Şimdi Ara

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
688
Cevap
9
Favori
33.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: siberarmi

Yirim ben böyle kamera kullanımını, Brain Fargo'nun yakın zamandaki konuşmasından çıkarmışlar bu görüntüyü. İyi de yapmışlar. Brian dedenin incileri;

http://video.unity3d.com/video/6943980/unite-2012-the-power-of-the

Alıntıları Göster
    Böyle bir kamera açısıyla oyun aşırı taktiksel oynanabilir çok iyi olmuş bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

Böyle bir kamera açısıyla oyun aşırı taktiksel oynanabilir çok iyi olmuş bu.

Alıntıları Göster
    Kamera videosu

• quote:

Orijinalden alıntı: GwynBlade

Kamera videosu

Alıntıları Göster
    Fallout 3 felaketinden sonra ilk 2 oyuna hakkettiği devam oyunu olur da oynarım umarım. İlk oyunu hayal meyal hatırlıyorum gibi. Yeni ufo oyunu da gelsin de bakalım. Sıra tabanlı oyunların yeniden yükselişi olacak 2013 gibi. Satranç da bin yıldır var mesela hiç değişmeden, hala fallout 1-2 hafızadan çıkmıyor, fallout 3 unutuldu bile. Sıra tabanlı oyunlar zihinlerde kalıcıdır o bakımdan. Ama saman alevi gibi parlayıp en fazla iki sene ömürlü oyunların hakim hale geldiği oyun piyasasında sıra tabanlı demek daha fazla içerik demektir bir yerde, daha fazla stratejidir , daha fazla kafa çalıştırmayı gerektirir, çabuk sıkılan standart call of duty oyuncularına hitap etmez. Wastelandi de hayal meyal hatırlıyorum gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: lycantrophic

Fallout 3 felaketinden sonra ilk 2 oyuna hakkettiği devam oyunu olur da oynarım umarım. İlk oyunu hayal meyal hatırlıyorum gibi. Yeni ufo oyunu da gelsin de bakalım. Sıra tabanlı oyunların yeniden yükselişi olacak 2013 gibi. Satranç da bin yıldır var mesela hiç değişmeden, hala fallout 1-2 hafızadan çıkmıyor, fallout 3 unutuldu bile. Sıra tabanlı oyunlar zihinlerde kalıcıdır o bakımdan. Ama saman alevi gibi parlayıp en fazla iki sene ömürlü oyunların hakim hale geldiği oyun piyasasında sıra tabanlı demek daha fazla içerik demektir bir yerde, daha fazla stratejidir , daha fazla kafa çalıştırmayı gerektirir, çabuk sıkılan standart call of duty oyuncularına hitap etmez. Wastelandi de hayal meyal hatırlıyorum gibi.

2013 yılı taktiksel sıra tabanlı dövüşlerin dönüş yılı olacak.

-Wasteland 2
    -Shadowrun Returns
    -The Banner Saga
    -Dead State
    -X-Com
    -Divinity:Original Sin
    -South Park

Bunların hepsini oynadıktan sonra gözüm açık gitmem gari :)

Dediğiniz gibi şu 10 senedir hatırlanacak oyun çok az çıktı. Eskiden daha az oyun çıkardı ama aralarında hatırlananlar çok fazlaydı. AAA denilen garip döneme geçtiğimizden beri çerezlik oyunlar çıkıyor sadece.
    Hiç kimsenin, 5-6 sene sonra Fallout3 ü yükleyep oynayacağını sanmam ama birileri FO 1-2yi , Arcanum'u modlayıp oynayacaklar kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemreserpal

quote:

Oyunla birlikte ilk oyunda gelecek, eski haliyle tabi :) Modcular rahat durmayıp eskisini de yeni motora entegre ederler gibi geliyor bana.

http://nma-fallout.com/article.php?id=61946

Edit:
    EA nın bu kadar yardımcı olmasını beklemiyordum :) Oyun freeware durumunda da olsa, haklar hala onlarda. Brian Fargo 'yu seviyorlar herhalde.

W2'nin içine koysunlar bari, oyun içinde oyun olsun; oyundaki bir bilgisayardan oynansın :D
    Tim Schafer ve ekibi öyle yapmış Day of the Tentacle için, öyle diyordu geçen bir DFA videosunda.

Alıntıları Göster
    arkadaslar bu oyun nasıl bir oyun biraz anlatırmısınız ?
    konusu ve amac nedir ?

online oynanır mı ?

campaing mı vardır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaçan Aşık

arkadaslar bu oyun nasıl bir oyun biraz anlatırmısınız ?
    konusu ve amac nedir ?

online oynanır mı ?

campaing mı vardır ?

Alıntıları Göster
    Nükleer savaş sonrası, hayatta kalan insanlar arasındaki bir grup "şerif"i canlandırıyoruz. Hasar görmüş yeryüzü, harab olmuş şehirler ve nükleer serpintilerden mutantlaşmış insanlar/yaratıkla dolu bir dünya.
    Ana görev ne şekilde olur bilinmez ama genel olarak kanunu sağlama üzerine olabilir. Kendi tarzımızda kanunu
    Güzel, ucu açık, uzun bir campaign modu olacak zaten oyunun ama online kısmını bilemiyoruz. Online en fazla yarattığımız gruplar arası savaş olabilir.

• quote:

Nükleer savaş sonrası, hayatta kalan insanlar arasındaki bir grup "şerif"i canlandırıyoruz. Hasar görmüş yeryüzü, harab olmuş şehirler ve nükleer serpintilerden mutantlaşmış insanlar/yaratıkla dolu bir dünya.
    Ana görev ne şekilde olur bilinmez ama genel olarak kanunu sağlama üzerine olabilir. Kendi tarzımızda kanunu
    Güzel, ucu açık, uzun bir campaign modu olacak zaten oyunun ama online kısmını bilemiyoruz. Online en fazla yarattığımız gruplar arası savaş olabilir.

Alıntıları Göster
    Siberarmi hocam senden de bir Dead State konusu bekliorum ben.

• quote:

quote:

2013 yılı taktiksel sıra tabanlı dövüşlerin dönüş yılı olacak.

-Wasteland 2
    -Shadowrun Returns
    -The Banner Saga
    -Dead State
    -X-Com
    -Divinity:Original Sin
    -South Park

Bunların hepsini oynadıktan sonra gözüm açık gitmem gari :)

Dediğiniz gibi şu 10 senedir hatırlanacak oyun çok az çıktı. Eskiden daha az oyun çıkardı ama aralarında hatırlananlar çok fazlaydı. AAA denilen garip döneme geçtiğimizden beri çerezlik oyunlar çıkıyor sadece.
    Hiç kimsenin, 5-6 sene sonra Fallout3 ü yükleyep oynayacağını sanmam ama birileri FO 1-2yi , Arcanum'u modlayıp oynayacaklar kesin.

X-com'un tadı sanki dün oynamışım gibi hala damağımda; uzaylı benim elemanlardan birini vurduğunda yas sürecine giriyordum. Fallout 1-2 deseler o da öyle. İlk bir brotherhood of steel zırhı alıp giymem kendimi yenilmez hissettirmişti o kadar kaptırmıştım. Oyunlar sırf görüntüden ibaret hale geldi, müzik piyasası, film piyasası gibi farklı eğlence sektörlerine benzer biçimde içi boşaltılarak, dıştan allanıp pullanıp paketlenerek ilerliyor maalesef oyunlar da. Uzun zamandır doğru dürüst saran bir oyun çıkmıyor, bir dark souls çıktı onda kaptırdım biraz zorluğu da iyi olduğu için.

Fallout 1-2'yi defalarca oynadım yine kursam gaza gelip yine oynarım. Fallout 3 kaldı ama öyle New Vegası oynayasım bile gelmedi. Morrowind Daggerfall da o kadar hoşuma giden oyunlardı, daggerfallın mağara ses efektleri hala kulaklarımda. Oblivionu yükledim hayal kırıklığı, hep aynı yerler atmosfer yok. Çayır çimen anca. Skyrimi de 10 dakika oynadım pek sarmadı oblivionın grafikleri geliştirilmiş gibisi. Arada güzel çıkan oyunlar var heralde ama ben denk gelemiyorum bir türlü. Dark souls hariç işte. Dediğiniz oyunlar her zaman oynanacak oyunlar.

Sıra tabanlı da ne zamandır oynamıyorum, 2013 güzel geçecek gibi. Arada da baldurs gate, planescape torment takılayım yükleyip çalıştırabilirsem. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Hafta sonu açarım bir konu vaktim bol :) O da baya detaylı olacak gibi..

