Bildirim
win 7 puanım 7.9 ama disk 5.9 ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
grafikler kaç dedin hocam. Hdd genelde düşük puan veriyo . Ama puanda takılı kalma hdtune ile test yap 230mb hızlarında olursa sorun yok. Sistemin nedir ? _____________________________ zalman z11, fsp epsilon 600w 80plus,MSI 760gm-e51, FX6100 3.3ghz, ASUS GTX660, kingston 8gb,corsair force 120gb sata3 SSD, WD500gb 16mb 7200rpm, 21.5 inch grundig -
ssd olmadıktan sonra hdd düşük puan alır. _____________________________ -
hdd lerin genel win7 puanı 5.9 dur zaten. ancak ssd lere 7 üstü alabiliyor. bu arada yanlış yazmışsınız sanırım grafik nasıl 1 oluyor. _____________________________ -
Sonunda win 7 kurdunuz demek ;))) En iyisi olmuş o kadar ram heba oluyordu ;)
Puanlar gayet güzel ve arkadaşlarında dediği gibi hard diskten fazla puan beklemeyin. Ayrıca aygıt yöneticisi hdd ler için ne gösteriyor SATA mı SCSI device mı?_____________________________ -
5400rpm'lere 5.4puan 7200rpm'lere 5.9 puan verıyor genelde ve ekran kartın ya 128mb ya da drıverı yuklu degıl 1 vermesı cok anormal _____________________________ teypkodu.com
blog.yakupulutas.com -
SSD ile 7.3 civari bir deger aliyorum. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: yhackup
5400rpm'lere 5.4puan 7200rpm'lere 5.9 puan verıyor genelde ve ekran kartın ya 128mb ya da drıverı yuklu degıl 1 vermesı cok anormal
aygıt yoneticis resmim_____________________________ -
resim _____________________________ -
resim

_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: ettaL
Sonunda win 7 kurdunuz demek ;))) En iyisi olmuş o kadar ram heba oluyordu ;)
Puanlar gayet güzel ve arkadaşlarında dediği gibi hard diskten fazla puan beklemeyin. Ayrıca aygıt yöneticisi hdd ler için ne gösteriyor SATA mı SCSI device mı?
:) kurdum ama meger xp64 bitde varmıs sanırım olsun napalım biraz hevesimi aliyim de raid den :) keske xp de raid yapabilseydim dh de cozum bulamadım
ama sunu solemem lazım pc ucuyor aklımı aldı yani.pc toplamada ve bi cok ayarda yardımcı oldugunuz için cok saolun gercekten minnettarım.
raid 0 guvenli deil gibi gelmedi bana tabi ilk defa kulanıyorum ama yani 2 gundur pc basıdnaym en ufak bir puruz olmadı aksine hayaranlıkla raid marifetlerini 64 bit keyfini suruyorum :):)
otomatik o c yapan bi yazılım var anakartımın.onla oto oc yaptım daha dourusu program yaptı naptıysa 2 saniyede pc 3,2 ilken 3,8 oldu.
tum programlar yuklemeler okadar hızlıki aklımı aldı ya gercekten hic bisey saniyeyi gecmiyor koca cubase programı 3 asniyede nası acar hala soktayım yazcak cok sey var aslında.sorunlarımı siznle paylastım yardm ettiniz sevincimide paylasıym istedim.lütfen duurmunuz varsa kesnlkle raid 0 kurun.artık sata kabloları clipsli yani cıkma derdi yok.bu raid cileri biraz daha rahatlatıcak sanırım_____________________________
-
grafik 4,6 oyun 5,5 oalrak değişti driver yuklememisim cok ozur.
sorunum duzeldi
galiba sorunlar biterse pc keyfide orada bitiyor.aval aval bakıom sidmi napim diye :):)
modem wus 300 usb 64 desteği yokmus bende eternet kablosu bagladım okadarda olsun :)_____________________________ -
bu arada sistemi merak eden olrsa :
asus m4a88dt-m evo flopy cıkısı yok oneriyorum
2x wd1 64mb sata3 suan deniyorum
2x4 1333mhz kingston cl7 ram bilgim yok
amd phenom 2 965 4cekirdek 8cache cpu fanı asırı sesli ama yazılımla sorun gideriliyor.asus un epu yazılımı ile.ama acılısta ses var malesef sonra epuya devrediyor duzeliyor
ekran kartı yok
kasa 3 system 460 tavsiyemdir.harddiski nefis sogutuyor 31 derece gecmedi hic.heryerden fanı var ustelik kapatabiliyosunuz kesnlkele oneriyorum
power sappire 620 moduler tavsiyemdir.ben bir muzisenm ve ilk aldıgımda sesini duymaadm yani kulagınızı koyun dibine duyamıyosunuz ole bise yapmıslar nası ses yok hayret :=)_____________________________ -
Geç oldu ama oldu yani dimi sonunda ;) O sistemi 64 bit olmadan kullanmak zaten sistemi heba etmek olurdu. Ha diyelim ki xp çok lazım. O zaman kurarsınız bir virtualbox onun içine xp kurup çalıştırsınız. Ben arada xp ye geçiyorum mesela virtualboxtan. O kadar hızlı çalışıyor ki anlatamam ;) _____________________________ -
Hdd den fazla puan pekleme.Yalnızca ssd ler ile 7 küsür puan alabilirsin. _____________________________ CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X -
7200rpm HDd lerde 5.9 puan verir. Ya daha yüksek dönüşlü bir HDd al ya da SSD al. En iyisi ve en tuzlusu SSD.. _____________________________ -
Bende de 2x 30Gb Raid 0 SSD var. 330MB/sn hıza ulaşmama rağmen puanım 5.9... Benim düşünceme göre Win7'nin disk puanı istenilen şekilde çalışmıyor. Yani hatalı olma ihtimali yüksek. Daha önce oldukça fazla sistemde denemişliğim var. _____________________________ -
arakdas ssd ye raid yapmıs yok artık :) bu bi tutku olmalı ben ssd den vazgectim cunku yogun arastırma yaptım bana gore deil.yani gunde 1 tb kopyala yapıstır yapıyorum.ssd lerde flash mantıgı oldugundan omru kısalıyor performansı dusuyor diye sonuca ulastım bu ve baska forumlarda da.en azından normal bi rids daha uzun omurlu olcak benm gibi kulanıcı için.bana 6 ay omur bictiler ssd alırsam,6 ay sonra saniyede 20 zor atlarsın die.artık bilmiyorum _____________________________ -
7200 rpm olduğu için düşük puan verir sdd lerde daha fazla verir büyük ihtimal yda 15 rpm bi hdd kullandığınız zaman daha fazla verebilir birde en yüksek puan 7.9 zaten win 7 de hdd puanı okadar önemli deil herkeste aynı puan veriyor aşşağı yukarı. bendede raidsiz 5.3 veriyo şuan. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: virtualdjcubase
arakdas ssd ye raid yapmıs yok artık :) bu bi tutku olmalı ben ssd den vazgectim cunku yogun arastırma yaptım bana gore deil.yani gunde 1 tb kopyala yapıstır yapıyorum.ssd lerde flash mantıgı oldugundan omru kısalıyor performansı dusuyor diye sonuca ulastım bu ve baska forumlarda da.en azından normal bi rids daha uzun omurlu olcak benm gibi kulanıcı için.bana 6 ay omur bictiler ssd alırsam,6 ay sonra saniyede 20 zor atlarsın die.artık bilmiyorum
Dostum olay tutku meselesi değil aslında. Pc'de uğraştığım programlar gereği anında tepki almam gerekiyor. Yoksa başka bir nedeni yok. Ayrıca ssd ömrüne dair nasıl öyle bir sonuca ulaştın anlamadım ama 1 seneden fazladır kullanıyorum ssd'leri ve herhangi bir performans düşüşü yaşamadım. Isılarının 20 dereceyi geçtiğini de görmedim açıkçası. Buz gibiler. Kullandığım diskler şunlar:http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-turbo-series-sata-ii-2-5-ssd-eol.html_____________________________
Benzer içerikler
- intel uhd graphics 620
- missing operating system
- reboot and select proper boot device hatası
- genellikle kullanmadığınız bir cihazdan giriş yapıldığını fark ettik facebook
- klavyede i harfi yok nasıl yazılır
- connection reset ne demek
- pc kapatma komutu
- komut istemi
- laptop menteşe tamiri
- telefonum wifiye bağlanmıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısı!