldi bana.

Diğer taraftan, Microsoft yetkilisi ile görüşüp DVD çalışmadığı için bana kopya bir DVD verildiğini ve onunla kurup sonra ürün numarası girdiğimi söylediğimde, bunun Windows 10'a geçişte problem olmayacağını söyledi. Ayrıca dosya ve veri kaybı yaşamayacağımı da söyledi.

Fakat son yazdığınız bir şeyi pek anlamadım. Ben dedim ki, bilgisayara format atmam gerekirse, bilgisayarda hiçbir şey olmayacak. Win10'u nasıl bulup kuracağım? ISO dosyası filan var diyorlar ama, onu Microsoft sitesinden mi, nereden indireceğim ve bilgisayarda hiçbir program yokken ISO dosyası nasıl olup da çalışacak?

Bunu sormuştum.

Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 9 Eylül 2015; 0:37:19 >

• Tamam, meğer lisanslama denilen şey etkinleştirme imiş yahu. Orası kolay. Ben de sandım ki, telefonla birilerini arayıp bulacaksın, "donanımımı değiştirdim , yeniden lisanslama yapmam gerekiyor" filan diye dert anlatacaksın.
    Neyse. Böyle değilmiş. Orası kolay.

Burada var:http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/why-activate-windows

Hatta Microsoft'un benzer birkaç açıklama linki filan daha var. Ayrıca, sadece hard disk ya da anakart değişince etkinleştirme yapmak gerekiyormuş donanım değişikliği için.

Geriye kaldı, format atınca, Win10'u yeniden nasıl yükleyeceğim. Dur az da ona bakayım internetten. :)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aha da buradan indiriliyormuş Windows 10.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Siz de bir kenara kaydedin, lazım olur.

Gerçi ben indirmedim. Hard Diski değiştikten sonra bakarım.
  • quote:

Aha da buradan indiriliyormuş Windows 10.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Siz de bir kenara kaydedin, lazım olur.

Gerçi ben indirmedim. Hard Diski değiştikten sonra bakarım.

Bu tür şekilde Windows 10 kurmayı yaklaşık bir aydır zaten yapıyoruz. Şahsen ben Windows 7 ve 8/8.1 yüklü olupta otomatik olarak yükseltme gelmeyen bir sürü bilgisayarı bu şekilde yükselttim.

Linke gerek yok.Arama motoruna Wnidows 10 media creator yazın zaten verdiğiniz link hemen önünüze geliyor.

• quote:

Hıristiyanın biri, büyük bir öfke ile Yahudi'nin birinin yakasına yapışmış.

"Ulan" demiş, "siz Yahudiler Hz. İsa'yı çarmıha gerip öldürmüşsünüz. Bunun intikamını alacağım sizden."
    Yahudi şaşkın ve ürkek bakışlarla:
    "İyi de, o iki bin yıl önceydi" demiş.
    Hıristiyan omzunu silkmiş:
    "Bana ne. Ben yeni öğrendim" demiş.
  • quote:

quote:

"Ulan" demiş, "siz Yahudiler Hz. İsa'yı çarmıha gerip öldürmüşsünüz. Bunun intikamını alacağım sizden."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Öğrenmenin yenisi eskisi olmaz. Her öğrendiğimiz şey bizi dünden üstün kılar. O yüzden öğrenmeye hep beraber devam :)
  • kijiro K kullanıcısına yanıt
    Windows 10'a ücretsiz yükseltme ile geçenlerin lisansları oem gibi. Yani donanıma bağımlı, işlemci ya da anakartı değiştirdinmi Win 10 lisansın uçuyor. Windows 10'a yükselttiğin eski işletim sistemini, başka bir PC'de etkinleştiremiyorsun telefonla falan etkinleştirme yapıp yükseltirsen bu sefer windows 10'u etkinleştiremiyorsun. Yani Etkinleştirken,donanımla beraber senin eski işletim sisteminin ürün kimliğini de kaydediyor. HDD değişiminde sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Eylül 2015; 13:21:12 >
  • Merhaba arkadaşlar. Win7'yi 10'a yükselttim. Şu an resimlerdeki gibi ektinleştirilmiş görünüyor. Format atıp temiz kurulum yapmamda sanırım artık bir sakınca yoktur? Yapılacak başka bir şey var mı? Format attıktan sonra kendi kendini tekrar etkinleştirir değil mi? Benim key vs girmeme gerek yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 10 Eylül 2015; 13:44:04 >

• rtsbora kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi gerek yok key girmenize.

• Teşekkürler. @RoNNiE-
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Windows 10'a ücretsiz yükseltme ile geçenlerin lisansları oem gibi. Yani donanıma bağımlı, işlemci ya da anakartı değiştirdinmi Win 10 lisansın uçuyor. Windows 10'a yükselttiğin eski işletim sistemini, başka bir PC'de etkinleştiremiyorsun telefonla falan etkinleştirme yapıp yükseltirsen bu sefer windows 10'u etkinleştiremiyorsun. Yani Etkinleştirken,donanımla beraber senin eski işletim sisteminin ürün kimliğini de kaydediyor. HDD değişiminde sıkıntı yok.

Tam anlayamadım?

Windows 10'a yükselttiğim bir bilgisayarın anakartını yada işlemcisini değiştirdiğimde tekrar Windows 7 veya 8/8.1 kurup sıfırdan yeni yükseltme yapamıyor muyuz? (OEM yada Retail ürün olarak alnmış)

İkinci anlamadığım yer bir bilgisayarda Windows 10 yükseltmesi yaptıktan sonra eski Windows 7 8/8.1 lisansını başka bir bilgisayarda etkinleştirmenin manası ?

