Şimdi Ara

Wattmetre (prize takılabiliyor - aldım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
18.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkcası hiç düşünmemiştim zaman ayarı olabileceğini.Sorduğum eleman pek şaşkın şakın bakıyordu pek mümkündür onun ne olduğunu bilmeyip sallamış olması.
  • Ben dün Bauhaus'ta sordum yoktu. Dediğiniz gibi zaman ayarlı prizlerden bolca var ama bizim cihaz yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelsag

burdaki linkte var arkadaşlar fiyatı 40 ytl bu arada firma ankarada ama online satışları da var...

http://www.elkatek.com/tr/indirimliurunler/indirimresim/pm-300enerjiolcer.jpg

Wattmetre (prize takılabiliyor - aldım)

ben daha önce telefonla sormuştum ürünü istanbul'a gönderebilirmisiniz diye hayır cevabı aldım. yani Online satışları yok

• akadaşlar bu 10lu pirizleri kaldırırmı pc ye baglıcam da
  • O gordugun şey zamanlayıcı olmasın.
    quote:

Orjinalden alıntı: LoNgLoNgBow

karaköyde bankacılar caddesİndeki ışıkçının tekinde gördüm bunlardan bir tane dilersen bakabilirsin mutlaka bol bulnan bisydir rafta durduğuna göre
  • Tchibo da şu an geçerli olan tema dahilinde bu wattmetreden alabilirsiniz fiyatı 17 TL, tema 15 Nisan' kadar geçerli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigfish

Tchibo da şu an geçerli olan tema dahilinde bu wattmetreden alabilirsiniz fiyatı 17 TL, tema 15 Nisan' kadar geçerli.

haber verdiniz için teşekkürler migros sanal marketten sipariş verdim
    kangurumdan 20tl migros alışveriş yaparsanız 1.25 gönderim ücreti var.
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=7772002&shopCategoryId=9551

tchibo kendi sitesinde satılıyor 3.5 tl kargo ücreti var
    http://www.tchibo.com.tr/pls/plantum/PL_ECOM.EC_INDEX?PSID=0A06A405E269453190C7F69799BFB0AE1358668&PPAGE=132915&PTS=55355.452000000&EXT_RUN_PAR_1=09_14&EXT_RUN_PAR_2=248735&EXT_RUN_PAR_3=&EXT_RUN_PAR_4=&EXT_RUN_PAR_5=

• bilgilendirme için teşekkürler
  • sanal marketden aradılar ellerinde yokmuş bence varda görevli ne oldunu bilmiyor ondan bulamadı
  • cos fi ölçüyormu acep bunlar?
  • arkadaşlar Ankamall daki Tchibo dan "enerji ölçüm cihazı" adında aldım

@ReBeR hocam COST/kWh olarak ölçüm modu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 5 Nisan 2009; 13:40:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

arkadaşlar Ankamall daki Tchibo dan "enerji ölçüm cihazı" adında aldım

@ReBeR hocam COST/kWh olarak ölçüm modu var

fiyat olarak sonuç verme işlemini kastetmemiştim hocam. acaba cos fi değerinide ölçüyormu yoksa önemsemeden ölççüm yapıyor diye merak etmiştim. neyse nasıl performansı?
  • İzlenimlerim şöyle

takılan cihazın; watt,kw/h, amper ve takılan prizdeki voltajı gösterebiliyor. Fiyat olarakda sonuç verebiliyor yani elektriğin birim fiyatını girersen sana ne kadarlık elektrik yaktığnıda gösteriyor.

Ayrıca 35 watt üstü normal harcama 35 altı stand by harcama kısmına yazılıyor. Cihaza bir elektrik harcayan alet takıldığında 35 watt üstü ise normal moda ekliyor (zaman saati vs farklı işliyor o zaman) 35 watt altı takıldığında stand by moduna geçiyor ve ayrı bir yere ekleniyor. Bu özellik oldukca avantajlı bana göre bir buzdolabının günde kaç saat çalıştığı ve bu zaman zarfında kaç watt güç tükettiği ayrıca kaç saat motorunun durduğu bu süreçde beklemede olmasına ramen çekilen bir akım varmı ve kaç watt harcanmış görülebiliyor.

