Şimdi Ara

Webcam Sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler.asus n61jq kullanıcısıyım.altta yazana göre modeli JX093V. ben uzun zamandır camera sorunu yaşıyorum.camera bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.
    asusun kendi sitesinden indirdiğim driverlerda hata veriyor. lifeframe3 programında sürekli the camera is used by another program hatası veriyor.facebooktan görüntülü görüşme yaptığım zamanda bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.çalıştığı zamanda ters görüntü veriyor.cameradın pid codu

USB\VID_13D3&PID_5122&REV_0202&MI_00
    USB\VID_13D3&PID_5122&MI_00

ayrıca asusun sitesinde yapımcısı azurewave görünüyor.yüklediğim zamanda sonix firması görünüyor.

pid codlar bu ikisi yazıyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Aynı sorunu bende yaşamıştım internette belirli sitelerde var kendi işletim sistemine uygun olanı indirebilirsin
  • bir çok siteye baktım.servisede gönderdim ama onlarda birşey yapmadan geri gönderdi
  • Birşey yapmadan gönderdilerse şikayet dosyası açtırabilirsin bu ayrı bir konu fakat dediğim gibi ben aynı sorunu yaşadım ve çözdüm bilgin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkem49

Birşey yapmadan gönderdilerse şikayet dosyası açtırabilirsin bu ayrı bir konu fakat dediğim gibi ben aynı sorunu yaşadım ve çözdüm bilgin olsun

nasıl çözdüğünü ayrıntılı olarak anlatırsan sevinirim.
  • Ayrıntısı şu; internette uzun uğraşlar sonucu buldum indirdim "camera_suyin_win7_32_6585377014" bu şekilde bakabilirsin. Link veremiyorum.
  • birçok şeyi yaptım ama genede olmadı.evet sorunum devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye sorunu
    4 ay önce açıldı
    Mouse Usb Sorunu (Çözüldü)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazdığımı bulup indirdin mi?
  • Muhtemelen Driver Yanlıştır Pc işletim Sistemine Göre İndirmen Gerekiyor Driver sorunlarını Çok Yaşadım Pcden Kamera Ayarlarına Bakabilirsin Olmazsa Kasayla Wepcamı al Yetkili Servise Götür Kesin çözüm Budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordkantiros2012

Muhtemelen Driver Yanlıştır Pc işletim Sistemine Göre İndirmen Gerekiyor Driver sorunlarını Çok Yaşadım Pcden Kamera Ayarlarına Bakabilirsin Olmazsa Kasayla Wepcamı al Yetkili Servise Götür Kesin çözüm Budur

Biz neyden bahsettik sence hemşo?

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem49

Yazdığımı bulup indirdin mi?

evet indirdim.ama olmadı.haa eski driverı yükledim sadece facebookta görüntülü görüşme yaparken çalışıyor.ondada ters gösteriyor.
  • Hangi işletim sistemini kullanıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun.

windows 7 home premium 64bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: daredevil602

quote:

Her neyse cevap yazmayı unuttum. Umarım bu arada sorunu çözmüşsündür.

Bulabildiğin en son sürücüden ziyade. xp veya vista ve bulabiliyosan win7 64 bit ve 32 bit sürücüsünü indir. 64 bit le daha iyi sonuç alabilme ihtimalin var tabi 32 bit de çalışabilir.

önce önceki sürücüyü kaldır. Windowsun otomatik olarak sürücü yüklemesini önle. Aygıt yöneticisinden kaldır ve sürücü yazılımını sil gibi bi seçenek çıktığında bunuda işaretle gerekirse bi program yardımıyla sil sürücü yazılımını çünkü windows bi kere yüklediği şeyi ısrarla çalışsın yada çalışmasın yüklüyor. O yüzden artıklardan kurtulup yeni bi yükleme yapılması güzel olacaktır. Kaldırma işleminden sonra donanım değişikliklerini tara de aygıt yöneticisine kameranı tanınmayan yada bilinmeyen veyahut sürücüsü olmayan aygıt diye gösterecek. Anlatmak istediğimi anladın umarım. sonra indirdiğin sürücü dosyasını aç. Bu setup.exe yada bilmemne.exe gibi gelcektir ama muhtemelen bi paket dir o ve onun içini aç winrar yada 7z ile. Sonra aygıt yöneticisinden aygıt sürücüsünü güncelleştir de ve o açtığın klasörü göster. Bu şekilde diğer dosyaları da dene. Her seferinde bi yükleme işlemi yapmaktan daha iyidir. Bu şekilde yükleyeceğini düşünüyorum.
    Eğer olmazsa son çare olarak.

Önce 64 bit olanlarını uyumluluk modunda ve yönetici olarak çalıştır. Örneğin vista sürücüsü için vista uyumluluk modunu seç ve yönetici olarak kur. Bu şekilde en son sürücüden başlayarak dene bi kaçkez. Her yüklediğinde kaldırıp yeniden kur.