@lycantrophic
    Hocam bence New Vegas'a şans ver derim, her ne kadar gene shooter gibi olsa da FO3 ten bir kaç gömlek üstün. Adam gibi RP öğeleri var ve yan görevler/ana görev gerçekten iyi. FPS olması dışında Fallout ruhunu taşıyor. Bir tek müzikleri farklı birisi yaptı, oda iyi ama eski müziklerinin yanında sönük kalıyor.
    ilk 3 oyunun müziklerini yapan eleman Mark Morgan, Wasteland 2 ninde müziklerini yapıyor, yukarıda bir örnek paylaşmıştım.

Edit: Bu arada Baldurs Gate 1 Enhanced Edition çıkıyor 2 haftayai ona da bir göz atın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 7 Eylül 2012; 13:15:12 >

• quote:

quote:

@lycantrophic
    Hocam bence New Vegas'a şans ver derim, her ne kadar gene shooter gibi olsa da FO3 ten bir kaç gömlek üstün. Adam gibi RP öğeleri var ve yan görevler/ana görev gerçekten iyi. FPS olması dışında Fallout ruhunu taşıyor. Bir tek müzikleri farklı birisi yaptı, oda iyi ama eski müziklerinin yanında sönük kalıyor.
    ilk 3 oyunun müziklerini yapan eleman Mark Morgan, Wasteland 2 ninde müziklerini yapıyor, yukarıda bir örnek paylaşmıştım.

Edit: Bu arada Baldurs Gate 1 Enhanced Edition çıkıyor 2 haftayai ona da bir göz atın isterseniz.

Madem tavsiye ediyorsun bakarım. Fallout müzikleri harika; soundtrack şarkı seçimi de çok başarılıydı bence ama ne yapalım, Wasteland 2'de bakarız.

Baldurs Gate'in yeni versiyonu çıksın hiç durmam atlarım zaten.

Bu arada oyunlar konusunda da bence tamamen para kazanma odaklı içeriksiz oyun yapan kapitalist firmalar var; ama bunun yanında 90ların unutulmaz oyunlarıyla büyümüş 30 ve 30ların ortasında bir nesil var, bu insanlar da oyun sektöründe yer aldıkça iyice eski ve eskiye benzer derinlikli oyunlar tekrardan çıkıyor bence. Gerçekçi grafikler en büyük beklentim olsa çıkar dışarda dolaşırım oyundan beklentim biraz hayalgücü, biraz yaratıcılıktır benim.

• quote:

quote:

quote:

@lycantrophic

Madem tavsiye ediyorsun bakarım. Fallout müzikleri harika; soundtrack şarkı seçimi de çok başarılıydı bence ama ne yapalım, Wasteland 2'de bakarız.

Baldurs Gate'in yeni versiyonu çıksın hiç durmam atlarım zaten.

Bu arada oyunlar konusunda da bence tamamen para kazanma odaklı içeriksiz oyun yapan kapitalist firmalar var; ama bunun yanında 90ların unutulmaz oyunlarıyla büyümüş 30 ve 30ların ortasında bir nesil var, bu insanlar da oyun sektöründe yer aldıkça iyice eski ve eskiye benzer derinlikli oyunlar tekrardan çıkıyor bence. Gerçekçi grafikler en büyük beklentim olsa çıkar dışarda dolaşırım oyundan beklentim biraz hayalgücü, biraz yaratıcılıktır benim.

Alıntıları Göster
    Tedaviden önce ve sonra!

Wasteland 2 (2014) [ANA KONU]

• quote:

Tedaviden önce ve sonra!

Alıntıları Göster
    Brian Fargo blogunda bu hafta içinde çok büyük bir bilgilendirme yapacaklarını söyledi. Güzel yol almışlar ve son şekli bizimle paylaşacaklar.

http://wasteland.inxile-entertainment.com/blog/2012/09/27/its-about-time/

Kısaca "Çok büyük ve değişkeni çok fazla bir oyun yaratıyoruz. Çoğu kişinin düşündüğünden çok daha derinlere gitti bu oyunla ve gönül rahatlığı ile söylüyorum, iki kişinin oyun tecrübesinin aynı olması çok zor. Ayrıca yazım ve içerik olarak "M rate" i hakkettik." diyor. Sevidirici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Ekim 2012; 21:27:08 >

• quote:

Brian Fargo blogunda bu hafta içinde çok büyük bir bilgilendirme yapacaklarını söyledi. Güzel yol almışlar ve son şekli bizimle paylaşacaklar.

http://wasteland.inxile-entertainment.com/blog/2012/09/27/its-about-time/

Kısaca "Çok büyük ve değişkeni çok fazla bir oyun yaratıyoruz. Çoğu kişinin düşündüğünden çok daha derinlere gitti bu oyunla ve gönül rahatlığı ile söylüyorum, iki kişinin oyun tecrübesinin aynı olması çok zor. Ayrıca yazım ve içerik olarak "M rate" i hakkettik." diyor. Sevidirici.

