Şimdi Ara

Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
0
Favori
40.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Epirus

Demekki bir önceki testte anlık olarak CPU kullanımı yükselmiş. Burst Speed'in düşüklüğü ise SATA-1'den dolayı.

Sonuçlar iyi işte. Güle Yedekleye kullanın...

çok teşekkür ederim. ben de acaba arkadaşıma götürüp sata2 de test etsem mi diye düşünüyordum. cevabınız beni bu uğraştan kurtardı. tekrar teşekkürler

1.5Gb/s kullanım'da yani sata1 kullanıldığında disk alttaki linkte oldugu gibi jumper ayarı yapılmalı diye düşünüyorum.Aynı jumper ayarı seagate disklerde'de mevcut.

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2533&p_created=#jumper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 22 Mart 2009; 20:15:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Diamondx

1.5Gb/s kullanım'da yani sata1 kullanıldığında disk alttaki linkte oldugu gibi jumper ayarı yapılmalı diye düşünüyorum.Aynı jumper ayarı seagate disklerde'de mevcut.

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2533&p_created=#jumper

diskin üstünde jumper takılı olmadığından jumper ayarı yapmaya gerek yok diye düşünmüştüm. WD nasıl olur da diske jumper koymaz anlayamıyorum doğrusu. bizi de yanlış yönlendirmiş oldu. linkte açıkça jumper ayarı gösterilmiş. ilginç...

disklerin uluslararası garanti süreleri:http://support.wdc.com/warranty/policy.asp#policy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 22 Mart 2009; 20:37:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: Diamondx

WD'lerde normalde jumper'a gerek yok. Olsa; zaten takılı gelirdi. Ben şimdiye kadar SATA-1 Anakartlarla problem çıkardığına şahit olmadım. 2-3 yıl önceki 80 GB'lık SATA-2 WD Diskler buna dahil.

Seagate'lerde jumper olması WD'lerde de olmasını gerektirmez.

Problem yaşayan olursa 1 adet jumper edinip dener diyeyim

arkadaş sorun yok demişti zaten ki sonuçta seri ata seri atadır ama veri yogunluğu için anakarta adapte olmasıda gereklidir bence normal çalışmasına çalışır zaten düşününce ama jumper takılı olduğunda test sonuçları ne der o merak konusu?

Kaynak wikipedia

SATA 1.5 Gbit/s and SATA 3 Gbit/s

The designers of SATA aimed for backward and forward compatibility with future revisions of the SATA standard.[20]

According to the hard drive manufacturer Maxtor, motherboard host controllers using the VIA and SIS chipsets VT8237, VT8237R, VT6420, VT6421L, SIS760, SIS964 found on the ECS 755-A2 manufactured in 2003, do not support SATA 3 Gbit/s drives. To address interoperability problems, the largest hard drive manufacturer, Seagate/Maxtor, has added a user-accessible jumper-switch known as the Force 150, to switch between 150 MB/s and 300 MB/s operation.[9] Users with a SATA 1.5 Gbit/s motherboard with one of the listed chipsets should either buy an ordinary SATA 1.5 Gbit/s hard disk, buy a SATA 3 Gbit/s hard disk with the user-accessible jumper, or buy a PCI or PCI-E card to add full SATA 3 Gbit/s capability and compatibility. Western Digital uses a jumper setting called "OPT1 Enabled" to force 150 MB/s data transfer speed. OPT1 is used by putting the jumper on pins 5 & 6.[21]

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

• Gerisi eckid arkadaşımıza kalmış jumper takıp denerse bizide bilgilendirir.Denemekte yarar var .
  • ok gerek yok
  • yazılanları ancak okudum... "Epirus" un dedikleri doğru..wd nin sitesindekileri daha önceden okumuştum. açıkcası hdd hızı otomatik ayarladığı için jumper taksam ne olur diye merak ederek (bu yazıları okumadan önce) jumper takıpta denemiştim. aktarım hızında hiç bir değişiklik olmuyor, sadece hdtune da "info" kısmında ATA/ATAPI-8-SATA I" yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 22 Mart 2009; 22:42:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eckid

yazılanları ancak okudum... "Epirus" un dedikleri doğru..wd nin sitesindekileri daha önceden okumuştum. açıkcası hdd hızı otomatik ayarladığı için jumper taksam ne olur diye merak ederek (bu yazıları okumadan önce) jumper takıpta denemiştim. aktarım hızında hiç bir değişiklik olmuyor, sadece hdtune da "info" kısmında ATA/ATAPI-8-SATA I" yazıyor.

Tamam bu kadar işte demekki katkısı yokmuş.deneyerek görülmüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 22 Mart 2009; 23:16:03 >
  • Sanalmarketimde 236 ya düşmüş fiyat. Hemen bir tane sipariş verdim.
    Bu arada test için HD Tune dışında hangi programları önerirsiniz. ve testlerin süreleri nedir ne kadar sürüyor? Yada ne tür teste tabi tutmalıyım.
  • aldım nihayet seagate in patlamasından sonra bakalım bu nasıl gelecek

şey şu üstündeki şey biraz silindi yanlış montaj yaptıgımdan garantiye bişey olmaz değil mi ? herşey okunabiliyor halen
  • Yeni aldığım 500gb WD Caviar Black harddiskin HD Tune 3.50 test sonucu,

Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk
  • Şu açtığım konuda, WD Caviar Black almayı düşündüğümü yazdım, Chip dergisinin bu ayki sayısında test etmişler piyasadaki 7 diski. Seagate'in 1,5 TB'lık modeli 1. olmuş Samsung'un ise 1 TB'lık modeli 2. olmuş. Değerleri yazımda yazdım ve erişim süresi hariç diğer zamanlarda Caviar Black'i geçmiş. O yüzden aklım çok karıştı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30648964/tm.htm
  • Bende bugün bir adet wd black siparişi verdim ama forumda chip test sonuçlarını görünce kafm karıştığı gibi birde canım sıkıldı.Bu kadar bekle wd için sonrada tam aldığın gün böyle bir yazı gör,olacak işmi şimdi bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

Bende bugün bir adet wd black siparişi verdim ama forumda chip test sonuçlarını görünce kafm karıştığı gibi birde canım sıkıldı.Bu kadar bekle wd için sonrada tam aldığın gün böyle bir yazı gör,olacak işmi şimdi bu?

Aynısı bende de oldu. Çünkü ben de Caviar Black'i bekliyordum heyecanla. Neyse aldıysanız da hayırlı olsun, Caviar Black'te kesinlikle kötü bir harddisk değil.
  • slm arkadaşlar ben 500gb bi hdd düşünüyodum aklımda 500gb WD Caviar Black ürünü vardı 6 sayfanın tamamını okudum ama kafam baya karıştı.genel anlamda kullanan arkadaşlar memnunmu bu üründen yada alternatif başka bi ürün varmı söyleyebileceğiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pesimist_cnr

slm arkadaşlar ben 500gb bi hdd düşünüyodum aklımda 500gb WD Caviar Black ürünü vardı 6 sayfanın tamamını okudum ama kafam baya karıştı.genel anlamda kullanan arkadaşlar memnunmu bu üründen yada alternatif başka bi ürün varmı söyleyebileceğiniz.

Daha fazla düşünüp zaman kaybetme derim, hemen al. (Aklında bir soru varsa yanıtlarım.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pillout

quote:

Orjinalden alıntı: pesimist_cnr

slm arkadaşlar ben 500gb bi hdd düşünüyodum aklımda 500gb WD Caviar Black ürünü vardı 6 sayfanın tamamını okudum ama kafam baya karıştı.genel anlamda kullanan arkadaşlar memnunmu bu üründen yada alternatif başka bi ürün varmı söyleyebileceğiniz.

Daha fazla düşünüp zaman kaybetme derim, hemen al. (Aklında bir soru varsa yanıtlarım.)

aslında kafama takılan 1tb la performans olarak bi fark varmı eğer varsa büyük bi fark mı ?
  • Burada karşılaştırmalı testleri vardı. Evet, test sonuçlarında fark var ama kullanım sırasında ne kadar hissedilir ki?

Ayrıca unutmamalı, bir diskin performansını etkileyecek çok fazla donanımsal ve yazılımsal etken mevcut. Doğruları yaparak elde edilecek avantajlara da biraz yoğunlaşmalı derim.
  • Arkadaşlar 2 gün önce Vatan'dan 1TB Caviar Black'imi değiştirdim(erişim süresi yüksek çıkıyordu, 13.4 falan), yenisi yine 00K'lı seri, ve yine hiçbir değişme olmadı ne aktarım hızlarında ne erişim süresinde:
     Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk

Sorun benim anakart çipsetimde diye düşünüyorum artık, ama diğer her şey sorunsuz çalışırken nasıl bir sorun sadece erişim süresini etkiliyor hiç bir fikrim yok.

EDIT: Bu arada buyrun PCMark Vantage sonucum da burada:http://service.futuremark.com/resultAnalyzer.action?resultId=172820&resultType=18

Bir de acaba 64Bit Vista kullandığım için mi oluyor acaba diye düşünmeye başladım, vaktim olursa bir ara 32Bit'lik sistem kurup deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 27 Mart 2009; 9:26:47 >

• Sorunun 64bit ya da 32 bitlik sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum. 64bit Vista daki test sonucum 3-5 mesaj yukarıda,bakabilirsiniz.

Ancak dediğiniz gibi sorun anakartın güney köprüsünden kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pillout

Burada karşılaştırmalı testleri vardı. Evet, test sonuçlarında fark var ama kullanım sırasında ne kadar hissedilir ki?

Ayrıca unutmamalı, bir diskin performansını etkileyecek çok fazla donanımsal ve yazılımsal etken mevcut. Doğruları yaparak elde edilecek avantajlara da biraz yoğunlaşmalı derim.

çok sağol dostum. şimdi bu ürünü bugün gitcem almaya da her hangi bi modeline numarasına fln bakmam gerekiyomu .http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1072&uid=102130 bu ürün değlim.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.