Şimdi Ara

Wear Levelling Algorithms teknolojisi hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu teknoloji SSD'lerde veriyi rasgele dağıtmaya ve böylece SSD'nin ömrünü 5-10 yıl kadar uzatmaya yarıyormuş.

Şimdi bu olay sonradanmı yapılıyor programla falan yoksa SSD'lerimizde bu teknoloji mevcutmu anlamadım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bothrops -- 12 Mayıs 2014; 11:11:10 >

• İşletim sistemi destek veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

İşletim sistemi destek veriyor

Yani bu olay bilgisayarlarda mevcutmu. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bothrops

Arkadaşlar bu teknoloji SSD'lerde veriyi rasgele dağıtmaya ve böylece SSD'nin ömrünü 5-10 yıl kadar uzatmaya yarıyormuş.

Şimdi bu olay sonradanmı yapılıyor programla falan yoksa SSD'lerimizde bu teknoloji mevcutmu anlamadım gitti.

Karışık olacak ama
    2 tür wear leveling var
    1 çip seviyesi wear leveling
    2 controller seviyesi

1. wear leveling , NAND belleklerde kapasitenin %10 u kadar rezerv alan bulunur. her yıpranan hücreler bu rezerv alanlara yönlendirilir ve böylece yıpranma takip edilip hatalar önlenmiş olur. Flash belleklerde de kullanılır
    2. controller seviyesi ise verilerin diskte bulunan 8 (vs vs) sayıdaki çiplere eş sayıda bölünür böylece tek bir çip 1 yılda bozulup disk çöpe gideceğine 5-6 yılda tüm çipler bozulur .
    tabii verilerin sadece bölünmesini değil aynı zamanda belirli sayıda yazım yapılan çiplerdeki ölmek üzere olan hücrelerin aynı çipe veya başka bir çipe yönlendirerek S.M.A.R.T sistemi tarafından "Reallocated Sectors Count" sayısını artıran yönlendirme olayının olmasını sağlar

Bildiğim kadarıyla bunu programla yapamıyorsunuz. ssd diskin işlemcisi bu olayla ilgileniyor.
    ayrıca disk ömrü türe göre değişiyor .
    MLC diskleri ortalama yazımla 5-10 yıl bile kullanabilirsiniz
    TLC diskleri ise 5 yıldan fazla kullanamassınız. SLC ise diskin controller çipi yanıncaya kadar kullanırsınız :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur23231

quote:

Orijinalden alıntı: Bothrops

Arkadaşlar bu teknoloji SSD'lerde veriyi rasgele dağıtmaya ve böylece SSD'nin ömrünü 5-10 yıl kadar uzatmaya yarıyormuş.

Karışık olacak ama
    2 tür wear leveling var
    1 çip seviyesi wear leveling
    2 controller seviyesi

1. wear leveling , NAND belleklerde kapasitenin %10 u kadar rezerv alan bulunur. her yıpranan hücreler bu rezerv alanlara yönlendirilir ve böylece yıpranma takip edilip hatalar önlenmiş olur. Flash belleklerde de kullanılır
    2. controller seviyesi ise verilerin diskte bulunan 8 (vs vs) sayıdaki çiplere eş sayıda bölünür böylece tek bir çip 1 yılda bozulup disk çöpe gideceğine 5-6 yılda tüm çipler bozulur .
    tabii verilerin sadece bölünmesini değil aynı zamanda belirli sayıda yazım yapılan çiplerdeki ölmek üzere olan hücrelerin aynı çipe veya başka bir çipe yönlendirerek S.M.A.R.T sistemi tarafından "Reallocated Sectors Count" sayısını artıran yönlendirme olayının olmasını sağlar

Bildiğim kadarıyla bunu programla yapamıyorsunuz. ssd diskin işlemcisi bu olayla ilgileniyor.
    ayrıca disk ömrü türe göre değişiyor .
    MLC diskleri ortalama yazımla 5-10 yıl bile kullanabilirsiniz
    TLC diskleri ise 5 yıldan fazla kullanamassınız. SLC ise diskin controller çipi yanıncaya kadar kullanırsınız :D

samsun 840 gb pro ve evo var bunlar ne oluyor

• Bothrops kullanıcısına yanıt
    Samsung 840pro ikinci sinif bir SSD dir ve MLC kullanir.Evo ise ucuncu sinif bir SSD dir TLC kullanir.Birinci sinif SSD ler ne yazikki cok pahali oluyorlar yani SLC olanlar.
  • evo larda 1 yıl kullanımda bad sector oluştuğunu söyleyenler vardı
    bir bilgi veriyim
    Slc lerin 1 sektörde maksimum silme+yazma ömrü : 1.000.000
    Mlc : 100.000
    Tlc : 10.000
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 840 evo MLC kullanıyor hacım yanlışın var sitesinde bile öyle yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Samsung 840pro ikinci sinif bir SSD dir ve MLC kullanir.Evo ise ucuncu sinif bir SSD dir TLC kullanir.Birinci sinif SSD ler ne yazikki cok pahali oluyorlar yani SLC olanlar.

bu 2 si ile raid yaptım sence ömrü uzun olurmu

yani ssd'ler normal alınabilir fiyat olana kadar yaşasın yeter, mezara götürecek halim yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

840 evo MLC kullanıyor hacım yanlışın var sitesinde bile öyle yazıyor.

Pazarlama hilesi diyelim.Sonuc olarak EVO lar TLC kullaniyor.PRO lar ise gercek MLC kullaniyor.

With the 840 Series SSD, Samsung is bringing the very first 3-bit/cell consumer SSD to market. Although
    it is a natural progression from MLC NAND, many are curious about this new NAND, which is sometimes
    referred to as "TLC" NAND.

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/about/MlcNandFlash.html

• 840 Evo alarak hatamı yaptım acep
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

840 Evo alarak hatamı yaptım acep

Hayir niye hata olsun.Zaten garantisi oldugu surece problem olursa hemen genelde yenisiyle degistiriyorlar.Garanti bitincede satip yenisini alirsiniz.
  • içiniz rahat değilse garanti bitmeden programlar ile sabit yerlere üst üste yazım yapın , bad block oluşacağı için RMA kapsamında diskiniz değişecektir ;)
  • hem slc hem de mlc yapısını kullanan sandisk extreme II ve sandisk ultraplus var sınıf olarak onlar kaçıncı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.