Ağ olayı tamam.Tüm makineler "Ağ Komşularım" da birbirlerini görebiliyor,dosya alışverişi yapabiliyor... Ve Ana Makine olan XP Pro yüklü olan makinenin,İnternet Bağlantısı Özelliklerinden "İnternet Erişimi Paylaşımı" açık... Fakat,yine de diğer bilgisayarlar internete ve msn e giremiyor... İşin ilginç yanı bazen MSN e girebiliyorlar-İnternet sayfalarına giremiyorlar... Bazende , İnternet Sayfalarına girebiliyorlar,MSN e giremiyorlar...
Şu andaki durumda ne İnternet sayfalarına ne de MSN e giremiyorlar...Baştan Win98 kurduk(iki makineyede)...yine de aynı oldu...
XP de İNTERNET PAYLAŞIMI için bunlardan farklı bir ayar lazım oluyormu/oluyorsa nerden ne yapmam lazım...
Bu arada , ana makine olan BİLGİSAYARDA (XP+SP2 olan makine) GÜVENLİK MERKEZİNDEN "GÜVENLİK DUVARI" nı kapalı yapıyorum...
O zaman 98lerdeki Internet Exporer ayarlarında Yerel ağ Ayarlarını otomatik algıla var onu tıkla, gerekirse her bilgisayara ayrı ayrı ip ve telekomun DNS'sini ver..
İkincini yapmana gerek yok, zaten msne giriyormuş..
Sorun xp yüklü olanda değil 98 yüklüü olanda..Gene olmazsa bi daha düşünelim
walla hiç olmayacak bir yol izledim.. düşük olmalarına rağmen diğer bilgisayarlara da WİNDOWS XP kurdum...
problem kalktı ortadan...
Bu tür probLemlerde Genellikle manual ip kullandiğiniz zaman probLemin ana kaynağini çözmüş olursunuz. Ayrıca, Varsayılan ağ geçidine modemin ip numarasinida eklemeyi unutmayin.
sorun olmaz sadece uzun klasör adlarını algılayamaz paylaşımda olanları...