Şimdi Ara

WD Intellipower Özelliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
13.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar . Uzun zamandır bir harici disk ihtiyacı duyuyordum ve uzun araştırmalar sonucu WD'nin HDD+Kutu şekilde almaktansa benim karar verdiğim kutu ve HDD almaya karar verdim .

Dediğim gibi uzun araştırmalar sonucu fark ettiğimde WD'nin HDD+Kutu olarak sattığını iki ürün hariç hep Intellipower özellikli 16MB Cahceli HDD kullanılmış ve E-sata mevcut değil . Örneğin 264TL'ye 1.5TB Intellipower özellikli 16MB Cahce'e sahip olan E-satasız bir kutu ve hdd alıyorsunuz . Benim yaptığım ikileme de E-satalı bir kutu (Link 1) ve yine WD'in 1.5TB 64MB Cahce Intellipower özellikli sata3 HDD (Link2) ile birlikte 275TL yapıyor . Açıkcası her yönden benim seçtiğim ikili daha iyi geliyor .

Kullananlardan ricam HDD ve kutu hakkındaki yorumlarını alabilir miyim , lakin yaptığım bu tercihin daha karlı ve akıllıca olduğunu düşünüyorum . Eğer denkleştirebilirsem 80TL daha fazla verip 2TB'lık olanını (Link3) almak istiyorum fakat Intellipower'ın düşündüğüm gibi güzel bir özellik olduğunu siz arkadaşlardan duymadan ve kullanan arkadaşların yorumlarını almadan satın almak istemiyorum .

Bu uzun yazıyı okuyup ilgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkürler ..

Link 1 :http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-st0008e-vi-on-3,5-sata-harddisk-kutusu-%28usb-&-e-sata%29---siyah/productdetails.aspx?I_ID=41647
    Link 2 :http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd15ears-3.5-1.5tb-caviar-green-sata-2.0-64mb-cache-intellipower-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44504
    Link 3 :http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd20ears-3.5-2tb-caviar-green-sata-2.0-64mb-cache-intellipower-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44503

• Intellipower hdd nin kullanımına göre diskin dönüş hızını ayarlar. Güç tasarrufu içindir.

Ön belleğin yüksek olması taşınabilir disklerde önemli değil. Olması gereken bende e-sata desteği. Ön belleği 64 mb olmuş veya 64 mb olmuş farkı anlamazsınız.

Seçtiğiniz kutu güzeldir, ısınan hdd nin soğutulması için bir adet de fan kullanmışlar. Fakat sata 3 diske uyum gösterir mi hiç bilgim yok.
  • Tekrar selamlar . Kutuyu sizin değerli tavsiyeleriniz sonucu seçtim zaten :) Fakat sizin de söylediğiniz gibi ben de bilmiyorum Sata III'ü destekliyor mu . Son karar olarak Green serisi 1.5TB'lık alacağım çünkü 2 TB Green değil . Hem intellipower hem de green olması external için çok güzel olacak gibi . Kutunun 2TB'a kadar desteği var fakat Sata III ile ilgili bir şey belirtilmemiş dediğiniz gibi fakat şunu düşündüm ; malum Sata II olan bir HDD'yi sadece Sata I destekli anakarta takarsanız Sata 1 hızını alıyorsunuz , bunda da aynısı olabilir diye düşünüyorum Sata III ile Sata II arası soketler farklı değil ise . Kaldı ki zaten sistem HDD'im Sata II iken Sata III olması bir fark yapmıyor :)

Tekrardan ilginiz için teşekkürler , ben araştırmaya devam edeceğim , size de denk gelirse Sata III destekleyip desteklemediğine dair bir bilgi paylaşırsanız çok sevinirim ..

Saygılarla ..

• Güncel arkadaşlar , hala yorum ve fikirlerinizi bekliyorum ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.