Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2557. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
53.709
Cevap
458
Favori
3.637.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25552556255725582559
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda direksiyonda minik bir titreme oluşuyor gibi hissediyorum. Rölantide iken veya çok hafif hızlarda 10 km/h gibi bazen titreme yapıyor direksiyon. (doğru mu açıklıyorum bilmiyorum ama sanki teker taşın üstünden geçmiş gibi veya o tarz bir şey oluyor. Saniyelik bir durum.)

    Neden olabilir acaba?

    Ayrıca geçen gün araç çalışır vaziyetteyken, direksiyon sıfır konumundayken araç çalışır vaziyette iken elim direksiyonda idi ve çok çok hafif sağ tarafa doğru çevirmişim. O arada bir kaç saniyelik bir titreme oldu.

    Arkadaş ile konuşuyordum, ''tekerden mi geldi acaba çünkü alttan geldi'' gibi dedi arkadaş..


    Ne olabilir acaba?


    Araştırdım fakat bulamadım düzgün bir şey.

    Aks, balans, direksiyon kutusu vs gibi bir çok şey yazıyor ama benim dediğim sorunlara ilişkin yazılmamış.

    Tecrübe eden oldu mu böyle bir şey?

    Araç 2013 Golf TDI DSG.




  • Arkadaslar merhaba,



    Kim bilir ne zamandir bu halde bilmiyorum ama gecen gun kardesim farketti.Sol sofor kapisi hoparlorunden ses gelmedigini (arac 1.4 highline dsg).Bugun musait oldugundan rica ettim servise gostermis.Kapi dosemesini söküp kontrol etmisler.Hoparlor degisecek demisler,patlakmis ( bas patlamis gibi birseyler demisler).Cok cok az bir ses geliyormus.Yikamadan falan olabilir demisler ama dikkat ettigim bi konu ,ondan olduguna pek ihtimal vermedim.Araci sakin kullanir,muzigi de sakin sakin kısık dinlerim😊,yani kullanim tarzindan oldugunu da sanmiyorum.



    400 tl civari bir fiyat vermisler.



    Bu sorunu cozucek fiyat olarak servise kıyas ile daha samimi 😓 cozum tavsiyelerinizi rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihthecrazy F kullanıcısına yanıt
    hocam kendiniz az bucuk anliyorsaniz bir bakin kablo arızası mı yoksa parcada mi sıkıntı var diye bir bakın. eger parcada sıkıntı varsa degıstırın gıtsın. dogustan parca alıp kediniz takarsanız işçilik vermezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, golf aracım var. Dün bakar körün biri tali yoldan gelip göz göre göre aracıma çarptı. 100 de 100 kusurlu çıkacak muhtemelen. Kaskomu sigortam.net aracılığıyla yaptırmıştım(Sompo Japon). Başıma öyle saçma birşey geldi ki rezillik. Baştan söyleyeceğimi şimdiden söyleyeyim sigortam.net aracılığıyla bence kesinlikle vw aracınız varsa kasko yaptırmayın..

    Konuya dönecek olursak sigortam.net i aradık dedik böyle bişey geldi başımıza ,aracı yetkili servise götürücez onarım için (Kasko yaptırırken özellikle,herhangi bir kaza halinde yetkili servis dışında işlem yaptırmayız ona göre kasko önerin diye) Ankara da oturanlar bilir yetkili servis deyince Doğuş oto gelir akla.. Sigortam.net ne derse beğenirsiniz. Doğuş otoya götürürseniz Kasko sizden işçilik farklı alır. Ben de dedim ne alaka karşı taraf kusurlu, gitsin ondan alsın. Neymiş doğuş işçilik çok çıkarıyormuş... da bundan bana ne diğer tarafın sigortası düşünsün bunu değil mi?

    Sonra tartıştık ses kayıtlarını dinlemişler işte, kasko yaptırdığımız dönemdeki. Evet siz yetkili servis kaskosu istemişsiniz ama Doğuş otoyu sormamışsınız dahil mi diye!!, sorsaydınız size fark aldıklarını söylerdik diyorlar. Resmen sahtekarlık. Ben tek tek sormak zorunda mıyım hangi firma dahil diye adı üstünde yetkili servis!!!

    Anlatım bozukluğu olduysa yazdığımda kusura bakmayın sinirliyim hala. Bilgilendirmek için paylaştım.




  • Arkadaşlar merhabalar, 2015 model 1.4 Comfortline Manuel ile aranıza katıldım birkaç hafta önce. Konuda aramaya çalıştım ama dh'nin arama sisteminin saçmalığından da olabilir, kendi beceriksizliğimden de olabilir ama soracağım soruya bir yanıt bulamadım

    Başka forumlarda yaptığım araştırmada 2015 yılının ilk yarısında üretilen Golf'lerin bluetooth'suz, ikinci yarısından itibaren üretilenlerin bluetooth'la geldiğini yazmışlar. Şuan AUX ile işimi görüyorum çok fazla bir sıkıntı olmuyor da, araçta hız sabitleyici vs olan paket bulunduğundan direksiyon üzerinde çalan şarkıyı ileri geri almaya yarayan tuşlar mevcut.(Highline direksiyonu oluyor sanırım bu?)

    Soruma gelirsek, bu araca bluetooth eklemek istesek bunu en makul fiyata nasıl yapabiliriz? Piyasada AUX to bluetooth cihazları var 20-30 TL'den başlayıp 100 TL ve üstüne doğru gidiyor, bunlar verimli oluyor mu kullanan var mı? Müziği spotify üzerinden dinliyorum, kalite olarak bir kayıp yaşatır mı bu cihazlar? Şayet o konuda sıkıntı yoksa, bu cihazlardan birini taktığımda direksiyon üzerindeki tuşlarla sonraki-önceki şarkılara geçiş yapılır mı? Çok büyük bir dert değil ama sürüş güvenliği açısından her seferinde telefonu elime almak yerine o tuşları aktif hale getirebilirsem kolaylık olacak bana, günde 80-90 KM yol yapıyorum bu aralar. Cevaplar için şimdiden teşekkürler




  • ForeverMetal kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun. Aux üzerinden bağladığınız Bluetooth araçlarında ses kalitesi kaybı oluyor, kaliteli bir alıcı ile belki bu kaybı azaltmak mümkün olabilir, ama yine de direkt aux bağlantısı kadar verimli olmaz. Direksiyon üzerindeki tuşlar da ise yaramaz çünkü yine aux üzerinden bağlanmış gibi olacak telefon. Sadece ses açma kapama işlevi çalışır.

    Çin'den Bluetoothlu geri görüş kameralı multimedyalar getiriyor birçok kişi, isterseniz araştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forzaGilles kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, golf 7 1.2 tsi aracım için akü değişimi yapacağım. Servisi aradığımda 1400TL'ye yakın rakamlardan bahsettiler bu nedenle gidip kazıklanmak istemiyorum. Aracımda mevcutta varta n70 efb akü var. Normalde agm olması lazımdı ama o konuya hiç girmiyorum. akü değerleri 69 Ah 360 A DIN 680A. Şimdi ben bunun yerine inci akünün 72Ah ve yine 680A olan aküsünü taksam kodlamadan iş görür mü. Söylediğinize göre inci aküde bem code yok, kaldı ki paylaştığınız videoda da markalar arasında inci yok. Bu durumda ne yapmak lazım. Ayrıca eğer çok uçurum yoksa rakamlar arasında agm akü takmayı da düşünüyorum, o zaman yine kodlama yapmayınca ne olacak. Başıma ne gelecek :))
    İnci aküde de BEM code var desen de beni bu sorunsaldan kurtarsan :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpiron

    Hocam merhabalar, golf 7 1.2 tsi aracım için akü değişimi yapacağım. Servisi aradığımda 1400TL'ye yakın rakamlardan bahsettiler bu nedenle gidip kazıklanmak istemiyorum. Aracımda mevcutta varta n70 efb akü var. Normalde agm olması lazımdı ama o konuya hiç girmiyorum. akü değerleri 69 Ah 360 A DIN 680A. Şimdi ben bunun yerine inci akünün 72Ah ve yine 680A olan aküsünü taksam kodlamadan iş görür mü. Söylediğinize göre inci aküde bem code yok, kaldı ki paylaştığınız videoda da markalar arasında inci yok. Bu durumda ne yapmak lazım. Ayrıca eğer çok uçurum yoksa rakamlar arasında agm akü takmayı da düşünüyorum, o zaman yine kodlama yapmayınca ne olacak. Başıma ne gelecek :))
    İnci aküde de BEM code var desen de beni bu sorunsaldan kurtarsan :))
    Yeni akünün kodu girilmeden akü kullanılırsa akü çalışır bunda sıkıntı yok ancak akü aracın sistemine tanıtılmadığı için akü verimli şekilde çalışamaz( mesela araç aküye şunu dicek tamam şuranın artık enerjiye ihtiyacı yok boşuna besleme yapma vs. gibi) akıllı akü bunlar., İlla servisten almanız gerekmiyor dışardan herhangi bir Varta bayisinden servisin verdiği fiyatın %40-50 daha ucuza alabilirsiniz;

