Arkadaşlar selamlar . Uzun zamandır bir harici disk ihtiyacı duyuyordum ve uzun araştırmalar sonucu WD'nin HDD+Kutu şekilde almaktansa benim karar verdiğim kutu ve HDD almaya karar verdim .
Dediğim gibi uzun araştırmalar sonucu fark ettiğimde WD'nin HDD+Kutu olarak sattığını iki ürün hariç hep Intellipower özellikli 16MB Cahceli HDD kullanılmış ve E-sata mevcut değil . Örneğin 264TL'ye 1.5TB Intellipower özellikli 16MB Cahce'e sahip olan E-satasız bir kutu ve hdd alıyorsunuz . Benim yaptığım ikileme de E-satalı bir kutu (Link 1) ve yine WD'in 1.5TB 64MB Cahce Intellipower özellikli sata3 HDD (Link2) ile birlikte 275TL yapıyor . Açıkcası her yönden benim seçtiğim ikili daha iyi geliyor .
Kullananlardan ricam HDD ve kutu hakkındaki yorumlarını alabilir miyim , lakin yaptığım bu tercihin daha karlı ve akıllıca olduğunu düşünüyorum . Eğer denkleştirebilirsem 80TL daha fazla verip 2TB'lık olanını (Link3) almak istiyorum fakat Intellipower'ın düşündüğüm gibi güzel bir özellik olduğunu siz arkadaşlardan duymadan ve kullanan arkadaşların yorumlarını almadan satın almak istemiyorum .
Bu uzun yazıyı okuyup ilgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkürler ..
Intellipower hdd nin kullanımına göre diskin dönüş hızını ayarlar. Güç tasarrufu içindir.
Ön belleğin yüksek olması taşınabilir disklerde önemli değil. Olması gereken bende e-sata desteği. Ön belleği 64 mb olmuş veya 64 mb olmuş farkı anlamazsınız.
Seçtiğiniz kutu güzeldir, ısınan hdd nin soğutulması için bir adet de fan kullanmışlar. Fakat sata 3 diske uyum gösterir mi hiç bilgim yok.
Tekrar selamlar . Kutuyu sizin değerli tavsiyeleriniz sonucu seçtim zaten :) Fakat sizin de söylediğiniz gibi ben de bilmiyorum Sata III'ü destekliyor mu . Son karar olarak Green serisi 1.5TB'lık alacağım çünkü 2 TB Green değil . Hem intellipower hem de green olması external için çok güzel olacak gibi . Kutunun 2TB'a kadar desteği var fakat Sata III ile ilgili bir şey belirtilmemiş dediğiniz gibi fakat şunu düşündüm ; malum Sata II olan bir HDD'yi sadece Sata I destekli anakarta takarsanız Sata 1 hızını alıyorsunuz , bunda da aynısı olabilir diye düşünüyorum Sata III ile Sata II arası soketler farklı değil ise . Kaldı ki zaten sistem HDD'im Sata II iken Sata III olması bir fark yapmıyor :)
Tekrardan ilginiz için teşekkürler , ben araştırmaya devam edeceğim , size de denk gelirse Sata III destekleyip desteklemediğine dair bir bilgi paylaşırsanız çok sevinirim ..
Saygılarla ..
Güncel arkadaşlar , hala yorum ve fikirlerinizi bekliyorum ..