Şimdi Ara

Waffle Tarifi [SSLi-Lezzet içerir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Konuya girmeden önce dışardaki wafflelarla karşılaştırma yapmak istiyorum.

Waffle House'da Waffle+Kola alıp 15-16 TL ödedim.
    Aynı lezzeti 3-4 liraya(üstündeki malzemeler hariç) yakaladım. Üstelik Waffle House'dakiden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Abbas Waffle'da yedim. İnanın ev yapımı Waffle en iyi Waffle.

Öncelikle waffle makinanız yoksa hiç girişmeyin bile. Tost makinasıyla olmuyor cidden. Krep gibi oluyor. Ben Tefal'in waffle makinasını aldım ve 1 yıldır yapıyorum.

Sanayi döküm olan kocaman yuvarlak waffle makinalarıda var. Dilerseniz ev için yuvarlak kalıplı makinalarda var. Ama sarıp yemeyi sevmiyorum. Adabıyla çatal-bıçak ile yiyorum (ki bence böyle yenmeli)

Tarif:

2 Yumurta
    2-2.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilla(dilenirse)
    2-3 tatlı kaşığı sıvı yağ
    1.5-2 su bardağı süt
    Bir miktar bal-karamel(dilenirse)

Üzeri için:

Çokokrem
    Muz
    Kivi
    Çilek
    Fındık parçacıkları
    Antep fıstığı
    Çikolata sosu(marketlerde toz olanları tercih etmeyin. dondurma reyonundaki sıvı soslara yönelin)

Yapımı aşırı basit. Unumuzu bir kaba eleyerek alıyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. 2 yumurta, sıvı yağ ve sütüde ekleyip iyice çırpıyoruz. Kek kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Kıvam tutmaz ise un veya süt ekleyerek kıvamı tutturmaya çalışın.
    Sonrasında waffle makinanızı ısıtıp çok az yağlayıp makinanın büyüklüğüne göre 1-1.5 kepçe(ev için olan makinalar için genellikle 1 kepçe) karışımımızı döküyoruz. Ben yarım porsiyon yaptım. Çünkü elimde çokokrem yoktu. Sadece çikolata sosuyla yaptım.
    Karışımı döktükten sonra pek yaymanıza gerek yok. Zaten karışım aralara girecek ve kabartma tozu sayesinde iyice kabaracak.

ÖNEMLİ NOKTA: Makinanın kapağını kapatınca asla ama asla 1-1.5 dakika açmayın. Biliyorum çok merak etceksiniz. Bende ettim. Ama açmayın. Bekleyin pişsin. Sonra açın ve turunculaşınca alın ve servise hazırlayın.

Karışımı yapım bölümünde fotoğraf çekmedim.

Makina:

Malzemeler:

Karışımı makinaya koydum:

Piştikten sonra:

Vee afiyet olsun

Karışımı yapmak 6-7 dakika alıyor. Buzdolabına atıp dilediğiniz zaman waffle yapın. Karışım yapıldıktan sonra 2 gün sonra tüketilmemelidir. İçinde süt vardır aman dikkat. Az miktarda yapın. 2 gün içinde tüketin.

@ogameci

Olmuş mu hocam ne dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 19 Aralık 2013; 20:59:58 >

• Elinize sağlık gayet güzel gözüküyor.

Çok sevdiğim ve çok tükettiğim için, tariflerini araştırıp yapmaya başlamıştım bir süre önce. Madoda tek kişi 10-15 lira vermek yerine 10-15 lira evde 3-4 kişilik yapabiliyorum

Ben vanilyayı kesinlikle koyuyorum, bir tutam şekeride fazla attığım oluyor arada

Ben yumurtanın akı ile sarısını ayrı hazırlıyorum. Sarısı ile şekeri ayrı karıştırıp bir köşeye kaldırıyorum. Akı ile vanilyayı köpürene kadar çırpıyorum, sonra diğer bileşenleri ekleyip enson yumurta sarısı ve şeker karışımını ekleyip pişirme işlemine geçiyorum.

En son 7 kişiye hazırlamıştım, genel olarak beğendiler, erinmeyin evde deneyin Tavada bile yapan arkadaşlar var.

İyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.M.M.M,

Elinize sağlık gayet güzel gözüküyor.

Çok sevdiğim ve çok tükettiğim için, tariflerini araştırıp yapmaya başlamıştım bir süre önce. Madoda tek kişi 10-15 lira vermek yerine 10-15 lira evde 3-4 kişilik yapabiliyorum

Ben vanilyayı kesinlikle koyuyorum, bir tutam şekeride fazla attığım oluyor arada

Ben yumurtanın akı ile sarısını ayrı hazırlıyorum. Sarısı ile şekeri ayrı karıştırıp bir köşeye kaldırıyorum. Akı ile vanilyayı köpürene kadar çırpıyorum, sonra diğer bileşenleri ekleyip enson yumurta sarısı ve şeker karışımını ekleyip pişirme işlemine geçiyorum.

En son 7 kişiye hazırlamıştım, genel olarak beğendiler, erinmeyin evde deneyin Tavada bile yapan arkadaşlar var.

İyi günler dilerim.