    Varta Silver-Dynamic AGM veya şuan aracınızda bulunan aküye denk olan Varta Blue-Dynamic EFB takabilirsiniz., servisten çok daha ucuzdur




  • forzaGilles kullanıcısına yanıt
    Araçtakine denk efb varta Yok malesef, agm de çok pahalı ve 5.5 yıldır efb kullandığım için agm almak da istemedim. Şu da var ki varta akülerin üzerinde varta Code diye birşey yazıyor onun rakamları farklı. Aracımdaki aküye en yakın, en azından marş basma gücü en yakın mutlu akü bulabildim ve taktırdım bugün. Aracımda herhangi bir arıza lambası vs yanmadı sorunsuz çalıştı ve start-Stop da hemen devreye girdi. Dört tane Akücü gezdim hepsine kod olayını anlatmama rağmen bana ufo görmüş masum köylü gibi baktı hepsi. Özel Volkswagen servislerine de sordum onlarda bununla ilgili herhangi bir kod girmediklerini söylediler.
    Bu arada aracımda bulunan akümün marş basma gücü 680A iken muadil olarak satın alabileceğim varta aküde bu değer 650A idi. Daha düşük değer olduğu için almadım. Yoksa tanıdık aracılığı ile mutlu aküye verdiğimin 50₺ fazlasına alabilecektim. Aldığım aküde bu değer 720A. Kod işine gelince de 2000km sonra aracımın 90.000 bakımı olacak. Serviste rica edeceğim kodlama işini, yaparlarsa ne ala



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpiron -- 20 Ekim 2018; 18:7:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Konusu burası değil ama biraz bakındım etrafa yinede bi siz arkadaşlara soram dedim.
    Geçen pazar 18:05’te izmir istanbul yolunda %10-30’luk aşırı hızdan ceza yemişim. Demin mail olarak geldi tutanak. Edevletede girince 51/2-a cezası görünüyo. Görüntü kaydı mevcut diye yazmışlar ama hızım yazmıyor. Geçip geçmediğime emin değilim, o görüntü kaydını talep edebiliyormuyum ve nasıl oluyor işleyiş? Birde cezayı elden tebligat gelince mi 2 haftalık erken ödeme dönemi o sekilde başlıyor yoksa bugünden itibaren 2 haftamı indirimli ödeme?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merabalar,



    Golf'te yeni bir renk gördüm. Grimsi beyaz. Sanırım white silver diye geçiyor ama emin değilim. Gri mi beyaz mı karar veremedim. Bu yıl sadece iki kez bu renk Golf gördüm. En son 3. Köprü yolunda. Sahibine renk ismini sorma fırsatım olmadı :( ruhsata ne diye geçiyordur acaba, bileniniz var mı? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar

    Dün aracımla bir kac ileri geri manevra yapmak durumunda kaldim d den r ye r den d ye geçişler yaptim fakat d den r ye gecirdim geri gitmesi gerekirken ileri gitti d ye aldiginda geri gitti neden böyle olur?

    Dsg de suanda yaşadığım başka problem olmadı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpiron

    Araçtakine denk efb varta Yok malesef, agm de çok pahalı ve 5.5 yıldır efb kullandığım için agm almak da istemedim. Şu da var ki varta akülerin üzerinde varta Code diye birşey yazıyor onun rakamları farklı. Aracımdaki aküye en yakın, en azından marş basma gücü en yakın mutlu akü bulabildim ve taktırdım bugün. Aracımda herhangi bir arıza lambası vs yanmadı sorunsuz çalıştı ve start-Stop da hemen devreye girdi. Dört tane Akücü gezdim hepsine kod olayını anlatmama rağmen bana ufo görmüş masum köylü gibi baktı hepsi. Özel Volkswagen servislerine de sordum onlarda bununla ilgili herhangi bir kod girmediklerini söylediler.
    Bu arada aracımda bulunan akümün marş basma gücü 680A iken muadil olarak satın alabileceğim varta aküde bu değer 650A idi. Daha düşük değer olduğu için almadım. Yoksa tanıdık aracılığı ile mutlu aküye verdiğimin 50₺ fazlasına alabilecektim. Aldığım aküde bu değer 720A. Kod işine gelince de 2000km sonra aracımın 90.000 bakımı olacak. Serviste rica edeceğim kodlama işini, yaparlarsa ne ala
    Hocam öncelikle alınmış alınmıştır hayırlı olsun., ancak araçtakine denk varta efb akü mevcuttur., nasıl yokmuş..? Sanırım sizi yanlış yönlendirdiler yada gözden kaçmış buyrun araçtakine denk akü;

    Varta Blue Dynamic EFB (N70)
    parça kodu: 570 500 076
    kapasite: 70Ah
    CCA (marş basma gücü): 760A

    https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/urunler/varta-blue-dynamic-efb/570-500-076

    Elbetteki aracın üzerindeki akünün üzerindeki Code ile yeni akünün üzerindeki Code farklı olucak zaten olması gereken doğru olan da budur!

    Bakın servis bu işlerle uğraşmak istemiyor ben paramı aldım gerisi ne olursa olsun mantığındalar., Zaten yapmaya yanaşsalar bile Mutlu akü de code falan yazmıyor., Yani akünün üzerinde yazan kodları giriliyor., kodlama dediğimiz bu.,

    Araçta arıza lambası falan yakmamasının sebebi ismini bilmediğim bir cihaz yardımıyla aracı besleyen enerjiyi kesmeden yeni aküyü taktıklarından bnir nevi sistemi kandırıyorlar., Yani aracın sistemi sanki akü hiç değişmemişte eski akü takılıymış mantığında zannediyor., Biz insan olarak hep bu şekildeyiz., Topu topu en fazla 30-40sn. sürecek yeni kodları girmekten üşeniyoruz., bazısında da bilgisayar falan yok sanırım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdfg112

    Aracınız hayırlı olsun. Aux üzerinden bağladığınız Bluetooth araçlarında ses kalitesi kaybı oluyor, kaliteli bir alıcı ile belki bu kaybı azaltmak mümkün olabilir, ama yine de direkt aux bağlantısı kadar verimli olmaz. Direksiyon üzerindeki tuşlar da ise yaramaz çünkü yine aux üzerinden bağlanmış gibi olacak telefon. Sadece ses açma kapama işlevi çalışır.

    Çin'den Bluetoothlu geri görüş kameralı multimedyalar getiriyor birçok kişi, isterseniz araştırın.
    Çok sağolun hocam cevap için, bana da çok mantıklı gelmiyordu AUX'tan bağlanan cihazın telefonu kontrol etme ihtimali de, tecrübelilerin teyit etmesi daha iyi tabi. Şu tarz ürünler var piyasada, bunların Çin'den daha ucuza gelme ihtimali yok mudur acaba?

    1-)https://urun.n11.com/bluetooth-arac-kiti/parrot-ck3100-bluetooth-arac-kiti-P287203888?gclid=EAIaIQobChMIxOmH3cCY3gIVj-R3Ch0_zA1NEAQYASABEgJsGfD_BwE&gclsrc=aw.ds

    2-)https://urun.n11.com/usb-ve-sd-cevirici-modul/connects2-volkswagen-audi-seat-skoda-orjinal-teyp-icin-bluetooth-P241925680?gclid=EAIaIQobChMIrdi57MCY3gIVG4GyCh0q6AJnEAkYBiABEgL3JPD_BwE&gclsrc=aw.ds

    2.ürünün açıklama kısmında direksiyon üzerindeki tuşları kontrol edebilirsiniz diyor, bu paraları vermeden de bu işin çözümü yok sanırım. Söylediğiniz gibi komple bir sistem de bakılabilir ama aracın orijinalliğini bozmak gelmiyor pek içimden, hedefim şimdiki konfigürasyona bluetooth ekleyebilmek. Bu ürünler hakkında bilginiz var mı, veya benzeri olarak nelere bakmak lazım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forzaGilles

    Hocam öncelikle alınmış alınmıştır hayırlı olsun., ancak araçtakine denk varta efb akü mevcuttur., nasıl yokmuş..? Sanırım sizi yanlış yönlendirdiler yada gözden kaçmış buyrun araçtakine denk akü;

    Varta Blue Dynamic EFB (N70)
    parça kodu: 570 500 076
    kapasite: 70Ah
    CCA (marş basma gücü): 760A

    https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/urunler/varta-blue-dynamic-efb/570-500-076

    Elbetteki aracın üzerindeki akünün üzerindeki Code ile yeni akünün üzerindeki Code farklı olucak zaten olması gereken doğru olan da budur!

    Bakın servis bu işlerle uğraşmak istemiyor ben paramı aldım gerisi ne olursa olsun mantığındalar., Zaten yapmaya yanaşsalar bile Mutlu akü de code falan yazmıyor., Yani akünün üzerinde yazan kodları giriliyor., kodlama dediğimiz bu.,

    Araçta arıza lambası falan yakmamasının sebebi ismini bilmediğim bir cihaz yardımıyla aracı besleyen enerjiyi kesmeden yeni aküyü taktıklarından bnir nevi sistemi kandırıyorlar., Yani aracın sistemi sanki akü hiç değişmemişte eski akü takılıymış mantığında zannediyor., Biz insan olarak hep bu şekildeyiz., Topu topu en fazla 30-40sn. sürecek yeni kodları girmekten üşeniyoruz., bazısında da bilgisayar falan yok sanırım..

