Şimdi Ara

VW PASSAT COMFORTLİNE TESTİ (RENAULT LATİTUDE 1.5 DCI EXUCUTİVE KARŞILAŞTIRMA) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
3
Favori
24.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre5444

güzel inceleme fakat vw in yolda giderken ki sürücüsüne verdiği guven hissi azzıcık bile renault da yok arada dağlar kadar fark var yani. bence donanım flan hikaye önemli olan kendini güvende hissetmek ve prestijli ve elitbir araca sahi olmak bu nedenle vw i tek gecerim ...

latitude kullanmadınız heralde. En kısa sürede test etmenizi öneririm
    Arkadaşımın kullandığı bir latitudede yolculuk yaptım. Renault, Samsung'un bu modelini türkiyeye getirerek iyi yapmış. Araç Türkiye yollarına uyumlu şekilde yüksek, rahat, her yerinden konfor akıyor. Ama virajlardaki performansı pek hoşuma gitmedi. Virajı alırken güven vermiyor yani. Passatta ise bu sorun yok. Her virajda 'bu viraj benim için çocuk oyuncağı' diyor. Bu arada latitudenin en fullü diye tabir ettiğimiz executive modeli prestij paketiyle 78.950 tl. Passatın en full versiyonu ise 87.000 tl. Bu konuda latitude üstün. Eğer ki otomatik vitessiz yapamıyorsanız passat comfortline 1.6tdi dsg modelini 80.300tl'ye alabiliyorsunuz.
    Sizin karşılaştırmanıza göre latitude executive+prestij paketi:78.950 passat comfortline 74.000. 4.950 tl küçümsenecek bir rakam değil. eğer ki eşit fiyatlarda bir karşılaştırma olması gerekirse de bunun için en yakın fiyatlar passat 1.6tdi dsg'yle oluyor.(80.300tl) Şahsen ben bu ikisini karşılaştırırsam şu soruyu soruyorum kendime: 'Otomatik vitesli ama deri koltuk masajı olmayan mı, yoksa düz vitesli ama parfümlü, masajlı, deri koltuklu, gösterişli olan mı?' Eminim herkesin cevabı farklıdır ama benim ŞAHSİ görüşüm passat 1.6 tdi comfortline+dsg olurdu. Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -globetrotter- -- 12 Şubat 2012; 14:04:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga
    Arkadaş haklı bence de passat ile karşılaştırmak abesle iştigal, passatın potansiyel rakipleri endeavour ve atlantis uzak mekikleridir.

http://forum.donanimhaber.com/m_57645551/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57645551

Orijinalden alıntı: globetrotter04

Passat, 1.6 tdi renaultun 1.5dci motorundan daha hantal gibi geliyor bana. Tabi ben fluencede denemiştim 105lik motordu. Latitude ağır ama 110hp motorla satılıyor.
    Arkadaşımın kullandığı bir latitudede yolculuk yaptım. Renault, Samsung'un bu modelini türkiyeye getirerek iyi yapmış. Araç Türkiye yollarına uyumlu şekilde yüksek, rahat, her yerinden konfor akıyor. Ama virajlardaki performansı pek hoşuma gitmedi. Virajı alırken güven vermiyor yani. Passatta ise bu sorun yok. Her virajda 'bu viraj benim için çocuk oyuncağı' diyor. Bu arada latitudenin en fullü diye tabir ettiğimiz executive modeli prestij paketiyle 78.950 tl. Passatın en full versiyonu ise 87.000 tl. Bu konuda latitude üstün. Eğer ki otomatik vitessiz yapamıyorsanız passat comfortline 1.6tdi dsg modelini 80.300tl'ye alabiliyorsunuz.
    Sizin karşılaştırmanıza göre latitude executive+prestij paketi:78.950 passat comfortline 74.000. 4.950 tl küçümsenecek bir rakam değil. eğer ki eşit fiyatlarda bir karşılaştırma olması gerekirse de bunun için en yakın fiyatlar passat 1.6tdi dsg'yle oluyor.(80.300tl) Şahsen ben bu ikisini karşılaştırırsam şu soruyu soruyorum kendime: 'Otomatik vitesli ama deri koltuk masajı olmayan mı, yoksa düz vitesli ama parfümlü, masajlı, deri koltuklu, gösterişli olan mı?' Eminim herkesin cevabı farklıdır ama benim ŞAHSİ görüşüm passat 1.6 tdi comfortline+dsg olurdu. Selamlar

