Şimdi Ara

VW Transporter'a chip taktırmak istiyorum ama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bizim 2004 model yeni kasa 1.9 TDI105ps transpoterimiz var. şimdi bu alet turbo olduğu için 130 beygire çıkabilir diye düşünüyorum. forumda bazı arkadaşlar takılıp çıkarılabilir chiplerden bahsetmişti. aslında asıl sormak istediğim,

1. bu işlem sonucu nekadar bir güç artışı sağlanabilir(105 den 130ps ye çıkması kafi)
    2. maliyeti nekadar olur ?
    3. arabaya zararı nasıl olur ?

teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

VW Transporter'a Chip Taktırmak: Bilmeniz Gerekenler

VW Transporter, işletmeler ve maceraperestler için çok yönlü bir araçtır. Performansını artırmakla ilgileniyorsanız, chip taktırmayı düşünebilirsiniz.

Chip taktırmak, aracınızın motor kontrol ünitesinin (ECU) yazılımını değiştirerek motor performansını iyileştirme sürecidir. Bu, gücü, torku ve yakıt verimliliğini artırabilir.

Transporter 102 PS Yazılımı

VW Transporter 102 PS modelleri için özel olarak tasarlanmış chip yazılımları mevcuttur. Bu yazılımlar, gücü ve torku yaklaşık %15-20 oranında artırabilir, bu da tepki süresinde gözle görülür bir gelişme sağlar.

Yorumlar

Transporter'a yazılım atan kullanıcılar, genellikle performansta belirgin bir artış bildirirler. Daha iyi hızlanma, daha fazla çekiş gücü ve daha verimli yakıt tüketimi gibi avantajlar yaygındır.

Önemli Hususlar

Chip taktırmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli husus vardır:

• Garanti: Bazı durumlarda, yazılımın takılması aracınızın garantisini geçersiz kılabilir.
    • Uyumluluk: Sadece aracınızın modeline ve motoruna özel olarak tasarlanmış yazılımları kullanın.
    • Güvenilirlik: Saygın bir chip üreticisinden yazılım satın aldığınızdan emin olun.

Chip taktırmak, VW Transporter'ınızın performansını iyileştirmenin etkili bir yolu olabilir. Ancak, bu değişikliği yapmadan önce araştırmanızı yapmanız ve potansiyel risklerin farkında olmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet kavga kokusu sezinliyorum.
    güzel kardeşim naptın sen?tam da yerinde açmışsın konuyu.
    şimdi herkes gelip o araçlar ticari araç yok onlarla hız yapılmaz
    yok onlar sadece yük taşımak için üretilir vs. gibi laflar edecektir.

sen boşver 105 lik transporter inle devam et.
  • eminim öyle olcak yine... ara hızlanmalarda daha atak olmasını istiyoruz suçmu! nabalım işimiz gereği bu arabayı aldık. paramız yetmedi ikinci mercedesi bmwyi almaya kusura bakmasınlar.. transporter kullananlar bilir, birçok binek araçtan daha güvenlidir. 2004 model arabaların çoğunda asr edl vs vs ıvır zıvır yok. abs bile yok çoğunda, hani onuda geçtim 4 tekerlek disk fren bile yokken transporterda hepsi var. ama yine o ticari araç dimi, o eski tipolardan(ki çoğuna nos bile takıyorlar) daha güvenliksiz dimi ? milletin b*k atmakta üstüne yok.

arkadaşlar, eğer ticari araç muhabbetine girecekseniz hiç mesaj yazmayın rica ederim.
  • Büyük kavga çıkcak
  • KAN CİKİCAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • bende starex için araştırıyorum ne yani ticariler modlanamazmı
  • bence chip taktırmak çok mantıklı.sonuçta artı tork ta sağlıyor.artı beygir illaki hız mı demek.
    hem araç yüklü iken artan beygir ve tork ile daha rahat hareket eder.
    aracı güçlendirmek ii fikir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu neden kavga çıkacakmış kimene benim arabamı ne şekilde kullanacağımdan?

Ben sadece fazla bilgim olmayan bir konuda bilgi sahibi olmak istedim ama maalesefki ben anya diyorum arkadaşlar konya diyor.

Bencoşip taktırıp aracımın gücünü arttırmak istiyorum lütfen bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar yazsın buraya, yok kan çıkacak yok taktırılırmı bilmemne diye boşa post kasmayın..

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • Arkadaşım bence hiç zaman kaybetme,turbo dizel motorlarda chip 25 hp veriyor,ben Cordoba 1.4 TDI aracıma taktırdım sonuç süper..!
  • 1.4 den 25 hp güç almak çok iyi yav.
    ne kadar a yaptırdın bu işi?
    motor a zararı var mı?
    yakıt tüketimi ne kadar değişti?
    2.0 veya 1.9 tdi motordan ne kadar güç alınabilir?
    quote:

Orjinalden alıntı: SuPeRBoY911

Arkadaşım bence hiç zaman kaybetme,turbo dizel motorlarda chip 25 hp veriyor,ben Cordoba 1.4 TDI aracıma taktırdım sonuç süper..!
  • Ben Cordoba ma yaptırdım, 500 euro tuttu 12 ay taksitte yapıyorlar sanırım,eğer 100-110 u geçmezsen 1- 2 lt yakıt tasarrufu meydana geldi,www.torquetuning.com adresine bakarsan ordan 1.9 motorlar için de bilgi alabilirsin,motora zararı sanırım 10-15 bin km motor ömrünü kısaltıyormuş..!
  • arkadaşım chip yaptırmanı ben de tavsiye edrim. ben bora TDI aracıma yaptırmadım henüz, ama 1 ay içinde yaptıracam kısmetse. 105 hp yi 130 hp yaparlar. hatta chiple 135 hp de olabilir.

şimdi gelelim chip tuning tiplerine. basıtce iki türü olduğunu söyleyebilirim. ilki modul olanlarıki bunlar takılıp çıkartılabiliyolar. takması çok kolaydır. senin aracına ek olarak 25hp ye kadar güç kazandırabilir. ikinci olarak yazılım yükleme işlemi var. böyle bir işlemle aracın beynine yeni yazılım yükleniyor (hiçbir parca tak çıkar olmaksızın yapılıyor.). bunda 30-35hp kadar güç elde edilebilir.

zararına gelince motorun ömrünü kısaltacağı kesin ama öyle abartı bir kısalma olmayacaktır. motor ömrü kullanıma daha çok bağlıdır yüksek devirli kullanım motorun ömrünü kısaltır chipledikten sonra yüksek devirli kullanım daha çok ömrü kısaltır. herneyse eğer genelde sakin kullanım(ihtiyac olduğunda yüksek devirleri görmek yada ara ara) olursa motor ömrü okadar etkilenmez bile ve böyle bir durumda yakıt tasarrufuda sağlanır.

• mesela 0-100 e çıkışta ne kadar fark etti.
    yani çok farkedilir mi?ölçüm yaptınmı?
    ve son hızda ne kadar fark etti?
    bi de nasıl yakıt tasarrufu sağlıyor yav.
    daha fazla yakması gerekmiyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: SuPeRBoY911

Ben Cordoba ma yaptırdım, 500 euro tuttu 12 ay taksitte yapıyorlar sanırım,eğer 100-110 u geçmezsen 1- 2 lt yakıt tasarrufu meydana geldi,www.torquetuning.com adresine bakarsan ordan 1.9 motorlar için de bilgi alabilirsin,motora zararı sanırım 10-15 bin km motor ömrünü kısaltıyormuş..!

• ya arkadaslar ben starex crdi chip tuning yaptırdim inanir misiniz 140 tan 175 ps ye cıktı superchips uygulamasi yaptım yanlız starex e uygun chip olmadigi kia sorento programi ni girdiler cünkü motorlari ayni bu sonucla torkta 314 nm den 355 nm cıktı ara hizlanmalr moddan öncede iidi simdi felaket oldu t5 174 ayarina geldi araba fiat olarakta 550 paund ama kötü yaniysa arac motor garantisinden cikmis bulunmakta simdiki hedefim turboyu büyütmek insallah 200 ps üstü görürüz starex te

• Arkadasım
    bu arac normalde turbo olmasına ramen mekaniksel olarak turbo basıncı arttırılamıyor.Sebebide turbo basıncı ve aracın devrı ıle alakalı olarak
    turbo kendı basıncını kendisi regle ediyor.wastegate teki basiınc ayar kanalı falan hiç bir işe yaramıyor.
    Ben genelde T5 birim enjektorlu motorlara magic box takıyorum .buda ortalama 10-18 ps arası beygır gucu ve ortalama 30 -40 Nm tok kazandırıyor.
    Degerlerıde asırı derecede yujksek olmadıgı ıcın motora hıc bır zararı yok .sadece oertalama 0.7 lıtre daha fazla yakıyor eger gazıına fazla basarsan
  • Ben olsam 130 yerine 200bg falan düşünürdüm. Çünkü transporterin güvenliği çok üstün. 2 tonluk araç bişey olmaz sana. Karşıdaki mi oda körmü transporter alıp çip taktırsaydı.
    Hem elaleme ne istediği gibi kullanır arkadaş.
    Işıklarda herkesi geçecek ya!
    Sol şeritte bineklere yarım metreden selektör yapacak ya!
    Olmadı makas durumları.
    Bak geçen hafta bir kaza anlattım. oku istersen. Bu arabalar hız ve performans için yapılmamıştır. Adı üzerinde ticari yani ekmek meselesi.
    Trafik sadece senin olduğun bir yer değil, bal gibi de bizde yola çıktığımıza göre karışırız senin arabana. Zaten bu yüzden tarafik kuralları ve polisleri var.
  • orjinal t5 kasalar 105 hp gücten 200 hp ye cıkartılıyor bu dogrudur yazılım degişimi ve çeşitli uygulamalar sonucu
    eger ciddi düşünüyorsan antalyada bu işlemi uygulayan arkadaslar var

zararı daha fazla tüketim ve arkandaki aracın mazotun dumanından aşırı rahatsız olması yanlız ölçüm istasyonlarından başarı ile geçemiyor yakalıyorlar bu uygulamayı standart limitlerde tutarsan 200 hp

yok daha fazla diyosan son 230 hp dir buda dedigim gibi cok duman atar
    quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

Merhaba arkadaşlar,

bizim 2004 model yeni kasa 1.9 TDI105ps transpoterimiz var. şimdi bu alet turbo olduğu için 130 beygire çıkabilir diye düşünüyorum. forumda bazı arkadaşlar takılıp çıkarılabilir chiplerden bahsetmişti. aslında asıl sormak istediğim,

1. bu işlem sonucu nekadar bir güç artışı sağlanabilir(105 den 130ps ye çıkması kafi)
    2. maliyeti nekadar olur ?
    3. arabaya zararı nasıl olur ?

teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DG00 -- 1 Eylül 2006; 10:37:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: decsan

Ben olsam 130 yerine 200bg falan düşünürdüm. Çünkü transporterin güvenliği çok üstün. 2 tonluk araç bişey olmaz sana. Karşıdaki mi oda körmü transporter alıp çip taktırsaydı.
    Hem elaleme ne istediği gibi kullanır arkadaş.
    Işıklarda herkesi geçecek ya!
    Sol şeritte bineklere yarım metreden selektör yapacak ya!
    Olmadı makas durumları.
    Bak geçen hafta bir kaza anlattım. oku istersen. Bu arabalar hız ve performans için yapılmamıştır. Adı üzerinde ticari yani ekmek meselesi.
    Trafik sadece senin olduğun bir yer değil, bal gibi de bizde yola çıktığımıza göre karışırız senin arabana. Zaten bu yüzden tarafik kuralları ve polisleri var.

Peh peh peh pehhhhhhhh!

Yahu ne kadar ön yargılı bir insanmışsın arkadaşım sen!

Ben ne yazdım önce güzelcebir okuda öyle yaz önyargılı yazılarını..

105bg aracımı 130bg e çıkartmak istiyorum çünkü işimiz gereği bu durum bize lazım olur oldu hemde 130bg alsam 4.000YTL. farkediyor bu şekilde yarı yarıyadan daha ucuza 130bg e çıkartabilirim aracı.

Bu arada senin bahsettiğin trafik canavarlığı 105bg T5 ilede haydi haydi yapılabilir istenirse.

Kişinin düşünce ve fikirlerini anlamadan böyle yazılar yazmamaya davet ediyorum seni..

• seni tanımıyorum sen yapmayabilirsin, ama hergün ticari araçlarla trafikteyim. Sağdan solayanlarımı ararsın,yarım metreden sellektör yapanlarımı,makasçıları hiç saymıyorum.
    Ben eskiden taksicilerden ve dolmuşçulardan illallah derdim artık onları hiç farketmiyorum çünkü doblocular transitçiler transportercılar var.
    ve bu araçların sayısının bu kadar artması sonucu kullananların yaşları gittikçe küçülüyor. sonra ne oluyor trafikte kendini ispat çabası.
    ben ticarilerin bu gidişle bir süre sonra kendi bindikleri dalı keseceklerine kesin gözüyle bakıyorum. ya vergi ile ya elektronik tertibatlarla yada sürücüler konusunda yaptırımlarla bu araçların üzerine gidilecek.
    Ben sadece rahatsızlığı dile getiriyorum. Eğer biride bana soracak olursa rahatsızlığımı oradada söylerim.
    Kimse kendinin ve çoluk çocuğunun canını yolda bulmadı. bu vukuatlar devam ederse görün bakalım ticarilerin başına neler gelecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: decsan

seni tanımıyorum sen yapmayabilirsin, ama hergün ticari araçlarla trafikteyim. Sağdan solayanlarımı ararsın,yarım metreden sellektör yapanlarımı,makasçıları hiç saymıyorum.
    Ben eskiden taksicilerden ve dolmuşçulardan illallah derdim artık onları hiç farketmiyorum çünkü doblocular transitçiler transportercılar var.
    ve bu araçların sayısının bu kadar artması sonucu kullananların yaşları gittikçe küçülüyor. sonra ne oluyor trafikte kendini ispat çabası.
    ben ticarilerin bu gidişle bir süre sonra kendi bindikleri dalı keseceklerine kesin gözüyle bakıyorum. ya vergi ile ya elektronik tertibatlarla yada sürücüler konusunda yaptırımlarla bu araçların üzerine gidilecek.
    Ben sadece rahatsızlığı dile getiriyorum. Eğer biride bana soracak olursa rahatsızlığımı oradada söylerim.
    Kimse kendinin ve çoluk çocuğunun canını yolda bulmadı. bu vukuatlar devam ederse görün bakalım ticarilerin başına neler gelecek.

kimin sözüydü hatırlamıyorum ama : "bu dahil bütün genellemeler yanlıştır"

yani bir elin bile parmakları aynı değil, ticari araç kullanan herkeste sokak yarışçısı değil..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.