Şimdi Ara

Wharfedale hoparlör alıyorum. Lütfen bilgilerinize ihtiyacım var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
6.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tamerege

Ayrıca iyiki 1612 almamışsın zira hem süremezdin hemde dinleyeceğin en rezalet ikili olurlardı
    Denon ve wharfadale birlikte olmuyor, en güçlüsü bile olsa.

@Tamerage, Denon avc a1 xva ile Wf evo 40 ları surround olarak kullanıyorum ve uyum konusundaki görüşlerinize katılmıyorum.

iyi hoparlör değil demiş bir arkadaşım,bu takımı bende kullanıyorum ve soruyorum neye göre iyi değil.
    o kadar çok hop. dinledim test etme şansım oldu sayısını bilmiyorum,ama bu kadar hop içinde parasından
    çok daha fazlasını veren tek hop takımı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    iyi değil derken karşısına 5000 dolarlık bir hop koyarsanız evet iyi olmayabilir,ama kendi fiyat sınıfındaki hiç bir hop
    bu setin yakınına bile gelemez,altında ezilir.hele hele 800 lira verilip alınıyorsa konuşmaya gerek yok,sadece 9.6 ları
    bu paraya alamazsınız kaldıki yanında 9.2 ve 9cs var.daha ne olsun yahu.
    buradaki bence tek sıkıntı şu olabilir,9.6 lar gücü seven hop lerdir, eğer güçlü bir amfi ile sürürlürlerse neredeyse o
    5000 lik hop ler gibi performans gösterebilirler.işte burada o 921 ile bunlar sürülürmü sorusu bence ortaya çıkıyor,
    asıl mesele bence budur,ama denemek lazım pio lar genelde torklu amfiler,benim kullandığım yamaha kağıt üzerinde
    921 den zayıf gözüksede oldukça başarılı bir şekilde sistemi sürüyor,yani denemeden bunu anlamak zor.
    ama özetle 800 tl ye daha iyisi alınabilirmi,bence imkansız, al güle güle kullan keyfine bak,verdiğin her kuruştan
    fazlasını hak edecek,göreceksin

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

quote:

Ayrıca iyiki 1612 almamışsın zira hem süremezdin hemde dinleyeceğin en rezalet ikili olurlardı

@Tamerage, Denon avc a1 xva ile Wf evo 40 ları surround olarak kullanıyorum ve uyum konusundaki görüşlerinize katılmıyorum.

@lufubu, konu olan hop diamond 9 serisi, evo değil , denonda 1612, amiral gemisi değil.
    1911,2311 ve 3312 ile dinlediğim 9.6 ları eğer ilk defa dinliyor olsa idim arkama bakmadan kaçardım.
    Evo larda halihazırda kullandığınız için biliyorsunuzdur 9.6 dan her anlamda farklı bir hop.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 17 Ocak 2013; 20:30:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD

• quote:

quote:

Birde bir hop ün front olarak kullanıldığında farklı ,surraund olarak kullanıldığında farklı performanslar sergilediğine
    çok defa şahit oldum,en azından kendi deneyimlerim bu yönde.

SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyvox

quote:

quote:

Birde bir hop ün front olarak kullanıldığında farklı ,surraund olarak kullanıldığında farklı performanslar sergilediğine
    çok defa şahit oldum,en azından kendi deneyimlerim bu yönde.

Alıntıları Göster
    Selam;
    Benzer soruları bende yaşayıp forumda cevap bulamamış birisi olarak yazıyorum;
    Bütçem el vermediği için hoparlöre 2500 üstü para verme şansım yoktu, 921 ile kullanacağım hoparlörü uzun süre aradım. Ama beğendiklerim bütçemin dışına çıktığı için en son Wharfedale Crystal set ve Wharfedale Diamond set arasında kaldım. Diamond'u sıfır 1450 liraya bulabiliyordum, ama sonra bir şans oldu sıfır Crystal seti(5.0) olacak şekilde 970 liraya buldum. Seslerini yan yana dinleme şansım olmadı ancak aradaki farkı çok hissedemedim ama burada yazanlar Diamond'un daha iyi olduğunu söylüyor ki ben 3 aydır kullanmama rağmen Crystal'dan da şimdilik gayet memnunum, bir süre sonra Sub eklersem beni uzun süre idare edecektir.
    Evet Polk, Paradigm,Dali gibi markaları da dinledim ama o rakamlara çıkamadıktan sonra macerayı kovalamak istemedim. Wharfedale daha iyi ses veriyor bilmem ne demek komik oluyor ama fiyat performans söz konusuysa kesinlikle ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
    Kalın sağlıcakla..

