|
Ethicwater firmasının satışa sunduğu nsf onaylı yeni alkali filtresi bioetix bir süre önce deneyimlemem için gönderilmişti, işten güçten fırsat bularak bugün montajını yaptım. Açık kasa arıtma sistemimde kullandığım diğer filtreler; Alt 3 filtre > Swun chyan sediment, gac ve cto filtre. Membran > Dupont Filmtec (membran filtre montaj esnasında yeni takılmış olup membran çıkışından 10-12 litre su alındıktan sonra testler yapılmıştır) Post karbon filtre > Swun chyan FT-33-10-GAC Alkali filtremiz başlıktan da anlaşılacağı gibi bioetix alkali filtre. Öncesinde membran > bioplus alkali filtre > post karbon şeklinde kullanım yapmaktaydım. Membran ile bioplus arasındaki t bağlantı ile arıtılmış su direkt depoya gidiyor musluk açıldığında bioplus alkali filtre ve post karbondan hızlı akış şeklinde musluğa geliyordu. Bioplus filtremiz 8 aylık olup 8.5 ph vermekteydi fakat suyun çok lezzetli olduğunu söyleyemem, biocera vakası nedeniyle düzgün alternatif olmadığı için idare ediyorduk açıkçası. Ethicwater firmasıyla yaptığım görüşmede bioetix filtrede en iyi sonucun membran > post karbon > bioetix sıralaması olduğunu söylediler ben de önerdikleri şekilde yine hızlı akış olacak şekilde montaj yaptım. Testler yapılmadan önce ph ölçüm cihazı kalibre edilmiştir. Orp cihazım mevcut olmadığından bu ölçümü yapamadım. Tat deneyimlerimi 4-5 depo su aldıktan sonra ayrıca paylaşacağım. Arıtma sistemi son hali; ![]() Şebeke suyu TDS değerimiz 178 ![]() Filmtec membran çıkışı değeri; ![]() 1 depo su boşalttıktan sonraki tds ve ph ölçümü. ( TDS 34 - PH 8.9 ) ![]() ![]() ![]() 2 depo su alındıktan sonraki değerler. (TDS 39 - PH 9.3 ) ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Mart 2024; 11:24:12 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

Hızlı