Şimdi Ara

Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
549
Cevap
0
Favori
40.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çipset sürücülerinin kesinlikle kurulması gerektiğine katılmıyorum, ben de her zaman kurdum/kurarım en son versiyonunu, ancak bi faydasını/farkını gördüğümü hatırlamıyorum. Bu arada INF yüklü ve yüksüz farketmedi test sonuçları.

Passmark'ı bir daha yaptım şimdi 682 aldım, tekrarladım yine aynı seviyelerde çıktı. Onu kapatıp tekrar HD Tune yaptım ancak yine değişen bir şey olmadı, yine erişim süresi 13'lü bir değer çıktı. Sistem tamamen boşta.

Sizin firmware versiyonlarınızı öğrenebilir miyim? Benimki "05.00K05".
  •  Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk

Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 15 Mart 2009; 15:51:53 >
  • network KILLER hocam ne kadar görüyor 1 TB'lıkta toplam alanı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

network KILLER hocam ne kadar görüyor 1 TB'lıkta toplam alanı?

Tam olarak 931GB.
  • bu önemli aslında arada performans farkı olduğu kesin ama oranı nedir..
    wd nin cb cg serisindeki takdire şayan hamlesine seagatein 7200.11 fiyaskosuda eklenince önümüzdeki senelerde daha sıkı bir rekabete tanık olucaz tahminim..
    Hayatımda yakınından geçmediğim wd ben bile almayı düşünüyosam kimler düşünüyodur daha
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

belki green daha az enerji tükettiği için daha sessiz ve bu yüzden green adı vermişler

ama belkide perf daha düşük bu yüzdende black daha pahalı

her ikisininde karşılaştırmalı test sonucunu bulmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fixx

Çipset sürücülerinin kesinlikle kurulması gerektiğine katılmıyorum, ben de her zaman kurdum/kurarım en son versiyonunu, ancak bi faydasını/farkını gördüğümü hatırlamıyorum. Bu arada INF yüklü ve yüksüz farketmedi test sonuçları.

Passmark'ı bir daha yaptım şimdi 682 aldım, tekrarladım yine aynı seviyelerde çıktı. Onu kapatıp tekrar HD Tune yaptım ancak yine değişen bir şey olmadı, yine erişim süresi 13'lü bir değer çıktı. Sistem tamamen boşta.

Sizin firmware versiyonlarınızı öğrenebilir miyim? Benimki "05.00K05".

Dostum söyleyeceklerimi yanlış anlama. Eğer ki INF sürücüleri bir işe yaramıyorsa neden bunları geliştirmek için çaba harcansın ki. Bırakırlardı windows zaten tanıyor. Mutlaka bir faydası vardır ama belli olmuyordur. Çünkü Intel INF update'ler düzenli aralıklarla güncelleniyor biliyorsun. Disklerin firmware'leri şu şekilde:

WD1001AALS firmware: 05.00K05
    WD5001FALS firmware: 01.03B01

@Cynsure

Fixx'in de dediği gibi windows diski 931GB olarak görüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

@Cynsure

Eyvallah ikinize de teşekkürler. Baya kayıp varmış gerçi 931'i doldurdum 69'u kaldı da sanki
  • merhaba arkadaşlar diskleriniz hayırlı olsun başta onu söyleyim

Benim dikkat ettiğim 1TB Caviar Black Raid Edition 3 ün tıpa tıp benzeri bilenler bilir RE3'ü

1- Benim sormak istediğim konular 1TB raid0 ve 1'de intel ati ve nvidia köprülerde performans nasıldır.

2- Alan arkadaşlar diskin garanti sürelerini faturada yada belgede kaç yıl yazdıgını belirtirlerse bana ve diski alacak arkadaşlara yardımcı olmuş olurlar diye düşünüyorum.Bad siz günler diliyorum :)
  • Epirus'un daha önce dediği gibi, benim bizzat giderek Vatan Bilgisayar'dan satın aldığım HDD'yi iade hakkım bulunuyor mu? Bilgisi olan var mı konuda?

Benim bildiğim bu cayma hakkı firma tarafından tanınmadığı sürece sadece kapıdan satışlar için geçerli. WD ile görüşüyorum, eğer ordan sorunumu halledemezsem iade edip Exa'dan almayı düşünüyorum, aynı fiyata indi zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Diamondx

merhaba arkadaşlar diskleriniz hayırlı olsun başta onu söyleyim

Benim dikkat ettiğim 1TB Caviar Black Raid Edition 3 ün tıpa tıp benzeri bilenler bilir RE3'ü

1- Benim sormak istediğim konular 1TB raid0 ve 1'de intel ati ve nvidia köprülerde performans nasıldır.

