Şimdi Ara

VW POLO 1.6 TDİ-SOĞUKTA,KALKIŞTA VE HER KONTAK SONRASI MOTORDAN GELEN ŞAKIRTI SESİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam,2011 model vw polo 1.6 tdi marka bir araca sahibim. Aracın tek kullanıcısıyım. Genelde arada uzun yol yapsamda genelde istanbulda trafiğinde kullanıyorum. Uzun süredir araştırıpta bulamadığım bir konu var. Bunu sizlerle paylaşmayı istedim.Çünkü bu olayı piyasadaki çoğu vw tdi'dan duydum. Yaşadığım şey şu: Sabah işe gitmek için aracı çalıştırdığımda soğukken ve vitesi 1e atıp ayağımı debriyajdan çektiğimde şak şak şak diye sanki subap vuruntusu yapan bir ses kalıyor. Yani sanki motor düzgün yanma yapmıyor ve subaplar çarpıyor gibi. Araç 60000 de ve 45000 de enjektörler değiştir. 6000 tl masraf çıkardılar ancak full life garanti almıştım beni kurtardı. Bu şakırtı sesleri her kontak açtıktan sonra motora yüklendiğimde ve kısa bir süreliğine yapıyor ve isteksiz devirleniyor. Ancak bu bir müddet oluyor kısa bir süre yani.Motor ısındığında araba yağ gibi gidiyor. Enjektörlerim yeni.Servis enjektörden yapar dedi ama başka bişi var. Aklıma yakıt pompası,arabanın beyni ve şu an bitik vaziyette olan debriyajım geliyor. Aranızda aynı motora sahip olup bu sıkıntıyı yaşayan var mı? Yada bu skıntıyı yaşayıp çözüm bulan? Servise gittiğimde adam diyorki abi az kilometre yapıosun günde,zaten 40 km kafadan yol gidiorum her gün 100 km mi yapcam,yada devir yapmıosun diyor e ondada 2500 4000 devir arası kullanıyorum. Ben bu arabayı böyle kullanırsam servisi ve petrolcüyü zengin edicem.Aynı problemi yaşayan var mı araç şu an garantide ama bitecek,yönlendirmelerinizi ustayla paylaşıcam. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinize saygılar

• Bombayı bırakıp gitsek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis neyin kafasını yaşıyor onu anlamadım?

• Geçmiş olsun bende merak ettim bilgili arkadaşlar yardımm
  • Aracı çalıştırmadan önce motorun altına ufo benzeri ısıtıcı koyun yada ateş yakın motoru ısıtın sorununuz çözülecektir 😕

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Aracı çalıştırmadan önce motorun altına ufo benzeri ısıtıcı koyun yada ateş yakın motoru ısıtın sorununuz çözülecektir 😕

VW POLO 1.6 TDİ-SOĞUKTA,KALKIŞTA VE HER KONTAK SONRASI MOTORDAN GELEN ŞAKIRTI SESİ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEVERseeYOU -- 7 Kasım 2014; 2:04:52 >

• motor 2 takım enjektör yemiş hemide o kilometrelerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disparity -- 7 Kasım 2014; 1:54:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEVERseeYOU

• disparity kullanıcısına yanıt
    Bide baskı balata var onu unutmuşşun
  • Istanbul'da havalar sicak bu hafta hep. O kadar soguklar daha gelmedi. Subab vuruntusu eski, bakimsiz araclarda olur, sizin araciniz daha yeni. Dediklerinizin tek kelimesine bile inanmiyorum, soyle bir konu acsaniz belki daha mantikli olurdu dsg tdi aracim var kavrama yine degismesi gerekiyor vs diye...
  • Triger zinciride ses yapiyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Istanbul'da havalar sicak bu hafta hep. O kadar soguklar daha gelmedi. Subab vuruntusu eski, bakimsiz araclarda olur, sizin araciniz daha yeni. Dediklerinizin tek kelimesine bile inanmiyorum, soyle bir konu acsaniz belki daha mantikli olurdu dsg tdi aracim var kavrama yine degismesi gerekiyor vs diye...

Niye olamazmı,vw aracı böyle bir hata veremez mi?

• yws Y kullanıcısına yanıt
    Havalar daha o kadar sogumadi Istanbul'da. Bu yuzden olacagini sanmiyorum.
  • Hatta sunu da ekleyeyim, arkadasimda 1.2 tdi arac var 2011 model o kucuk motorda bile boyle bir sey duymadim.
  • Vw servisine sorsaniz normal derler.

Sesin sebebi de yeni calistirildiginda subaplar ile egzantirik mili arasindaki kapetlerin daha tam yaglanmamis olmasi.

• Valla yemin ediyorum bu ses daha yeni enjektör degismesine rağmen geliyor, arabayi hirpalamam bile genelde sakin giderim, mazotu bile bildigim yerden alırım, ama bu ses her kontak sonrasi yuklendigimde geliyor, serviste bahane çok, arabayı bayira koymayin, yok efendim işte sabit hizda 100 km yol gitcekmisim enjektorler ayar cekcekmis kendilerine, yok efendim ben basmiomusum hakkını verecekmisim falan da filan lan hakkını verince olan bana oluo zaten

• Yanimdan polo gectiginde o sesi bende duyuyorum sanki ve acayip derecede sesli çalisiyor motorlari. Bu olay sadece poloda var galiba cunku amcamin jettasida tdi 90.000 km oldu tık ses yok.

• Bence sorun,motor soğukken hareket etmeniz,en az 2-3 dk rolantide çalıştırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her daim 2-3 dk beklencek mi yani?

• Çoğu dizel motor da biraz oluyor yeni çalıştırıldığında, sebebi dizel motorun kendine has o özelliği. Çalıştırın, 1-2 dakika 1250-1400 devir arası çalıştırın sonra gazı diplemeden gidin, sorununuzu bir nebze çözecektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.