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina

Selam;
    Bütçem el vermediği için hoparlöre 2500 üstü para verme şansım yoktu, 921 ile kullanacağım hoparlörü uzun süre aradım. Ama beğendiklerim bütçemin dışına çıktığı için en son Wharfedale Crystal set ve Wharfedale Diamond set arasında kaldım. Diamond'u sıfır 1450 liraya bulabiliyordum, ama sonra bir şans oldu sıfır Crystal seti(5.0) olacak şekilde 970 liraya buldum. Seslerini yan yana dinleme şansım olmadı ancak aradaki farkı çok hissedemedim ama burada yazanlar Diamond'un daha iyi olduğunu söylüyor ki ben 3 aydır kullanmama rağmen Crystal'dan da şimdilik gayet memnunum, bir süre sonra Sub eklersem beni uzun süre idare edecektir.
    Evet Polk, Paradigm,Dali gibi markaları da dinledim ama o rakamlara çıkamadıktan sonra macerayı kovalamak istemedim. Wharfedale daha iyi ses veriyor bilmem ne demek komik oluyor ama fiyat performans söz konusuysa kesinlikle ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
    Kalın sağlıcakla..

Her markanın alt segment ve üst segment ürünleri var tabiki. Hepsinin de birbirine göre üstün yanları var. Sonuçta 9.6 bu fiyata alabileceğiniz oldukça performanslı bir üründür.
    A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

Selam;
    Kalın sağlıcakla..

Her markanın alt segment ve üst segment ürünleri var tabiki. Hepsinin de birbirine göre üstün yanları var. Sonuçta 9.6 bu fiyata alabileceğiniz oldukça performanslı bir üründür.

Aynen katılıyorum,9.6 adına hatta biraz daha ileri gidip böyle bir fiyat/performans ürünü başka yoktur diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 18 Ocak 2013; 18:04:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zyvox

quote:

quote:

Selam;
    Kalın sağlıcakla..

Aynen katılıyorum,9.6 adına hatta biraz daha ileri gidip böyle bir fiyat/performans ürünü başka yoktur diyorum.

Alıntıları Göster
    Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten hoparlörler bir harika. Hatta basit bir ses kablom vardı cılız bir şeydi onla test ettim o bile beni tatmin etti. Hoparlör kargusu, komisyonu derken 860 tl yi buldu. Ama neyse gülle gibi hoparlör. Apartman dairesinden yakında taşınacağım için fazla bir sıkıntım yok. Şu anki bulunduğum evde önceden samsungun hazır sistemlerini kullanıyordum be basit bir ses kablosu almıştım. Metresi 1 tl olanından. Duvarların içinde gömülü duruyor. Şimdi ses kablosu almam icab etti. En uygun hangi kabloyu almamı önerirsiniz. Hatta link verirsenizde sevinirim. O kadar çok kablo çeşidi varki hayal bile edemeyeceğim rakamları kabloya yatırıyorlar. Asıl önemli olan ise bu kalitesiz kabloda bile beni mest etti. Belkide önceki dinlediğim hazır sistemlerin kalitesizliğide bende bu kanıyı bırakmış olabilir ama bu fiyata böyle kaliteli bir sistemi hazır sistemlerde 2000 tl bile versek sahip olamayız. Sonuç olarak hangi kabloyu kullanmamı tavsiye edersiniz?

• quote:

quote:

quote:

Selam;
    Kalın sağlıcakla..

altına bende imzamı atarım 9.6 kullanıcısıyım şuana kadar paramın hakkını fazlasıyla veren bir üründür

• quote:

Orijinalden alıntı: tasanmt20

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten hoparlörler bir harika. Hatta basit bir ses kablom vardı cılız bir şeydi onla test ettim o bile beni tatmin etti. Hoparlör kargusu, komisyonu derken 860 tl yi buldu. Ama neyse gülle gibi hoparlör. Apartman dairesinden yakında taşınacağım için fazla bir sıkıntım yok. Şu anki bulunduğum evde önceden samsungun hazır sistemlerini kullanıyordum be basit bir ses kablosu almıştım. Metresi 1 tl olanından. Duvarların içinde gömülü duruyor. Şimdi ses kablosu almam icab etti. En uygun hangi kabloyu almamı önerirsiniz. Hatta link verirsenizde sevinirim. O kadar çok kablo çeşidi varki hayal bile edemeyeceğim rakamları kabloya yatırıyorlar. Asıl önemli olan ise bu kalitesiz kabloda bile beni mest etti. Belkide önceki dinlediğim hazır sistemlerin kalitesizliğide bende bu kanıyı bırakmış olabilir ama bu fiyata böyle kaliteli bir sistemi hazır sistemlerde 2000 tl bile versek sahip olamayız. Sonuç olarak hangi kabloyu kullanmamı tavsiye edersiniz?

