Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (95. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: symmachos

quote:

Orijinalden alıntı: karti

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: passengerX

quote:

quote:

Arkadaşlar kapı meselesi için bugün aracı servise götürdüm. Sıkıntı çıkmadı, yazılımsal bir hata yokmuş. Devam ederse tekrar götüreceğim, en fazla kapı kilidinde değişim olur dediler. Sanırım çok önemli bir sıkıntı olmaz. Bir de güvenlik tehditi algıladığı için olabilir ama onda da problem büyük olmayacak sanırım.

Ayrıca yol tutuştan şikayetçiydim, özellikle ıslak zeminde ciddi sıkıntıydı, 36bar olması gereken lastik basıncı 42 bar çıktı. Araç ithal edilirkenyüksek basınçla geliyor. yeni alan arkadaşlar basıncı ayarlatsınlar, özellikle AMGlerde fazladan bir de basınç yüzünden zıplatmasın.

*** Son bir nokta 1.6 otomatik dizel motorlu c180ler 2015 MArtta teslim olacak şekilde planlanıyor. Bu motor da renaultdan gelen motormuş. Mercedes üzerinde bazı iyileştirmeler yapmış. 116PS ve 136PS iki türü var, muhtemelen türkiyeye sadece 136ps gelecek. 0-100 9.7 sn çıkıyor, ben tatminkar buldum. Ancak fiyat benzinli ile en az 15000tl fark olacakmış. bu kotu işte bence , AMG bir araç 175.000 civarına geliyor.

Benim aldigim bilgilere gore fiyat farki o kadar olmayacak, en fazla 5000 tl fark olacak. Yani amg bir c 200 bluetek 155000 alinabilecek hatta bana sorarsaniz 2016 basinda 150000 altina bile alinabilir.

Hocam aklın alıyor mu senin 5000 tl fark olacağını Türkiye şartlarında ? 40 bin tllik clioda bile 5 bin fark oluyor o zaman biz bu araçları alıp çöpe atalım kim alır arada 5 bin tl fark olursa benzinli c180 i?

Ben oyle duydum, belki siz hakli cikarsiniz. Turkiyedeki mantelite yanlis aslinda, dizel diye pahali olmasi gerekmez. Dizel aldiginiz zaman basta komfor olmak uzere bircok seyden vazgeciyorsunuz aslinda. Performans olarak cok basarili bir motor gelmiyor ustelik. Yani satabilmesi icin bmw nin altinda bir fiyatta gelmesi lazim. Tutupta 320d fiyatina c 200 satmalari salaklik olur, zaten satamazlar oyle bisey olursa.

Mercedesin en önemli özelliklerinden biri de sattığı arabanın piyasa değeri düşmüyor. Bu izledikleri ciddi bir politika. Adamlar 5000TL fark koyup 1 senede sattıkları bunca aracın değerini sıfırlamazlar. Bunu bu araçları alırken de gördük, benim 2012 kasa 7ileri c180im fiyatlar açıklanmadan önceki değeri ortalama 90-95 bin arasındaydı. Yeni kasa satılmaya başladı ve fiyatlarının düşmesini beklerken arttı.Şimdi ortalama 100-105 bin arasında. Fiyat politikasına çok dikkat ediyorlar. Bu nedenle 15000 tl nin altında bir fark olacağını düşünmüyorum, bayinin dediği bu.

Bir de atladığımız konu bu 1.6 dizel motoru geçici bir motor çünkü temeli Renault. Bu nedenle ne kadar performansı tatminkar olsa da ben CLA nın dizelinin akıbetine uğrayabileceğini düşünüyorum, en azından performans daha iyi oldugu için biraz daha fazla satar. Mercedesin esas kendi geliştirdiği 2.0 dizel motoru var, henüz test aşamasında ve motor ömrü kendi standartlarına ulaşmadığı için kullanıma başlamamışlar. Tahminleri 2 sene sonra gelebileceği. Bu motor olursa ki bence bir çok aracında olacak, o zaman süper olur heralde.

Benim aldigim bilgi A serisinin fiyatlandirma politikasina cok benzer olacagi yonunde ve calisan arkadasimda ust duzey bir calisan bilgisiz bayilerden degil yani. A nin fiyatlarina bakarsaniz amg benzinli 101000TL iken, dizel amg 104000 TL. Arada fark ortada yani simdi siparis verenlerin fark 15000 den asagi olmaz demelerini anliyorum. Ama yuksek ihtimal benim dedigim cikacak. Fakat uzulmeyin bence benzinlinin komforu zaten dizele degisilmez. Eminim bir cok kisi boyle dusunuyordur zaten.

Ben üzülmüyorum, Mercedes bir aracın değer kaybedeceğini düşünmüyorum zaten. Arkadaşın yetkili olabilir ama söyledikleri mantıklı gelmiyor.

A daki olay biraz farklı sanırım en ucuz aracı ve farkı yuksek tutmasa da Performansta o kadar fark var ki satmadı, zaten amaç da çok satması değildi. Kaldı ki C180 için referans alacağımız en sonaraç heralde A180 dir.

Aynı motor 109 beygir CLA da 12000TL fark var, mantıken baktıgınızda cla da da 4 bin tl fark olması gerekir. Ama fiyat politikası gereği 12.000 tl fark koydular. C 180 için de A dan deil de CLA dan yola çıkarak fiyat politikalarını anlayabilirsiniz. Adamlar 1.5 109 beygiri 12000tl farkla satarken - 1.6 136 beygir bir aracı 4-5 bin TL farkla satacağını düşünmüyorum. dizel bir AMG 165.000tl den aşağı olmayacaktır.

Kaldı ki 2016 da 150.000 in altına düşer demişsin. heralde sıfır vergiyle bile 100-105 bin tlye satılan bir aracın vergi indirimi olmadan 2 sene sonra fiyatının düşeceğine inanmıyorsun. Senin öngörün heralde devletin ÖTVyi felan düşüreceğine dair.

Tam da bunu yazacaktım. Cla gibi C nin altında konumlanan bir araçta 12000 tl fark var iken hem daha üst sınıfta hem 136 hp lik güçlü motoru ile bence fark 15000 den daha fazla olur. Tabi araçlar geldiğinde Mercedes mutlaka elden geçirecektir fiyatları.

Gerçi günümüzde 136 hp lik 1,6 litre C amg ile aynı rakama M paket 320d satsalar dahi mutlaka C alanlar olur. 160-180 bin tl ödenen araçta 1500-1600 Tl vergi farkı aslında komik bir fark fakat buna takılan çok insan var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar kapı meselesi için bugün aracı servise götürdüm. Sıkıntı çıkmadı, yazılımsal bir hata yokmuş. Devam ederse tekrar götüreceğim, en fazla kapı kilidinde değişim olur dediler. Sanırım çok önemli bir sıkıntı olmaz. Bir de güvenlik tehditi algıladığı için olabilir ama onda da problem büyük olmayacak sanırım.

Ayrıca yol tutuştan şikayetçiydim, özellikle ıslak zeminde ciddi sıkıntıydı, 36bar olması gereken lastik basıncı 42 bar çıktı. Araç ithal edilirkenyüksek basınçla geliyor. yeni alan arkadaşlar basıncı ayarlatsınlar, özellikle AMGlerde fazladan bir de basınç yüzünden zıplatmasın.

*** Son bir nokta 1.6 otomatik dizel motorlu c180ler 2015 MArtta teslim olacak şekilde planlanıyor. Bu motor da renaultdan gelen motormuş. Mercedes üzerinde bazı iyileştirmeler yapmış. 116PS ve 136PS iki türü var, muhtemelen türkiyeye sadece 136ps gelecek. 0-100 9.7 sn çıkıyor, ben tatminkar buldum. Ancak fiyat benzinli ile en az 15000tl fark olacakmış. bu kotu işte bence , AMG bir araç 175.000 civarına geliyor.

Benim aldigim bilgilere gore fiyat farki o kadar olmayacak, en fazla 5000 tl fark olacak. Yani amg bir c 200 bluetek 155000 alinabilecek hatta bana sorarsaniz 2016 basinda 150000 altina bile alinabilir.

Hocam aklın alıyor mu senin 5000 tl fark olacağını Türkiye şartlarında ? 40 bin tllik clioda bile 5 bin fark oluyor o zaman biz bu araçları alıp çöpe atalım kim alır arada 5 bin tl fark olursa benzinli c180 i?

