Şimdi Ara

WATT HESAPLAMA LİNKLERİ DOGRU MU? (SS li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3.0 ghz cift cekirdek intel LGA 775 Soket

80 GB HDD ide

Ati X550 (fanlı)

2x512 DDR ram

1 DVD RD

1 ethernet

3 usb

Genel olarak parcalar böyle. Parcaların bir cogunu sonradan aldım PSU yu yenilemedim.

PSU şuan 200 Watt ve 2 yıldır sorunsuz

Pc zaman zaman 7-24 acık

En ufak reset attıgını veya kendinden kapandıgını bile görmeden.

Gelelim sorumuza

Forumda verdigimiz linkler sistemimin 330 watt güc kullandıgı yönünde?

Ben 200 W kullanıyorum

Gariplik yok mu?

siteler sanırım kullanıcıları yüksek watt secmeleri yönünde manipule ediyor

yada kullanıcılar biraz hassas

Bence yüksek wattdan önce kaliteli bir marka daha önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 31 Aralık 2008; 1:45:47 >

•  WATT HESAPLAMA LİNKLERİ DOGRU MU?  (SS li)

İnternette ararken rastladım.Bu marka bu model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 31 Aralık 2008; 1:30:00 >
  • Everest güvenilir bir marka değildir. Bugüne kadar bir sorunla karşılaşmamanız yarın da karşılaşmayacağınız anlamına gelmez.

Güç hesaplama siteleri sistemi genelde %90 yükle çalışıyor kabul ederek hesap yapar.

Kullandığınız güç hesaplama sitesi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖnceVatan -- 31 Aralık 2008; 9:01:01 >
  • Ben size bundan sonrada hiçbirşey olmayacagının garantisini verebilirim

Cünkü neredeyse her türlü voltaj sorunuyla karşılaştı hala ilk günkü gibi

http://www.challenge-my.com/goopsulator/

http://www.extreme.outervision.com/index.jsp

http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx

300 Wattdan aşagı cıktıgını görmedim

quote:

Orjinalden alıntı: ÖnceVatan

Everest güvenilir bir marka değildir. Bugüne kadar bir sorunla karşılaşmamanız yarın da karşılaşmayacağınız anlamına gelmez.

Güç hesaplama siteleri sistemi genelde %90 yükle çalışıyor kabul ederek hesap yapar.

• cevap yok mu?
  • İnsanların ne demesini bekliyorsun ki? Yapılan testler, yük altında patlayan güç kaynakları vs. ortada. Sen riskli yaşamayı seviyorsan burada kimsenin buna diyecek birşeyi olamaz.

Ayrıca X550 dediğin vakti zamanında pasif soğutmayla bile satılmış bir ekran kartı. TDP'si 50W olsa, 3GHz işlemci dediğin şey 80W olsa, diğer herşey de 30W çekse zaten senin sistemin 160W çekiyor demektir. Tabii ki 200W bir güç kaynağıyla rahatlıkla kullanabilirsin. Senin baktığın hesaplama sistelerinin hatası olabilir, sen yanlış birşeyler seçmiş olabilirsin veya sana bu siteler epey bir güvenlik marjı bırakıp söylüyor olabilirler.

Bu demek değildir ki herkes gitsin uyduruk güç kaynakları alsın güvenle kullansın. Neyi neyle kanıtlamaya çalıştığınıza dikkat edin.
  • psu konularında genelde sistemin ihtiyacından daha fazla güç verebilen psu tavsiyeleri verilebiliyo keza hesaplayıcılarda yoğun yük altında max. güç tüketimine göre değer veriyolar. ama bunların hepsi aslında işi sağlama almakla alakalı bi durum, çünkü psu devamlı değişen bi parça değil.

sistemin 200watt la rahatlıkla çalışabilcek kapasitede ama o güç kaynağı sağlam pabuç değil.
    hergün sorun çıkarma riski ile karşı karşıyasın ve 2 senedir çıkarmaması bundan sonra çıkarmayacağı anlamına gelmez, kimse de garantisini veremez.

eğer sistemini uzun süre daha kullanacak ve yenileme yapmayacaksan 35$ a 350 watt high power güç kaynağı alabilirsin.
    her konuda için rahat olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ingilizce hocam nasıl (SS'li)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birşeyi kanıtlamaya falan ugraşmıyorum

Alın sistem özellikleri ortada siz hesaplayın

300 Wattdan aşagı cıkarabiliyorsaniz söylemek istediginizi anlarım

Ben 200 Wattla rahatlıkla calıstırdıgım sisteme site 300 küsür Watt bahsediyor

Yüzde 50 den fazla güvenlik payı mı olur??

Ayrıca psu kolay kolay işlevini kaybedecek bir cihaz degil.korkmayınız.

quote:

Orjinalden alıntı: okean

İnsanların ne demesini bekliyorsun ki? Yapılan testler, yük altında patlayan güç kaynakları vs. ortada. Sen riskli yaşamayı seviyorsan burada kimsenin buna diyecek birşeyi olamaz.

Ayrıca X550 dediğin vakti zamanında pasif soğutmayla bile satılmış bir ekran kartı. TDP'si 50W olsa, 3GHz işlemci dediğin şey 80W olsa, diğer herşey de 30W çekse zaten senin sistemin 160W çekiyor demektir. Tabii ki 200W bir güç kaynağıyla rahatlıkla kullanabilirsin. Senin baktığın hesaplama sistelerinin hatası olabilir, sen yanlış birşeyler seçmiş olabilirsin veya sana bu siteler epey bir güvenlik marjı bırakıp söylüyor olabilirler.

