Şimdi Ara

Xp Kurulumunda hazır programlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Ben windows xp yi kurduğumda, benim hiç müdahalem olmadan aşağıdaki programları da bilgisayarımda hazır bulmak istiyorum.

Windows live messenger
    Open office
    Macromedia Flash Player
    Macromedia Shockwave Player
    Win rar shareware
    Adobe acrobart reader

N lite ile biraz baktım ama sanırım sadece updatelere yarıyor. Bu işi nasıl yaparım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 31 Ekim 2008; 10:25:26 >

• Eski bir konudan değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 31 Ekim 2008; 10:25:47 >
  • nlite bu isleri de yapiyor bildigim kadariyla.

zaten boyle bi is yapmani tavsiye etmem. Bidaha windows kurman icin en az iki uc ay gecicek(Bilgisayari cok kurcalayan birisi deilsen) bu arada windoz kurulumuna entegre ettigin programlarin yeni versiyonlari cikacak ve sen bunlari kurmak isticeksin. eskileri kaldirip tekrar kuracan ve yeni formatladiin bilgisayarda eski dll ler kalacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: semihekim
    nlite bu isleri de yapiyor bildigim kadariyla.
    zaten boyle bi is yapmani tavsiye etmem. Bidaha windows kurman icin en az iki uc ay gecicek(Bilgisayari cok kurcalayan birisi deilsen) bu arada windoz kurulumuna entegre ettigin programlarin yeni versiyonlari cikacak ve sen bunlari kurmak isticeksin. eskileri kaldirip tekrar kuracan ve yeni formatladiin bilgisayarda eski dll ler kalacak.

Bu programlar çok güncelleme istemez. 6 ay ömrü oluyor. Bi te teknik servis yaptığım oluyor. O yüzden lazım. Antivürüsü ayrı kuracam..

N lite ile nasıl yapılıyor bulamadım. Ya da anlayamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Merhaba. Ben windows xp yi kurduğumda,
    benim hiç müdahalem olmadan aşağıdaki programları da
    bilgisayarımda hazır bulmak istiyorum.

Windows live messenger
    Open office
    Macromedia Flash Player
    Macromedia Shockwave Player
    Win rar shareware
    Adobe acrobart reader

N lite ile biraz baktım ama sanırım sadece updatelere yarıyor. Bu işi nasıl yaparım??

Dostum bunları nLite ile kurmuyorsun..nLite ile hizmet paketi, güncelleme ve
    sürücü ekleyebiliyorsun...
    Bu programları otomatik kurmak için $OEM$ klasörünün içinde
    RunOnceEx.cmd ve cmdlines.txt isimli dosya olacak..
    cmdlines.txt dosyasının içeriği ise şöyle olmalı:

"RunOnceEx.cmd"

dosyada bundan başka satırlarda olabilir ben sadece konuyla ilgili olanı yazıyorum...

ve şimdide RunOnceEx.cmd dosyasına gelelim.. onun içindede şu satırlar olmalı:

cmdow @ /HID 
    @Echo Off

FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z)
    DO IF EXIST %%i:\win51ip.SP2 SET CDROM=%%i:

SET PP=%cdrom%\

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Gerekli Ayarlar ve Programlar Yukleniyor..." /f

REG ADD %KEY%\000 /VE /D "Windows Live Messenger" /f
    REG ADD %KEY%\000 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\wlm\Messenger_Live_8.exe /passive" /f

Yada cmdlines.txt dosyasının yanına programlar şeklinde bir klasör oluşturursun ve
    programları bunun içine koyarsın sonra cmdlines.txt dosyasının içeriğine şu satırları eklersin:

"programlar\messenger.exe /passive" 
    "programlar\flashplayer.exe /S"
    "programlar\shockwawe.exe /S"
    "programlar\winrar.exe /s"
    "programlar\adobe-reader.exe /qb"

Bu arada kodlardaki program adından sonraki slash ve komutlar o programın
    otomatik kurulum komutudur.. Ben hiç Openoffice kurmadığım için onun otomatik
    kurulum kodunu bilmiyorum...

Umarım işine yaramıştır... Bu arada bir programın otomatik kurlum kodunu bulmak için Universal Silent Switch Finder isimli programı kullanabilirsin..

