Windows 2000'i format atılmış bir sisteme kuramaz mıyız ?İlla bir windows sürümü bilgisayarda yüklü olmak zorunda mı ?Çünkü formattan sonra DOSta kurmayı denediğimde DOS altında çalışmaz uyarısı veriyor.
Fakat winME'nin üzerine kurmaya çalıştığımda da hata veriyor.Lütfen WİN2000'i kurmama yardım edin .
illa ki bir windows kurulu olmak zorunda değil tabii ki.bios'tan boot sırasını(1.olarak cd-rom ayarla) ayarlayıp,windows2000 cd'sini takman yeterli.kendisi otomatikman başlayacaktır kuruluma.
elemanının sorusu bi ilginç. acaba elindeki yükseltme sürümü olması???
aslında denediği şekillerde hata vermesi normal.yükseltmeyi zaten direk setup diyerek yapamaz.32 bit işletim sistemlerinde upgrade için winnt32.exe komutunu kullanması lazım.
Bios'tan CD-ROM 1. sıraya almayı denemiştim zaten.Fakat CD'yi okuyamıyor.Failure diyor.UPGRADE sürümü olabilir çünkü kurulum dosyasının boyutu WİNME'ninki kadar bile değil.Fakat upgrade yapamıyor çünkü kurulu olan sistem ingilizce değil.Dil uyuşmadığı için baştan yüklemeyi öneriyor fakat yüklemede başarısız oluyor.
win2000 kurulumurke registry error veriyor ve duruyo.Çıkan mesajda ise dump of physical memory diyor.Bu sorunu çözüp kura devam etmem için ne yapmam gerekiyor.
sanırım ya donanımsal bir sorun var ya da cd'de bir sorun var.ikisinden biri.diğer türlü başka bir sorun olcağını zannetmiyorum.belki bi ihtimal,BIOS ayarlarına da bak derim.
CD'den değil harddiskten yüklüyorum.Donanımsal nasıl bir sorun olabilir ki ?
donanımsal olabilir tabi ki.ben sırf kingston RAM asusp4t-c anakartımla uyumsuz diye windowsxp yükleyemedim..her defasında hata veriyordu.hatayı tam olarak hatırlayamıyorum şimdi.sonra samsung marka RAM'le değiştirdim sorun çözüldü. Yalnız windows2000 cd'sinden dosyalar harddiski'ne eksik kopyalanmışsa da yine hata verir.disktende %100 kurar diye bir kaide yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme