Şimdi Ara

Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
0
Favori
40.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mylove

Arkadaşlar Bu diskin çok ses çıkarttığı söyleniyor, gerçekten neden bu kadar aranıp isteniyor bu harddisk ?

Kaç kişide böyle bu disk bilmiyorum ama diğer Samsung HD160JJ diskimden kesinlikle daha sessiz.Aranmasının sebebide performansı olabilir.
  • Arkadaşlar bi sorunum var çok sıkıntı ettiğim bi durum geçenlerde Western Digital Caviar Black 1 TB aldım ve güzel bi şekilde sistemimi kurdum okuma ve yazma yaparken benim 5 yıldır kullandığım segate harddiskimden daha beter ses geliyor buda canımı sıktı garantiye göndermek istiyorum ama garantiden ben değiştirilmesini talep etsem bunu yaparlar mı çünkü böyle ses çıkarıp depo olarak kullanacağım sistemin ömrünün uzun olacağını sanmıyorum emin olmak için değiştirilmesini isticem ne dersiniz?
  • Arkadaşlar bu diskin 1tb ve 32 mb ön bellek olanından kullanıyorum. Yaklaşık 3 ay kadar düzgün kullanmış olmama rağmen bir anda kilitlenem problemi çıkmaya başladı. Şu anda windows açılsa bile sadece 3-4 dk kullanabiliyorum.

Çok önemli yedeklerimi zar zor alabildim ama film arşivimi alamıyorum malesef. Bu sorunu yaşayan oldu mu daha önce ? Sizce ne yapmalıyım ?

Diskin garantisi var ev vatan'dan almıştım. Ben bu disk arızalı desem ithalatçı firma inanır mı ? Boş yere gidip gelmesi çok can sıkıcı olur. Göndermeden önce seri numarasını alacağım.

Orijinalden alıntı: OnderT

Arkadaşlar bu diskin 1tb ve 32 mb ön bellek olanından kullanıyorum. Yaklaşık 3 ay kadar düzgün kullanmış olmama rağmen bir anda kilitlenem problemi çıkmaya başladı. Şu anda windows açılsa bile sadece 3-4 dk kullanabiliyorum.

Çok önemli yedeklerimi zar zor alabildim ama film arşivimi alamıyorum malesef. Bu sorunu yaşayan oldu mu daha önce ? Sizce ne yapmalıyım ?

Diskin garantisi var ev vatan'dan almıştım. Ben bu disk arızalı desem ithalatçı firma inanır mı ? Boş yere gidip gelmesi çok can sıkıcı olur. Göndermeden önce seri numarasını alacağım.

Diskin SMART verilerine bir bakın, orda bariz gözüken bir sorun varsa işiniz çok kolay.
  • Merhaba.

SMART verilerine nerden bakabilirim?

Daha önce bu tarz konularda pek tecrübem olmadığından yabancıyımda.

Merhaba.

SMART verilerine nerden bakabilirim?

Daha önce bu tarz konularda pek tecrübem olmadığından yabancıyımda.

http://www.hddlife.com/HDDlifePro.msi
  • Hemen deniyorum çok teşekkürler. Büyük ihtimalle cihaz kilitlenmeden zor yapar testi ama denemekten zarar gelmez :)

Diski aldığımda hızlı format atmıştım sorun olabilir mi acaba ? Sizce 1 kerelik uzun format mı atmalıyım ? Ama öyle yaparsam da nerden baksanız 8-10 saat sürer sanırım. Öneriniz nedir ?

Hemen deniyorum çok teşekkürler. Büyük ihtimalle cihaz kilitlenmeden zor yapar testi ama denemekten zarar gelmez :)

Diski aldığımda hızlı format atmıştım sorun olabilir mi acaba ? Sizce 1 kerelik uzun format mı atmalıyım ? Ama öyle yaparsam da nerden baksanız 8-10 saat sürer sanırım. Öneriniz nedir ?

Tam formata kesinlikle gerek yok, hızlı format yeterli. Sorun HDD'de değil SATA kablonuzda da olabilir, elinizde varsa başkasıyla deneyin. Yine aynı şekilde başka SATA portunda da deneyin.
  • Aşağıda bahsi geçen şey 40 gb ide samsung da 100% çıkarken bu diskte 90% çıkıyor :( Bu disk ömrümü yedi gerçekten :S

Average time of spindle spin up time (from stopped to fully operational)

Adım adım gidiyorum Fixx. Şu anda sata ve güç kablosunu değiştirdim ve tekrar windows kurmaya çalışacam. Eğer yine kilitlenirse diğer slota takıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 27 Mart 2010; 23:59:51 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.