|
İyi bir müzik dinlemek için ses formatlarını iyi anlamaya çalışıyorum. Eskiden 320 KB mp3 dinlerdim, daha sonra mümkün mertebe flac formatına geçtim. Son zamanlarda sd kart vb. Teknolojisi gelişti, artık mb sorunu kalmadı. Bende evdeki cd lerimi wav formatında olduğu gibi kaydetmeye başladım. Aynı parçanın 1)deezer hifi 2)wav ve 3)flac formatlarını dinleyerek kulağımla kendimce test ettim. Wav formatı belirgin şekilde iyi. Çoğumuz cd deki dosyayı cd player ile çalarak cd kalitesini analiz ediyoruz. Oysaki cd deki parçayı bilgisayara, telefona, vb aldığımızda bunu amfi, teyp, kulaklık 🎧 vb ile dinlediğimiz de cd playerdan da iyi bir ses elde ediyormuşuz. Sanırım cd player da sonuçta bir dac. Ve onun ne kadar kaliteli olduğu önemli oluyor. Kalkıpta bilgisayarın cd okuyucusunu kullanınca yada basit bir CD çalan bluray player gibi bir aletten çalınca cd nin kıymetini anlayamıyoruz. Bu güne değin, flac da sıkıştırılmış ses kaybı olmaz cd ile aynı şeyi duyarız deniliyordu. Bende sürekli cd player ile çalanı kıyaslayıp evet böyleymiş diyordum. Belki premium bir CD 💿 player ile de güzeldir. Cd deki wav dosyasını Hard diskinize aldığınızda belirgin şekilde wav Herşey den daha iyi çalıyor. Hatta o kadar iyi ki, plakdan dinliyormuşuz kadar iyi hatta belki plakdan da daha iyi. O yüzden kaliteli müzik dinlemeyi seven herkese flac vb artık vazgeçmelerini cdlerdeki parçaları telefona vb sıkıştırma dan almalarını bir de böyle dinlemelerini (cd player dan çalmadan) tavsiye ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt