Şimdi Ara

WiFi Gizlemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yandaki komşular bizim nete giriyor o yüzden A.K.K anasını ağlatıyorlar. Bazen internete giremediğim oluyor. Ben de telefondan wifiden hep girerim. Şimdi ben wifiyi kapatsam kimse göremese ama ben varmış gibi sadece ben girsem olur mu öyle şey var mı ?

• wifinin şifresini değiştir
  • Kaç kere değiştirdim 6-7 defa şifre değiştirdim her zaman yüzsüzce gelir verdim yine. Hiç yüz yok değiştiriyorum geliyor alıyor hep böyle devam ediyor.
  • modemim bozuldu de :D küçüklerse
    belki wifi nin kanalını değiştirirsen olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0698yunus

Kaç kere değiştirdim 6-7 defa şifre değiştirdim her zaman yüzsüzce gelir verdim yine. Hiç yüz yok değiştiriyorum geliyor alıyor hep böyle devam ediyor.

Eğer şikayetin varsa neden veriyorsun? Devamlı veriyorsan demek ki sorunun yok. Faturayı da bölüşerek kullanıyorsunuz herhalde. Pısırıklığınız yüzünden çözümü yazmayacağım.
  • Modem arayüzünden istemediğin cihazların MAC adresini filtreleyerek engelleyebilirsin.
    Bir de bazı modemlerde wifi gizleme olayı var. Modem arayüzünü kurcalarsan bulabilirsin
  • MAC filtreleme yaparsın. Şifre değiştirme vs. olmaz zaten. Harbi ya, madem şikayetcisin neden veriyorsun ki şifreni? Arkadaşların dediği gibi bozuldu de, birşeyler uydur. Çözüm illaki somut bir şey olmak zorunda değil yani. (:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİFİ-ROUTER ADI GİZLEME
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çoğu modemde bu ayar vardır. Modem arayüzünden Kablosuz Ayarları > Kablosuz ağ adını gizle seçeneğini işaretlemelisin, yeri/ismi modemden modeme değişiyor, bazı modellerde olmayabilir, sende yoksa üstteki arkadaşların dediği gibi mac adresini filtrelersin, bir daha giremezler.

WiFi Gizlemek.
  • Ben vermiyorum ki şifreyi annem veriyor araları iyi olduğu için. Benlik bir şey yok yani. Zaten bana kalsa ben vermem.

MAC adresini nasıl filtreliyoruz arkadaşlar.
  • quote:

Ben vermiyorum ki şifreyi annem veriyor araları iyi olduğu için. Benlik bir şey yok yani. Zaten bana kalsa ben vermem.

Modemin arayüz IP'sini öğren. Modem markana göre internette o IP'yi bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

quote:

Ben vermiyorum ki şifreyi annem veriyor araları iyi olduğu için. Benlik bir şey yok yani. Zaten bana kalsa ben vermem.

Modemin arayüz IP'sini öğren. Modem markana göre internette o IP'yi bulabilirsin.

Tamamdır hocam oldu engelledim. Kendi telefonum da denedim oldu ben giremiyorum. Sonra onlarda denedim modem arayüzünden baktım kimse giremiyor. :D Acayip sevindim şimdi ya. :D Bir daha da vermicem isterlerse şifre aynı dicem hadi yiyosa girsinler. :D
  • gelişmiş kablosuz ağ ayarlarından ağ adını gizleyebilirsin
  • Acaba bu sefer ne derler merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin üzerinde bayağı ikna kabiliyetleri va galibakıramiyosun...
  • Kardeşim bak ne yapacaksın modem arayüzüne gireceksin 192.168.1.1 olr geneldde kllandıgın modeme göre değişir internetten markasına göre araştır sonra wlan ayarlarına gel wlan filtreleme var karalise beyaz liste var beyaz listeye gel kendi kllanacagın adreslerin wifi mac kodunu gir başkaları giremesin kony dahada açacagım bulabilirsem bi dakika bekle :)
  • tarayıcına 192.168.1.1 yazıp modem arayüzüne gir. (modem şifresi sorar.) önüne gelen ekranda sağda DURUM, TEMEL GELİŞMİŞ, BAKIM şeklinde 4 kısım görüceksin.

