Şimdi Ara

Win 8.1 uygulamalar kapanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu w8'i hiç sevmedim öncelikle onu söyleyeyim. El mahkum yükledim yeni bilgisayar almıştım eldeki tek işletim sistemi oydu. Şuan elimde 16 gb flash bellek ve dosyalarımı yedeklemek için 1tb lık bir harici hard disk var her an windows 7'ye dönebilirim zaten. Başlıkta belirttiğim şey şu. Windows 8'de (ve 8.1) bazı programların uygulama halleri de olmuş. Skype örneğin aramada yazdığımda 2 tane skype çıkıyor biri masaüstü için diğeri ise uygulama olan. Veya adobe pdf reader. Geçen bir pdf dosyasını açtım örneğin direk uygulama olarak çıktı. Şu uygulamalarda sinir olduğum şey sağ üst köşeye geldiğimizde çıkan X simgesine basmama rağmen uygulamanın halen arkada çalışmaya devam etmesi. Masaüstüne dönüyor doğal olarak X ya basınca ve başlat çubuğunda da gözükmüyor. Fakat görev yöneticisini bir açıyorum çalışan işlemler arasında gözüküyor bu kapattığım uygulamalar. Ben böyle her kapattığım uygulamayı görev yöneticisinden sonlandırmak zorunda mıyım o X ne diye konmuş oraya anlamış değilim.

Elimdeki bilgisayar zaten gayet iyi istediği kadar w7'ye göre oyunlar için optimize edilmiş olsun pek umrumda değil açıkcası işletim sisteminin arayüzü benim için bu kadar kullanışsız olunca. Başka sorunlarla daha karşılaştım bilgisayarı aldığımdan bu yana fakat bunların w8 den kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum.

Öncelikle msi anakartı ve msi gtx970 ekran kartı kullanıyorum. MSI Live updater aracılığıyla ihtiyacım olan driverları tek tek indirdim. Aralarında bir tane software var hoşuma giden MSI Network Genie diye. Bu msi gaming anakartlarındaki killer network'ünün basit hali gibi bir şey. Hangi programın ne kadar internet kullandığını görüp öncelik verebiliyorsun programlara. Şimdi sorun şu. Windows açıldığında network genie otomatik olarak başlıyor ki başlamalı zaten. Fakat sağ altta network genie simgesi gözükmüyor simge ayarlarında açık olmasına rağmen. Programı exe dosyasında açmaya çalışınca zaten çalışıyor diye hata veriyor. Yani anlayacağınız ne zaman o programı kullanmak istesem görev yöneticisinden kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum. Ancak öyle geliyor ikonu sağ alta. Ayrıca 32 bit çalışıyor ve 64 bit için ayrı bir installer da bulamadım. Zaten msi live updater'ın bunu algılamaması da ayrı bir garip yok heralde 64 bit heralde.

Bir başka sorunum nvidia yazılımlarıyla alakalı. GeForce Experience'ı çalıştıramıyorum hata verildi kapatıyoruz programı diyor kapatıyor kendi kafasına göre. Hiçbir oyunu optimize edemiyorum dolayısıyla. Google'da araştırınca nvidia support sayfasında microsoft media pack diye bir şey indirmemizi söylediklerini gördüm. Ben de w8.1 64 olan versiyonu indirdim ee haliyle bilgisayar windows 8.1 64 bit ya. Fakat ne hikmetse o da kurulmuyor. Güncellemenin bilgisayarımla uyumlu olmadığını falan söylüyor. Hayır ya ben bakar körüm bilgisayar özelliklerinde windows 8.1 pro 64 bit yazmıyor da başka bir şey yazıyor ya da bu işletim sisteminde bir şeyler var arkadaş. Koskoca microsoft sitesine w8.1 64bit diye yanlış dosya koyacak değil ya.

Zaten ekran kartı da bozukmuş onu keşfedene kadar neler neler yaptım bütün sinirimi windows 8 den çıkarabilirim hani. Böyle salak saçma bir şey yapmışlar yok uygulamalarmış yok microsoft store'muş falan kardeşim çok istersem gider tablet alırım bilgisayarıma ne karışıyorsun sen. Windows 10 rezerve ikonu da çıkmadı zaten sağ altta format attıktan sonra. Bugün dönecem büyük ihtimal windows 7'ye zaten elimde iso dosyası var flash bellekte var 30 dk'lık iş maksimum her şeyi baştan kurması.

• Windows 8 in linuxtan ilham alarak getirdiği bir şey bu. Amaç hızlı çalışıyor görüntüsü vermek. Bunun için uygulama ramden silinmiyor, tekrar açınca kaldığı yerden devam ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.