Şimdi Ara

VW Polo 1.2 Tsi - İlk izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceki araçlarım clio4 (0.9) ,grande punto (1.3 dize ) ve fiestaydı (1.5 dizel ) .İlk defa VW ye geçiş yaptım .İlk izlenimlerim şu şekilde

+ 'ları
    1.2 tsi motor diğer 3 aracıma göre bariz şekilde güçlü.Çok atik.Kullanması gerçekten çok zevkli
    Özellikle yeni direksiyon sistemi ve görüntüsü bu arabaya beni çeken en büyük 2.etken
    Motor gerçekten çok sessiz.
    Ses sistemi 3 aracımdanda çok çok çok iyi.
    Bagaj çift bölme şeklinde yapılmış ,istenirse küçültülebiliyor veya genişletilebiliyor.
    Arka koltuklar tekli veya çiftli şekilde yatıyor.

- 'leri
    Buzdolabı lakabını haketmekte. 50.000 küsür verilerek alan araçta 100 tl'lik park sensörünü çok görmüşler
    Yıl 2017 hala kapak tekenek jant mevcut.
    Birçok özelliği olmasına rağmen VW tarafından kapatılıyor.Extra yazılımla gizli özelliği açtırmak gerekiyor.
    Uzunyolda iyi ama şehir içi trafikte benzini içiyor.
    5 vites olmasına rağmen geri vitesi mandallı 1.'in yerine koymuşlar.Klasik geri vites konumu boş (6 vites olsa anlarım)

Not : Lütfen poloyu övdüğümü veya yerdiğimi düşünmeyin.Diğer 3 aracıma göre iyi veya kötü gelen yönlerinden bahsettim.Tamamen şahsi görüşümdür.Size göre farklı olabilir.

• Benzin içiyor kısmında ortalamanızı söyler misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vag grubunda zaten yıllardır geri vites üstünden basarak geçirilir ve 1'in solundadır. Kullandığım 2000 model Polo'da da bu böyleydi.
  • Poloda park sensörüne ihtiyaç yok bence

• Benzini içme olayı biraz kullanımızla alakalı. Tsi motorlar 5-6 litreler ile aracı yürütebiliyor, ben bizzat 6L civarı tüketimle Ankara'da geziyorum. Gelelim neden bazı Tsi kullanıcıları 6L civarı tüketirken, bazıları 10L civarı tüketiyor. Bunun en baş sebebi gaza nasıl bastığınızda bitiyor. Tsi motorlarda(hatta turbo benzinlilerin hemen hemen hepsinde) gaza fazlaca bastığınızda tüketim çok çok artıyor. Sakin kullanım ve sert kullanım arasındaki makas çok fazla. Yukarıda da dediğim gibi 6L civarında uzun dönem tüketimim var ama 50 liralık benzini 40km'de bitirdiğimi de bilirim yada defalaca kısa mesafeli 20-25L/100km tüketimlere imza attığım oldu. Zaten bu motorları tercih eden adamlar niye tercih ediyor; sakin kullanımda az yakıyor, agresif kullanımda istenen gücü sağlayabiliyor. Atmosferik motoru veya dizel motoru zorlayınca turbo benzinli gibi çok yüksek tüketim görmezsiniz ama istediğiniz yüksek gücü de elde edemiyorsunuz.

Uzun lafın kısası normal zamanda yumurta varmış gibi basarsanız en fazla 7L ile gezersiniz. Ha canım sıkıldı oyun istiyorum derseniz de araç benzini içmek şartıyla istediğiniz gücü üretebilir.

• poloda tekerleklere gerek yok bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Aracım POLO 1.9 TDI
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.