Şimdi Ara

Wilson ilkelerinin bize tam olarak faydasi nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu abd kendi cikarlari icin ve avrupanin gelismesini engellemek icin mi cikardi ? yoksa cidden sevr antlasmasinin Türkiye ye uygulanmamasi icin mi ? bircok kaynaktan arastirdim ama tam amaci anlayamadim.

• Sen söyle
  • Onu bunu bilmem ama Wilson İlkeleri en çok Polonya'ya yaradı.Bağımsızlıklarını kazandılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: just.me

bu abd kendi cikarlari icin ve avrupanin gelismesini engellemek icin mi cikardi ? yoksa cidden sevr antlasmasinin Türkiye ye uygulanmamasi icin mi ? bircok kaynaktan arastirdim ama tam amaci anlayamadim.

abovvv 2001 li beyler kacinn 8.sinif konusu bu kacc kac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbacıshaquılle -- 25 Aralık 2014; 0:54:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ermeniler bu ilkeler yüzünden doğu da yurt kurmak istediler diye biliyorum.

• just.me kullanıcısına yanıt
    Savaşın sonunda oluşan boşluk dönemini bitirmesi için Amerika başkanı Wilson tarafından yayınlandı. Maddeler bakarsan savaşı bitirici vd illerdeki savaşları önleyici nitelikte gibi görünse de aslında avrupalı devletlerin sömürge yarışını bitirmek amacıyla yayınlanan ilkeler olarak görüyorum.

Mesela silahlanmanın düzeyini, sadece savunma yapmak amacını sağlamak amacıyla en aza indirmelerini istenmiştir.

Boğaz sorununu çözüme kavuşturmuştur.( Kendince)

Rusya'yla ilgili maddeleri bilmiyorum.

Sözleşmelerin açıkça yapılmasını istemiştir.( Ülkelerin gizli politikalarını uygulatmamak için)

Osmanlı Decletinin bölünmesini, ancak bu şekilde varlığı sürdürebilmesinin mümkün olduğunu öngörmüştür. Bknz. Çok uluslu devletlerin parçalanmasıyla ilgili olan madde...

• quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

quote:

bu abd kendi cikarlari icin ve avrupanin gelismesini engellemek icin mi cikardi ? yoksa cidden sevr antlasmasinin Türkiye ye uygulanmamasi icin mi ? bircok kaynaktan arastirdim ama tam amaci anlayamadim.

ayrıca 12.sınıf konusu bizde işliyoruz şuan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: get rekt m8

quote:

quote:

12. sinifta cok daha derindi sordugu konunun resmen ana temasi dah onu bilmeyen 12.sinif olur mu

• quote:

quote:

yok la lise 3 te de var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zamanki gibi oyun oynadılar dünyaya.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: get rekt m8

quote:

quote:

12. sinifta cok daha derindi sordugu konunun resmen ana temasi dah onu bilmeyen 12.sinif olur mu

Bizim ders kitabini atsam gulersin bombos kitap gereksiz yazilar hepsi

• Zaten bilgi ogrenmek her zaman suc oldu. Biz ancak din ile ilgili birbirinden gereksiz seyleri tartisalim, boyle lisede eğitimi verilen konulari merak edip sordugumuz zaman ''ilkokul,liseli'' damgasi vurulsun. Sizde bu beyin varken ancak boyle koyun gibi zengin gorunumlu sefalet icerisinde yasarsiniz. Cunku boyle yasamayida hak ediyorsunuz. Sizin gibi beyinler birde uni. den mezun olacak, uni. yi birak lise diplomasi bile zar zor vermeleri lazim sizlere, ama iste bu kadar kotu egitim sistemimiz var.
  • Türkiyede o dönem yanlış yorumlanmıştır, Türk topraklarında bulunan azınlıklara yönelik olmak üzere tüm dünyada ülkeleri belirli etnik unsurlara bölmek için yapılmıştır.Ayrıca bu yolla amerika dünya siyasetinde lider söz sahibi olmayı amaçlamıştır.
  • napıcan kardeş?
  • Basit bir top olmasına rağmen evladın gibi seversin.
  • Bırakın wilsonu felan bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk kurtardı yabancı asla bizim çıkarımızı düşünmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslar kendi geleceklerine kendisi karar vericek maddesi isimize yaradi iste

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Üniversite konularında da var
  • Cast Away kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.