Şimdi Ara

WESTERN DİGİTAL BLACK2 DUAL DRİVE İNCELEMESİ [SSD+HDD Bir Arada] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
6.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Müsâdeniz ile sormak isterim, WD Black 2'nin sâbit disk ve SSD'si arasındaki kopyalama hızı 80 - 90 KB mi yoksa MB mi ?
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Murad'ın mesajlarında devamlı kb ibâresini görünce bir sıkıntı mı acabâ diye geliverdi aklıma

WD bu model ile pazara yeni bir soluk getirmeyi başardı.

Tecrübeleriniz nasıldır hocam, memnûn musunuz ?
  • Ben memnunum özellikle sistemi küçülttüğüm vakit boyut ve depolama anlamında işime çok daha fazla yaramış olacak. Usb den direk bağlanabilmesi yada masaüstü pc den söküp laptopa sorunsuz takılabilmesi oldukça işlevsel kılıyor ürünü. 250GB+2TB olanını bekliyorum
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
  • Evet, bu hâliyle pek çok ihtiyâca cevab verebilmesi onu alınır kılıyor.

250 + 2'yi 9.5mm kasaya sığdırmak daha bir maharet istiyor. Bakalım hangi firma hızlı davranacak
  • inceleme çok güzel eline sağlık fiyatı farkledemedim

Ryzen 9 3900x | ASUS ROG x570-f | ASUS ROG RTX 2080 SUPER | Gskill Neo 32GB
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    İnceleme tarihindeki fiyat incelemenin sonunda yazıyor.

Şuan fiyatı oldukça iyi %30 indirimle 670TL ye alınabiliyor.
  • oyunları C: diskinin dışında farklı diske yüklemek ne kadar faydalı olur ? yüklediğim oyunları çalıştıramadım iso dosyasında da farklı oyunu seçip yüklediğimde ya gözükmüyor yada oyunu açamıyorum
  • sistemin yüklü olduğu yere kurulu olan programlar o vakit farklı yerde olsa etkilenip çalışmama gibi bi durum olabiliyor demektir böylece ? o zaman hepsini ne var ne yoksa aynı yere kurmam lazım, dediğin gbide göz önüne tuttum da daha önce tüm progrma ve oyunlarım aynı c sürücüsündeydi ve hiç bir sıkıntım yoktu taki ne zaman ayırdım win8.1'e geçince o zaman sorun yaşamaya başladım en kısa zaman da yeni bir format atmam şartlaştı. sağolasın.
  • WD Black 2 serisinde şöyle bir şey var arkadaşlar; ilk windowsu kurduğunuz da SSD yi görüyor, HDD yi görmüyor bu normal olanı ve her format attığında bu şekilde başlaması gerekiyor. Fakat ikinci format attığında her iki diski de görüyor hem SSD yi hem de HDD yi ve SSD yi silip biçimlendirdiğiniz zaman SSD kapasitesini HDD ye aktarıyor işte bu olmaması gereken çok büyük yazılımsal bir hata ve ben aldığım bu ürünü iade ettim. Ayrıca Vatan Bilgisayara bunu anlatıp ürünü öyle incelediklerinde kendileri de büyük şaşkınlık geçirip, bana teşekkür edip ellerindeki bütün WD Black 2 leri iade ettiler.

İkincisi ürünün veri aktarım hızı gerçekten çok yavaş hem SSD hem HDD hızları (yukarıya heycandan KB yazmışım kusura bakmayın)

Bu ürünün yerine ise Samsung EVO 120 SSD aldım yanına da WD Black 1 Serisinin 1TB lığını aldım. Ve mükemmel bir performans var.

BENİM EDİNDİĞİM SONUÇ KESİNLİKLE WD BLACK 2 SERİSİNDEN UZAK DURUN, WD BLACK 1 SERİSİNDE SIKINTI YOK GÖZÜNÜZ KAPALI ALABİLİRSİNİZ, SSD LERDE İSE SAMSUNG EVO DAN ŞAŞMAYIN MÜKEMMEL.

Herkese teşekkür ederim.

İyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcylmzzz -- 24 Mart 2014; 22:06:14 >

• Hocam elinize saglik, aliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: serhatti

Buna verilen paraya yazık olur...

120 GB bir SSD alsan intel rapid smart response ile hızlandırsan yine bundan hızlı olur.Cebinde kalan para da cabası.

Aynı paraya 250 GB SSd+4 TB HDD alınır.

SSD'ye sistem kursan,depolama amaçlı 4 TB HDD kullansan çok daha faydalı bir sistem yapılır.

Mobil cihazlar için cazip olur desen onda da bin tane alternatif üretilir.

Para tuzağı....

İntel rapid Smart response ile ssd hızlandırma nasıl oluyor yahu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Smart Response yerine biraz fazla kaçırmışım işin içine rapid'de girmiş...

Windows altında rapid storage manager'da sistemdeki bir SSD sistemdeki bir HDD için cache olarak çalışacak şekilde ayarlanıyor...

Sonuçta bu SSD WD üzerindekinden hızlı olacaktır ve istersen 4 TB HDD bile cachelenebilir.
  • İncelemeyi dikkat ettiysen yorumlarımda gerekli herşeyi söylemişim zaten. Sadece ürünün sana uygun olup olmadığına karar vermek size kalıyor
  • Merhaba arkadaşlar ben konuya biraz geç dahil oldum ama
    biraz bilgi vermek isterim ilk yazışmalarda arkadaşlar 2.5" disklerde dönüş hızları ile
    ilgili bazı bilgiler vermişler. Bir iki ekleme yapmak isterim;

Öncelik 2.5" Disklerde sırasıyla, 7.2K, 10K, 15K gibi dönüş hızlarında olan diskler mevcutdur.

Fakat bu diskler SAS arayüzü kullanırlar. Ortaya şöyle bir sorun çıkabilir normalde Serial Attached SCSI (SAS)
    olan bu diskler SATA uyumlu olmasına rağmen yüksek seviyeli Anakartlarda desteklenmektedirleri. Ve ayrıca
    fiyat açısından oldukca pahalıdırlar. (Yazımın sonunda örnek vericem) bu disklerin üretilme ve kullanılma amacı
    çok değerli verilerin Yedeklenmesi ve hizmet sunucuları üzerinde dağıtımıdır. Birkaç örnek vermek gerekirse;

HP 1.2TB 6G SAS 10K SFF (2.5-inch) Dual Port Enterprise 3yr Warranty Hard Drive (693648-B21) 1.185 Dolar + KDV dir
    HP 146GB 6G SAS 15K SFF (2,5 inç) Çift Bağlantı Noktalı 445 Dolar + KDV dir.

Selamlar
     WESTERN DİGİTAL BLACK2 DUAL DRİVE İNCELEMESİ [SSD+HDD Bir Arada]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hborn72 -- 12 Nisan 2014; 11:36:00 >

• Hep renkli renkli hdd on plana cikiyor biraz performanstan dolayi one ciksaya su western Performansat Bu kadar ugrassa segateye 10 kulac atmisti
    Küfre sapanlar, seni tutup bağlamaları yahut öldürmeleri ya da yurdundan çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlar, Allah da tuzak kurar. Ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.)
  • Çok güzel incelemişsiniz. İnceleme için teşekkürler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.