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. TTAF''nin sitesinden uygun bir kablo alabilirsiniz. Hatta telefon ile özel fiyat ve stok sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS

• quote:

quote:

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. TTAF''nin sitesinden uygun bir kablo alabilirsiniz. Hatta telefon ile özel fiyat ve stok sorun.

Teşekkürler. Fakat benim anladığım nacizane bir fikrim var. Şimdi elimde çok cılız yani en ince ses kablosundan mevcut bulunmakta ve hazırda bunu kullanmaktayım. Elimdeki hoparlörleri düşük seslerde denemek zorunda kaldığım için bazı detaylara ulaştım. Aldığım arkadaş yanında gümüş alaşımlı oldukça kalın bir kablo göndermiş. 2 metre kadar. Uzun kolonlardan birine kalın olan kabloyu diğerine cılız kabloyu taktım ( Bu arada o kadar cılızki nerdeyse elinle koparabilirsin.). Kalın kabloda düşük seslerde tam bir netlik yoktu. Ama sesi yükselttiğimdede kalın ve gümüş alaşımlı kablo daha tok ses veriyordu.

İnce olan kabloda ise düşük yani minimum -40 db gibi seviyelerde daha net ses veriyordu. Ama sesi yükseltttikçede boğmaya başladı. Bu kablo kalınlığının ideal olan boyutu nedir. Mesela ttaf içinhttp://www.ttafshop.com/Speaker-Kablo-93017,PR-5894.html gibi linketki bir kablo işimi çoğu anlamda görürmü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 19 Ocak 2013; 1:06:26 >

• quote:

İnce olan kabloda ise düşük yani minimum -40 db gibi seviyelerde daha net ses veriyordu. Ama sesi yükseltttikçede boğmaya başladı. Bu kablo kalınlığının ideal olan boyutu nedir. Mesela ttaf içinhttp://www.ttafshop.com/Speaker-Kablo-93017,PR-5894.html gibi linketki bir kablo işimi çoğu anlamda görürmü.

linkteki verdiğiniz kablo 18awg (0.82mm) kesitinde bu kesit front ve center hoparlör için çok ince,frontlar için 14awg den düşük kablo almamak lazım yani 2sq mm.Burdaki sq mm nin anlamı kesit alanıdır çap değildir bazı arkadaşlarımız yanlış anlıyor.Kablo üreticileri sadece yuvarlak daire şeklince kablo üretmiyorlar yassı tarzdada kablolarda var,kablo kalınlığı açısından standart olarak kablonun kesiti alınır.

üst düzey amfi ve hoparlör birlikteliğinden bahsetmiyorsak 2mm ile 3.5mm arası kesitli kablolardan bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

linkteki verdiğiniz kablo 18awg (0.82mm) kesitinde bu kesit front ve center hoparlör için çok ince,frontlar için 14awg den düşük kablo almamak lazım yani 2sq mm.Burdaki sq mm nin anlamı kesit alanıdır çap değildir bazı arkadaşlarımız yanlış anlıyor.Kablo üreticileri sadece yuvarlak daire şeklince kablo üretmiyorlar yassı tarzdada kablolarda var,kablo kalınlığı açısından standart olarak kablonun kesiti alınır.

üst düzey amfi ve hoparlör birlikteliğinden bahsetmiyorsak 2mm ile 3.5mm arası kesitli kablolardan bakın derim.

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar 3-4 günlük bir test işleminden sonra sisteme hayranlığım gün be gün artmakta. Pioneer vsx-921 ve Wharfdale ikilisinden oluşan bu sistemde kablo olarak 2x1,5mm bakır kablo kullandım. Bulunduğum şehirde o kadar ses sistemi ile uğraşanları gezmeme rağmen hiç kimsede kablo çeşitliliğini göremedim. Bende acilen markasına bile dikkat etmeden 4 TL den metresini satın aldım.

Otomatik ses ayar miktofonunu oturacağım yere koydum ve çok hassas bir ayar yaptı hatta bir hop. kablo fazını ters bağladığımdan dolayı hata verdi ve düzelttikten sonra sıkıntısız bir şekilde ayar kısmını geçtim.

DTS müzik arşivimi açarak -35 db gibi düşük bir seste bile beni mest etti. Önceki Samsung ses siteminde çoğunu daha önce defalarca dinlemiş olmama rağmen önceden duymadığım damla sesi ve değişik efekt seslerini rahatça hisseder oldum. Sanki kulaklık takmışçasına bütün sesler kafamın içinde bütünleşiyordu ve dinlerken vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım. Yani mükemmel ötesi diyebilirim. Zaten yüksek seslerde bile kalitesini bozmadan devam ettirebilen bu sistem düşün ses seviyelerindede performansından ödün vermeden bütün sesleri duyar oldum. O enstrüman sesleri dts müzklerde resmen içimi gıdıklayarak hayret verici bir zevkli hale dönüştüler. Streo ses perfomansını pek denemedim.