Ben oyle duydum, belki siz hakli cikarsiniz. Turkiyedeki mantelite yanlis aslinda, dizel diye pahali olmasi gerekmez. Dizel aldiginiz zaman basta komfor olmak uzere bircok seyden vazgeciyorsunuz aslinda. Performans olarak cok basarili bir motor gelmiyor ustelik. Yani satabilmesi icin bmw nin altinda bir fiyatta gelmesi lazim. Tutupta 320d fiyatina c 200 satmalari salaklik olur, zaten satamazlar oyle bisey olursa.

Mercedesin en önemli özelliklerinden biri de sattığı arabanın piyasa değeri düşmüyor. Bu izledikleri ciddi bir politika. Adamlar 5000TL fark koyup 1 senede sattıkları bunca aracın değerini sıfırlamazlar. Bunu bu araçları alırken de gördük, benim 2012 kasa 7ileri c180im fiyatlar açıklanmadan önceki değeri ortalama 90-95 bin arasındaydı. Yeni kasa satılmaya başladı ve fiyatlarının düşmesini beklerken arttı.Şimdi ortalama 100-105 bin arasında. Fiyat politikasına çok dikkat ediyorlar. Bu nedenle 15000 tl nin altında bir fark olacağını düşünmüyorum, bayinin dediği bu.

Bir de atladığımız konu bu 1.6 dizel motoru geçici bir motor çünkü temeli Renault. Bu nedenle ne kadar performansı tatminkar olsa da ben CLA nın dizelinin akıbetine uğrayabileceğini düşünüyorum, en azından performans daha iyi oldugu için biraz daha fazla satar. Mercedesin esas kendi geliştirdiği 2.0 dizel motoru var, henüz test aşamasında ve motor ömrü kendi standartlarına ulaşmadığı için kullanıma başlamamışlar. Tahminleri 2 sene sonra gelebileceği. Bu motor olursa ki bence bir çok aracında olacak, o zaman süper olur heralde.

Peki Hocam benim günahım neydi..2010 C 180 Kompresörümü 2 sene kullandıktan sonra makyajlı kasanın gelmesiyle beraber yaklaşık 10-12.000 Euro zararına zor bela verdim,buna ne demeli peki,Mercedes türk, Bayiler ve araç kiralama şirketleri Kompresörleri adeta paçavraya çevirdiler..

• Ben de 2011 Kompressor makyajsız amgyi 34bin kmde hatasız 83bine zor sattım,mengerlerdekiler inanılmaz iyi fiyata satmışsın dediler,şimdi de 90binli ilanlar görüyorum bol bol 2011ler için,ilginç bir yükseliş oldu fiyatlarda da.

quote:

Orijinalden alıntı: deren05

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki Hocam benim günahım neydi..2010 C 180 Kompresörümü 2 sene kullandıktan sonra makyajlı kasanın gelmesiyle beraber yaklaşık 10-12.000 Euro zararına zor bela verdim,buna ne demeli peki,Mercedes türk, Bayiler ve araç kiralama şirketleri Kompresörleri adeta paçavraya çevirdiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passengerX -- 1 Temmuz 2014; 15:14:18 >

• Dizel ile benzinli arasında 15000 tl fark olamaz olmayacakta, cla ile kıyaslamak asıl A ile kıyaslamaktan daha bütük bir hata bana sorarsanız. Cla rakibi olmayan bir sınıf, C nin karşısında 3 gibi sağlam bir rakip var. Kusura bakmayın ama 165000 e bu zayıf 1.6 motoru sırf dizel diye insanlara itelemeleri büyük hata hatta ayıp olur. Üstelik 136 bg lik zayıf bir motor, 0-100 günümüz şartların çok gerisinde olan bir motor.%5 ten fazla fiyat farkı olmayacak. Koy BMW gibi bir motor gel itele o zaman alalım. Ayrıca bu tarz araçlara binen insanların mtv hesabına girceğini sanmıyorum zaten sistem değiştiginde vergilendirme çok farklı olacak, şuanki mtv sistemine gmre araba almak pek mantıklı değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Aracımı teslim aldım ancak, bayiden araca paspas almadım.
    Aracın içi bej artico deri, araca uygun paspası nereden alabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seksendokuz89

Merhaba,

Hayırlı ugurlu olsun aracınız , darısı başımıza inşallah .
  • quote:

Merhaba,

Nasıl paspas alamadınız. Bende aracı teslim alırken paspas alamadım ama sonra kargo ile adresime gönderdiler. Benim aracın içi bej artico ve paspaslarda torpido ile aynı renk. Hangi bayiden aracı almıştınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba,

Hayirli olsun aracin ic fotolarini cekmeniz mumkun mu?