Alıntıları Göster
    Vuhuuuuuuuu Hadi hayırlısı bakalım.

• quote:

Vuhuuuuuuuu Hadi hayırlısı bakalım.

Alıntıları Göster
    Brian Fargo Wasteland 2 Hakkında Konuştu

Heyecanlanmamak elde değil

Orijinali 1988 yılında çıkmış ve Fallout'la birlikte birçok RPG türüne ilham veren Wasteland ikinci oyununu bizlere tanıdık bir isim, yaratıcısı Brian Fargo anlatıyor.

VG247 ile yapılan söyleşide W2 ile ilgili güzel noktalara değinen Fargo,Wasteland 2 'de neler olduğunu anlamak için oyuncuların derin bir anlayışa sahip olması gerekmediğini söyledi. Serinin ilk oyunundan bu yana çok zamanın geçtiğini anlatan Fargo: "Wasteland 2, ilk oyundan 15 yıl sonra karşımızda ama oyuncular bazı tanıdık isimlerle yeniden birlikte olacak. Geliştirme amaçlarımızdan biri de serinin ilk oyununu bir şekilde W2'ye dahil etmekti, çünkü Wasteland 2 topluluğunun çoğunun serinin ilk oyunundan habersiz olduğunu biliyorduk ama kıyamet sonrası RYO'ları seviyoruz." diye ekledi.

Oyun içinde yeniden canlanma konusuna da değinen Fargo: "Şurası açık ki oyunda perma-death olacak. Eğer kötü bir karar verip bir parti üyesini öldürürseniz, geri gelmeyecekler! Biz " eski kafalı Rol Yapma Oyunu" tarzı bir deneyim yaratmak istiyoruz ve bunu kesinlikle zor yoldan yapacağız." diyerek kimilerimizi sevince boğdu...

Oyun motoru olarak Wasteland 2'nin CryEngine 3 ve Unity arasında kaldığını biliyorduk ve Fargo'nun Unity'yi seçtiğini de... Görünüşe göre bu seçimlerinden oldukça memnunlar. Unity'nin olmazsa olmazları haline geldiğini söyleyen Fargo: "Unity'i seviyoruz.Oyunda Unity dışında bir oyun motorunun kullanıldığını hayal bile edemiyorum... Şunu söyleyebilirim ki başka bir oyun motoru kullanıyor olsaydık oyun bu seviyede olmazdı." şeklinde de isabetli bir seçim yaptıklarını vurguladı.

Eleştiri konusunu ise, "Biz önce Kickstarter hayranlarından eleştirileri aldık. Wasteland formunu kurmalıydık; biz de öyle yaptık ve ödül katmanları için yorumları almaya başladık. Ve inanılmaz rehin ödülleri sunan bir oyun istemediklerini görünce çok şaşırdık.

Biz de durumu "benzersiz ve ilginç yetenek" şeklinde değiştirdik. Bence gelen yorumların çoğu yapmak istediğimiz şeyleri gerçekleştirdi." diye konuya açıklık getirdi.

Merakla beklediğimiz , post-apokaliptik RYO oyunlarının hası Wasteland 2 bakalım bizlere daha ne tür heyecanlar getirecek...

kaynak

• quote:

Brian Fargo Wasteland 2 Hakkında Konuştu

Heyecanlanmamak elde değil

Orijinali 1988 yılında çıkmış ve Fallout'la birlikte birçok RPG türüne ilham veren Wasteland ikinci oyununu bizlere tanıdık bir isim, yaratıcısı Brian Fargo anlatıyor.

VG247 ile yapılan söyleşide W2 ile ilgili güzel noktalara değinen Fargo,Wasteland 2 'de neler olduğunu anlamak için oyuncuların derin bir anlayışa sahip olması gerekmediğini söyledi. Serinin ilk oyunundan bu yana çok zamanın geçtiğini anlatan Fargo: "Wasteland 2, ilk oyundan 15 yıl sonra karşımızda ama oyuncular bazı tanıdık isimlerle yeniden birlikte olacak. Geliştirme amaçlarımızdan biri de serinin ilk oyununu bir şekilde W2'ye dahil etmekti, çünkü Wasteland 2 topluluğunun çoğunun serinin ilk oyunundan habersiz olduğunu biliyorduk ama kıyamet sonrası RYO'ları seviyoruz." diye ekledi.

Oyun içinde yeniden canlanma konusuna da değinen Fargo: "Şurası açık ki oyunda perma-death olacak. Eğer kötü bir karar verip bir parti üyesini öldürürseniz, geri gelmeyecekler! Biz " eski kafalı Rol Yapma Oyunu" tarzı bir deneyim yaratmak istiyoruz ve bunu kesinlikle zor yoldan yapacağız." diyerek kimilerimizi sevince boğdu...

Oyun motoru olarak Wasteland 2'nin CryEngine 3 ve Unity arasında kaldığını biliyorduk ve Fargo'nun Unity'yi seçtiğini de... Görünüşe göre bu seçimlerinden oldukça memnunlar. Unity'nin olmazsa olmazları haline geldiğini söyleyen Fargo: "Unity'i seviyoruz.Oyunda Unity dışında bir oyun motorunun kullanıldığını hayal bile edemiyorum... Şunu söyleyebilirim ki başka bir oyun motoru kullanıyor olsaydık oyun bu seviyede olmazdı." şeklinde de isabetli bir seçim yaptıklarını vurguladı.

Eleştiri konusunu ise, "Biz önce Kickstarter hayranlarından eleştirileri aldık. Wasteland formunu kurmalıydık; biz de öyle yaptık ve ödül katmanları için yorumları almaya başladık. Ve inanılmaz rehin ödülleri sunan bir oyun istemediklerini görünce çok şaşırdık.

Biz de durumu "benzersiz ve ilginç yetenek" şeklinde değiştirdik. Bence gelen yorumların çoğu yapmak istediğimiz şeyleri gerçekleştirdi." diye konuya açıklık getirdi.

Merakla beklediğimiz , post-apokaliptik RYO oyunlarının hası Wasteland 2 bakalım bizlere daha ne tür heyecanlar getirecek...

kaynak

Alıntıları Göster
    Blogunda da grafik ve animasyon kısmının istedikleri kıvama geldiğin söyledi Fargo. (askerlik arkadaşım sanki ) Bu sayede oyun içi olayları tasarlayıp, oyuna yapışıtaracak konuma gelmişler.7-8 ay da hikaye ve uygulamaya geçmesi sürse. 4-5 ay da pürüz giderme, cilalama olsa seneye bu vakit elimizde. Peh.

• quote:

Blogunda da grafik ve animasyon kısmının istedikleri kıvama geldiğin söyledi Fargo. (askerlik arkadaşım sanki ) Bu sayede oyun içi olayları tasarlayıp, oyuna yapışıtaracak konuma gelmişler.7-8 ay da hikaye ve uygulamaya geçmesi sürse. 4-5 ay da pürüz giderme, cilalama olsa seneye bu vakit elimizde. Peh.

Alıntıları Göster
    Sentetik bir arkadaş. Dost mu düşman mı olacaklar acaba?

• quote:

Sentetik bir arkadaş. Dost mu düşman mı olacaklar acaba?

Alıntıları Göster
    Aklıma Goradaki 216 geldi robot mobot abi oda bizim gibi gariban sonuçta.
    Bi tahminde bulunmam gerekirse bu adam robotken iman aşkıyla bu hale gelmiş yada bir rahip tarzı birinin beyni robota aktarılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

Aklıma Goradaki 216 geldi robot mobot abi oda bizim gibi gariban sonuçta.
    Bi tahminde bulunmam gerekirse bu adam robotken iman aşkıyla bu hale gelmiş yada bir rahip tarzı birinin beyni robota aktarılmış.

Alıntıları Göster
    Elindeki anahtar gibi daha çok. Bir yeri koruyor olabilir bence.
  • quote:

Elindeki anahtar gibi daha çok. Bir yeri koruyor olabilir bence.

Alıntıları Göster
    Evet elindekini ben de ilk başta haç tutuyor .Dindar bir abimiz sandım ama anahtar tutuyor.Bu kadar bariz belli olduğuna göre kesin bir yerleri koruyor ya da bir şeyleri saklıyor olabilir
  • quote:

Evet elindekini ben de ilk başta haç tutuyor .Dindar bir abimiz sandım ama anahtar tutuyor.Bu kadar bariz belli olduğuna göre kesin bir yerleri koruyor ya da bir şeyleri saklıyor olabilir

Alıntıları Göster
    Heyt be, siberarmi naber hacım.
    Yukarıda ki arkadaş dosta benziyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suraz -- 31 Ekim 2012; 20:45:48 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.