Hocam galiba dikkatli okumadınız . Karşılaştırdıgım araclar Exucutive vs comfortline . ek bir donanım yok .

• vw güvenlidir.
    prestijlidir.
    rahattır.
    süspansiyon daha iyidir.
    ikinci eli pahalıdır.
    vw passat yani

Orijinalden alıntı: aykutpafuli

vw güvenlidir.
    prestijlidir.
    rahattır.
    süspansiyon daha iyidir.
    ikinci eli pahalıdır.
    vw passat yani

Fake misiniz acaba?

Artık her orta sınıf marka segmentlerinde birbirlerine DENK araçlar üretiyorlar.

Passat Latütüt'ten çok üstün bir araç değil.

Rakibi, kıyaslanması çok normal olan bir araç.

Orijinalden alıntı: Doğan.

quote:

vw güvenlidir.
    prestijlidir.
    rahattır.
    süspansiyon daha iyidir.
    ikinci eli pahalıdır.
    vw passat yani

Fake misiniz acaba?

Artık her orta sınıf marka segmentlerinde birbirlerine DENK araçlar üretiyorlar.

ne fakesi ya. bunu fake ile ne ilgisi var.
    kesinlikle vw fransız renaulttan daha iyi araçtır.
    mesela.
    renault clio ile vw polo kıyaslanabilir mi? b segmenti
    renault megane ile vw golf kıyaslanabilir mi?
    renaılt latidude ile de vw passat kıyaslanamaz diyorum. iyi ve konforlu araç olabilir ama güvenlik ne olacak.
    bu firma kendi ağzıyla dedi bizim için sallanan çarpışma testleri önemli değil dedi. yani dolaylı olarak güvenliği ihmal ettiğini dedi.

• ayrıca siz yarbaysınız diye fake lafını kullanmak etik değildir.
    bu forumu sadece önceden beri kullanıyorsunuz. biz vakit buldukça kullanıyoruz.
    sizden daha geç tanıştık bu forumla.
  • LATITUDE'ün iç tasarımı çok klasik beğenenler olur beğenmeyenler olur. Bana göre bej olsaydı daha tatlı olurdu. Dış tasarımı çok iyi ben çok beğeniyorum. Kalitesini bilmiyorum nasıldır şu an bizde 2001 Megane var ama kalitesi kesinlikle fark etmiştir. Kısacası diğer her şey beğeniyorum.

PASSAT'a geldiğimiz zaman bu sefer olumsuz yorumum daha çok dış tasarımına gidecek. Ne Trendline, ne Comfortline ne de Highline donanım seviyelerinde o kadar jant olmasına rağmen o "iğrenç" jantları takmalarının sebebini bilmiyorum. Trendline gerçekten çok boş bir araç. Renault'da EXPRESSION paketinde TRENDLINE'a nazaran daha çok donanım var.
  • Yazınızı gayet dikkatli okudum. Ama aracınızda prestij paketi olmadığını bilmiyordum. Haklısınız. Düzeltme yapayım o zaman: Sizin aracınız 76.450 tl Passat comfortline 74.000 tl. Aradaki fark 2.450 tl.
  • Ek olarak karşılaştırmanızın gayet tarafsız ve anlaşılır olduğunu belirtmek isterim. Ama renaultun Latitude Privilege 1.5 dCi modeliyle volkswagen'in Passat Comfortline 1.6TDI (İkiside orta donanım seviyesine sahip) modelinin karşılaştırılması daha iyi olurdu gibime geliyor. Selamlar

quote:

quote:

vw güvenlidir.
    prestijlidir.
    rahattır.
    süspansiyon daha iyidir.
    ikinci eli pahalıdır.
    vw passat yani

