Şimdi Ara

WHARFEDALE POWERCUBE 12 hakkında bilgisi olanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Wharfedale powercube 12+ hakkında bilgisi olanlar var mı? İnternette yabancı sitelerde dahi bir yorum bulamadım.. (özellikle ürünü dinleyebilmiş arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim)
    En çok merak ettiğim:
    -12 dx den farkı nedir. teknik özellikleri neredeyse aynı ama dx daha pahalı
    -Performansı nasıl. Hangi sub larla kıyaslanabilir. Hangi sublardan üstün olduğu söylenebilir?
    -Wharfedale sw150 den kaliteli olduğu hiç bir yerde vurgulanmamış.
    -Resmi sitesinde "<<<PC12+" olarak anılmış ama diğer yerlede sadece "12" olarak belirtilmiş. Bunlar farklı modeller mi yoksa kısa yazımlar mı?
    -Hala üretimde mi
    -Downfire özelliği, frontfire özelliği olan bir sub a göre bir dezavantaj mıdır? Bence aşağıdaki komşuyu her iki sub da eşit derecede rahatsız eder ama siz ne dersiniz?
    yanıtlar için şimdiden tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 15 Kasım 2007; 1:33:05 >

• Zaten buraya bu ürün ile ilgili yorum almak büyük bi şans olurdu. Herşey zincirleme ve ihtimaller hep azalrı:
    -bu ürüne sahip biri olucak
    -ürüne sahip kişi foruma üye olucak
    -ses sistemleri başlığında gezicek
    -üstelik bunu özellikle bu başlığı yazının açıldığı sıralarda görücek
    -bu başlığın açılmadığı gün gezer ise aşağılarda yada geçmiş sayfalarda bu başlığa denk gelicek
    -yada canı çok sıkılmış olucak ve "du kullandığım ürün hakkında yazı yazmak istiyorum..forumun arama motorundan bööle balık oluşturululmuş mu diyecek
    vs. vs.

neyse... ben bu kadar şansın oluşmasını beklemektense ürünü almaya karar verdim..
    bugün inş elime geçicek..
    burdan ürün hakkındaki soruları artık kendim yanıtlarım
    böylelikle benim gibi merak eden birilerine en azından katkım olur...

• Evet wharfedale powercube 12+ elime ulaştı. Bu arada powercube modelinin en üst versiyorun olan bu sub için canavar ifadesi sanırım yerinde olur. 35 hz e ayarlandığında cidden o derin bas seslerini duyabiliyorsunuz. Yani sadece yazıda kalan bir değer olmadığını gördüm. Daha sert bas almak için 85 hz ye ayarladığımda ise yina başarı ile hakkını veriyor.
    Downfire olması kesinlikle isabet olmuş. Çünki daha önceden kullandığım sub frontfire idi ve odanın ortasında baslar cılız kalıyor idi. Downfire özelliği sayesinde odanın neredeyse her alanında istediğim bas sesini duyabiliyordum. Frontfire olan sub ımda yine yaşadığım diğer dezavantaj, odanın köşelerinde basların yığılması, sonunda da ses dalgalaının çarpışması sonucunda oluşan zevk kaçıran gürültülerdi.
    Canavar ifadesinin nedeni; cihazı hiç en üst seviyede kullanamıyorum çünki neredeyse bütün diğer sesleri bastırıyor ve kıyamet kopmuşa dönüyor. Ayrıca odanın içindeki gevşek her şey zangırdamaya başlıyor. Bu arada eşya seçimin ne kadar önemli olduğunu anlamış bulunuyorum. Şimdiki aklım olsa çamlı vitrinler seçmek yerine daha çok ahşap olan malzemeler tercih ederdim. Çünki en kötüsü camların yüksek seste zangırdaması.
    Armageddon filminde diğer sub ımla o derin basları hiç farkedememişim. Bunda ise derin seslerin hepsini alabiliyorum.
    Diğer powercube modellerinde tek port var ancak bu modelde çift port bulunuyor. Cihaza iki port koymalarının nedeni sanırım 30 cm lik sürücü. Çünki tek port olsa idi port tan üfürüm sesi gelme riski olurdu kanaatindeyim.
    Hoparlörlerin 10-15 saatlik kullanımdan sonra gerçek seslerini verebildiklerini biliyorum. (tabi belki modelden modele değişiyodur bu süre.) 12+ ın daha şimdiden beyne işleyen sesinin karakteri acaba bu çalışma saatlerinden sonra nasıl bir hal alacak merak dahi etmiyorum.
    Ayrıca şunu da itiraf edeyim, devasa ölçülerinin yanında benim ön hoparlörlerim bile küçük görünmeye başladı. :)
    Gece neredeyse sub ı kapatmk durumunda kalıyorum çünki bol efektli sahnelerde komşlarla efektli bir gece yaşanması riski artıyor.:)
    Ahşap malzemesini de beğendim ancak üzerinde duran wharfedale baskılı cam bir ayrı karizma. (sanırım anneler üzerine dantel örtmek istiyodur:) )
    12+ ve 12 farkını da buldum. 12 eski bir model. 12+ ise yeni model. DX in ne farkı var artık merak dahi etmiyorum çünki bu alet bile bana fazla geldi.
    Modelin halen satışta olduğunu wharfedale distiribitöründen öğrendim.
    Bakalım komşularla ne zaman papaz olacağız.

