Şimdi Ara

VW Polo 2004 Basic düz yakıt tasarrufu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum formu var ama orada artık aradığımı bulamaz oldum.Benim sıkıntım şu araç 1400 motor olmasına rağmen bana fazlaca pahalıya gelmeye başladı .Daha servis zamanı yeni geldi.Hafta sonu servisine vericem daha önce vw bir şikayet yazısı yazmıştım aracın servise soktuktan sonra tekrar değerlendirelim dediler.
    Şimdi sizlerin yardımınızı bekliyorum.Geçen depoyu doldurdum fulledim yedek depo hariç yaklaşık 45 lt yanılmıyorsam.Ve ben bu kadar yakıtla 500 km göremiyorum neredeyse.(460 de ışık yandı bipppp).Bu değer normalmi.
    Bugün bir başka polo sahibine yolda sordum 1,4 polo 2003 full depoyla yedek dahil (yaklaşık +7 lt falan) 600-650 arası yapıyorum dedi.

Benim kullandığım saatlerse tamamen trafik olmayan saatler.Ve hayatta sürat yapan biri değilim ortalama 2500 deviri geçmem.Bu kadar efendi kullanmama rağmen bu değerler normalmi?
    Lütfen polo kullanıcıları biir cevap verin kıyaslamam lazım
    Ayrıca fren disklerinden İ.E.T.T otobüsü gibi ses geliyo bu sesede gıcık oluyorum

Yoksa aracı götürüp servisteki adamın kafasına atıcam
    Çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fdemirkol -- 5 Mayıs 2008; 23:58:32 >

• ben aslında polo kullanıcısı degilim ama anlattıklarınızdan anladıgım kadarıyla erken vites degistiriyorsunuz 2500 deviri gecmem demissiniz.polo lar max torkunu hangi devirde veriyor bilmiyorum ama bu devir benzinli bir araba icin erken.dusuk devirde yuksek viteste aracı zorluyorsunuz.servis zamanıda yaklasmıs.aracınız hangi km de ? bakımlarda km lere gore degisen parcalar farklılık gosterir.km yazarsanız polo kullanıcıları detaylı bilgi verir
  • erken vites değiştiriyor olsa bile bu kadar yakması normal değil,bence sen bir checkup'a gir,bu arada araban kaç model ve kaçbin km'de, motor sesini bi dinle,yüksek mi, gürültülü mü çalışıyor,bi anormallik var mı gözüne batan? Bujilerin,hava filtresinin,yakıt filtresinin,yakıt tankının gözden geçirilmesi lazım...

Bu balatalardan gelen sesin sebebi disklerin oksitlenmesi, kafaya takma,bu zaten poloların kronik sorunu, frenlemeni bozan ya da arabana zarar veren birşey değil...yok ben bu sese çok gıcık oluyorum,param da bol diyorsan, söktür lastiklerini, disklerini temizlettir,ithal spreyler var,sıkıyosun diskin üzerine,bütün kir pas çözülüyor,ayna gibi ilk günkü hale geliyor diskler...
  • Arkadaşlar cevaplarınıza teşekkür ederim
    şimdi ben aracımı hafta içi günde 3+3 km olmak üzere toplam 6 km yol gidiyorum .Genelde hafta sonları kullanıyorum.2004 model ve şu anda 33500 km de.Motor sesinde herhangi bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor.O kadar sessiz ki bazen stop ettiğini sanıyorum.Bujileri ve hava filtresini geçen sene bakımda değiştirdim bujileri değiştimi hatırlayamadım.(yetkili serviste)
    Eğer sizdede bu model araç varsa yakıt sarfiyatı konusunda yardımlarınızı bekliyorum..
    Frenden gelen sesi servise sordum aynı şeyi söylediler oradaki bir arkadaş kim bilmiyorum tel görüştüm el frenini 1-2 diş çekip biraz gitmemi söledi aslında işe yarıyor.. ama sıkıntı tabii
  • 2002 model ( çift farlı olandan,seninkiyle aynı kasa) polo var bende,walla depo fulleyecek para yok bende, o yüzden depoyu fullediğimde toplam ne kadar gidebiliyorum gibi bir bilgi veremicem sana...

ama sana şöyle söyleyeyim 20 liralık benzin aldığımda 90-100 km gibi bir mesafe götürüyor beni....
  • quote:

Orjinalden alıntı: LaRocquee

2002 model ( çift farlı olandan,seninkiyle aynı kasa) polo var bende,walla depo fulleyecek para yok bende, o yüzden depoyu fullediğimde toplam ne kadar gidebiliyorum gibi bir bilgi veremicem sana...

ama sana şöyle söyleyeyim 20 liralık benzin aldığımda 90-100 km gibi bir mesafe götürüyor beni....

abi kafayı yiyecem ya

fabrika hatasımı var ne
    bu rakamları bende görebilecekmiyim acaba

• İmzamdan da belli olduğu üzere aynı arabaya sahibiz.
    Genelde 100 Ytl'lik benzin alıyorum. 7-8 ay öncesine kadar 500km'nin altında gitmiyordum. O zamanlar 34 litre civarı yapıyordu 100 Ytl'lik benzin.
    Şimdilerde 100 Ytl ile 29 litre alınıyor, ben de anca 400-420km civarı yol yapıyorum. Şehiriçi ama sıkışık trafik yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım sorun kısa mesafe kullanmaktan.hafta ici 3+3 km demissiniz ki bu durumda motor ısınamadan yolculuk bitmis oluyor.bence bundan dolayı.servise gittiginizde bunuda belirtirseniz iyi olur.onlar zaten degismesi gerekenleri yaparlar.sonra bir teste sokarlar.
  • Merhaba. Depoyu doldurduktan(Pompa tabancası attıktan sonra kesinlikle fazlasını almıyorum, ayrıca pompacıların ve genelde herkesin yedek depo dediği şey, genleşme kabı. Uzun yolda devamlı gitmeyecekseniz doldurmanın anlamı yok, özellikle de yazın sıcak havalarda tehlikeli olabilir.) sonra bugüne kadar tamamı şehir içi olmak üzere 240 km yol yaptım ve yol bilgisayarı daha 250 km ortalama gösteriyor. Evle okul arası takriben 750 metre. Arabayla gitmek şımarıklık ama kullanıyorum, bu dünyaya bir daha gelecek değilim. Dikkat ettiğim husus arabanın devri 1100'e düşünceye kadar hareket etmiyorum, ısınmasını bekliyorum. zaten en fazla 3. vitese kadar çıkabiliyorum, 4-5 yok çünkü okula gelmiş bulunuyorum. bu durumda sizin arabanız biraz fazla yakıyor. Ama arada çok da fahiş bir fark yok. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaklar -- 8 Mayıs 2008; 17:19:56 >
  • aynı sorun bendede var. benm arabamda 2004 polo şuan 33500 kmde. arabayı yeni aldık 3 ay kadar oldu. 1 ay önce genel bakımları yapıldı. yağ filtresi, hava filtresi vb. parçaları değişti.

ben arabayı fulledim. arabada biraz yakıt vardı 100 ytl lik alıncada gösterge tam full oldu. yani ibre sona kadar geldi bilmiyorum tam full oldumu ama göstergede full gösteriyor.

şuan depo yarıdan 2 çizgi kadar fazlada ve şuan yaptıgım km toplam 145 km şehiriçi şehirdışı yok.

galiba benm aracımda çok benzin yiyor bi türlü çözemedm :S
  • Arkadaşım öncelikle araban hayırlı olsun

bu yazdıklarım aracın bakımını yaptırmama az bir zaman kala muhtemelen bakımdan sonra biraz daha az yakacaktır.
    Öncelikle bir servise git aracın yakıt kelebeğini temizlet çok farkediyor bide heryerden benzin alma servinin tavsiye edeceği yerleri kullan
    farkı kesinlikle var

Bendede aynı araçtan var ve uzun zamandır test ediyorum.2-3 kere denedim sana sonuçları yazayım sende yazarsan karşılaştırabiliriz.
    Öncelikle benim araç 100 km de 8 lt yakıyor şehiriçi.
    24-05-2008 tarihinde yaptığım (benzin fişlerini saklıyorum) depoyu fulledim.Pompa atınca bıraktırdım üstüne koydurtmadım.Tam 100 km aynı benzinci ve aynı pompadan aldım
    sonuç 8,220 lt* 3,420 =28,11 bu kesin gibi birşey bundan sonra aldıklarımda hemen hemen aynı sonuçları aldım.. Şehir içi yaklaşık 500-550 arası
    Bu testlerden sonra 100 ytl alıyorum

28-07-2008 29,410 lt*3,400=100 ytl yaklaşık 350 km yol yapıyot +- 20

uzun yol testinide yazayım istanbuldan çıkarken fulledim pompa atana kadar full depo 650 km ışık yandı muğla ya girerken bi 50-60 da öğle gittiğini güşünürsen yaklaşık uzun yolda 700 km çok fazla basmadan gittim yanlız izmir otobanda biraz bastım o kadar o da çok fazla değil

yardımcı olabildiysem ne mutlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fdemirkol -- 18 Ağustos 2008; 22:14:05 >

• sen bayaa bi test etmişsin ben daha bukadar test etme imkanı bulamadım gerçekten

ama yazdığın verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

senin araba gerçekten iyi yakıyor bana göre yani. bu arada ben bakımını yaptırdıgımda benzin kelebeği, benzin filtresi falan herşeyi değişti şimdi arabayı fulledim bakalım şehiriçinde kaç km yapacağım. ışık yanana kadar beklemedeyim sonuçları buraya yazacağım

teşekkürler
  • YAKIT TASARRUFU açısından pek tercih edelin bir araç olmayabilir zaten bu yönde bir tercih yapacaksan jazz lar süper bende zaten ileride değiştirmeyi düşündüğüm içim pek masraf yapmak istemiyorum
    sende yakıt testlerini yazarsan bakarız bende şikayetçiyim aslında bu kadar yakmasından
  • depoyu fullemiştim. şuan göstergede yarım depo gösteriyo. yarım depoyla şehir içi 240 km yaptım. vitesleri genelde 3000 devirde değiştiriyorum. bzen 4000 e kadar çıkıyor.

sizce nasıl?

teşekkürler
  • bende 2008 fiesta dizel var 1 depo ile şehir içi 750-800 km arası şehir dışı ise 950 km yol yapıyor.henuz 5000 km olmasından dolayı degerler sanırım biraz daha iyileşecek.allah benzinli arabası olana sabırlar versin cüzdanını doldursun ne diim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.