Şimdi Ara

Web Programlamaya Nasıl Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. HTML ve biraz CSS bilgim var. Her şeyi ile web programlama öğrenmek istiyorum. Bunun için kaynak arıyorum. Videolu dersler olur,kitap olur,pdf notlar olur.
    İlk olarak CSS si bitirip ardından PHP öğrenmek istiyorum.
    PHP'den sonra ASP.Net de öğrenemk istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İYİ FORUMLAR.

• Damla1905 kullanıcısına yanıt
    Html ve css'i tam kavramadan php'ye geçmeyin derim.Php için bence en iyi kaynak Youtube'da ki başlangıç videolarıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce ile sıkıntın yoksa ilk yapacağın işlem buradan html,css, javascript, jquery, make an interactive web site derslerini bitir :http://www.codecademy.com/learn

Daha buranın php dersi kodlama olarak anlatıyor sadece ama 3 saatlik bir eğitimi var bitirirsen faydalı olur. sonrasında takip etmen gereken video eğitim setide şu hocam :http://www.erbilen.net/prototurk-dersleri

Bu eğitim setlerini bitirmen yaklaşık 1,5 ayını alır uygulamalarla 4 ayı bulur. Ortalama 6 ayda sağlam bi web yazılımcı olursun =)
  • MOLİVER kullanıcısına yanıt
    Zaten şuan html ve css i tamamen oturtmaya çalışıyorum. Daha sonra php'ye başlıcam. Teşekkürler öneri için
  • OverdoseThemes kullanıcısına yanıt
    İngilizce biraz sıkıntılı :) Birde C biliyorum sanırım C ve PHP yapısı birbirine çok yakın :) PHP yi öğrenmem ortalama ne kadar süre :) Birde unutuyordum ingilizce olmayan bir kaynak var mı? Ben daha önce HTML ve CSS e RC Eğitim videolarından çalıştım o videolar hakkında bilginiz var mı sizce ne kadar iyi ?
    html css , birazda javascript bildikten sonra php öğrenmek full performans çalışma ile 1,5 2 haftanı alır. Geniş geniş çalışırsan 1,5 ayda öğrenirsin orta seviye kadar ileri düzey için yavaş yavaş uygulama yaptıkça ve eğitimleri takip ettikçe... O videolar konusunda bir şey söyleyemeyeceğim ancak sana attığım video kaynağı zamanında benim çok işimi görmüştü. Burada önemli olan oradaki gibi konu konu ilerlemen, kaynağı ise fark etmez. Birde ilk verdiğim kaynak gibi ücretsiz uygulamalı ders anlatan başka kaynak var mı bilmiyorum. Olanlar hep ücretli bildiğim kadarıyla. İngilizce olarak ağır bir dil istemiyor. Google translate bile işini görür hatta hesap açıp bir kurcala derim.
  • OverdoseThemes kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :) Biraz kurcalıyım ben o siteyi o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    çarpılacaksın :) c ile php birbirine çok yakın olur mu yahu
  • Oyle php den sonra asp.net ogreniyim diye bir sey cok zor olur. Sana tavsiyem su. Html, css, javascript, jquery, mssql yani sql lang arti mssl bilgisi sonra c sharp ogrenmen. Csharp ogrenirken oop seklinde ogren.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • infinity000 İ kullanıcısına yanıt
    C# 'ı okulda görüceğim için daha sonrasında asp.net diye düşünmüştüm. Şuan zaten Css i öğrenme aşamasındayım. Asp.net istiyordum ama çoğu iş ilanında php bilen kişi arıyorlar o yüzden php de öğrenmem gerek diye düşündüm
  • Yani olabilir ama birinde uzmanlaşmak daha faydalı olacaktır.
  • youtube üzerinde prototürk.com diye aratırsanız oradan eğitim videolarına ulaşabilirsiniz tayfun erbilen diye bir arkadaş anlatıyor gerçekten çok başarılı ancak yine bir php devoloper olmak istiyorsanız mvc yapısını object oriented'ı pdo sınıflarını ileri ki aşamalarda öğrenmenizi tavsiye ederim şuan piyasanın php kolu hazır php çatıları üzerinden yürüyor laravel codeigniter gibi.
    şahsen ben şöyle yürüdüm. html>css>responsive & media yapıları (ileri css diyebiliriz)>jquery(javascrip'te hiç gerek yok bunu öğrenirseniz nacizane fikrim)>php>mvc & object oriented & pdo şuan bu son yazdığımı bende öğrenme aşamasındayım ama gerçekten işi çok kolaylaştıran bir yapı ilk saydıklarım daha arayüz front-end kısmı iken son yazdıklarım daha çok back-end kısmı bununda ek bilgi olarak ekleyim başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardboy35 -- 4 Temmuz 2015; 4:28:17 >
  • hardboy35 kullanıcısına yanıt
    protürkü birçok yerde gördüm baya öneren var php ye geçtiğim zaman oradan çalışabilirim. Çok bir bilgim yok o yüzden mazur görün bu mvc dediğiniz şey ASP ile kullanılan birşey dimi?
  • Javascript sundan dolayi onemli. Jquery bir kutuphanedir javascriptin. Document.getelementbyid yerine direkt id yi yazarsiniz isinix kolaylasir. Isin mutfaggina girersenz is degisiyor. Kendimden biliyorum.mesela sql biliyorum diyenlere udf, sp dediginde sasiriyor.
    odtu mezunu arkadaslarda bile gordum bunu.
    Turkce kaynaklar ezber yaptirir. Onun yerine avaxhome dan indir.lynda, vtc, total training videolarini izle. Herseyin bir seyini bir seyinde herseyini cok iyi ogren

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    prototürk'ten css dersleri de öğrenebilirsin onu öncelikle söyleyeyim ve özellikle jquery ile ilgili olan dersleri de muazzam.Mvc bir yapıdır sadece, model view controller 'ın baş harflerinden oluşur adı.asp üzerinde ilk kullanıldı sanırım tam emin değilim ama şuan php üzerinde de objet oriented ile kullanılıyor object oriented ile de youtube üzerinde mehmet çavdaroğlu'nu izledim ben kendi php çatısını yapıyor bu mvc yapısı ile o vidyoları da daha sonra izlersin.yalnız yukarda yazmışlar bende öyle düşünüyorum php yada asp den birini seçmeni tavsiye ederim.Tabi birini çok iyi bilirsin onuda öğreneceğim dersin olabilir ama önce birine ağırlık ver derim.Ben linkleri attım kolay gelsin.
    Css Dersleri :https://www.youtube.com/watch?v=J7yjHRqlJKs&list=PLfAfrKyDRWrFS4L_VsQp_wkYI7JxoVddN
    Jquery Dersleri :https://www.youtube.com/watch?v=Mfqobi6EX8c&list=PLfAfrKyDRWrGqHGm6YKfYe7PjrakMOGJJ (istersen bir javascript'e üstün körü bak yinede sen bilirsin)
    MVC ile Framework Yapma :https://www.youtube.com/watch?v=Zt8QeiTNbb0&list=PLrP1mFr45MfPNoR-GkN-z51Hs7g1VLxkD (bundan önce php'yi iyice öğrenmeni ve daha sonra object oriented'ı ve pdo'yu öğrenmeni kesinlikle öneririm)

• hardboy35 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.