• Hayırlı olsun güle güle kullan. Resim de koyarsan güzel olur.
  • Hayırlı olsun ve iyi günlerde kullan chips.
    "DX" gerçek ahşap ve altın terminalleri içeriyor.
    Keyifli dinletiler, selamlar...
  • Bilgi için teşekkürler..
    Peki bu arada ben size birşey sorayım. Umarım hiç olmaz ama bi gün cihaz arıza yapar ise bunun servisi neresidir yada servisi var mıdır? Arıza durumunda tamir yoluna mı yoksa bazı markalar gibi diğer değişim yoluna mı gider.
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Hayırlı olsun ve iyi günlerde kullan chips.
  • Ben Powercube 10 kullanıyorum ve açıkçası pek memnun değilim. Ne tür müzik dinliyosunuz? Kullandığınız anfi nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jbl stage 1 ve 2 hakkında yorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slm midnight_poet kullanılan receiverla veya müzik türü ile ilgili değil arkadaş dx serilerinin en üstünü kullanıyor sen istersen mağazamı biliyorsun gel dinle dx serileri senin aldğiın serinin üstüdür
  • quote:

Orjinalden alıntı: chips

Bilgi için teşekkürler..
    Peki bu arada ben size birşey sorayım. Umarım hiç olmaz ama bi gün cihaz arıza yapar ise bunun servisi neresidir yada servisi var mıdır? Arıza durumunda tamir yoluna mı yoksa bazı markalar gibi diğer değişim yoluna mı gider.
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Hayırlı olsun ve iyi günlerde kullan chips.

eğer garantideyse tabiki servisine gidecek. yalnız garantide değilse tamiri pek tabi mümkün . tamamiyle mi bileme. ama sürücü için korkma. bozulursa daha sağlamını yaparlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: chips
    Bilgi için teşekkürler..

Aldığın yerle görüşürsün ilk önce. Eğer işin içinden çıkamazsan Bursa Cd Bank Sait Bey'le görüşürsün. Wharf. distribütörüdür benim bildiğim kadarıyla. 0 224 2216026
    Selamlar...
  • shagg ve kursad_75 bilgi için teşekkür ederim
  • Genelde r&b ve soul tarzı, bazende elektronik türleri dinliyorum. Ben powercube 10+ modelini hiç dinlemedim ama powercube 12+ bana büyük bile geldi. Hatta bazen bas tutkum nedeni ile aşırı hırs yapıp abartılı bir model aldığımı bile düşünüyorum. Senin 10 modelinde memnun olmadığın nedir?
    quote:

Orjinalden alıntı: midnight_poet

Ben Powercube 10 kullanıyorum ve açıkçası pek memnun değilim. Ne tür müzik dinliyosunuz? Kullandığınız anfi nedir?
  • ya bi de ben aliyim şu sub'ı bi bakim bakiym
  • Power Cube 12+ sıfır denemek için eve getirdim.Daha önce JBL E250P kullanmıştım.Aralarında watt farkı vardı ama ikisininde 30 cm çapında olması beklentimi artırmıştı.Fiyatı 600 TL.Ancak JBL E250P nin yanından dahi geçemiyor Power Cube 12+.Müzikte kesinlikle berbat.Sinema da ise idare eder.Vasat.Anfiden ve subın kendisinden bütün ayarları maksimuma getirdim.Ancak bu durumda evde bir subwoofer var havası yarattı.Crossover ayarları ise anfiden 80 subden 65 de tuttum.Odanın içinde her yerde denedim.Bazı noktalarda biraz daha etkili oldu.Ancak beni tatmin etmedi ve hemen paketleyip aldığım yere iade ettim.Kabini ve 30 cm çapı düşündüğünde bence bundan daha iyisi olmalıydı.Hiç düşünmeden 2.el E250 P bulursanız almanızı tavsiye ederim bunun yerine
  • Bu sub.'ın satışı hala var mıdır acaba? Bir de imzamdaki AVR ve hop.seti ile sürebilir miyim?
    Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Evet wharfedale powercube 12+ elime ulaştı. Bu arada powercube modelinin en üst versiyorun olan bu sub için canavar ifadesi sanırım yerinde olur. 35 hz e ayarlandığında cidden o derin bas seslerini duyabiliyorsunuz. Yani sadece yazıda kalan bir değer olmadığını gördüm. Daha sert bas almak için 85 hz ye ayarladığımda ise yina başarı ile hakkını veriyor.
    Downfire olması kesinlikle isabet olmuş. Çünki daha önceden kullandığım sub frontfire idi ve odanın ortasında baslar cılız kalıyor idi. Downfire özelliği sayesinde odanın neredeyse her alanında istediğim bas sesini duyabiliyordum. Frontfire olan sub ımda yine yaşadığım diğer dezavantaj, odanın köşelerinde basların yığılması, sonunda da ses dalgalaının çarpışması sonucunda oluşan zevk kaçıran gürültülerdi.
    Canavar ifadesinin nedeni; cihazı hiç en üst seviyede kullanamıyorum çünki neredeyse bütün diğer sesleri bastırıyor ve kıyamet kopmuşa dönüyor. Ayrıca odanın içindeki gevşek her şey zangırdamaya başlıyor. Bu arada eşya seçimin ne kadar önemli olduğunu anlamış bulunuyorum. Şimdiki aklım olsa çamlı vitrinler seçmek yerine daha çok ahşap olan malzemeler tercih ederdim. Çünki en kötüsü camların yüksek seste zangırdaması.
    Armageddon filminde diğer sub ımla o derin basları hiç farkedememişim. Bunda ise derin seslerin hepsini alabiliyorum.
    Diğer powercube modellerinde tek port var ancak bu modelde çift port bulunuyor. Cihaza iki port koymalarının nedeni sanırım 30 cm lik sürücü. Çünki tek port olsa idi port tan üfürüm sesi gelme riski olurdu kanaatindeyim.
    Hoparlörlerin 10-15 saatlik kullanımdan sonra gerçek seslerini verebildiklerini biliyorum. (tabi belki modelden modele değişiyodur bu süre.) 12+ ın daha şimdiden beyne işleyen sesinin karakteri acaba bu çalışma saatlerinden sonra nasıl bir hal alacak merak dahi etmiyorum.
    Ayrıca şunu da itiraf edeyim, devasa ölçülerinin yanında benim ön hoparlörlerim bile küçük görünmeye başladı. :)
    Gece neredeyse sub ı kapatmk durumunda kalıyorum çünki bol efektli sahnelerde komşlarla efektli bir gece yaşanması riski artıyor.:)
    Ahşap malzemesini de beğendim ancak üzerinde duran wharfedale baskılı cam bir ayrı karizma. (sanırım anneler üzerine dantel örtmek istiyodur:) )
    12+ ve 12 farkını da buldum. 12 eski bir model. 12+ ise yeni model. DX in ne farkı var artık merak dahi etmiyorum çünki bu alet bile bana fazla geldi.

Hocam halen kullanıyor musun,Biyerden elime geçti banada senin konunu gördüm.Yalnız bir sorunum var uydu takıyorum buna ama uydulardan ses gelmiyor neden acaba? Bende z906 var onun uydularını taktım olmadı Panasonic ses sisteminin uydularını taktım onlarlada olmadı neden acaba? Sub çalışıyor tek başına bass vuruyor deli gibi müzikte dipten geliyor ama uydu bağlantılarını yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 18 Aralık 2016; 20:26:59 >

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    O şekilde hiç kullanmadım. Doğrudan AVR nin sub çıkışına bağladım ve o şekilde kullanıyorum.
    Bu arada bu yazımı ben bile unutmuşum, bu sayede ben de hatırlamış oldum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Evet wharfedale powercube 12+ elime ulaştı. Bu arada powercube modelinin en üst versiyorun olan bu sub için canavar ifadesi sanırım yerinde olur. 35 hz e ayarlandığında cidden o derin bas seslerini duyabiliyorsunuz. Yani sadece yazıda kalan bir değer olmadığını gördüm. Daha sert bas almak için 85 hz ye ayarladığımda ise yina başarı ile hakkını veriyor.

Hocam halen kullanıyor musun,Biyerden elime geçti banada senin konunu gördüm.Yalnız bir sorunum var uydu takıyorum buna ama uydulardan ses gelmiyor neden acaba? Bende z906 var onun uydularını taktım olmadı Panasonic ses sisteminin uydularını taktım onlarlada olmadı neden acaba? Sub çalışıyor tek başına bass vuruyor deli gibi müzikte dipten geliyor ama uydu bağlantılarını yapamadım.

Z906 nın bass karakterisliğinden sonra bu bass nasıl?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.