Şimdi Ara

VW Grubu 2 dakika yardımcı olun lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler araç terci kıyaslama bölümünde bir konum vardı. 2011 Titanium TDCI focusu değiştirmeyi düşünüyoruz. Araç babama alınacak bana değil. Babam 53 yaşında ve artık Allahtan bir kaza bela aksilik çıkmazsa son aracı olacak. 1.6 dizel manuel vites ve sedan olmalı derken Highline Jetta ile Comfortline Passat arasında kaldık. Forumdaki arkadaşların düşünceleriyle Jettadan vazgeçtik. Gel gelelim Comfortline passatın da donanımı pek tatmin etmedi. 2012 yılında 74 bin lira istenen aracta halojen farlar var. Bu yüzden son olarak Skoda Superb Düşünmeye başladık. Skoda Superb 1.6 TDI CR Elegance Manuel. Araç baya dolu. Genişlik çok güzel. kasası çıkalı çok olsa da bence güncel araçlardan halen daha şık. Gelelim zurnanın zırt dediği yere ;

- Baktığımız iki araçta 1.6 TDI CR 105 hp Manuel vites.
    - Motor olarak iki araç aynı Fiyat/donanımda Superb bariz üstün.
    - Skoda Superb Passata göre Sürüş dinamikleri, Konforu, Aracın içine aldığı ses, Sorunsuzluk, Malzeme kalitesi nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayrıcalıklı Üye

Babam 53 yaşında ve artık Allahtan bir kaza bela aksilik çıkmazsa son aracı olacak.

Türkiyede ortalama erkek yaşı 72

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Bölümünce sürdürülen araştırmalara göre, il ve ilçelere göre yapılan değerlendirmede Türkiye'de en uzun ömürlülerin Nazilli'de, en kısa ömürlülerin ise Yozgat'ta olduğu ortaya çıkmıştır. [4]

Türkiye`nin en uzun ömürlü ama en sağlıklı insanlarının büyük çoğunlukta yaşadığı ilin Aydın, ilçenin ise Nazilli olduğu ortaya çıkmıştır.[5] 2009 yılı itibariyle her 100 kişiden 23`ü 60 yaş üzerinde, 90 yaş üzeri 161 sağlıklı yaşlı bulunmaktadır.

Aynı araştırmaya göre, TÜİK verilerine göre Yozgat ve çevresinde 65-75 yaş aralığında ölümlere daha sık rastlandığını, 80-90 ve üzeri yaş gruplarına çok yoğun rastlanmadığı ortaya çıkmıştır. Bölgelerin yaşam sürelerine göre yapılan ölçümlerde en uzun ömürlülerin Karadeniz Bölgesi'nde, en kısa ömürlülerin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde olduğu görülmüştür.

Yozgat'ta yaşasanız bile arabayı 18 yıl daha kullanmak durumundasınız. Allah babanıza ömürler versin fakat son araba için daha vakit var gibi duruyor.

Ek : günümüz araçları elektrik/elektroniğe daha da bağımlı ve artık çok uzun süre trafikte kalacakları düşünülerek üretilmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 28 Şubat 2012; 6:32:56 >

• quote:

- Skoda Superb Passata göre Sürüş dinamikleri, Konforu, Aracın içine aldığı ses, Sorunsuzluk, Malzeme kalitesi nasıldır?

3 aşağı 5 yukarı aynı araçlar,

yakın zamanda ams'nin iki aracı karşılaştırdığı testte passatın sürüş dinamikleri fren sessizlik gibi disiplerde daha üstün.

superb'in iç hacmi çok daha geniş donanıma bakılırsa bana göre aktif bi-xenon dışında pek kayda değer bir fark yok, gerçi o bile tek başına dengeleri bozacak bir donanım.

ben olsam, trendline bir passat'a nappa deri, açılır tavan,aktif bixenon ekletir, cruise control ekletir comfortline ile aynı paraya çok daha özel bir araç sahibi olurum.

bu arada bence babanızın yaşı-ömrü hakkındaki yorumunuzu silseniz daha güzel olur, gençler içi 53 yaş dinozor gibi gelse dahi günümüz için ortanın biraz üstü bir yaş, daha 2-3 araç eskitir :)

• aralarında ciddi anlamda fark yok. sürüş keyfi-konforu aynı zaten. sessizlik, sorunsuzluk malzeme kalitesi konularındada passat biraz daha iyi.
    mondeo düşünmüyormusunuz. bu ikisinden de daha iyi bir araç.
  • bence pasat bakın derim bu 2 seçenekten. Ama farklı araçlar da düşünebilirsiniz. İllaki dizel olması şart değilse Mazda 6 da bakabilirsiniz. Parasının hakkını veren bir araçtır. Bunun haricinde Mondeo' ya da bakabilirsiniz o da güzeldir aynı şekilde Accord' u da düşünebilirsiniz. C-5 e-hdi da düşünebilirsiniz hepsinden daha ucuzdur ve kullananların yorumuna göre güzel konforlu araçlar. Tabi benim tercihim Mazda 6 olurdu.
  • :) arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Yaş konusunu yanlış aksetmişim :) onun üstünde durmuşsunuz. Allah cümlemize ve babalarımıza uzun ömür versin. Ancak son 3 aracımız Hyundai Accent, Opel Corsa son kasa, ve 2011 Ford Focus. Babamın düşüncesi de artık 30 yıldır çalışıyorum 53 yaşına geldim bu yaştan sonra premiuma yakın bir araç kullanayım mantığı :). Tabiki bütçe el verdiği kadar iyi bir araca herkes binmek ister. Allah hepimize hepinize daha iyilerini nasip etsin.

Bir arkadaşın Bahsettiği trendline passatı istediğine göre konfigüre etmesi çok mantıklı vw 'in böyle bir imkan sunduğunu bilmiyordum araştıracağım.

Mondeoya gelince, Şu anki aracımız focusun ön tamponuna bisiklet sürtmesinden dolayı servise gitmiş babam. Çok az plaka ile ızgaranın arasındaki sıyrıklardan dolayı ısrarla 5-6 kez tekrar etmesine rağmen komple ön tamponu boyamışlar. Babam biraz pire için yorgan yakanlardan. O Servis için birdaha forddan araç almayacak.

Edit : Hocam trendline passatı doldurmaya çalıştım ama Hem pahalıya mal oluyor hem de Trendline da Bizim focusta bile olan Anahtarsız çalışma, otomatik klima kararan dikiz aynası gibi bir çok eklenemeyen özellikler eksik. Yani trendline doldurmak da pek mantıklı olmuyor. Comfortline a zaten opsiyon ekleyecek bütçe yok. Yani Seçenek yine Boş Comforline ile full Superb arasında. Superb'in yol sesi, süspansiyon ve araç içi konforu, malzeme kalitesi passattan geride değilse ibre superbe dönüyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 28 Şubat 2012; 17:16:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

bence pasat bakın derim bu 2 seçenekten. Ama farklı araçlar da düşünebilirsiniz. İllaki dizel olması şart değilse Mazda 6 da bakabilirsiniz. Parasının hakkını veren bir araçtır. Bunun haricinde Mondeo' ya da bakabilirsiniz o da güzeldir aynı şekilde Accord' u da düşünebilirsiniz. C-5 e-hdi da düşünebilirsiniz hepsinden daha ucuzdur ve kullananların yorumuna göre güzel konforlu araçlar. Tabi benim tercihim Mazda 6 olurdu.

Hocam passatta yeterli donanım yok. Dizel olması şart. o yüzden mazda ve honda seçenekleri yok. C-5 de hiç sıcak gelmiyor neden bilmem. 508 düşündük o da bütçeyi aşıyor. Alacağımız araçta Aktif bi-xenon olması şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış bilmiyorsam Mazda'ya seneye skyaktif diye bir teknoloji gelcek. Bu sayede benzinli araçları dizel kadar ekonomik olacak forumda bu konu ile ilgili birkaç şey olması lazım. İnternettende araştırabilirsiniz. Büyük ihtimal hoşunuza gidecektir bir araştırın derim belki tercihiniz değişir.
  • quote:

Beyler araç terci kıyaslama bölümünde bir konum vardı. 2011 Titanium TDCI focusu değiştirmeyi düşünüyoruz. Araç babama alınacak bana değil. Babam 53 yaşında ve artık Allahtan bir kaza bela aksilik çıkmazsa son aracı olacak. 1.6 dizel manuel vites ve sedan olmalı derken Highline Jetta ile Comfortline Passat arasında kaldık. Forumdaki arkadaşların düşünceleriyle Jettadan vazgeçtik. Gel gelelim Comfortline passatın da donanımı pek tatmin etmedi. 2012 yılında 74 bin lira istenen aracta halojen farlar var. Bu yüzden son olarak Skoda Superb Düşünmeye başladık. Skoda Superb 1.6 TDI CR Elegance Manuel. Araç baya dolu. Genişlik çok güzel. kasası çıkalı çok olsa da bence güncel araçlardan halen daha şık. Gelelim zurnanın zırt dediği yere ;

Ben Passat önerirdim, neden?

1- Superb her an makyaj yiyebilir, Passat ise daha yeni kasa değiştirdi (kasa değişimi değil gerçi ağır bir makyaj ama yine de değişen ve geliştirilen pek çok parça var)

2- Motorlar birebir aynı olmasına rağmen Passat'ın ortalama tüketimi daha düşüktür, aynı zamanda da Passat 6-ileri vitesle satılırken, Superb 5 viteslidir.

3- Passat'ın marka değeri ve 2. elini zaten anlatmaya gerek yok.

4- Sürüş dinamikleri olarak Passat birazcık daha üstündür, konforda başa baş giderler, yalıtım olarak yüksek hızlarda Passat çok az daha iyidir ama fark minimaldir, sorunsuzluk ve malzeme kalitesi de neredeyse aynıdır.

Siz yine de bayiilere araç sorun, belki Passat ellerinde yoktur, sipariş girmek gerekebilir yada Skoda güzel indirim yapabilir vs.

Fiyat alıp foruma yazarsanız daha yardımcı olmak mümkün, yani ben de Passat önerdim ama Elegance donanımlı bir Superb çok uygun fiyata bırakılırsa neden olmasın?

• quote:

Beyler araç terci kıyaslama bölümünde bir konum vardı. 2011 Titanium TDCI focusu değiştirmeyi düşünüyoruz. Araç babama alınacak bana değil. Babam 53 yaşında ve artık Allahtan bir kaza bela aksilik çıkmazsa son aracı olacak. 1.6 dizel manuel vites ve sedan olmalı derken Highline Jetta ile Comfortline Passat arasında kaldık. Forumdaki arkadaşların düşünceleriyle Jettadan vazgeçtik. Gel gelelim Comfortline passatın da donanımı pek tatmin etmedi. 2012 yılında 74 bin lira istenen aracta halojen farlar var. Bu yüzden son olarak Skoda Superb Düşünmeye başladık. Skoda Superb 1.6 TDI CR Elegance Manuel. Araç baya dolu. Genişlik çok güzel. kasası çıkalı çok olsa da bence güncel araçlardan halen daha şık. Gelelim zurnanın zırt dediği yere ;

Hiç düşünme Superb al. Aracın içi, malzeme kalitesi vs. Mercedes'ten üstün. Ben C5'le Superb arasında kararsız kalmıştım C5'in o iç kokpiti çok guzel oldugu için C5 aldım. Ama o zaman C5'i 50'ye aldım. Şu an 70 istiyorlar C5'e. Kesinlikle Superb Dizel daha mantıklı ve iç tasarımı hariç her yönuyle daha üstün bir araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Ben Passat önerirdim, neden?

1- Superb her an makyaj yiyebilir, Passat ise daha yeni kasa değiştirdi (kasa değişimi değil gerçi ağır bir makyaj ama yine de değişen ve geliştirilen pek çok parça var)

2- Motorlar birebir aynı olmasına rağmen Passat'ın ortalama tüketimi daha düşüktür, aynı zamanda da Passat 6-ileri vitesle satılırken, Superb 5 viteslidir.

3- Passat'ın marka değeri ve 2. elini zaten anlatmaya gerek yok.

4- Sürüş dinamikleri olarak Passat birazcık daha üstündür, konforda başa baş giderler, yalıtım olarak yüksek hızlarda Passat çok az daha iyidir ama fark minimaldir, sorunsuzluk ve malzeme kalitesi de neredeyse aynıdır.

Siz yine de bayiilere araç sorun, belki Passat ellerinde yoktur, sipariş girmek gerekebilir yada Skoda güzel indirim yapabilir vs.

Fiyat alıp foruma yazarsanız daha yardımcı olmak mümkün, yani ben de Passat önerdim ama Elegance donanımlı bir Superb çok uygun fiyata bırakılırsa neden olmasın?

Hocam Cevaplayayım maddelerinizi

1 - önemli değil. Çünkü Süperbin eski kasasını Passatın yeni kasasından daha çok beğeniyorum daha albenili duruyor bence zevk meselesi.

2 - size sonuna kadar katılıyorum 5v. 6v. yakıtı etkiler yeni teknoloji sonuçta 6 vites.

3 - doğru marka değeri ikinci eli daha iyi passatın ancak tercih sebebi olacak kadar önemli değil bizim için.

4 - dediğiniz gibiyse Direk superb tercih sebebidir. Konfor, yalıtım, sorunsuzluk ve malzeme kalitesi en önemlisi bizim için. dediğniz gibi milimetrik farklar var ise Direk superb tercih sebebidir. çünkü bu faktörlerden sonra en önemlisi donanımda en az 10- 15 bin liralık fark var.

Superb için Full olan elegance donanım fiyatı için 73 bin lira fiyat aldım. Bu ful donanıma birde
    -Bolero Renkli ekran dokunmatik 6 lı cd değiştirici teyp
    -Ön arka koltuklar ısıtma sistemi
    -Sunroof
    eklenmiş hazır araç var onunda fiyat 77 bin lira. Bu fiyatları telefonda aldım. Nakitalınacağı ve yüzyüze bir pazarlıkla bu fiyatların biner lira daha düşeceğine inanıyorum.
    Passat Comfortline için istenen fiyat ise 74 bin lira

• Superbde ısrar ediyorum size
  • sırf dizel diye fazladan 20bin tl vermeyin, 55bin civarına avensis veriyorlar. Tam babanızın yaşına göre araç.
  • Superb ile daha fazla donanıma sahip olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Superbde ısrar ediyorum size

:) hocam sanırım ısrarınızda haklı çıkacaksınız öyle görünüyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: uurum

sırf dizel diye fazladan 20bin tl vermeyin, 55bin civarına avensis veriyorlar. Tam babanızın yaşına göre araç.
    Hocam isterse 30 bin lira fazla olsun dizel olacak. Keşke avensisin de dizeli olsaydı.
  • quote:

Babam 53 yaşında ve artık Allahtan bir kaza bela aksilik çıkmazsa son aracı olacak.

Naptın kardeş sen...Adamı öldürdün bile...en az 3 araba daha eskitir ...

D sınıfında Superb de olur Passat da....
  • Okuduklarımdan,aracın uzun süre kullanılacağı,2. elin önemsiz olduğu anlamını çıkarıyorum.Bu durumda kesinlikle Superb diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: governor92

quote:

Naptın kardeş sen...Adamı öldürdün bile...en az 3 araba daha eskitir ...

D sınıfında Superb de olur Passat da....

:D beyler herkes yanlış anlamış çok şükür yaşla ilgili bir sıkıntı yok :D Gençte gösterir kendisi :) valla babam görse bu mesajları beni topa tutar. ben sadece artık konforlu D segment bir araca binmek istiyor ve Uzun soluklu dayanıklı bir araç olsun diye dedim bari babamın bir fotoğrafını koyayımda konu şenlensin :D

kendisi bir numaralı idolümdür. 2 sene önceki hali pek de değişmedi zaten :)
     VW Grubu 2 dakika yardımcı olun lütfen

• Hocam maşallahı var Peder Bey'in, vurun tahtaya Böyle bir ağabeyimize siyah sunrooflu, içi bej bir Superb gider sanırım... Evladiyelik binersiniz Benim babam da 1954 doğumlu, ilk mesajınızı görünce bir şok olmuştum bende
  • Forumda en çok tartışılan en çok kötülenen vw grubu arabalar , yine en çok aranan en çok istenilen arabalar vw grubu arabalar ;) :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.