Alıntıdır @CeNTiLMeN Çok Teşekkürler

1. adım modeme bağlı olan aygıtlarımızı ve dolayısıile bunların Mac adreslerini görmek=
    bunu görmek için DURUM sekmesinden LAN kısmına girip, "Lan Aygıtları" bölümünün altına bakmak gerekir. burada Aygıt türü, ip adresi, mac adresi, şeklinde modeme bağlı olan aygıtların ayrıntılı tanımlamasını görebiliriz. buradan bize lazım olacak aygıtlara ait mac adresini fare ile seçip kopyalıyoruz

2. mac adresini öğrendiğimiz aygıtı, modemimiz üzerinden internet çıkmasını önlemek.
    (bunu 2 şekilde yapabiliriz. ilki sadece internete girmesini istediğimiz aygıtları listeye ekleyip, bunun dışında tüm aygıtlara engel koyabiliriz, yada dağa kolayı sadece istemediğimiz aygıtı karalisteye alıp sadece onun interneti kullanmasını engelleyebiliriz. sizin istediğinizde bu şekilde. o yüzden direk buna geçiyorum.)

bunun için arayüzümüzde sağdan TEMEL sekmesi altından WLAN kısmına geliyoruz. burada WLAN, WLAN köprü, WLAN filtreleme şeklinde 3 kısım var. WLAN filtreleme kısmına giriyoruz. ve "Etkin" adlı bir kutucuk çıkıcak o kutuyu işaretliyoruz. ve sonra önümüze filtreleme türü adlı bir bölüm açılacak. bu bölümde, Karaliste ve Beyazliste iki seçenek gelicek. Karalisteyi seçiyoruz. ve kopyaladığımız engellenmesi istenen aygıta ait mac adresini, "Kaynak mac adresi" kısmına yapıştırıyoruz. daha sonra alt sağda uygula deyip işlemi onaylıyoruz. hepsi bu kadar.

Not: üstte 2 şekilde yapabiliriz demiştim. hazır yazmışken orada yazan ilk metoduda bilgi olarak ekleyim. WLAN filtreleme kısmından "Etkin" kutucuğunu işaretledikten sonra Karaliste ve Beyazliste çıkar demiştim. işte buradada "Beyazliste" şıkkını işaretliyoruz. bu sefer tam tersi, interneti kullanmasına izin verdiğimiz aygıtların mac adreslerini giriyoruz. en son uygula diyoruz. bu şekilde bi ayardan sonra, artık internet wirelles şifremizi öğrenselerde şifremizi kırsalarda, bizim bu listeye yazdığımız aygıtların haricinde hiçbir aygıt internete çıkamaz. dolayısıile güvenlik en üst seviyededir... buda bonus olsun.
    Yaptığımız, mac fitreleme işlemlerinin iptali için etkin kutucuğundaki işareti tekrar kaldırmamız yeterlidir.

işlemleri anlatan screenler eklemedim, çünkü resimli anlatıma gerek olmuyacak şekilde açık ve net anlattığımı düşünüyorum.

• arkadaşım bak ykarda anlatıldıgı gibi birtek onu engellemekle olmaz mac adresi değişirlerse yine girebilirler sen beyaz listeyle kendini ekle girecek aygıtların mac adresini yaz kaydet
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaemre10

Acaba bu sefer ne derler merak ettim

Aynen ben de çok merak ediyorum. İnternet fişe takılı olmasın geliyor fişe taksana diyorlar yüzsüzce. :D

Ama sonun da engelledim giremiyorlar bakalım ne dicekler şifreyi mi değiştirdiniz diyecekler ben de yooo dicem ben giriyorum sizin aletler de sorun vardır dicem. :D :D :D :D
  • Ağ adını değiştir şifresini değiştir mesela ağ adını XXXCafe filan yap bir yer ismi olsun sorduğunda da kapatırdım filan dersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.