Daha geniş bilgi için bu sayfayı kullanabilirsin..:http://www.turkceyazilim.net/index.php?newsid=699

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 31 Ekim 2008; 22:01:18 >

• Bilgilerin yararlı olacağa benziyor. Ama incelemem için zaman lazım. Kafama bi şey takılırsa dönerim. Teşekkür ederim BenCesur.
  • iyi ki zamanım yok dedim, inceledim. Hemen herşeyi çözdüm. Anlamadığım tek bi nokta var.

RunOnceEx.cmd dosyasında, msn ni kurmuşsun. Ancak devamını getiremedim.

quote:

REG ADD %KEY%\000 /VE /D "Windows Live Messenger" /f
    REG ADD %KEY%\000 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\wlm\Messenger_Live_8.exe /passive" /f

den sonda direkt winrar için

REG ADD %KEY%\000 /VE /D "Winrar" /f

yazarsam, "Windows Livew messenger"' mesajı için eklediğimiz keyi silmeyecek mi? Bunu sıralı olası için nasıl yaparım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 31 Ekim 2008; 20:30:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Meselaa benim RunOnceEx.cmd dosyam aynı bu şekilde...
    Şunuda belirtmem lazım RunOnceEx.cmd dosyası XP Home sürümünde sorun çıkartıyor.
    O yüzden XP Home cdsinde program kurulumlarını cmdlines.txt dosyasına eklemek daha mantıklı

cmdow @ /HID 
    @Echo Off

FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %%i:\win51ip.SP2 SET CDROM=%%i:

SET PP=%cdrom%\

SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx

REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Gerekli Ayarlar ve Programlar Yukleniyor..." /f

REG ADD %KEY%\000 /VE /D "Gerekli Sistem Dosyalari" /f
    REG ADD %KEY%\000 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe /passive /norestart" /f
    REG ADD %KEY%\000 /V 2 /D "%PP%WPI\Install\temalar.exe /s" /f
    REG ADD %KEY%\000 /V 3 /D "%PP%WPI\Install\System32.exe /s" /f
    REG ADD %KEY%\000 /V 4 /D "%PP%WPI\Install\Silverlight.exe /lang <tr> /q" /f

REG ADD %KEY%\001 /VE /D "Microsoft Java Sanal Makinasi" /f
    REG ADD %KEY%\001 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\java\OAInst.exe" /f
    REG ADD %KEY%\001 /V 2 /D "%PP%WPI\Install\java\javatrig.exe" /f

REG ADD %KEY%\002 /VE /D "WinRAR Arsiv Yoneticisi" /f
    REG ADD %KEY%\002 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\WinRar3_70\wrar370tr.exe /s" /f

REG ADD %KEY%\004 /VE /D "MoonStar" /f
    REG ADD %KEY%\004 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\MoonStar.exe" /f

REG ADD %KEY%\005 /VE /D "Tunka Metin ve Web Ceviri" /f
    REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\tunka.exe /s" /f
    REG ADD %KEY%\005 /V 2 /D "%PP%WPI\Install\SpeechInstall\msttsa22L.exe /Q" /f
    REG ADD %KEY%\005 /V 3 /D "%PP%WPI\Install\SpeechInstall\SPCHAPI.EXE /Q" /f

REG ADD %KEY%\007 /VE /D "XP Yamalari" /f
    REG ADD %KEY%\007 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\libraryfiles.exe /s" /f
    REG ADD %KEY%\007 /V 2 /D "%PP%WPI\Install\VBRuntime.exe /Q" /f

REG ADD %KEY%\010 /VE /D "Java RunTime Environment" /f
    REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\java\jre6u1.exe /passive" /f

REG ADD %KEY%\011 /VE /D "Microsoft .Net Framework 1.1" /f
    REG ADD %KEY%\011 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\NetFramework1\dotnet11sp1.exe" /f

REG ADD %KEY%\012 /VE /D "Microsoft .Net Framework 2" /f
    REG ADD %KEY%\012 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\NetFramework2\dotnet2.exe" /f

REG ADD %KEY%\013 /VE /D "Microsoft .Net Framework 3" /f
    REG ADD %KEY%\013 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\NetFramework3\dotnetfx3.exe /Q" /f