• Aracınız Hayırlı olsun. Bu arada paspas konusu nedir arkadaşlar ? Ben aracı aldığımda içinde paspasları vardı. Paspassız mı teslim ediyorlar araçları anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak reis

Aracınız Hayırlı olsun. Bu arada paspas konusu nedir arkadaşlar ? Ben aracı aldığımda içinde paspasları vardı. Paspassız mı teslim ediyorlar araçları anlamadım.

Harbiden şu pas pas durumunu netleştirebilirmiyiz. Fascination donanımda araç paspaslımı gelecek paspassızmı

• passengerX P kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam, biz de Mercedes lerde hep 10k üzerinde zarar ettik. Üstelik ikinci el arac tercih etmemize rağmen. Ancak 2014 Ocak tan beri fiyatlar cok saçma bir sekilde yükseldi.

• Amg lerde amg paspas nasilsa ondan varmis... siparis formunda yaziyor

• Benim donanım Avantgarde, sanırım o yüzden içinde paspasları yok. Has Otomotiv'den aldım aracı, satış temsilcim Migroslardan da alabilirsiniz paspası dedi, fiyatını bile söylemedi.
  • quote:

Benim donanım Avantgarde, sanırım o yüzden içinde paspasları yok. Has Otomotiv'den aldım aracı, satış temsilcim Migroslardan da alabilirsiniz paspası dedi, fiyatını bile söylemedi.

Sizin satış temsilcisi de abartmış, migrostan almak ne demektir. Bari bir de migros club card formu doldurtsaymış .gerçekten bazı müşteri temsilcilerini anlayamıyorum, aynısını ben de bir kaçı ile yaşadım. Sanki Daimler babasının malı, karşısında da çocuk var ve hayrına araba veriyor.

İlk siparişlerde konfigüre ederken bazı kısımlar kapalıydı, paspas seçemiyorlardı, bu nedenle bazı araçta geliyordu bazısında gelmiyordu. Ben Mayısta teslim aldım, benim araçta da gelmemişti, onlar ekleyip aracı teslim ettiler. Yalnız ellerinde bu araca göre sadece kauçuk vardı, kauçuk verdikleri için ben bir de halı paspas aldım. Aşağıdaki linkten alabilirsiniz. toplamda halı paspas 60Eur kaucuk 45 eur geliyor.

Ancak ben bir de bu araç için bardaklık arıyorum, benim araçta bardaklık da gelmedi, bayi bana bir bardaklık sonradan getirtti ama araca uymadı, yanlışlıkla manuel vites aracın bardaklığını getirtmişler. sizin bildiğiniz bardaklık alabileceğim site varsa paylaşırsanız sevinirim. Bu arada aşağıdaki sitede paspastan başka şeyler de var W205 kasa için, belki işinize yarar.

www.kunzmann.de
    C-Klasse 205 | Tuning & Exterior, Rims & Wheels, Spare Parts
    http://www.kunzmann.de/shop/en/tuning-styling-mercedes-benz-c-class-w205.htm?page=2

• quote:

Orijinalden alıntı: koray.cano

quote:

Orijinalden alıntı: rahmi2253

quote:

Tescil masrafı sigorta dahil 1500tl den fazlası abartı bence. sigorta 670tl - bandrol 470tl - geri kalan 350- 450tl de muameleciye verseler normal, fazlasını isteyen bayiden kaçın derim, her olayda böyle davranacaktır.

Ben 2013 kasımdan beri bu aracı bekliyordum KOLUMAN-GULSOY-HAS ne kadar bayi varsa birçok subesiyle gorustum. en son HAS AVCILAR Alper Yuksel çok yardımcı oldu sagolsun. Ben memnun kaldım - bi arayıp konuşun derim. BAISten Muhammed derseniz belki yardımı olur. İsteyene direk numarasını da verebilirim.

Satış temsilcisi boyle konularda çok onemli bence, ekstra masraflarda, kaskoda v.s. 500-1000 tl de olsa cebinizde kalır satış temsilcisi iyiyse.

