Şimdi Ara

Win7 4 GB RAM / 32 Bit mi 64 Bit mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
28.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasature

kaç yıldır 64 bit kullanıyorum 1000/1 çalışmayan birşey gördüm abartmayın

kurmadığım program kalmadı 64bit te (oyun katılımsız prog. ) şu arkadaşların yaşadığı sıkntıdan asla yaşamadım ya sistemlerinde sorun var yada kendileri acemi.
    okuyup anlamayana DİNDAR denir.
    Nikola Tesla
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

quote:

32 ve 64 bit sadece RAM ile alakalıdır. 32 bit işletim sisteminde en fazla 3.2GB RAM kullanabilirsiniz. Dolayısıyla 4GB kullanabilmek için sistemi 64 bit kurmak zorundasınız. İşlemciyle falan bi alakası yok yani..

en başta işlemci ile alakalıdır hocam ne diyorsun sen.

Örnek olarak 4GHz üstü için 64 bit mi gerek? Ya da başka bir şey mi? İşlemciye bir katkısı var yani? Söyleyinde bizde öğrenelim..

arkadaş sizi sırayla mı yolluyorlar ya..laf ola beri gele.

sen 64 bit desteklemeyen -dolaylı yoldan 32 bit oluyor yani- bir işlemciye nasıl 64 bit yüklersin? nasıl ki bir arabanın zor sığdığı bir yola yan yana iki araba koyamıyorsan bu da öyle.

tamam, artık 32 bit işlemci kalmadı sayılır.intel son 32 bit işlemcisini 2006da çıkarmış.ama bu, "64 bit ramle alakalıdır kur gitsin" gibi bir mantığa dönüştürülürse cahillik olur.istediğin kadar ramin olsun anakartın 500000000 lira olsun işlemcin 32 bit ise 64 bit os kuramazsın bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

• 32 bit sistemde tam olarak 4 gb ve üstünü kullanabilirsiniz.64 bit yüklemek zorunda değilsiniz.tabiki sistemi yeniden kuracağım işlemcim 64 bit ve video grafik tarzı veri programlarını sıklıkla kullanıyorum diyorsanız 64 bit elbette tercihiniz olmalı.ama sistemimi silmek istemiyorum ve 4gb ramım var tam kullanmak istiyorum derseniz bu mümkün arkadaşlar.

quote:

quote:

quote:

quote:

32 ve 64 bit sadece RAM ile alakalıdır. 32 bit işletim sisteminde en fazla 3.2GB RAM kullanabilirsiniz. Dolayısıyla 4GB kullanabilmek için sistemi 64 bit kurmak zorundasınız. İşlemciyle falan bi alakası yok yani..

en başta işlemci ile alakalıdır hocam ne diyorsun sen.

Örnek olarak 4GHz üstü için 64 bit mi gerek? Ya da başka bir şey mi? İşlemciye bir katkısı var yani? Söyleyinde bizde öğrenelim..

arkadaş sizi sırayla mı yolluyorlar ya..laf ola beri gele.

sen 64 bit desteklemeyen -dolaylı yoldan 32 bit oluyor yani- bir işlemciye nasıl 64 bit yüklersin? nasıl ki bir arabanın zor sığdığı bir yola yan yana iki araba koyamıyorsan bu da öyle.

tamam, artık 32 bit işlemci kalmadı sayılır.intel son 32 bit işlemcisini 2006da çıkarmış.ama bu, "64 bit ramle alakalıdır kur gitsin" gibi bir mantığa dönüştürülürse cahillik olur.istediğin kadar ramin olsun anakartın 500000000 lira olsun işlemcin 32 bit ise 64 bit os kuramazsın bu kadar basit.

Konuşma şekliniz süper. 32 bit kalmadı sayılır değil, kalmadı. En son 2006'da çıktığını kendiniz söylediniz. İşlemcinin 64 bit destekmediği yerde anakart detekliyorsa bu saçmalık oluyor zaten. Basit olduğu ordata ama kafanız geri olmalıki 2006'lara gitmişsiniz..

forumda hala 2000 ve üstü sistemler kullanılıyorsa bu benim cahilliğimi mi gösterir? yanlış bilgi veren ben değilim.bilmediği konu hakkında kesin konuşan herkes ile konuşma şeklim hep böyle oldu ve daima olacak.

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

• 32bitte sınırsız ram tanıma olayını çözmüşler haberin olsun 32bit kur.

ve bunu yap.bende 8 gb var yeni hdd alınca sistemi kurarken böyle yapacağım.

cmd aç

komut satırına

BCDEdit /set nx AlwaysOff
    BCDEdit /set pae ForceEnable
  • 64 bit kurun.hemde işlemciniz em64t destekli.

Şimdi Windows Vista kullanıyorum, bunu 8.1 yükselteceğim, 8.1 versiyonunun 32 bit olanını mı? yoksa 64 bit olanını mı yüklemem gerekir sizce?

Win7 4 GB RAM / 32 Bit mi 64 Bit mi ?

1.) 32 bit sistemler 32 gb a kadar ram destekler. 3 gb değil.

2.) 16 gb ram olup 64 bit sistem kursan da 32 bit program kullandığın sürece sistem 3.25 gb dan fazlasını adreslemez, 13 gb ram çöpte durur.

3.) hangi windows sürümünü kuracağım RAM değil kullandığın programlar karar verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 25 Şubat 2016; 6:16:07 >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Kullandığın programlar derken?

Orijinalden alıntı: bex0ve

Kullandığın programlar derken?

32 bit uygulamalar, sisteminin 64 bit ve 8 gb ram olmasına bakmaz.
    sen 64 bit windows kurup 16 gb ram taksan bile sadece bilgisayar özellikleri kısmında 16 gb görürsün.
    32 bitlik uygulama açtığın zaman bu uygulama sisteminde max 3.2 gb ram varmış gibi çalışır.
    yani Kalan 13 gb i kullanamazsin.
    bu ram'in tamamını kullanmak için programların 64 bit olanını kurmalisin.

16 gb ram alıp da 32 bit oyun yukleyenler 13 gb ram a boşa para harcıyor.

• dilardi D kullanıcısına yanıt
    PAE kilidi diye arayabilirsin.
    3.51 gb kullanımda iken resim almış ve yine forumda paylaşmıştım.

• http://forum.donanimhaber.com/m_112061574/tm.htm

Burada olayın aslı astarı var.
    nasıl yaptığımın detayına girmedim çünkü o sorulmamıştı.
    Ama windows nasıl çalışır, ram ne işre yarar, 64bit windows kurup 16 gb ram taksanız da 32 bit uygulama çalıştırdıkça 13 gb çöp ram neden olur anlattım.

Okuyabilirsiniz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.