Film konusunda zaten olayın bittiği yer diyorum. O baslar derinden bi ro kadarda temiz bir halde duyabiliyordum. İçimde sürekli bir ürperti ile filmi izledim. Sistemde sub olmamasına karşın o kısık seslerde bile gece 1 gibi binada kimseyi rahatsız etmeden derinden derinden basları hisseder oldum. Zaten film efektleride surroundlar ile ayrı bir kalite sunuyordu. Egreat R6S Plus ile DTS HD filmlerde mükemmel sonuca ulaştım. Ama müzklerde ve filmlerde sanki sesler beynimin içinde gibi tınısını hissediyordum. Bu olaya sahne mi deniyor bilmiyorum ama sanki olayın ortasında herşeyi yaşatıyor. Optoma Gt750 projeksiyonuda gerçekten hem 2d de hemde 3d de güzel grüntüleri ile bütünlüğü destekler şekilde film kalitesini artırdı. Fakat projeksiyon siyah görüntüler haricinde renk gamı çok güzel. Bundan önce Casio A140 modeli Led 2.500 lümenli projeksiyonu vardı ve ona göre 3-4 kat daha parlak vede keskin görüntüeri gösteriyor. Benden şimdilik bu kadar.

Bu sistemi kurmamda benim sorularımıda cevaplayarak destek olan forum üyelerine teşekkür ederim. Kesinlikle bu hoparlörü almakla güzel bir iş çıkarmışım. Tek kötü yanı biraz büyük olmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 21 Ocak 2013; 19:41:58 >

• Tekrar hayırlı olsun. Memnun kalmaniza sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tekrar hayırlı olsun. Memnun kalmaniza sevindim.
    Sayin tasanmt20,

Sisteminiz hayirli olsun.

Bende gecen hafta asagidaki sistemi satin aldim. kurulum yapilmasini bekliyorum sabirsizlikla :)
    Ilk isim yuzuklerin efendisi serisini izlemek olucak umarim hayal kirikligi yasamam :)

wharfedale 10.6 front speakers + wharfedale 10.1 surround speakers + wharfedale 10CS center speaker + wharfedale 10MX sub + Onkyo TX-NR 616 A/V recevier + hediyesi IPAD 4 with retina display ( 16 gb wifi model )
    bu toplam seti 6000 aed yaklasik 2930 TL ye aldim. TR de almaya kalksam kaca alirdim bilmiyorum.

* Dubaide yasiyorum.

Wharfedale hoparlör alıyorum. Lütfen bilgilerinize ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wharfedale

Sayin tasanmt20,

Sisteminiz hayirli olsun.

Bende gecen hafta asagidaki sistemi satin aldim. kurulum yapilmasini bekliyorum sabirsizlikla :)
    Ilk isim yuzuklerin efendisi serisini izlemek olucak umarim hayal kirikligi yasamam :)

wharfedale 10.6 front speakers + wharfedale 10.1 surround speakers + wharfedale 10CS center speaker + wharfedale 10MX sub + Onkyo TX-NR 616 A/V recevier + hediyesi IPAD 4 with retina display ( 16 gb wifi model )
    bu toplam seti 6000 aed yaklasik 2930 TL ye aldim. TR de almaya kalksam kaca alirdim bilmiyorum.

* Dubaide yasiyorum.

Wharfedale hoparlör alıyorum. Lütfen bilgilerinize ihtiyacım var.

Alıntıları Göster
    Deneyimlerinizi bekliyoruz. Onyxo için bir fiyat bilgim yok. Ama iPad ile beraber bence gayet uygun gözüküyor. Güle güle kullanın.

• acaba bu 5.0 seti nerden aldınız?Başka bir set daha varma bende almak isterim
  • SKYLINE GTR kullanıcısına yanıt
    ben sayfanın başındaki ilk mesajı yazan arkadaşı kastetmiştim :D o yüzden 5.0 dedim yukarıdaki 5.1 :D Yanlışlık oldu galiba

Orijinalden alıntı: Taarruzcu

ben sayfanın başındaki ilk mesajı yazan arkadaşı kastetmiştim :D o yüzden 5.0 dedim yukarıdaki 5.1 :D Yanlışlık oldu galiba
    Ben de bir çift 9.6 istiyorum. Nereden bulabilirim acaba? Bir de rayiç fiyat nedir?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.