**** Son bir not, aracınızı oluştururken bardaklık ve halı paspas(eğer istiyorsanız) olup olmadıgını kontrol ettirin. benimkinde yoktu şimdi gelmelerini bekliyorum.

Ben kadife paspası çıkarttım. 350-450 tl tutuyordu. Konfügüratöre göre kadife olmayan normal paspas ile gelmesi lazım ( fiyat farksız) ama satıcı konfügüratörde öyle diyor ama paspassız gelecek diyor. Ne dersiniz. Ayrıca bardaklık standar değil diye biliyorum

Aracınız paspas'sız gelecektir. Siz o 350-450 Tl yi verip servisten temin edeceksiniz. Mercedes'in modellerinde hiç bir arabasında paspas yoktur. Biz yada siparişi geçen ürün müdürümüz ekletir. Normal paspas diye bir şey yoktur.

+++++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksezginer -- 2 Temmuz 2014; 10:04:48 >

• quote:

Benim donanım Avantgarde, sanırım o yüzden içinde paspasları yok. Has Otomotiv'den aldım aracı, satış temsilcim Migroslardan da alabilirsiniz paspası dedi, fiyatını bile söylemedi.

Şaka gibi olay. Bende Hasoto dan aldım. Benimkide avantgarde ve ipek beji koltuk. Sipariş verirken paspas olmadığı için sonradan sipariş verip getirttiler. Migros'tan alın demeleri facia.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rahmi2253

quote:

Tescil masrafı sigorta dahil 1500tl den fazlası abartı bence. sigorta 670tl - bandrol 470tl - geri kalan 350- 450tl de muameleciye verseler normal, fazlasını isteyen bayiden kaçın derim, her olayda böyle davranacaktır.

Ben 2013 kasımdan beri bu aracı bekliyordum KOLUMAN-GULSOY-HAS ne kadar bayi varsa birçok subesiyle gorustum. en son HAS AVCILAR Alper Yuksel çok yardımcı oldu sagolsun. Ben memnun kaldım - bi arayıp konuşun derim. BAISten Muhammed derseniz belki yardımı olur. İsteyene direk numarasını da verebilirim.

Satış temsilcisi boyle konularda çok onemli bence, ekstra masraflarda, kaskoda v.s. 500-1000 tl de olsa cebinizde kalır satış temsilcisi iyiyse.

**** Son bir not, aracınızı oluştururken bardaklık ve halı paspas(eğer istiyorsanız) olup olmadıgını kontrol ettirin. benimkinde yoktu şimdi gelmelerini bekliyorum.

Ben kadife paspası çıkarttım. 350-450 tl tutuyordu. Konfügüratöre göre kadife olmayan normal paspas ile gelmesi lazım ( fiyat farksız) ama satıcı konfügüratörde öyle diyor ama paspassız gelecek diyor. Ne dersiniz. Ayrıca bardaklık standar değil diye biliyorum

Aracınız paspas'sız gelecektir. Siz o 350-450 Tl yi verip servisten temin edeceksiniz. Mercedes'in modellerinde hiç bir arabasında paspas yoktur. Biz yada siparişi geçen ürün müdürümüz ekletir. Normal paspas diye bir şey yoktur.

+++++

Ben Has Otodan aldım, paspasa ekstradan para vermedim. Araçla gelmemişti. Bana burda paspas verdiler. Sanırım olay bayide ya da satış temsilcisinde bitiyor. Bi arkadaşa da AMG ile konfor süspansiyon seçemezsin demişlerdi. Her bayide değişiyor, bu gibi ayrıntılarda belli bir standardın olmaması çok kötü bence.

Bir de 160000tl vereceksin ve araçta paspas olmayacak, adamı mercedesten soğutur.

• symmachos S kullanıcısına yanıt
    Hocam, site güzelmiş ancak bej rengi paspaslar yok. bayilerde paspaslar ne kadar biliyor musunuz? Mecbur bayiden almak zorunda kalacağım sanırım.
  • seksendokuz89 S kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu googledan aratıp buldum. Bence bej rengi olan site de bulabilirsiniz. Bayide sanırım 300-350tl civarında. Ben bardaklık arıyorum ama bulamıyorum.
  • Peki beyler çok hayati bir donanım olduğunu düşündüğüm bagaj havuzu ile ilgili düşünceniz nedir?
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.