Bu demek değildir ki herkes gitsin uyduruk güç kaynakları alsın güvenle kullansın. Neyi neyle kanıtlamaya çalıştığınıza dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 2 Ocak 2009; 19:45:26 >

• Yalnış anlamayın sorun burada güc kaynagım degil.

Ben son derece memnunum psudan.Fakat sitelerin Watt konusunu bilerek saptırdıgı kanısındayım

Neyse aslında bu yüzde 50den fazla olan farkın mantıklı acıklması zaten olamaz

Daha cok korku : Daha cok tüketim: Daha cok kar.

quote:

Orjinalden alıntı: trulli

psu konularında genelde sistemin ihtiyacından daha fazla güç verebilen psu tavsiyeleri verilebiliyo keza hesaplayıcılarda yoğun yük altında max. güç tüketimine göre değer veriyolar. ama bunların hepsi aslında işi sağlama almakla alakalı bi durum, çünkü psu devamlı değişen bi parça değil.

sistemin 200watt la rahatlıkla çalışabilcek kapasitede ama o güç kaynağı sağlam pabuç değil.
    hergün sorun çıkarma riski ile karşı karşıyasın ve 2 senedir çıkarmaması bundan sonra çıkarmayacağı anlamına gelmez, kimse de garantisini veremez.

eğer sistemini uzun süre daha kullanacak ve yenileme yapmayacaksan 35$ a 350 watt high power güç kaynağı alabilirsin.
    her konuda için rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 2 Ocak 2009; 19:46:44 >

• İllaki sallama değildir ama tam olarak gerçeği yansıttığınıda düşünmüyorum. Çünkü zamanında sitelerde hesaplama yaparken sistemimin yaklaşık 600w gibi abartılı bir güç çektiğini belirtiyordu (tam yükte). Halbuki sistemimde 485w psu vardı. Tabi en güzeli güç değerini ölçen bir watmetreyi güç kaynağının primer ve sekonderine bağlayıp çekilen gücü ve verimi hesaplamak ama kaç kişi watmetre bulup bununla uğraşır ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

Ben size bundan sonrada hiçbirşey olmayacagının garantisini verebilirim

quote:

Everest güvenilir bir marka değildir. Bugüne kadar bir sorunla karşılaşmamanız yarın da karşılaşmayacağınız anlamına gelmez.

olmayacağının garantisini veremezsin. çünkü aynı marka güç kaynağını kullanmıştım uzun zaman önce. kullandıktan bir süre sonra anakartım ve işlemcim yandı. ondan sonra kaliteli gerçek gücünü veren başka bir güç kaynağı aldım. şu an o bilgisayarı kayınpederim kullanıyor. aynı güç kaynağı üzerinde. 5 yıl oldu...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 2 Ocak 2009; 23:22:18 >

• işin ilginç yanı çizgi elektronikteki makine ile hesapladım 627 watt çıktı oysa benim sistemimde 450 watt bir power var. daha önceki başka sitelerde de hesaplama yapmıştım o zamanlarda 500 watt ın üzerinde çıkmıştı. var bir anormallik. [cherry]'e katılıyorum bende...
  • TDP değeri hesabı çok gerçekçi olmayabilir, örneğin ilk Pentium D çift çekirdekli işlemcilerin TDP değerleri 130W'a kadar çıkıyordu fakat D0 revizyondan sonra bu değer 95W'a kadar düştü. Ki bunlar işlemcilerin en en maksimum harcayabilecekleri değerler ve genelde sadece overclock vs. yapıldığında ya da sistemde sürekli olarak %100 CPU kullanımı sağladığınızda görebileceğiniz seviyeler.
    Eğer siz mesela extreme Power Supply calculator'da bahsettiğiniz sistemi Smithfield çekirdekli PentiumD 830 ile kurarsanız 228W, Presler çekirdekli PentiumD 930 ile kurarsanız 208W çıkıyor. bahsettiğim 160W seviyelerinden çok da farklı değil, zaten adamlar da yazmış TDP değerinin %85'i baz alınmıştır diye, yani aslında bu bir en kötü durum senaryosu, 130W TDP'li bir işlemcinin 120W harcayabilmesi veya 90W TDP'li bir ekran kartının 80W harcayabilmesi için sisteminizi gerçekten çok zorlamanız gerekir, bu sebeple ben 160W diyorsam bu hesaplayıcı 208W diyebilir bu kadar tolerans farkı normal. siz nasıl 300W hesapladınız onu anlamıyorum.
    ayrıca çizgi'nin hesaplayıcısına bişi demiyorum onun zaten pek elle tutulacak bir yanı yok bence.

• Siz bana cok kaliteli güc kaynagı ile başınıza hiçbirşey gelmeyeceginide garanti edemezsini< hatırlatırım

Elbette güc kaynagının Kaliteli Saglam ve Güvenli olması önemli

Ama bu kasası 500 lira eden cihaza 200 liralık psu yerleştirecegimiz anlamına gelmez

quote:

Orjinalden alıntı: kudal

quote:

Ben size bundan sonrada hiçbirşey olmayacagının garantisini verebilirim

quote:

olmayacağının garantisini veremezsin. çünkü aynı marka güç kaynağını kullanmıştım uzun zaman önce. kullandıktan bir süre sonra anakartım ve işlemcim yandı. ondan sonra kaliteli gerçek gücünü veren başka bir güç kaynağı aldım. şu an o bilgisayarı kayınpederim kullanıyor. aynı güç kaynağı üzerinde. 5 yıl oldu...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 3 Ocak 2009; 22:36:36 >

• sende 200 liralık yerine 100 liralık koy.
  • quote:

WATT HESAPLAMA LİNKLERİ DOGRU MU?  (SS li)

İnternette ararken rastladım.Bu marka bu model

Bu Ne Yaw +12V Çıkışı 8 Amper :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.