REG ADD %KEY%\014 /VE /D "Right Click Image Converter" /f
    REG ADD %KEY%\014 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\rcic-2.2.0\rcicsetup.exe /S" /f

REG ADD %KEY%\015 /VE /D "Adobe Acrobat Reader 8" /f
    REG ADD %KEY%\015 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\reader8_2.exe" /f

REG ADD %KEY%\017 /VE /D "Microsoft Office 2003 Professional" /f
    REG ADD %KEY%\017 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\ofis2003-pro\SETUP.EXE TRANSFORMS=ofis.MST /qb-" /f

REG ADD %KEY%\018 /VE /D "Windows Media Player 11" /f
    REG ADD %KEY%\018 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\windows-media-player\windows-media-player-11.exe" /f
    REG ADD %KEY%\018 /V 2 /D "%PP%WPI\Install\windows-media-player\XviD.exe /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-" /f

EXIT

Şimdi burdaki kodları anlatayım.

Meselaa kurulum sırasında görünen başlık
    REG ADD %KEY%\010 /VE /D "Java RunTime Environment" /f

Bu ise o programın kurulum yolu ve komutu
    REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%PP%WPI\Install\java\jre6u1.exe /passive" /f

Üstteki satırdaki yeşil olan yer programın kurulum sırası..
    Kırmızı yerler ise programın başlığı ve kurulum parametreleri..
    Burda dikkat edilecek en önemli nokta kırmızı satırın başındaki ve sonundaki
    tırnak işaretleri olduğu gibi kalacak. sadece tırnak arasındaki
    kırmızıyı ve yeşildeki rakamları kendine göre düzenleyeceksin..

Şimdi alttaki satırdaki mavi CD okuyucuyu kahverengi CD yada DVD
    içinde o isimde bir klasör ve alt klasörleri olduğunu yeşil ise kurulacak
    olan programın adını kırmızı ise oprograma ait otomatik kurulum parametresini anlatır :
    %PP%WPI\Install\java\jre6u1.exe /passive

Şimdi sen üstteki RunOnceEx.cmd dosyasındaki sadece program adlarını ve
    kurulum yolarını ve otomatik kurlum parametresini değiştirerek
    kendine göre düzenleyebilirsin..

Bu arada nLite ile bu programnları kurabilirsin.. ama bunun için bu programları
    add-on haline getirmen lazım..
    Bu durumda sen kafanı add-on ile uğraşarak fazla dağıtma
    Şu adreste:http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=133 hazır add-onlar var..
    eğer işine yarayanlar varsa burdan indirip kullanabilirsin...

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 31 Ekim 2008; 23:13:26 >

• @bencesur

Açıklamandaki her şeyi anladım.

Emeğine, yüreğine sağlık. Teşekkür ederim. Birkaç tuşla farklı pc lere Xp kurulumu yapma rüyam gerçek olacak....
  • quote:

@bencesur
    Açıklamandaki her şeyi anladım.
    Emeğine, yüreğine sağlık. Teşekkür ederim. Birkaç tuşla farklı pc lere Xp kurulumu yapma rüyam gerçek olacak....

Kardeş bu arada sen kurulumu bitirdikten sonra birde sürücüleri kurmak için uğraşacaksın... Hele birde bilgisayar eski ise ce sürücü CDsi yoksa o zaman uğraş dur... Bu bizim başımıza çok geliyordu...Çok uğraşıyorduk..

Şimdi bir XP HOME birde XP Pro otomatik kurulum CD si yaptık.. Bu kurulumda sadece şifre kısmını boş bıraktık. Bu durumda format için gelen kasaya formatı atarken sadece kasadaki ürün anahtarını giriyoruz.. Yine sistem orjinal kalıyor. ama kurulum otomatik gerçekleşiyor.. Kurulumun sonunda gerekli olan bütün ayarlar yapılmış gerekli bütün programlar yüklenmiş ve bilgisayara ait bütün sürücüler kurulmuş oluyor...

Yani bir bilgisayar başında o kadar takılıp kalmıyoruz.... Sürücüler için :www.driverpacks.net adresini kullanabilirsin...

Takılırsan her türlü soru ve sorun için yardımcı olmaya çalışırım..

