Şimdi Ara

WESTERN DİGİTAL BLACK2 DUAL DRİVE İNCELEMESİ [SSD+HDD Bir Arada] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
6.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her zamanki gibi harika bir inceleme olmuş.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Teşekkürler. Akşama yeni eklemeler geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Eline sağlık.

Bu incelemede '' Klasikleşmiş Chris Brown İncelemeleri '' arasındaki yerini başarıyla aldı. Senin detaylı ve güzel incelemelerine alıştık artık üstadım.

İncelenen ürün konusuna gelirsek; sonuç kısmında da belirttiğin gibi yenilikçi bir ürün olması tabii ki hem fikir olduğumuz konu.Ancak; fiyatında zamanla revizeye gidilmesi şart gibi görünüyor.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|
  • Bir kaç yer düzeltildi ve yeni test sonuçları eklendi arkadaşlar.

Kıymetli yorumlar için teşekkür ediyorum.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
  • Merhabalar,

WD Black² (WD Black2 olarak gecirecegiz ismini), bir dual drive, yani ikili surucu.

2.5’’ form faktorunde ve 9.5mm yuvalara uyumlu olan bu surucunun icerisinde,
    120GB SSD
    1TB HDD bulunmakta.

Hybrid cozumlerde gordugumuz, sadece cok kullanilan programlari cache’leme algoritmasindan farkli olarak, WD Black2’de bir SSD’de yapilabilen her sey yapilabilmekte.

Son kullanicilara SSD’nin butun faydalarindan yararlanabilirken ek olarak 1TB geniş depolama alanından faydalanabiliyyor

Bir diger onemli fark da, hybrid cozumlerde bilgiyi nereye koyacaginiza algoritmalar karar verirken, WD Black2’de bu tamamen son kullanicinin kontrolunde. Isletim sistemleri ve istenen tum dosyalar, programlar SSD uzerinde depolanirken, HDD kisminda da istenilen tum dosyalar saklanabiliyor. Baska bir acidan bakacak olursak, hybrid’lerde NAND uzerine bilgileri yazamiyorken, WD Black2’de bulunan SSD uzerine yazma yapilabiliyor.

Her iki surucunun, yani hem SSD hem de HDD’nin tek bir arayuz ile anakarta baglanabilmesi, su anda tum notebooklarda tek SATA yuvasi olsa bile bilgisayarin surucusunun upgrade edilebilecegi anlamina geliyor.

Bunuda konunuza eklerseniz bir nebze olsun , ürün içeriği hakkında yardımcı olabilir.

• hydrogena kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim eklemeler için , ürün hakkında esasında yeterli bilgi verdiğimi düşünüyorum ama ekleme yapayım en kısa zamanda, biraz daha detaya girmekten zarar gelmez sanırım.
  • topram döktürmüş gene,elleri dert görmesin

ürüne gelecek olursak fiyat haricinde bence 10 numara
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
  • İsmail eline sağlık.
    Pahalı bir ürün. Masaüstü sistemler için lüks kalır ama ultrabook gibi taşınabilir cihazlar için düşünülebilir...

• İnceleme çok iyi. Her detayını yazmışsınız. Türkiye fiyatı da bu kadar uçuk olmasa alınası bir bileşen olurdu ama fiyat büyük bir eksi bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok detaylı bir inceleme olmuş. Teşekkürler.
  • Öncelikle emeğine teşekkürler. Çok güzel bir inceleme olmuş.
    SSD'nin ehli kişiler gereken hemen herşeyi yazmışlar. Bize birşey kalmamış. Bir kısmı tekrar gibi olsa da ben birşeyler karalamak istiyorum.

- Ürünün pahalı olması bence normal. Çünkü bir ilk.

- Biz henüz hybritlere bile geçmemişken, bu ürünün çıkması, hybritlerin henüz yayılmadan bitmesine neden olabilir.

- Performans olarak beklenenin altında kalmasını da ilk olmasına bağlıyorum. Zamanla çıkacak yeni modellerde bu sorun giderilecektir diye düşünüyorum. Lâkin, HDD'nin 7200 yerine 5400 rpm olmasını kabul edilemez buluyorum.

- Fiziksel olarak 2 in 1 tadında olması gerçekten harika bir yenilik. Lâkin, ürünün performansının düşmemesi adına, tamamının tek parça olarak değil de iki SSD ve HDD kısımları ayrı görünmüş olsaydı daha iyi olurdu bence. Çünkü burdaki yenilik, fiziksel olarak ikisinin yekpare olması. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sonuç itibariyle, masaüstü sistemler için iyi bir seçenek olmaktan uzak olsa da, parası çok notebook sahipleri için bitirim bir cihaz.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Aslında benim için bile bitirim çünkü kasayı küçültüp ufak bir sistem kurma kararı almıştım.

Söylediklerine katılıyorum bende lakin SSD normalde 120GB olarak görülüyor HDD kısmı sonradan aktifleştirilebiliyor. Sonra bilgisayarım'a bakıldığında da C ve D olarak SSD ve HDD ayrı görünüyor. Bence yazma hızının düşük olmasında da yazılımsal bir sorun var, SSD'yi mekanik disk bölümü frenliyor gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Aslında benim için bile bitirim çünkü kasayı küçültüp ufak bir sistem kurma kararı almıştım.

Yüksek fiyatı sebebiyle masaüstü sistem için çok itici şu anda.

quote:

Söylediklerine katılıyorum bende lakin SSD normalde 120GB olarak görülüyor HDD kısmı sonradan aktifleştirilebiliyor. Sonra bilgisayarım'a bakıldığında da C ve D olarak SSD ve HDD ayrı görünüyor.

O zaman iyi. Test sırasında tek parça görünüyor diye sistem içinde de tek sandım ben.

quote:

Bence yazma hızının düşük olmasında da yazılımsal bir sorun var, SSD'yi mekanik disk bölümü frenliyor gibime geliyor.

Yeni versiyonlarda bu sorun olmayacaktır muhtemelen.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• Ürün zaten (En azından benim tahmin ve görüşüm) masaüstü için ve özellikle salt performans amaçlı bir ürün değil. Mesela şu ürünün fiyatı uçuk kaçık olmasa sırf laptopumda hem kapasite hem hız bir arada olsun diye bir tane alıp kullanabilirdim. En azından şu anki HDD ime göre hem daha hızlı bir sistemim olurdu hem kapasitem artmış olurdu. Ama işte hep fiyat noktasında tıkanıyoruz.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Masaüstü sistem de oldukça küçük bir sistem hedefindeyim.

@MÜŞAVİR

İnceleme de de laptopta denedim geçekten de taşınabilir sistemler için dar alanda kısa paslaşmalar
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Perfomansı tersine beklentilerin üzerinde...

Dediğin gibi ince - ufak olması büyük avantaj. Ancak 120GB SSD (300 TL) + 4x1TB WDEZEX (160 - 180 TL x 4) Blue fiyatına... Üstüne 1TB WD10EZEX, 7200 RPM ve tek plak... Fakir işi Cache'in, zenginin zevkine uyarlanmışı... Ne zaman ki SSD + HDD parasının üstüne "BEN İLKİM - ÇOK İNCE VE UFAĞIM - BAŞKA ÖRNEĞİM YOK - HEM BU EVLİLİK SIRASINDA YENİ TEKNOLOJİ VE YAZILIM KULLANDIM" üretici katma değerinin minimuma indiği fiyata kavuşur, o zaman tadından alınabilir... Ürünü şahsen sırf fiyatından dolayı beğenmedim ve haklıyım ama beğenenlerin sebeplerini haklı buluyorum. Henüz "param var, yeni ve en iyisi olsun"cular dışında hitap edeceği bir kitle olduğunu düşünmüyorum. Hatta "param var, yeni ve iyi olsun"cuların bilgisi çok olanını da kazanabileceğini düşünmüyorum.
    Asla kendisi gibi olmaya cesaret edemeyecekleri bir adamın ölüsüne, ömür boyu ve her gün tekrar tekrar yenilenler, "yaşayan ölüler"
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Valla abi bir kasa buldum hardforumda forumcak yaptıkları bişey , eleman ciddi para istedi TL ile bit kadar kasa 500TL ye geliyordu dedim kalsın. Şuan 250D beklemekle Silverstone Sugo alma arasında git gel yaşıyorum. Ama bende biraz beklemedeyim bakalım ne olacak. Belkide ev için bir HD7850K ile ufacık 300W Slim Frisby bir kasa ile yola devam edeceğim.

--

Black2 konusunda genel olarak atlanan bir nokta olduğunu düşünüyorum. Buda ARGE. Araştırma ve Geliştirme kısmının maliyetini yabana atamayız ki çoğu zaman bu ürün üretim maliyetlerinin yanında çok çok devasadır. Dünyada bir ilki geliştirmek, fikir aşamasından kullanıcıya ulaştırma aşamasına kadar ciddi yatırım demek. Bu yüzden fiyatının pahalı olduğu gerçeğini değiştirmese de fazla yadırgamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.