2- Alan arkadaşlar diskin garanti sürelerini faturada yada belgede kaç yıl yazdıgını belirtirlerse bana ve diski alacak arkadaşlara yardımcı olmuş olurlar diye düşünüyorum.Bad siz günler diliyorum :)

1-Daha raid yapıp siteye koyan olmadı o yüzden şimdilik bilmiyoruz.
    2-Western Digital 5 yıl, Seagate ise 3 yıl garanti veriyor.
  • quote:

quote:

@Cynsure

Eyvallah ikinize de teşekkürler. Baya kayıp varmış gerçi 931'i doldurdum 69'u kaldı da sanki

1.000.202.039.296 Byte / 1024 = 976 Gb ediyor ama 931 ne alaka ? Bu hesap dosya oluşturma tablosuna göre yapılmıyormu ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

quote:

@Cynsure

1.000.202.039.296 Byte / 1024 = 976 Gb ediyor ama 931 ne alaka ? Bu hesap dosya oluşturma tablosuna göre yapılmıyormu ?

1024 e bir kere bölmekle KB a çevirmiş oluyosunuz,
    1024 e 3 kere bölmeniz lazım ki MB ve GB a dönüştürün.
    Yada hdd üreticilerinin belirttiği GB cinsinden değeri 0,931 katsayısı ile çarpın.
    Yani hdd üreticisi 1GB diyosa aslında o 0.931 GB.

0.931 nerden çıktı derseniz (1000/1024)^3 den geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 17 Mart 2009; 1:13:32 >

• byte olarak 1 TB gözüküyor. ama gb'a vurursak 931 bende anlamadim 69 GB az buz degil yanı (gerci kb olarak onu kullaniyoruz)
  • Seagate yeni düşürdü garanti süresini.Bu arada hepsiburada'dan 1,5 tb Seagate aldım arkadaşlar seagate 'in sitesinden garanti süresini sorguladım 3 yıl cıktı.Hata nerede diyeceksiniz?Hepsiburada disk acıklama kısmında 5 yıl yazıyor bu nasıl celişkidir diye mesaj ile durumu HB bildirdim gelen mesajı geldigi sekilde kopyalıyorum bir harf değistirmeden

Sayın.......,

bütün seagate disk'ler 5 yıl garantilidir. ürünler 3 yıl tedarikçi firma tarafından garanti süresi verilmiştir

Seagate Türkiye ise 2 yıl ekstra vermiş olduğu garantisi vardır.

hepsiburada.com'a göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Dikkat : Lütfen bu e-postayı cevaplamayınız !
    E-posta ile gönderilen istekler bize iletilmeyecektir.

http://www.hepsiburada.com/mesajlarim.aspx adresinden bize cevap yazabilir veya yeni bir soru sorabilirsiniz.

Bu mesajı cevaplamak, sormuş olduğunuz soruları ve cevaplarını görmek ve konuyla ilgili yeni soru sormak için tıklayınız.

Sizce varmıdır böyle bir olay :) son olarak 1 tb caviar black siparisi verdim bir kac ay sonra bir adet daha alıp raid dizisi yapmayı düşünüyorum. Selamlar sevgiler

• arkadaşlar bir sorum var;

bugün itibari ile hepsiburadadan aldığım caviar black wd1001fals modeli geldi. gelen model ise herkeste kullanılan 00J7B0 modeli değil.
    16 ocak 2009 tarihinde üretilmiş -00K1B0 modeli. biliyorsunuz "Network KILLER" arkadaşımızın aldığı disk 00J7B0 ve 31 ocak 2009 üretim tarihli. pclabsın testlerini yaptığı diskte fotoğraflarında göründüğü kadarıyla 00J7B0 modeli ve 06 temmuz 2008 üretimi. sormak istediğim bu 00K1B0 modeli sorunlu/performansı az bir model mi ki; üretim tarihi daha sonra olan diskler bu seriden değilde eski seri olan 00J7B0 serisinden? kısacası ne yapmalıyım?

not:ürünün ambalajını açmadım cevaplarınız benim için önemli 8 günlük iade sürem var, duruma göre iade edebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eckid

arkadaşlar bir sorum var;

bugün itibari ile hepsiburadadan aldığım caviar black wd1001fals modeli geldi. gelen model ise herkeste kullanılan 00J7B0 modeli değil.
    16 ocak 2009 tarihinde üretilmiş -00K1B0 modeli. biliyorsunuz "Network KILLER" arkadaşımızın aldığı disk 00J7B0 ve 31 ocak 2009 üretim tarihli. pclabsın testlerini yaptığı diskte fotoğraflarında göründüğü kadarıyla 00J7B0 modeli ve 06 temmuz 2008 üretimi. sormak istediğim bu 00K1B0 modeli sorunlu/performansı az bir model mi ki; üretim tarihi daha sonra olan diskler bu seriden değilde eski seri olan 00J7B0 serisinden? kısacası ne yapmalıyım?

not:ürünün ambalajını açmadım cevaplarınız benim için önemli 8 günlük iade sürem var, duruma göre iade edebilirim.

neden sorunlu olabileceğini düşünüyorsun ki? Açıp bakmadan, test etmeden nasıl olduğunu anlayamazsın. Benim diskten 15 gün önce üretilmiş olabilir ama model numarasının sonundaki harflere bakarsan bendeki 00J.. sendeki 00K.. K daha yeni bir modele işaret ediyor olabilir. Test etmeden söylemek zor. Fabrika iki ayrı ürünü kasten üretmiş olabilir. Fiyat farkı var mı bilmiyorum. (dolar bazında) HDD'yi pc'ne tak. genel bir okuma testi yap. bakalım ne fark var. 8 günlük süren var zaten. deneyebilirsin bence. gerçi ürün iade şartlarını bilmiyorum. sorgusuz sualsiz iade varsa denemekte fayda var.

• quote:

Orjinalden alıntı: eckid

arkadaşlar bir sorum var;

Hayırlı olsun güle güle kullan diyorum.Diyorum çünkü gelen diskin paketi fabrika çıkışı güvenlik bandı ile kapalı ise şayet güvenle kullanmaya başlayabilirsin.

Network KILLER'inde dediği gibi daha yeni bir seri olma ihtimali yüksek çünkü WD devamlı gelişmekte, geliştirmekte olan bir firma izlenimi çiziyor.
    Benin 1001FALS 'da yarın geliyor İnşaallah
    Bu arada diski kargo dahil ne kadara almıştın eckid?

Ilk mesajlara şöyle bir göz attımda arkadaşlar WD1001FALS vs WD10000LSRTL

FALS Türkiye'ye gelen OEM modeli LSRTL ile biten Retail yani kutulu EU Standartları serisidir.Bilgilendirmek istedim sizleri

Retail'de ne fark var derseniz içinde sata veri ve güç kablosu son olarak kullanma talimatları çıkıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 19 Mart 2009; 20:02:45 >

• Diamondx;
    teşekkür ederim kargo dahil 269TL ödemiştim. paketin ağzı fabrika çıkış kapalı zaten fakat ben açmaya tereddüt ettim. yani emin olmaya çalışıyorum, ambalajı açmadım iade böylelikle sorun olmayabilir. çünkü Network KILLER'in diski yeni üretim tarihli ama 00J7B0 modeli pclabsın ki eski üretim ama o da 00J7B0. bende ki 00K1B0 şayet bendeki yeni seri ise firma bir eski, bir yeni karışık mı üretiyor? 00K1B0 en performanslı ise o seriden üretime devam edilir. topikte 4. sayfada "Fixx" adlı arkadaş vardı onun ki de 00K1B0 di ve erişim süresi yüksekti ama ne yaptı bilmiyorum. ayrıca aynı program kullanılmasına ragmen "1TB WD CaviarBlack vs 500GB Seagate 7200.12" konusundaki 00K1B0 serili diskte; 00J7B0 serili disklere göre performansı düşük gibi geldi.

• http://www.harddrivebenchmark.net/hdd_lookup.php?cpu=WDC+WD7501AALS-00J7B0

Buraya bakarsan sendeki serinin daha iyi olduğunu çok daha rahat düşenebilirsin. ;) SSD lere yakın disklerden bir kac tanesinden birisi, Velocilerin hemen arkasında 00K1B0.
    00J7B0 ortalarda yer edinebilmiş.Bence daha fazla düşünme ve gönül rahatlığıyla kullanmaya başla
    Bakalım yarın bana hangi seri gelecek :))
  • WD'den 00K1B0 ve 00J7B0 serili disklerin tamamen aynı olduğu bilgisini aldım. Benim sorunum benim diskimle ilgili sanırım, diski değiştiricem bu aralar ayarlanınca, yeni diskle bakalım sorun olacak mı?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.