• quote:

Valla ben de tam anlayamadım.

Yani, diyelim ki, Win7'yi Win10'a yükselttin. Anakart ya da işlemci değiştin, bir daha o Win 10 lisansını kullanamıyor musun?

HDD'de sıkıntı yok demişsin ama, bizzat kendi sitesinde hard disk değişiminde de yeniden etkinleştirme gerekir diyor.

Yani sadece DVD olarak kutusunda alınca ve diyelim ki donanım değiştirince mi yine o lisanslı ürünü kullanabiliyor, eğer yükseltme yaptıysan kullanamıyor musun?

Siz şahsen böyle bir şey yaşadınız mı?

• kijiro K kullanıcısına yanıt
    Birinci sorunun cevabını söyleyeyim, hayır. MS windows 10 u etkinleştirirken, donanımla beraber üzerinden yükseltme yaptığın 7 ve 8.1 in ürün kimliğini de alıyor. Tekrar kurup, yükseltme yaparsan etkinleşmez Ancak telefonla etkinleştirebilir. Bu bahsettiğim durum ücretsiz yükseltme ile win 10 a geçenler için. Windows 10 u parasını verip alanlar için, oem lisans haricinde, böyle bir sınırlama yok.
    İkinci soruna gelirsem, şöyle düşün. Bilgisayarını windows 10 a yükselttin, sonra temiz kurulum yapıp win 10 u aktive ettin.
    Eski 7, 8.1 lisansını ikinci bilgisayarıma kurayım, da boşa gitmesin diyemiyorsun. Etkinleştirme yapmıyor, windows 10 lisansını iptal etmen gerekiyor bu durumda. Ya da telefonla etkinleştireceksin, fakat pc online olduğunda, etkinleştirmenin iptal olması ihtimali var.
    Bu konuda teknoseyir ekibinin deneme videosunu forumda paylaşmıştım. Bu tarz sorular çok geliyor, en azından yardımcı olur diye. HDD değişimini deneyemedim, fakat gerek forumlarda deneyenlerin görüşleri, gerek teknoseyir ekibinin deneme sonucu HDD değişiminde lisansın uçmadığı yönünde.
    İlgili incelemeyi burada paylaştım.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109634057&p=1#109634057
    Ekleme: windows 10 a ücretsiz yükseltme ile geçenlere key verilmiyor. En azından şimdilik. Sadece parasını verip satın alanlara key veriliyor. Fellik fellik key aramayın yani, bulacağınız keyler generic key denilen keyler, herkeste aynı çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Eylül 2015; 13:31:43 >

• quote:

Birinci sorunun cevabını söyleyeyim, hayır. MS windows 10 u etkinleştirirken, donanımla beraber üzerinden yükseltme yaptığın 7 ve 8.1 in ürün kimliğini de alıyor. Tekrar kurup, yükseltme yaparsan etkinleşmez. Hatta 7 veya 8.1 i ikinci bir bilgisayara kuruyor sanıp, onu da etkinleştirmeme durumu da var.
    İkinci soruna gelirsem, şöyle düşün. Bilgisayarını windows 10 a yükselttin, sonra temiz kurulum yapıp win 10 u aktive ettin.
    Eski 7, 8.1 lisansını ikinci bilgisayarıma kurayım, da boşa gitmesin diyemiyorsun. Etkinleştirme yapmıyor, windows 10 lisansını iptal etmen gerekiyor bu durumda.
    Bu konuda teknoseyir ekibinin deneme videosunu forumda paylaşmıştım. Bu tarz sorular çok geliyor, en azından yardımcı olur diye.

Burada bir bit yeniği var gibi geldi bana. Mağazalarda 120 dolara(370 TL gibi bir şey) satılan malı sana bedava vermeleri zaten bana biraz tuhaf geliyordu. Bizim gibi ikinci sınıf ekonomilerde dolar yükseldiği için, ortalama 1.30'dan 3'e yükseldiği için, kafadan zaten korkunç zarardayız. Aynı mal Amerikalılar için, ortalama gelir ve gelir dağılımı da dikkate alınacak olursa, 119 dolar olduğu halde, 50 TL gibi bir şey onların açısından. Çünkü işçi ve memur maaşları yüksek onlarda. Aylık dört-beş bin dolar maaş alan adamlara 119 dolar, 50 TL gibi gelir.

Hatta bakın bir yıl önceki bir link buldum, madencilerle normal işçi maaşlarını karşılaştırmışlar. ABD'de özel sektördfe bir işçi ortalama yıllık 41 bin dolar alıyormuş. Bölün 12'ye, yaklaşık evet, 3500 dolar gibi bir şey. Aylık 3500 dolar alan adam için, o da işçiden bahsediyorum, 119 dolar nedir ki? Yaklaşık 30'da biri.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26422729.asp

Bize gelelim. İşçi maaşları sanırım ortalama 1500 TL gibi bir şey ve asgari ücret bin liranın bile altında. 1500 diyelim biz. 120 dolar, yani 360 TL, işçinin aylık ücretinin yaklaşık beşte biri.

Oha. ABD'de bir işçi, Windows 10'a maaşının otuzda birini öderken, bizde beşte birini ödüyor. Asgri ücretle çalışan büyük çoğunluk ise, windowas 10'a maaşının üçte birini ödemek zorunda.

Yani Windows 10 almak Amerikalı işçiye hiç koymuyor ama bizdeki işçiye kötü koyuyor.

Hesap yaparken konu başka bir noktaya kaydı ama, oranları göz önünde tutunca bu gerçekler de bana kötü kaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 10 Eylül 2015; 23:07:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.