Şimdi Ara

WINAMP E UZAKTAN KUMANDA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    BENİM FLYVİEW tv kartının kullanmadıım bi kumandası var benim sorum bu kumandayı pc nin wmplayer yada winamp de kullanabiliceim bi hale getirebilirmiimm sarkı atlatacak ses kısacak gibi seyler yani.tv kartının kumandası olmasmı normal tv kumandasımı almam lazım .Nasıl olcak bu iş yardım edicek ark.lara cok cok tesekkür ederim..

• Devre şema hex kodu vs . hepsi içinde bi dosya bende var ama boyutu 4. mb falan şu anda pek zamanım yokwww.google.com dan winamp kumanda diye aratınca çıkarıyor karşına şayet bulamaz isen yaz upload edip linkini vereyim .
    Kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça,her birimiz birer simurg olmayı göze almadıkça,bataklığımızda,tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız..

Rize
  • Merhaba tam olarak neyi tercih edeceğini yada neyi uygulamak isteyeceğini kestiremediğimden sana toplu bir Google arama sonucu yolluyorum.işini görmezse buradakiler yine yaz araştıralım.

Eng :http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2005-42,GGLG:en&q=WINAMP+remote
    Türkçe :http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2005-42,GGLG:en&q=WINAMP+kumanda

Saygılar.
    Melih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 7 Ocak 2006 19:41:05 >

• Aradığınız şey burada galiba

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/seri_ir_alici

Bu sistem gayet sağlıklı bir biçimde çalışıyor ve çok da ucuz gerçekten. Şahsen denedim ve gördüm.
    Yalnız SFH506 yı bulmakta biraz zorluk çekmiştim ama sonunda bir elektronikçide buldum, o da elinde tek kalımıştı.

• Kızıl ötesi alıcı için TFMS 5380 da kullanılabilir.

Sony kumanda için, 36KHz TFMS 5360 kullanılabilir. Tabi bilgisayarda çalışan program sony kumanda desteği veriyo mu bilmiyorum.
  • Aslında herhangi bir ir alıcı da olur belirttiginiz gibi. Bütün IR alıcılar 36-40 kHz arası çalışır bildiğiniz gibi. Ancak sorun, yazılımın bunu desteklemesi. Bu sistemi tasarlayan arkadaş SFH506 alıcısına göre yazmış plugini, o yüzden sadece onunla çalışıyor. Mesela benim dizüsütünün ir alıcısında bu sistem çalışmadı doğal olarak. IR alıcının pluginini aradım ama bulamadım. Ama eğer kullandığınız başka bir ir alıcı için plugin yazarsanız sistem aynı şekilde çalışır, bir problem olmaz. Ama işte o plugini yazmak asıl sorun, cesaret ister...

Bu arada bu iş oldukça zevkli gerçekten, ilginizi çektiyse denemenizi tavsiye ederim. Sadece winamp değil bilgisayarın herşeyini kontrol edebiliyorsunuz. Herhangi bir ir kumanda ile bu işi yapabilirsiniz.

Saygılarımla....

quote:

Orjinalden alıntı: yolunsonu

Kızıl ötesi alıcı için TFMS 5380 da kullanılabilir.

Sony kumanda için, 36KHz TFMS 5360 kullanılabilir. Tabi bilgisayarda çalışan program sony kumanda desteği veriyo mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 7 Ocak 2006 20:27:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zarkabul

Bu arada bu iş oldukça zevkli gerçekten, ilginizi çektiyse denemenizi tavsiye ederim. Sadece winamp değil bilgisayarın herşeyini kontrol edebiliyorsunuz. Herhangi bir ir kumanda ile bu işi yapabilirsiniz.

Saygılarımla....

Ben kendime yaptım zaten bir tane. Tabi alıcı devre ve bilgisayar programını kendim yaptım.

Tüm sony kumandalarını destekleyen bir alıcı devresi yaptım. Kodu orda çözüyorum 16F84A ile sonra direk paralel porta veriyorum. Bilgisayar programı da şuan yeterince fonksiyonel ama daha geliştirilebilir tabi.

Şimdilik,
    -İstenilen bir programı çalıştırma ve bir dosyayı açma
    -Klasörler arası gezinti ve herhangi bir dosyayı çalıştıma, bulunulan pencereyi kapatma
    -Ses işlemleri
    -klavyenin taklit edilmesi
    -Mause'u da taklit ediyorum ama tıklama işlemi olmuyor.

Neyse yakında işletim sistemi platformunu değişince daha fonksiyonel olacak.

Bilmiyorum DH anasayfayı takip ediyor musunuz? Orda bir firmanın uzaktan kumandalarından bahsediliyor. Aslında üzerinde uğraşılsa ona yakın bir şeylerde yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolunsonu -- 7 Ocak 2006 20:51:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzaktan Kumanda (IR) Sinyalleri
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zarkabul verdin adrese baktım gwercekten kolay gorunuor peki orda bahsedilen kumandayı kullanmakmı gerekior yoksa herhangi bir tv kumandası da olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChoppermaniA -- 7 Ocak 2006 21:51:16 >
  • Ben de böyle bir topik açacaktım ama buradan devam edeyim.

Elimdekiler
    1-USB Kızılötesi.Üzerinde iki ışık var.Birincisi kırmızı power,ikincisi iki saniyede bir arka arkaya üç kez yanıp sönen mavi ışık.Herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşu basılıp tutulursa mavi ışık sürekli yanıyor.Telefon için kullanıyorum.
    2-Kullanmadığım tv kartı kumandası.Kendileri kredi kartı büyüklüğünde olup,üzerinde her tuş vardır.
    3-Girder(FULL-İSTEYENE VERİLİR)

Bunlarla winampı kontrol etmek mümkün mü ?Açsın,kapasın,şarkı değiştirsin falan işte.
    Daha başka birşeylerde lazım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 8 Ocak 2006 0:39:20 >

Orjinalden alıntı: silicon

1-USB Kızılötesi.Üzerinde iki ışık var.Birincisi kırmızı power,ikincisi iki saniyede bir arka arkaya üç kez yanıp sönen mavi ışık.Herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşu basılıp tutulursa mavi ışık sürekli yanıyor.Telefon için kullanıyorum.
    2-Kullanmadığım tv kartı kumandası.Kendileri kredi kartı büyüklüğünde olup,üzerinde her tuş vardır.
    3-Girder(FULL-İSTEYENE VERİLİR)

1-USB kızıl ötesi nedir bu? Usb den mi bağlanıyor , usb den sürücüsünü yazabileceksen özelliklerini araştır.
    2-Kumandanın ürettiği işaretin yapısını biliyor musun? Bunu öğrenmen lazım
    3-Bu ne?

Winamp konusu ayrı bir yazılım sorunu.

• Kasmayın Bu Kadar Arkadaşlar Kablosuz Optik Mous Alın Bir Tane Olsun Bitsin...

İmzanız kural dışı...
  • Eğer FlyView tv kartın bilgisayara takılıysa KESİNLİKLE Girder kullan, uğraştığına değmez çünkü.

(Girder bir programdır. TV kartının kumandandan aldığı istekleri alır ve senin programladığın bir isteği yapar. Yani bir tuşa basarsın ve Girder o tuşa atadığın işi gerçekleştirir(sesi aç, şarkı değiştir gibi..)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.