• normal kullanıcı için pek de yararlı birşey değil ama bilgisayarcı için böyle yapmak faydalı olabilir, bu arada nlite programının da program ve driver ekleme özelliği var, ha ben hiç denemedim o ayrı mesele
  • Asagidaki Linki Tıkla İstedigin Butun Programlar XpCd'sine Entegre Etmeye Hazır Birsekilde yapılmıstır..

sizin yapmanız gereken Nlite yardımı ile xpcdnize programları gostermeniz

yapmayı biliyorsanız AddOn Tutorials bolumunden yardım alabilirsiniz.

http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=132
  • quote:

Orjinalden alıntı: AL[e]N

Asagidaki Linki Tıkla İstedigin Butun Programlar XpCd'sine Entegre Etmeye Hazır Birsekilde yapılmıstır..

sizin yapmanız gereken Nlite yardımı ile xpcdnize programları gostermeniz

yapmayı biliyorsanız AddOn Tutorials bolumunden yardım alabilirsiniz.

http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=132

nLite ile entegre edilebilenler bu lintekiler..
    http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=133
    http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=132 tekiler ise genel bölüm..
    http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=148 bunlar ise WPIW (Windows Post Install Wizard) ile kurulabilen programmlar.....
    quote:

Bu arada nLite ile sürücüler entegre edilebiliyor ama DVDde çok yer kaplıyor.. ve kurulum sırasında sorunlar çıkabiliyor...

normal kullanıcı için pek de yararlı birşey değil ama bilgisayarcı için böyle yapmak faydalı olabilir, bu arada nlite programının da program ve driver ekleme özelliği var, ha ben hiç denemedim o ayrı mesele

Aslında teknik servisler için kullanışlı bişey olduğu kadar kişisel kullanım içinde fena sayılmaz.. Kişisel bilgisayar için tek bir cd hazırlayıp özelleştirmek bence işe yarayabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 3 Kasım 2008; 3:48:05 >

• 1-2 Hafta içinde denemeleri yapıp sonuçları paylaşacağım. Bulunduğum yerde r apidshare yasak olduğu için dosyalara da başka yerden ulaşabiliyorum.

quote:

Aslında teknik servisler için kullanışlı bişey olduğu kadar kişisel kullanım içinde fena sayılmaz.. Kişisel bilgisayar için tek bir cd hazırlayıp özelleştirmek bence işe yarayabilir...

Kişisel kullanım için hiç değmez uğraşmaya, ghost, acronis varken. Aslında donanım farklılıkları sorun çıkarmasa işi sırf bunlarla halledeceğim.
  • Arkadaşlar, wincert i inceledim. Add on mantığının çok sağlam olmadığını gördüm. Çünkü Add onları hazırlayanlar "bunlar betadır" deneyin sorun çıkarsa düzeltelim diyorlar.

O halde RunOnceEx.cmd daha garantili gibi.

Add-on mu RunOnceEx.cmd mi?
  • quote:

Arkadaşlar, wincert i inceledim. Add on mantığının çok sağlam olmadığını gördüm. Çünkü Add onları hazırlayanlar "bunlar betadır" deneyin sorun çıkarsa düzeltelim diyorlar.
    O halde RunOnceEx.cmd daha garantili gibi.
    Add-on mu RunOnceEx.cmd mi?

Kardeş bence asıl bu mantık pek sağlam değil gibi .. Çünkü sen ücretsiz olarak mükemmel hazırlanmış bişeyler istiyorsan bunun için çok beklersin.. Bence katkıda bulunmak gerekiyor.. Bu işin bu kısmı...

İşin diğer kısmı ise ordaki bütün add-onlar beta değilki.. Sen tutup beta olanını seçersen sorun çıkabilir... Çünkü internette yada wincert.net de hem beta programların hemde son sürüm programnların add-onları mevcutdur.. Yani şimdi wincert.net de hem Windows Live Messenger 9 beta nın hemde 8.5 son sürümün add-onları mevcut.. Sen hangisini istersen onu alırsın..
    İkincisi add-on yada RunOnceEx farketmiyor.. ben hazırladığım dvdde hem add-on kullanıyorum hem otomatik kurulum parametreleriyle kurulum yapıyorum hemde autoIT ile hazırladığım otomatik kurulumları kullanıyorum.. Yaani bütün programlar için aynı sistemi kullanamıyorum.. hangi program için hangisi uygunsa onu kullandım..
    Örnek vermek gerekirse: CCleaner diye bir program var.. aslında bunun otomatik kurulum parametresi /S ama ben bunu bu kadar basit yöntemi varken tuttum AutoIT ile otomatik kurulum komutları hazırladım.. sebebi ise /S ile yükleyince Yahoo Toolbar beraberinde yükleniyor .. ben ise yüklenmesini istemiyorum...

Son olarak donanım farklılıklarından bahsetmişsin.. Biz hazırladığımız DVD de sadece kasanın orjinal ürün anahtarını giriyoruz... gerisini otomatik olarak bitiriyoruz.. ister 15 yılllık olsun ister sıfır olsun her türlü bilgisayarın dahili donanımlarının webcamların ve kart okuyucuların sürücüleri yüklenmiş oluyor.. bir sadece varsa yazıcı telefon vs. türü harici aygıtların sürücülerini elle kuruyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenCesur -- 4 Kasım 2008; 19:31:40 >

• ya arkadaşlar ben Nlite ile SP3 cd si hazırladım ama şimdi düşünüyorumda bu program güvenlimi arkaya eklenti koymasın birde
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1atasoy

ya arkadaşlar ben Nlite ile SP3 cd si hazırladım ama şimdi düşünüyorumda bu program güvenlimi arkaya eklenti koymasın birde

Şimdi bu şekilde düşünürsek kullandığımız pek çok program için durum aynı.. Bence fazla paranoyak olmamak. lazım.. ama eğer hala tereddüt ediyorsan SP entegre etmek için daha başka kolay yolarda var...

Şimdi Bilgisayarındaki disklerin birinin ana dizinine CD ve SP3 olarak iki klasör oluştur . Yani C:\CD yada D:\CD ve C:\SP3 şimdi hizmet paketi nin exe dosyasını winrar ile sağ tıklayarak dosyaları çıkart de ve SP3 klasörüne çıkart.. (bu durumda SP3 klsörünün içinde i386 diye bir klasör oluşması lazım...)

Sonra CD klasörünede XP CDsindeki dosyaları kopyala.. malzememiz hazır.. şimdi işleme başlayabiliriz..

Şimdi eğer bilgisayarının klasör özelliklerinde Komut Satırı ile Aç yada MS-DOS ile Aç diye bir seçenek yoksa ; Başlat > Çalıştır a cmd yaz Tamam ..
    Şimdi açılan ms-dos penceresinde C:\ ana dizinine geç.... MS-DOS ta dizin değiştirmeyi bilmiyorsan şöyle yapılıyor : ms dos açılınca alttaki resimdeki gibi sadece : cd.. yaz enter a bas sonra aynı işlemi bir daha yap C:\ anadizine geçmesi lazım.. aynen alttaki resimdeki gibi :

Xp  Kurulumunda hazır programlar.

Şimdi anadizine oluşturduğumuz klasörleri C:\SP3 ve C:\CD olarak düşünürsek ms-dos penceresine şöyle bir komut yazman lazım : C:\SP3\i386\update\update.exe /integrate:C:\CD

işlem başlayacak ve bir kaç dakika sonunda işlemin bittiğini belirten bir uyarı kutusu çıkacak..Sonra CD dizinine geç bak bakalım win51ic.SP3 diye bir dosya oluşmuşmu? eğer oluşmuşsa sorun yok işllem tamamdır.. sonrada nero ile Başlangıçç cd si olarak yazdırman yeterlidir..

Takılırsan sorabilirsin..

• program kullanmadan entegre işi hallettim yinede sağol
  • quote:

sonrada nero ile Başlangıçç cd si olarak yazdırman yeterlidir..

Birkaç yerde okuyorum bunu. Nero için hangi dosyayı "floppy disk" imajı olarak gösteriyoruz..

Bencesur, bu arada işlerim yoğunlaştı. Senin gösteridklerini uygulamak imkanım henüz olmadı.. Sana mutlaka sonuç döndüreceğm..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.