Burada 3 temel husus var. Birincisi sürücü yazılımını silmek tüm artıkalarıyla birlikte ve aygıtı kaldırmak.

İkincisi Windows un zırbırt bu sürücüleri yüklemeye çalışmasını engellemek. Olaya müdahale etmesini engellemek.

Setup dosyasından kurmak yerine bunu açarak bu klasörü windows a göstermek ki sürekli kurulumla gereksiz bir sürü dosya eklenmiş olacaktır başarılı olunmadığı sürece.

benden bukadar umarım faydası olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daredevil602

quote:

Her neyse cevap yazmayı unuttum. Umarım bu arada sorunu çözmüşsündür.

Bulabildiğin en son sürücüden ziyade. xp veya vista ve bulabiliyosan win7 64 bit ve 32 bit sürücüsünü indir. 64 bit le daha iyi sonuç alabilme ihtimalin var tabi 32 bit de çalışabilir.

önce önceki sürücüyü kaldır. Windowsun otomatik olarak sürücü yüklemesini önle. Aygıt yöneticisinden kaldır ve sürücü yazılımını sil gibi bi seçenek çıktığında bunuda işaretle gerekirse bi program yardımıyla sil sürücü yazılımını çünkü windows bi kere yüklediği şeyi ısrarla çalışsın yada çalışmasın yüklüyor. O yüzden artıklardan kurtulup yeni bi yükleme yapılması güzel olacaktır. Kaldırma işleminden sonra donanım değişikliklerini tara de aygıt yöneticisine kameranı tanınmayan yada bilinmeyen veyahut sürücüsü olmayan aygıt diye gösterecek. Anlatmak istediğimi anladın umarım. sonra indirdiğin sürücü dosyasını aç. Bu setup.exe yada bilmemne.exe gibi gelcektir ama muhtemelen bi paket dir o ve onun içini aç winrar yada 7z ile. Sonra aygıt yöneticisinden aygıt sürücüsünü güncelleştir de ve o açtığın klasörü göster. Bu şekilde diğer dosyaları da dene. Her seferinde bi yükleme işlemi yapmaktan daha iyidir. Bu şekilde yükleyeceğini düşünüyorum.
    Eğer olmazsa son çare olarak.

Önce 64 bit olanlarını uyumluluk modunda ve yönetici olarak çalıştır. Örneğin vista sürücüsü için vista uyumluluk modunu seç ve yönetici olarak kur. Bu şekilde en son sürücüden başlayarak dene bi kaçkez. Her yüklediğinde kaldırıp yeniden kur.

Burada 3 temel husus var. Birincisi sürücü yazılımını silmek tüm artıkalarıyla birlikte ve aygıtı kaldırmak.

İkincisi Windows un zırbırt bu sürücüleri yüklemeye çalışmasını engellemek. Olaya müdahale etmesini engellemek.

Setup dosyasından kurmak yerine bunu açarak bu klasörü windows a göstermek ki sürekli kurulumla gereksiz bir sürü dosya eklenmiş olacaktır başarılı olunmadığı sürece.

benden bukadar umarım faydası olur.

k.bakmayın sınavlarımdan dolayı girememiştim.hocam bu dediğinizi hemen uygulayacağım.şimdiden teşekkürler.

• Aynı Sorunu Bende Yaşıyorum Yardın

Dediklerinizi Yaptım Olmadı

Driveri Yüklüyorum Çalışıyor 2 Gün Sonra Gene Çalışmıyor Driveri Kaldırıp Kuruyorum Çalışıyor

eLimdeki Orjinal Webcam CD'si Bu Arada Pc

Win7 32-bit Ultimate
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk'm

Aynı Sorunu Bende Yaşıyorum Yardın

Dediklerinizi Yaptım Olmadı

Driveri Yüklüyorum Çalışıyor 2 Gün Sonra Gene Çalışmıyor Driveri Kaldırıp Kuruyorum Çalışıyor

eLimdeki Orjinal Webcam CD'si Bu Arada Pc

Win7 32-bit Ultimate

Sende bi live cd üzerinden dene bakalım çalışıyor mu. İlk yüklediğinde normal şekilde çalışıp sonra bişey varsa farkında olmadan başka bi yükleme yapıyor olabilirsin. Ve bence bi gözden geçir virus taraması yap.
  • Eset İle Taratıyorum
  • Umarım bi sonuca varırız.
  • Merhaba,

Benimde aynı sorunlarım vardı.Onu indirdim olmadı bunu indirdim olmadı.Kesin ve net çözüm geriye sarmak diye düşünüyorum.Özel verilerinizi yedekleyin çalışır durumda olduğu zamana geri sarın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.