Fake misiniz acaba?

mesela.
    renaılt latidude ile de vw passat kıyaslanamaz diyorum. iyi ve konforlu araç olabilir ama güvenlik ne olacak.
    bu firma kendi ağzıyla dedi bizim için sallanan çarpışma testleri önemli değil dedi. yani dolaylı olarak güvenliği ihmal ettiğini dedi.

kıyaslanabilir. neden kıyaslanmasın o zaman volvo s40-s60 alman lazım güvenlik var diye bu seferde vw ile kıyaslanmamalı bide güvenliği değişir her arabanın ben göle uçmuş megane coupe gördm burnu kanamadan çıkmış (takla atarak uçmuş)

megane 3 coupe scirocco yaz youtube a kimler karşılaştırmış gör her marka gelişiyor artık ve hepsinin rekabete girmesi kullanıcının lehinedir piyasada tek marka vw olsaydı bu passat 150 milyarda olurdu

• quote:

quote:

quote:

vw güvenlidir.
    prestijlidir.
    rahattır.
    süspansiyon daha iyidir.
    ikinci eli pahalıdır.
    vw passat yani

Fake misiniz acaba?

mesela.

b segmenti megane ve golf mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

quote:

quote:

vw güvenlidir.
    prestijlidir.
    rahattır.
    süspansiyon daha iyidir.
    ikinci eli pahalıdır.
    vw passat yani

Fake misiniz acaba?

mesela.

b segmenti megane ve golf mü

ben b segmenti olarak megane dedim.
    vw golf c segmentidir.
    a siz renault hayranalarına göre yada fransız yanlılarına göre megane c sınıfı
    ben o yüzden öyle yazdım.
    b sınıfı araçla c sk-nıfı araç kıyaslanmaz diye.

• megane b sınıfıdır. ha siz diyeceksiniz ki c sınıfı ben diyorum b sınıfı.
    fransa hükümeti bizi yargılar belki. soykırım yok dediğimiz için aynı şey.
    biz tepki olarak o araca b sınıfı diyoruz.
  • Belki çok fark yoktur ama ben olsam passat alırım bildik passat yılların passatı.Şimdi bir PASSAt aldım demek var bide latıtude aldım demek var.Ne aldın Latıtıduudu ne latıtuddu yani prestij farkı var.Renault nun bu kasayı tutturup tutturamayacağı belli değil(SAfrane örneğinde ki gibi).Uzun vadeli kasa tutmazssa hem prestij kaybı hemde 2. el kaybı..
    Passat da riske girmezsin..

megane b sınıfıdır. ha siz diyeceksiniz ki c sınıfı ben diyorum b sınıfı.
    fransa hükümeti bizi yargılar belki. soykırım yok dediğimiz için aynı şey.
    biz tepki olarak o araca b sınıfı diyoruz.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 29 Şubat 2016; 21:57:47 >

Orijinalden alıntı: emre5444

güzel inceleme fakat vw in yolda giderken ki sürücüsüne verdiği guven hissi azzıcık bile renault da yok arada dağlar kadar fark var yani. bence donanım flan hikaye önemli olan kendini güvende hissetmek ve prestijli ve elitbir araca sahi olmak bu nedenle vw i tek gecerim ...

katılmakla beraber incelemeyi yapan arkadaş bir nevi kendi aracını övmüş neresi tarafsız bu karşılaştırmanın?vw geride kaldığı için mi?
  • Sizi tebrik ediyorum ama karşılaştırmanız çok da objektif olmamış çünkü farklı araçları karşılaştırmışsınız. En doğru karşılaştırma için iki aracın da fullerini karşılaştırmanız gerekirdi. Fiyat politikası ayrı bir şey muadil araç ayrı bir şey çünkü.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.