    Alıntıları Göster
    Bu aküden haberdarım. Varta bayisi söylediğim gibi arkadaşım. Ancak şöyle bir durum var n70 akü vw için özel üretilen akü ve piyasada satışı yok. Zaten fiyat listesinde de yok. N70 almak için gitmiştim oraya ama dediğim gibi olunca vartadaki tek seçenek D52 kaldı. Onunda değerleri daha düşük olduğu için tercih etmedim.
    Kodlama işine gelince burada sanayide 5 farklı yer gezdim inanın kodlama da nedir modunda herkes. Özel vw servisine de dediğim gibi sordum onlar da bihaber. Geriye başka seçenek kalmadı gittim aldım, kodlama yapmadan kullanıyorum. Varsın 1 sene az gitsin, serviste 3 katı para vermektense bu şekilde kullanmayı tercih ettim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForeverMetal

    Çok sağolun hocam cevap için, bana da çok mantıklı gelmiyordu AUX'tan bağlanan cihazın telefonu kontrol etme ihtimali de, tecrübelilerin teyit etmesi daha iyi tabi. Şu tarz ürünler var piyasada, bunların Çin'den daha ucuza gelme ihtimali yok mudur acaba?

    1-)https://urun.n11.com/bluetooth-arac-kiti/parrot-ck3100-bluetooth-arac-kiti-P287203888?gclid=EAIaIQobChMIxOmH3cCY3gIVj-R3Ch0_zA1NEAQYASABEgJsGfD_BwE&gclsrc=aw.ds

    2-)https://urun.n11.com/usb-ve-sd-cevirici-modul/connects2-volkswagen-audi-seat-skoda-orjinal-teyp-icin-bluetooth-P241925680?gclid=EAIaIQobChMIrdi57MCY3gIVG4GyCh0q6AJnEAkYBiABEgL3JPD_BwE&gclsrc=aw.ds

    2.ürünün açıklama kısmında direksiyon üzerindeki tuşları kontrol edebilirsiniz diyor, bu paraları vermeden de bu işin çözümü yok sanırım. Söylediğiniz gibi komple bir sistem de bakılabilir ama aracın orijinalliğini bozmak gelmiyor pek içimden, hedefim şimdiki konfigürasyona bluetooth ekleyebilmek. Bu ürünler hakkında bilginiz var mı, veya benzeri olarak nelere bakmak lazım?

    Alıntıları Göster
    Hocam o ürünler ile ne kadar verim alırsınız bilmiyorum. Üstelik o kadar paraya da değer mi:)

    Şu konuyu bir inceleyin isterseniz.

    http://www.golftutkusu.com/topic/5393-golf-7-ye-golf-75-teyp-ald%C4%B1m-%C3%A7inden/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • golf 7 dizel manuel 75 000 km servisi zamanı geldi.
    yetkili servis 1200 tl söyledi.
    ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bodysolid

    golf 7 dizel manuel 75 000 km servisi zamanı geldi.
    yetkili servis 1200 tl söyledi.
    ne tavsiye edersiniz?
    7.5 tdi dsg 30bin bakım için 1100 civarı bişey ödemiştim
  • Herkese selam arkadaşlar,

    Golf 7.5 TSI sahibiyim. Bir sorunla karşılaşmaya başladım bir süredir. Aracımı geri vitese alıp manevramı yaptıktan sonra, aracı boşa alıp 1. vitese atmama rağmen araç kendini hala geri viteste olduğunu varsayıp, geriye doğru kalmış yapmaya çalışıyor. Bu sorun can sıkıyor çünkü geri vites kullandıktan sonra, dar bir alanda manevra yaparken tedirginlik duymaya başladım.

    Servisle görüştüm, "kronik sıkıntı değil, getirin bakalım" dendi. İlk bakımına az kaldı, götürmüşken baktıracağım.

    Bu sıkıntıyı yaşayan var mı?
  • Geçmiş olsun. Elinizdeki kasko poliçesinde “yetkili servis” belirtilmişse söyledikleri çok saçma. Hasar dosyasını karşı tarafın trafik sigortasından açmanızı sağlamaya çalılıyor olabilirler. Bence pek takılmayın servise poliçenizle gidip bilgi alın.

    Son olarak her zaman söylerim, sigorta yaptırdığınız acenta, en az sigorta şirketiniz kadar önemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25552556255725582559
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.