Ayrıca mevcut pili var elektrikler kesildiğinde bilgiler silinmiyor. Cihaz fişten çekildeğinde de çalışıyor. Pirizde takılı kaldığı sürece devamlı lcd ekranı aydınlatan bir led var.

Ölçümlerime göre

Bilgisayarım boştayken sadece kasanın çektiği güç (veri indirimi var) : 90 watt
    Televizyon bekleme modunda : 2 watt
    Buzdolabı (no frost) kompresör çalışır durumda = 135 watt
    Kombi sıcak su verirken = 125 watt
    Çamaşır makinası sıkma konumunda ve yükü tamamen bitip tam devrini aldığında = 500 watt
    osram 16 watt yazan lamba = 14 watt
    uydunet modem = 6 watt
    Apc 1000 Va ups boşta = 16 watt

Bence fiyata göre yaptığı iş oldukca iyi almaya değer bir ürün

• Ürün gerçekten hoş, dikkatimi çekmişti konu ilk açıldığında.

Bazen bu watt ölçüm olayları psikopatlık derecesine geliyor bende.

Ben de bu işi kendi yollarımla çözdüm. PSU Konusunda yazdığım bir yazıyı aynen aktarmak istiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Ben de kendi yöntemimi paylaşayım.

Sanayi tipi elektrik panolarında akımı sürekli olarak ölçen dijital ampermetrelerden kullanıyorum. True RMS ölçüm yaptığı için güvenim sonsuz.

Hassasiyeti mevcut ayarında 0.05A yani 10W toleransı var.

Şu an laptop + pc bağlı olduğu için 0.94A yani 0.94 x 220 = 207Watt güç çekiliyor şebekeden.

Ama daha önce kendi yaptığım ölçümlerde, LCD monitör kapalıyken ve sistem boştayken, gece downloada bıraktığımda 0.61A yani 135Watt güç çekiyor. Sağlam grafik içeren oyunlarda monitör + kasa + adsl modem toplamda 1.15A kadar çektiği oluyor. O da 253 Watt yapıyor.

Ölçtüğüm bu cihaz 40 - 50 TL civarında bir fiyata sahip. Bağlantı şeklinde göre 300A - 20A max akım seviyelerine ayarlanabiliyor ve ne kadar düşük akım sınırı seçilirse o kadar hassas ölçüyor.

Sistem özellikleri imzamda, ona göre kendi sisteminizle karşılaştırma yapabilirsiniz.

Yakında bi de AC Voltmetre ekliycem bunun üstüne, değmeyin keyfime.

Bu tip wattmetreler de var, benzer kasa yapısında ve profesyonel - sanayi kullanımı için, ama fiyatları pahalıydı.

• 12 saate bilgisayarın tükettiği enerji 1.6 Kw

bu bilgisayar 2 yıldan fazla olmuştur 7/24 açık demekki ort günde 3 kw tüketimim var
  • Ben de 7/24 açık kullanıyorum, download + benim pcyi 2-3 arkadaş kullanıyoruz, birimiz kalksak diğeri hemen üşüşüyor.

PC gece downloadda 135Watt, standart net kullanımında 160W, oyunda 220W felan harcıyor ortalama.

Bunu günlük ortalama harcamaya vurursak 4kWh felan çıkar.

Aylık faturası da 20TL civarı olur herhalde.
  • arkadaşlar evlerde kullandığınız cihazların tükettiği elektriği öğrenmek istiyorsanız bu cihaz size yardımcı olabilir.. anlık watt olarak güç tüketimini , kwh olarak toplam sarfiyatınızı öğrenebilir hesabınızı bilebilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/Enerji-Sarf...ZZ17421250
  • Bulamadım gittim ac ampermetre aldım bağladım biraz hesaplama gerekiyor tabi ama olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurgokhan

tam diycektim wattmetre prize takılıyor ise alıcı nerde akım nerde vs vssora bi baktım üstte alıcı için priz yeri mevcutmuş bi sazanlıkdan son anda kurtuldum

• olursa iyide, olmasada oluyor, değişik aparatlar ilede sonuca gidilebiliyor, ürün güzelmi? güzel.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.