Şimdi Ara

Win 8'de programların çoğu açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an setup'lar dahil olmak üzere programların çoğu açılmıyor. Kaldırıp tekrar yükleyeyim dedim. Program ekle-kaldır'dan hiçbir işlem yapamıyorum. Uyumluluk sorun gidermeden Win 7'yi denedim ama nafile. Görev yöneticisini hizmetle kısmından birçok uygulamanın durdurulmuş olduğu yazılı. Hizmetleri aç'a girip misal olarak steam'i açmaya çalıştığımda ise "Uygulama başladı ve durdu. Bu hizmetler başka hizmetler veya programlar tarafından kullanılmıyorsa, otomatik olarak durabilir." diye uyarı veriyor.

Bu sistemi saçma-sapan sorunları sebebiyle zaten sevmemiştim. Bu da çözülmezse Win 7'ye geçeceğim tekrar.

• sorunun hakkında pek fıkrım yok abı ama win 7 geçmekte geç kalmıssın
  • E.V.O.42 kullanıcısına yanıt
    Hayatımda bu kadar sorunlu bir sistem görmedim bugüne kadar. Vista bile daha sorunsuzdu. Ağır çalışması sebebiyle tutulmamıştı.
    Daha gündüz açılan programlar şimdi neden açılmaz anlamam. Gerçi uyarıyı vermişti o daha önce. Nvidia GeForce Experience hiçbir zaman açılmamıştı mesela ama onu kullanmadığım için bunu sorun etmiyordum.
  • işin daha garibi sende sorun olan uygulama bende sorunsuz bendekı sorun olan sende sorunsuz experience bende sorunsuz mesela benım kullandıgım bakkal edişin dı belkı ondandır
  • doğrusunu söylemek gerekirse donanımsal olarak Windows 8 desteklemediği halde ati 1150 ekran kartı ile sorunsuz şekilde herşey çalışırken sende çalışmamasında bir anormallik söz konusu. kullandığın donanımlara ait biraz bilgi versen ayrıca çalışmayan uygulama adı belirtsen bir kaç tane ve ayrıca bellek denetleme yazılımı ile belleğini teste tabi tut belkide 7 işletim sisteminin algılayamadığı başka bir sıkıntı var ve bunu Windows 8 algılıyor. benim kullandığım sistem örneğin Windows 7 de aldığım mavi ekranın ve donanım hatasının haddi hesabı yok ama Windows 8 ortamında 1 kere bile sıkıntı mavi ekran donma kilitlenme olmadı.
  • Mürsel

1- Ses kartım, PC açılınca devre dışı. PC'yi açtıktan sonra uyku moduna alıp tekrar uyandırınca ses geliyor ve bunun çözümü de yok. Creative 8.1 için sürücü çıkarmamış, çıkaracak gibi de görünmüyor. Win cephesi de el atmıyor mevzuya...
    2- Düne kadar çalışan Rome II Total War başlangıç ekranında çakılıp kalıyor. Henüz ben de dertlerime çare bulamadım.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    FX8350 ve GTX660ti'li bi sistem. Daha gündüz sorun yokken, durduk yere hiçbişey çalışmamaya başlayınca, önceden de yaşadığım sorunların birikmişliğiyle silip Win 7 yükledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada bir güncelleme falan yediysek bu güncellemenin yediği bir halt da olabilir bu.
  • eğer ilaçlıyorsanız yazılımı ilaçsız vaziyette biraz kullanmayı deneyiniz çünkü anlattığınız durum kurulan bir uygulama yada illegal bileşenden kaynaklı görünüyor birde asus anakart varda ve rev 0 yada 1.0 ise m5A serisi muhakkak bios güncellemesini yapınız asus serisi rev2.0 öncesindeki kartlarda anlam veremediğim şekilde garanti kapsamına girmeyen sorunlar yaşatabiliyor bazen.
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Anakart MSI 970A-G43. Herhangi yeni birşey yüklemedim ve silmedim. Sadece java güncelleme yaptı, o kadar. Süreyi tam bilmiyorum ama 1 aydan fazla böyle kullandım sanırım ve birden bozuldu herşey. Ben de W8'in bu saçmalıklarından bıkıp W7'ye geri döndüm mecburen. Yıl olmuş 2014, bir türlü çözemediler şu saçmalıkları.
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Abi sen de çare bulamadıysan ne diyeceğimi bilmiyorum artık. "Bildiğimiz Windows işte" demek geliyor sadece içimden.
    Java'yı güncellelem dışında herhangi yeni birşey yüklemedim ve silmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Ocak 2014; 13:27:46 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin boşta iken ne kadar kullanımda olduğunu kontrol et. javadan sebep...
  • Windows 8' in metro arayüz dışındaki kısımlarını gizlice güncelleyip aylarca hiç yeniden başlatmadan bekletebildiğini belirtmek isterim. msi aynı anakarttan kullandığımda Windows 8 yeni çıkmıştı ama nedense hiç böyle bir sıkıntı olmuyordu. en son asus anakarta geçmek zorunda kaldım elimdeki 2400 mhzlik ramleri gigabyte açmadığı için yok 8 sorunsuz eski püskü amd 3600 cpu matsonic nvidia 630 yonga setli anakartta dahi sorunsuz çalışıyor. size özel bir garezi var gibi Windows 8' in.
  • işte bu gibi şeylerin başıma gelmesinden korktuğum için antika sistemime son model yazılım yüklemek istemedim
    Asus'un sitesinde bile benim Anakartın 8 ve 8.1 Driver ları yok. 2 yıldır format bile atmadan Win 7 ile devam..

Win 7 yüklemesi yaparak en doğru kararı almışsın MürceLL cim. 8 le alakalı garip sorunlar çözülecek gibi değil.
    Sırf şu dokunmatik panellerin satışı için üreticilerle yapılan anlaşma sonucu Özürlü doğan bir sistem oldu bu 8..
  • @Gerginix
    Sistemi geri yükleme yaptım ama işe o da yaramamıştı.

@black_flood
    Güncellemeler kapalıydı. Buna rağmen mi güncelleme yapıyor yani?
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Ben zaten ağırlıklı olarak gelenekçi biriyim ama hani yeniliklere de eskiyi aratmadığı sürece açığımdır. Lâkin böyle saçmalıklarla da karşılaşınca, gel de eskiyi arama hadi. Sistemimde yüklü uygulamayı açamayacaksam, neyleyim ben öyle sistemi arkadaş yaw?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ben zaten ağırlıklı olarak gelenekçi biriyim ama hani yeniliklere de eskiyi aratmadığı sürece açığımdır. Lâkin böyle saçmalıklarla da karşılaşınca, gel de eskiyi arama hadi. Sistemimde yüklü uygulamayı açamayacaksam, neyleyim ben öyle sistemi arkadaş yaw?

maalesef öyle Windows update sadece devre dışı bırakmak anlam ifade etmimoyor services.msc konsolundan Windows update servsini kapatman lazım bazı sistemlerde bende olmadığı halde birde update agent olabiliyor varsa onu da kapatman lazım ayrıca şu metro ara yüzündeki uygulama güncellemeleri ile bir takım değişiklikler söz konuş mu onu bile bilmiyorum ilaçlı hiç kullanıp denemediğim için. zamanında aldım kampanyaya istinaden çünkü.

Bence yapman gereken (ki var mı bilmiyorum ama 7'de vardı) güncel ilaç bulmak.
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Ben 8'i silip 7'yi yükledim abi.
    E o da güzel. 8'deki sorunu, 8'i yok ederek çözmüşsün:)) Bence konu sabitlensin:))))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.