Evet hocam sarı ve akını ayırıp farklı çırpıyorlar. Nedenini bilmiyorum. Sanırsam Yumurta Akı+Şekeri blender ile çırpıyordu ve köpük halini alıyordu. Daha yumuşak ve waffle'ın içinin gözenekli olması içindir heralde. Deneyemedim blenderımız bozuk. Ama malzemeler hemen hemen her yerde birebir.

• Evet genelde aynı malzemeler bazen karıştırma sıralarını değiştiriyorlar. Yumurtanın akı ile vanilyanın yarısını çırpıyorum daha sonra kalan malzemeleri ekliyorum en son yumurtanın sarısı ile şeker karışımı.

Geçenlerde mevsim meyvelerinden mandalina ve portakalda denedim üstünde gayet güzel tatlar veriyor tavsiye ederim

Tahmini olarak ne kadar sürede pişiriyorsunuz? Ben 6-7 dakikada alıyorum fakat bazen çok sert oluyor anlamadım neden öyle olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.M.M.M,

Evet genelde aynı malzemeler bazen karıştırma sıralarını değiştiriyorlar. Yumurtanın akı ile vanilyanın yarısını çırpıyorum daha sonra kalan malzemeleri ekliyorum en son yumurtanın sarısı ile şeker karışımı.

Geçenlerde mevsim meyvelerinden mandalina ve portakalda denedim üstünde gayet güzel tatlar veriyor tavsiye ederim

Tahmini olarak ne kadar sürede pişiriyorsunuz? Ben 6-7 dakikada alıyorum fakat bazen çok sert oluyor anlamadım neden öyle olduğunu.

Ben 4-5 dakika pişiriyorum hocam. Dolaba koyunca karışım koyulaşıyor tekrar pişirmeden önce azcık süt ekleyip çırpın koyuluğu gitsin. Sertliğin nedenide bu.

• Hocam yaptığım karışımı ben hiç saklamadım direk aynı gün bitirdim genelde Bende 4-5dakika arası almayı deniyim bir sonraki seferde.
    Teşekkür ederim.
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çay keyfi ssli
    7 ay önce açıldı
    STARBUCKS KAHVE TARİFİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

up

Zaten burası pek aktif değil ve konuyu dün açmıştın daha 1.sayfadaydı niye up diyorsun?hani konu tutmaz o Zaman anlatım da niye şimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu. Makina bulursam hesaplı ben de deneyeceğim.
  • Elinize Sağlık. Çok güzel Bir Tarif Çok Güzel Bir Paylaşım. Yanlız Kafama Takılan Bir Sru Var.

İnsanlar Ellerinde Waffle Hamuru için Makina Olmassa Yapamaz mı Onun İçin Bir Alternatif Sunmak İstiyorum. Müsadenizle.

Ben Üniversite Öğrencisiyim Ek GElir İçin Migrosta Çalışıyorum. Migrosta Hazır Waffle Hamurları Var Diğer Marketlerde Varmı bilmiyorum. Ama migrosta Denk Geldim. Ondan Alabilirsiiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuKLy

Elinize Sağlık. Çok güzel Bir Tarif Çok Güzel Bir Paylaşım. Yanlız Kafama Takılan Bir Sru Var.

İnsanlar Ellerinde Waffle Hamuru için Makina Olmassa Yapamaz mı Onun İçin Bir Alternatif Sunmak İstiyorum. Müsadenizle.

Ben Üniversite Öğrencisiyim Ek GElir İçin Migrosta Çalışıyorum. Migrosta Hazır Waffle Hamurları Var Diğer Marketlerde Varmı bilmiyorum. Ama migrosta Denk Geldim. Ondan Alabilirsiiniz.

Hocam hamuru makina yapmıyor. Makina pişiriyor.
  • Biliyorum Evet. Millet Oo Hamuru Nasıl Piçiserecek Diye Kafalarında Soru İşareti Kalabilir Diye Bir Öneri Verdim Sadece. Çünkü OO Makina Harici Başka birşeyde Pişirilince Aynı Tat Gelmiyor Maleseft.
  • kardeşim süper gözüküyor en kısa zamanda deneyecem
  • Bugün teflon tavada yaptım. Şahane oldu. Oktay ustanın tarifini denedim.
  • Soğuk çikolataya basıcan yiyicen abi :) Otelde çalışırken ne yerdim be.
  • 29 liralık waffle makinası gördüm nette. Ama stokta yok. Hesaplı bir şey iyi olur. Yapışmayacak bir makina.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

29 liralık waffle makinası gördüm nette. Ama stokta yok. Hesaplı bir şey iyi olur. Yapışmayacak bir makina.

Hocam makinaya azcık ayçiçek yağı dökerseniz yapışmaz zaten. İster 29 ister 2900 lük makine alın. Lezzet yine aynı
  • Hiç sevmiyorum şu waffle'ları. Daha doğrusu çok şekerli şeyler beni bayıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam eline sağlık, makinenin tam olarak modelini söylebilir misin? bu dikdörtgen şekli çok beğeniyorum çünkü @SütMısırı
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3phisto

hocam eline sağlık, makinenin tam olarak modelini söylebilir misin? bu dikdörtgen şekli çok beğeniyorum çünkü @SütMısırı

Hocam tefalin tek makinesi diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.